Bussresor - Nortlander

Bussresor

Vi använder moderna bussar, både svenska och danska, som håller god standard. Samtliga bussar är utrustade med aircondition, toalett och stereo. Sätena är bekväma och ryggstödet kan fällas. Det är fasta platser på bussen. Buss- och platsnummer står på din biljett.
 
På de flesta av våra bussar går det under begränsade tider att köpa kalla/varma drycker. 
 
Betalning sker med Euro, svenska eller danska kronor på bussen. Det går ej att köpa mat på våra bussar längre. Du får gärna ta med dig mat och dryck på bussturen men vi vill att ni äter den under pauserna. Samtliga bussar är dessutom rökfria, även för chauffören. 
 
Det är ej heller tillåtet att spela egen musik utan att använda hörlurar. Tänk på att ta med Euro på bussen, främst till middagsstoppet i Tyskland men även om du vill köpa dryck på bussen. Vi gör ej stopp för gränshandel.
 

Önskemål om sittplats

Det går att göra önskemål om sittplats på bussen. Vi kan dock ej garantera att önskemålen uppfylls. Om ni vill sitta tillsammans med ett annat sällskap går även detta att önska, ange då deras bokningsnummer. Ring din säljare för att ange önskemål.
 

Påstigningsplatser

När du bokar din bussresa ska du välja påstigningsplats. Du kan ändra den fram till slutbetalning men efter det planeras vilka bussar som ska köra, vilken destination de kör till och vart de ska hämta upp gäster. Därför kör inte alla bussar in på samtliga uppsamlingsplatser. Man kan välja att stiga på bussen på nedanstående alternativ:
 
Stockholm Cityterminalen-Kungsbron (endast vecka 9)
Norrköping Scandic Nord (endast vecka 9)
Linköping Shell Tornby (endast vecka 9)
Göteborg Shell stationen vid Nils Eriksson terminalen
Kungsbacka Jvstn
Varberg Nord, Rasta
Halmstad Eurostop-Statoil
Helsingborg Shell Ättekulla
Malmö Malmö Arena, Hyllie station
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Läs mer under länken se transporttider för buss för att se vilken tid just din buss stannar på respektive påstigningsplats.
 

Färdväg till Frankrike och Italien

Vi åker från Malmö och tar Öresundsbron till Köpenhamn. Därifrån åker vi till Rödby där vi tar färjan över till Puttgarden i Tyskland. Vissa resor går landvägen via Fyn och Jylland. Resan till Frankrike går via Hamburg-Kassel-Frankfurt och Basel. 
 
Till Italien åker vi via Hamburg-Kassel-München och Innsbruck. Lunch kan man äta på färjan och middagsstopp görs på en vägkrog utmed Autobahn i Tyskland. Inga stopp för kvällsmat görs under hemresor. Vi rekommenderar därför att äta på destinationen innan avresan. 
 
Vi äter frukost i Tyskland och sen lunch kan ätas på färjan. Vid resor via Fyn görs lunchstopp utmed vägen.
 

Färdväg till Österrike

Vi åker från Malmö och tar Öresundsbron till Köpenhamn. Därifrån tar vi oss via Rödby-Puttgarden till München och vidare mot Österrike. Vissa resor går landvägen via Fyn och Jylland. Middagsstopp görs på en vägkrog utmed Autobahn i Tyskland. Inga stopp för kvällsmat görs under hemresor. Vi rekommenderar därför att äta på destinationen innan avresan. Vi äter frukost i Tyskland och lunch kan ätas på färjan. Vid resor via Fyn görs lunchstopp utmed vägen.
 

Utresa

Mötestid är senast 15 min före avresa om inget annat gäller enligt överenskommelse med Nortlander Tours. I Stockholm är mötestiden senast 30 min före avresa. Det är fasta sittplatser i bussen. Vilken plats du skall ha står på ditt resebevis/biljett. 
 
Du måste även stiga på bussen på den påstigningsplats som står angivet på din biljett. Bussbyte kan ske under resan. Detta står i så fall på din biljett.
 
För större grupper finns det möjlighet att bli hämtad på andra avreseorter och platser. Ring vår bokning för information.
 

Ankomst till destinationen

Bussen ankommer till destinationen lördag morgon ca kl. 07.00 - 10.00 beroende på destination (ankomsttiden kan även variera på grund av väder- och trafikförhållanden). Lägenheter/hotellrum är tillgängliga från ca kl. 17.00. 
 
Vid ankomsten tillhandahåller våra guider information om destinationen och anvisar plats för bagageförvaring tills dess att lägenheter/hotellrum blir tillgängliga. I anknytning till bagageförvaringen finns även möjlighet att byta om till skidkläder för skidåkning på ankomstdagen. Oftast sker det under relativt enkla former. 
 
