Därför ska du boka en skidinstruktör till din nästa skidsemester!

Boka en skidinstruktör?

Du kan ju åka skidor. Du har ju inte har fått skidundervisning sedan du var liten. Men vem säger att du är färdiglärd bara för att du kommer fortast ned eller aldrig trillar?

Det finns nästan ingen roligare än att lära sig något nytt eller bli bättre på något enligt mig. Men om du inte håller med, kan du lika gärna sluta läsa nu…

Att åka skidor med en skidinstruktör ger bättre teknik och en smidigare dag, du får även chansen att se skidområdet med helt nya ögon.

Här kommer 5 grunder till varför ett par timmar med en skidinstruktör kommer att lyfta din skidsemester.

En skidinstruktor kan hjalpa dig pa mange vis.

En skidinstruktör kan hjälpa dig på många vis. [klicka här för att fortsätta…]

Tignes – 5 aktiviteter att prova när liftarna har slutat för dagen

Många kallar Tignes för ”Le plus bel espace de ski du monde“, vilket betyder “det vackraste skidområdet i världen”. Och precis här, i det vackraste skidområdet i världen hittar du Val d’Isere og Tignes.

Här finns 300 km pist på upp till 3.456 meters höjd! På denna höjd hittar du nämligen glaciären Grande Motte, där du kan åka skidor året runt.

Sa sag det ut i Tignes i januari 2017.

Så såg det ut i Tignes i januari 2017.

Men alla dagar har sitt slut, och på eftermiddagen när liftarna stänger och solen börjar gå ned, så måste du vända skidorna tillbaka mot byn…

Detta behöver dock inte betyda att du ska tillbaka till hotellet. För bara för att liftarna har gjort sitt för dagen, så betyder det inte att du är färdig!

För det finns så mycket mer du kan göra här än att “bara” åka skidor! [klicka här för att fortsätta…]

Ischgl – där du får afterski, hotell och musik i världsklass

ischgl-by-night

Om bara ett par veckor är det dags för den legendariska Top of The Mountain konsert i Ischgl, och den italienska superstjärnan (?) Zucchero uppträder!

Jag vet inte själv vem det är, men med tanke på vilka stora namn som har uppträtt tidigare, så förväntar jag inget annat än en riktig show!

Därför vill jag slå ett slag för att du bokar en sista minuten hit. Kolla in våra sista minuten till bland annat Ischgl här!

Här hittar du, förutom en grym musikupplevelse, läckra gourmetrestauranger, fancy nattklubbar, mysiga barer, sköna afterskiställen. Och till och med ett par strippklubbar (om du nu intresserar sig för detta)!

En vanlig kvall i Ischgl helt enkelt!

En vanlig kväll i Ischgl helt enkelt!

Jag skulle faktiskt kunna gå så lång att säga, att du aldrig vet vad du hittar här. Och det är imponerande, med tanke på att det är en ganska liten by. Men som sagt – med massvis av möjligheter!

Något som är ganska speciellt med byn är antalet män… Det är helt otroligt!!

Jag tror personligen att det har något att göra med den vilda afterskin som byn har… Barer med festliga tjejer, strippklubbarna och hela party-glada stämningen som finns i byn. Det är kanske inte så konstigt att Ischgl går under namnet Österrikes Ibiza!

[klicka här för att fortsätta…]

Offpist i St. Anton – 3 rutter i området som är värda ett åk eller sju

Utsikten fran toppen av Galzig St. Anton.

Utsikten från toppen av Galzig, St. Anton.

St. Anton som också är känt som Stanton eller Anton, är en by som ofta kommer på tal när man pratar om offpist.

Det är bland annat tack vare sin placering i Tirol i Österrike som gör att St. Anton är ett av de ställen som får mest snö under säsongen…

Detta betyder offpist möjligheter utan dess like!

Byn är också känd världen över som stället du åker till för att utmana dig själv med häftig terräng och vild afterski.

