Kör själv

Ta bilen till Alperna

Ni står själva för transporten och låter oss sköta resten. Ni får givetvis samma service både före och under resan. Boendet ingår i priset och ert liftkort ligger klart vid ankomst. Färdbeskrivning, telefonnummer till guiderna på destinationen och övrig information får ni av oss tillsammans med ert resebevis innan det är dags för avresa. 

På väg till orten och i god tid innan ni anländer skall ni ringa och avtala tid och plats med någon av guiderna för överlämning.

Incheckning/utcheckning

Tillgång till lägenhet/hotellrum gäller som för övriga resenärer, alltså incheckning från kl. 17.00 på lördagen och utcheckning cirka kl. 09.00 nästkommande lördag.

Vid ankomsten tillhandahåller våra guider information om destinationen och anvisar plats för bagageförvaring om det behövs tills dess att lägenheter/hotellrum blir tillgängliga. I anknytning till bagageförvaringen finns även möjlighet att byta om till skidkläder för skidåkning på ankomstdagen.

Bagageförvaring på destinationen

Om du har en tidig ankomst tillhandahåller våra guider information om destinationen och anvisar plats för bagageförvaring tills dess att lägenheter/hotellrum blir tillgängliga. I anknytning till bagageförvaringen finns även möjlighet att byta om till skidkläder för skidåkning på ankomstdagen. Oftast sker det under relativt enkla former. 

Observera att förvaringsplatsen för bagaget är obevakad och att förvaring därför alltid sker på eget ansvar.

Vid hemresa finns det även tillgång till plats för förvaring av bagage och ombyte som vid ankomst och anvisas av guiderna. Vi gör er uppmärksamma på att ombyte av kläder och förvaring av bagage sker under relativt enkla former och alltid på eget ansvar. Möjlighet till dusch anvisas av våra guider, oftast mot ett tillägg (ca 3-10 Euro).

Bilkörning

Inför bilresan bör ni tänka på att dubbdäck inte är tillåtet i Tyskland. För körning på alpvägar krävs ibland snökedjor. Om dessa saknas vid dåligt väder riskerar ni att inte få köra vidare. Sist men inte minst bör ni kontrollera er reseförsäkring inför utlandsresan. Bro- eller färjebiljett ingår inte i priset utan bokas separat.

För vägbeskrivning rekommenderar vi www.viamichelin.com. Där får du även bränsleberäkningar, milavstånd samt annan information som kan vara intressant. Adressen för ditt boende står på vouchern för boendet som bifogas till ditt resebevis.

Övrigt

För ytterligare information om avresetider, färdväg, bagage, guider och annat, se under "praktisk information" eller kontakta vår bokning på tel 040-664 70 80.