Observera att förvaringsplatsen för bagaget är obevakad och att förvaring därför alltid sker på eget ansvar.
 

Hemresa

Avresan sker från kl. 17.00 och framåt beroende på destination. Hemkomsttiderna på resebevis/biljett är cirkatider. Lägenheten/hotellrummet skall oftast återlämnas kl. 09.00. Hör med receptionen eller reseledaren för exakt tid.
 
Plats för förvaring av bagage och ombyte anvisas av guiderna. Vi gör er uppmärksamma på att ombyte av kläder och förvaring av bagage oftast sker under relativt enkla former och alltid på eget ansvar. Möjlighet till dusch anvisas av våra guider, oftast mot ett tillägg (ca 3-10 Euro).
 
Observera att det finns möjlighet att åka skidor både på ankomst och avresedagen. Extradagar måste beställas i förväg och betalas tillsammans med resan.
 

Bussresan

Bussresan till Alperna är en del av skidsemestern och ska vara så bekväm som möjligt för dig. Under bussresan ber vi dig dock även att ta hänsyn till de övriga gästerna. Tiden på bussen ska vara trevlig för alla resenärer och därför ber vi dig som exempelvis önskar lyssna på musik att ta med hörlurar. Busschauffören har även tillstånd att avvisa resenärer som beter sig störande.
 

Bagage

Av hänsyn till bagageutrymmet samt bussens säkerhet får du maximalt ta med dig en resväska och en pjäxbag samt ett par skidor eller en snowboard om du beställt skidfrakt. Skidfrakt kostar 99 kr. Den totala vikten på ditt bagage får ej överstiga 25kg + skidor/snowboard. 
 
Ryggsäck med ram/stativ accepteras inte. Bagage utöver detta kommer att avvisas vid bussen, alternativt kommer ett överviktstillägg på 25 kr per kg t&r debiteras vid mån av plats. Varje resenär är personligen ansvarig för sitt bagage under transporten. Det är resenärens ansvar att vid om-, i- och urlastningar se till att bagaget kommer med rätt transport. 
 
Nortlander Tours eller bussbolaget kan ej hållas ansvariga för förlorat eller skadat bagage under transporten. Nortlander Tours och bussbolaget ansvar inte för kvarglömda saker och bagage. Vi rekommenderar därför att teckna en reseförsäkring.
 

Skidfrakt

På bussresor till Alperna får man ta med sig ett par skidor eller en snowboard om man beställt och betalat en skidfrakt för 99 kr. Det är ej tillåtet att packa kläder, pjäxor/boots eller dylikt i skid- eller snowboardfodralet utan endast ett par skidor eller en snowboard. Skidor/snowboard skall ligga i ett fodral för att skydda övriga gästers bagage.
 

Bagageförvaring på destinationen

Vid ankomsten tillhandahåller våra guider information om destinationen och anvisar plats för bagageförvaring tills dess att lägenheter/hotellrum blir tillgängliga. 
 
I anknytning till bagageförvaringen finns även möjlighet att byta om till skidkläder för skidåkning på ankomstdagen. Oftast sker det under relativt enkla former. Observera att förvaringsplatsen för bagaget är obevakad och att förvaring därför alltid sker på eget ansvar.
 
Vid hemresa finns det även tillgång till plats för förvaring av bagage och ombyte som vid ankomst och anvisas av guiderna. Vi gör er uppmärksamma på att ombyte av kläder och förvaring av bagage oftast sker under relativt enkla former och alltid på eget ansvar. Möjlighet till dusch anvisas av våra guider, ofta mot ett tillägg (ca 3-10 Euro).
 

Förseningar med buss

Tyvärr kan alla bussbolag råka ut för förseningar. Vi och bussbolaget gör så mycket som möjligt för att lindra effekterna av en eventuell försening. Du kan dock inte räkna med att få ersättning för missade anslutningar, taxiresor vid hemkomsten eller för övernattning på hotell. 
 
Om du har en reseförsäkring kan den i vissa fall ge ersättning. Kontakta ditt försäkringsbolag för att ta reda på vad som gäller för dig. Tänk på att de flesta försäkringsbolag kräver minst 2,5 timmar mellan ankomst och anslutningens avresa.
 

Bussguider

På de flesta av våra bussar har vi oftast inga guider. Under resan ser därför våra duktiga chaufförer till att du säkert och bekvämt kommer fram till destinationen. Chaufförerna ansvarar även för försäljning av dryck på bussen, vilken därför av trafiksäkerhetsmässiga skäl kan bli något begränsad. 
 
Information och upplysningar på bussen sker på svenska eller danska.