Hotell- och lägenhetskategorier

Pensionatsbeskrivning

I Österrike och Italien finns det en enklare form av hotell som kallas pensionat. Det innebär oftast att rummen håller god standard men reception, restaurang, fitness och andra typiska hotellfaciliteter saknas. På ett pensionat kan det även vara en kombination av rum samt lägenheter. 

Läs under respektive pensionatsbeskrivning på resmålet för mer information. 

Vår värdering

Tillsammans med den officiella klassificeringen av de respektive inkvarteringarna finner du även vår subjektiva bedömning inkluderad. Inkvarteringar som vi värderar som bättre än gällande kategori, markerar vi med en halv stjärna extra.  

Finns det ingen halv stjärna markerad, så menar vi att klassificeringen stämmer överens med vad man normalt kan förvänta sig av den aktuella kategorin. Observera att klassificeringen skiljer sig åt mellan länderna.

Depositionsavgift

På hotell och pensionat behöver du ej betala någon depositionsavgift. Däremot ber några hotell dig lämna en kortslip som säkerhet för hotellet.

Sänglinne och handdukar

Hotell - Ingår i priset på alla hotell men rutinerna för utbyte kan variera. 

2 stjärnigt hotell – oftast byts sänglinne och handdukar ej ut under veckan. 

3 stjärnigt hotell – oftast byts sänglinne och handdukar ut minst en gång under veckan. 

4 stjärnigt hotell – oftast byts sänglinne och handdukar ut två eller flera gånger under veckan. Vid speciella behov finns det oftast möjlighet att få byta oftare. Tag då kontakt med receptionen.

Pensionat – oftast ingår både sänglinne och handdukar, men avvikelser kan förekomma. Hör med vår bokning eller se under respektive pensionat. Oftast byts inga sängkläder och handdukar under veckan. Vid speciella behov finns det oftast möjlighet att få byta oftare. Tag då kontakt med personalen.

Sovplatser

En sovplats/bädd kan skilja sig i utformning beroende på vilket boende du har valt.

På hotell/pensionat är det sängplatser i form av enkelsängar, dubbelsäng eller grand-lit (120-160 cm bred säng för två personer). Har du köpt till en extrasäng är det oftast en utfällbar säng som då kan vara lite smalare och mindre. 

I lägenheter består sovplatserna av enkelsäng, dubbelsäng, bäddsoffa, våningssäng, utdragssäng, utfällbar säng från väggen eller grand-lit (120-160 cm bred säng för två personer). Läs mer under respektive lägenhetsbeskrivning.

Pension

Det är din inkvartering som styr om det ingår någon mat eller ej i priset. På hotell ingår antingen hel, halv- eller frukostpension. På inkvarteringsalternativen under respektive resmål står det angivet om någon pension ingår i priset. Helpension – frukost, lunch och middag, Halvpension – frukost och middag, Frukost – frukost, Exkl – ingen mat.

Vissa pensionat har både rum och lägenheter som inkvarteringsalternativ. Det ingår oftast frukost i rummen men ej i lägenheterna. Där har du istället ett kök och självhushåll. På vissa pensionat där man bor i lägenhet kan man köpa till frukost. För mer information, hör med din säljare.

Tombäddar

Priserna är beräknade på att man är maxantal personer i hotellrummet/lägenheten. Är man färre personer får man betala ett högre pris. I vår prislista kan du se vad exempelvis ett dubbelrum för 2 personer kostar om man är 2 personer eller om man bor 3 personer i en lägenhet för 4 personer. 

För ytterligare information kring priser om man är färre än hotellrummet/lägenhetens maxantal, kontakta vår bokning eller se våra resevillkor.  

Hotellklassificeringen följer landets hotellstandard enligt följande...

Lägenhet, 2 stjärnor

Enkelt hotell. Här serveras en enkel frukost. Städning av rum sker högst en gång under veckan.

Lägenheter, 3 stjärnor

Normalstandard för landet. Oftast frukostbuffé. Städning av rum sker minst en gång under veckan.

Lägenheter, 4 stjärnor

Bra standard och komfortabelt hotell. Frukostbuffé. Städning av rum dagligen.