Arlberg terrängen bjuder på 350 km pist och hela 200 km markerade offpist rutter! Alltså, rutter som är lavin säkrade och som du inte riskerar att köra vilse i.

Så om du vill ha oändligt med First Tracks genom natursköna områden så är det St. Anton du ska besöka!

Jag har samlat mina 3 favorit rutter, så förbered dig på en tur genom St. Anton! [klicka här för att fortsätta…]

5 bud på roliga aktiviteter i Montgenevre – utöver skidåkning såklart!

Du är kanske inte skidentusiast… Eller så är det bara en dag när snön eller vädret inte är helt hundra… Kanske har du ett par timmar till övers en eftermiddag?

Oavsett vad, så är Montgenevre långt från det värsta stället att befinna sig!

Förutom att byn är ett fantastiskt ställe att åka skidor på, finns det även en massa roliga alternativ till skidåkning här!

Jag har samlat mina 5 bästa bud på spännande och roliga aktiviteter i Montgenevre som jag tycker att du ska prova om du har tid och lust!

Vad kan du gora i Montgenevre nar du har tagit av dina skidor?

Vad kan du göra i Montgenevre när du har tagit av dina skidor?

1. Monty Express, Frankrikes längsta rodelbana

Denna unika rodelbana/kälkbacke i Montgenevre öppnade i 2010. Och med en bana på 1,4 km är den Frankrikes längsta!

Kälken är självstyrande, och tar dig på en berg- och dalbanatur genom ett vinterlandskap. [klicka här för att fortsätta…]

Här kan du åka skidor i Alperna ända fram till påsk

Bara ett par veckor kvar till påsk…

Solen skiner som aldrig förr, och framförallt de högt belägna destinationerna har både fantastiska snö- och solförhållanden… Det är alltså upplagt för en (extra?) skidsemester!

Men samtidigt som vi närmar oss våren med längre och ljusare dagar, tänker du kanske…

“Finns det snö i Alperna ända fram till påsk?”

Och med tanke på att påsken ligger sent i år, är det helt förståeligt att du undrar detta.

Det är både en enkel och svår fråga att svara på. För vi kan med hjälp av statistik från tidigare år komma fram till en kvalificerad gissning, som med största sannolikhet stämmer. Men samtidigt vi är inte mer än människor, som inte kan se in i framtiden…

Så det bästa är nog att du tar en titt på tidigare års snöstatistik, och gör din egen bedömning! FYI – Frankrike ser riktigt bra ut!

Vart bar det av i pask?

Vart bär det av i påsk?

[klicka här för att fortsätta…]

Val d’Isere: Njut av de nypistade backarna före alla andra med ‘First track’

Val d’Isere är en by med en historia som går tillbaka långt innan alla skidfantaster hittade hit.

Nu är området dock ett av de populäraste i Alperna. Det kan därför vara svårt få njuta av en nypreparerad pist utan att trängas med andra… Men du ska inte vara orolig. Vi har nämligen hittat en lösning på detta!

Konceptet är en aktivitet som vi kallar ‘First Track’.

Läs vidare, så ska jag berätta mer om hur du kan komma ut på pisten i Val d’Isere innan alla andra!

Ha pisten for dig sjalv med First Track i Val d'Isere.

Ha pisten för dig själv med First Track i Val d’Isere.

Historien om Val d’Isere

Byn ligger i Savoieområdet, 1 850 meter över havet. Och detta är faktiskt en av Frankrikes äldsta bevarade skidorter. Det finns spår från att byn var bebodd redan under romartiden, och det ska för 500 år sedan varit en by med 750 invånare. [klicka här för att fortsätta…]

Zell am Ziller: Där över 500 kilometer pist och glaciärskidåkning väntar

Zell am Ziller tillhör Zillerdalen, som sägs vara den största dalen i Österrike för skidåkning… Och det ligger det något i detta!

De fyra stora skidområdena; Mayrhofen, Zell am Ziller, Hintertux och Kaltenbach har nämligen tillsammans 506 km pist!

Därför tänkte jag presentera de 4 skidområdenas pist- och liftsystem med lite extra fokus på de två största byarna i Zillerdalen – nämligen Mayrhofen och Zell am Ziller.

Mayrhofen, Zell am Ziller, Hintertux och Kaltenbach tillhör det stora skidområdet Zillerdalen

Mayrhofen, Zell am Ziller, Hintertux och Kaltenbach tillhör det stora skidområdet Zillerdalen.

Mayrhofen – Zillerdalens actionområde

På 633 meters höjd hittar du Mayrhofen. För att vara en skidort är Mayrhofen en ganska stor by och här bor nästan 4,000 personer året runt.

Mitt i Mayrhofen går byns huvudgata med just det namnet, Hauptstrasse. Här finns såklart mängder av skidbutiker, men också klädbutiker, souvenirbutiker, restauranger, barer, nattklubbar och en fantastisk österrikisk atmosfär. [klicka här för att fortsätta…]

Tar du bilen till Alperna? Så blir din kör själv skidsemester en succé!

Det finns några som föredrar att ta bilen framför att flyga eller åka buss till Alperna. Är du den av dem?

Oavsett om det är flygskräck, flexibiliteten i det egna körschemat eller möjligheten att proppa bilen med bagage och mat som gör att du hellre vill bila, kan du behöva lite tips för att turen ska bli så problemfri och rolig som möjligt!

Jag har själv kört (eller i alla fall suttit i passagerarsätet) på flera turer ner till Alperna, och har därigenom samlat på mig mina 5 bästa praktiska och underhållande tips för att din kör själv upplevelse ska bli en succé.

När du har läst igenom denna guide, så är du mer än klar till att boka en av våra kör själv resor här!

Tips till din kor-sjalv skidresa till Alperna.

Tips till din kör själv skidresa till Alperna

1. Ge bilen en kontroll

Du kanske är klar, men är bilen det? Se till att bilen är klar för en långkörning, minusgrader och massa snö!

Jag ljuger inte när jag säger att vår tur hem från Alperna bestod av 14 timmar utan fungerande värmefläktar. Vi löste detta med att ta på oss i stort sett allt som vi ägde och hade med oss… Men en kontroll innan avresa hade gjort att vi kunnat undgå hela problemet! Hade vi haft barn med oss, så skulle hemresan varit ohållbar! [klicka här för att fortsätta…]

Vilken är restaurangen med den bästa maten på Sauze d’Oulx’s pister?

Var är restaurangen egentligen när man behöver den? Efter några timmar på pisten burkar hungern alltid smyga sig på, och då är det ofta bråttom!

Då vill du inte irra omkring och inte ha en aning om var du ska äta.

Här kommer därför en liten guide till några av våra bästa restaurangalternativ när hungern trängt sig på när du befinner sig i Sauze d’Oulx.

För att underlätta för dig, kommer vi att ge varje restaurang en bedömning enligt följande kriterier på en skala mellan 1-5. Så kan du själv bestämma vilken restaurang som serverar den bästa maten!

  • Typ av mat
  • Prisklass
  • Barnvänligt
  • Typiskt italienskt
  • Mysfaktor
  • Solmöjligheter
  • Speciellt för den här restaurangen

Var ska du äta när du är i Sauze d'Oulx?

Var ska du äta när du är i Sauze d’Oulx?

Monte Triplex

Den här restaurangen ligger mitt i Sportiniaområdet och är lätt att hitta till. Den har stor kapacitet och kan servera många människor på samma gång, både inomhus och på den stora solterassen utomhus.

Det är en hemtrevlig restaurang med mycket “tingeltangel” som gör att det blir en mysig atmosfär även om du sitter i en stor lokal.

Monte Triplex är känt för sina goda pizzor och pastarätter men de har också lättare rätter som exempelvis panini. När jag äter här väljer jag nästan alltid tagliatelle pasta med buffallo mozzarella, körsbärstomater och basilika. Så den kan jag varmt rekommendera! [klicka här för att fortsätta…]