Lägenhetsbeskrivning

När vi beskriver lägenheter utgår vi från hur förhållandet är på destinationen och i landet. Boendet i Frankrike är ofta lite mindre och enklare än i Österrike och Italien.
 
En studio har oftast sängplatser i form av bäddsoffa, våningssäng, utdragssäng eller en säng som fälls ner från väggen. Det kan bli trångt i studion när dessa är uppbäddade.
 
En lägenhet har oftast minst ett separat sovrum med vanliga sängar och övriga sängplatser är i form av bäddsoffa, våningssäng, utdragssäng eller en säng som fälls ner från väggen. Det kan bli trångt i lägenheten när dessa är uppbäddade.
 
Mezzanine är en lägenhet/studio med loft där takutrymmet är begränsat. Kabine innebär sovalkov som ofta kan stängas med en skjutdörr eller liknande. En uppsättning av två nycklar ingår oftast i samtliga boenden.
 

Vår värdering

Tillsammans med den officiella klassificeringen av de respektive inkvarteringarna finner du även vår subjektiva bedömning inkluderad. Inkvarteringar som vi värderar som bättre än gällande kategori, markerar vi med en halv stjärna extra. 

Finns det ingen halv stjärna markerad, så menar vi att klassificeringen stämmer överens med vad man normalt kan förvänta sig av den aktuella kategorin. Observera att klassificeringen skiljer sig åt mellan länderna.

Tvåstjärniga lägenheter

Standardlägenheter som är enkelt inredda och som oftast är belägna i lite äldre byggnader. Det är ofta privata lägenheter vilket innebär att inredning och köksutrustning kan variera. Oftast finns inte diskmaskin och balkong är inte heller standard. Storleken och utseendet på de enskilda lägenheterna kan därför variera. Denna kategori är ett förnuftigt alternativ för den prismedvetne skidåkaren.

Trestjärniga lägenheter

Lägenheterna är främst praktiskt inredda och det finns oftast diskmaskin och balkong. I anknytning till de franska lägenhetskomplexen finns ofta en reception som erbjuder diverse tjänster som till exempel uthyrning av TV. I Österrike och Italien är det oftast en mindre reception med begränsade öppettider. 

Sänglinnen och handdukar är antingen inkluderat eller kan hyras i receptionen. Denna lägenhetskategori bjuder på komfort till rimliga priser. 

Fyrstjärniga lägenheter

Denna lägenhetskategori hör till den nya generationen av lägenhetskomplex. Det handlar om moderna lägenheter eller chaleter med en rad faciliteter. Lägenheterna är relativt stora och det finns ibland öppen spis och TV. Köket är utrustat med modern köksutrustning, där diskmaskin och ugn alltid är standard. 

I de större lägenheterna finns flera badrum och i vissa fall jacuzzi. Denna lägenhetskategori passar den kräsne skidåkaren som kräver högre komfort.

 

 

Depositionsavgift

Du kan disponera lägenheten/hotellrummet från ankomstdagen cirka kl. 17.00 till avresedagen cirka kl. 09.00. För alla våra gäster ordnar vi så att det finns möjlighet till bagageförvaring (alltid på eget ansvar), ombyte och dusch på avresedagen (oftast mot avgift). 

Vid ankomsten skall du betala en deposition för lägenheten före övertagandet som är ca: 

► 300 Euro i Frankrike (100 Euro per person i Val Thorens)

► 200 Euro i Italien

► 200 Euro i Österrike

Depositionen kan variera något från lägenhet till lägenhet. Ring till din resesäljare om du vill ha upplysningar om det exakta priset. Depositionen returneras vid avresa förutsatt att lägenheten lämnas i samma skick som vid ankomsten. 

Depositionen kan erläggas kontant eller med internationellt betal- eller kreditkort, till exempel VISA-kort. Pengarna får du tillbaka när lägenheten återlämnas i städat och helt skick. Kontrollera lägenheten redan vid ankomst och rapportera till receptionen om något fel skulle uppstå. 

På lägenhetskomplexen finns ingen vanlig hotellservice och måltider ingår inte i priset.

Sänglinne och handdukar

Det kan ibland ingå sänglinnen i priset när man bor i lägenhet men som regel ingår ej handdukar. På många lägenhetshotell kan man dock oftast köpa till detta när man är på plats. Se under respektive resmål och boende för mer information eller hör med vår bokning.

Pension

I lägenheter ingår ingen mat i priset. På vissa pensionat där man bor i lägenhet kan man köpa till frukost. Det är även möjligt att på några resmål köpa till frukost på restauranger. För mer information, hör med din säljare.

Städning

Ni ansvarar själv för städning av lägenheten. På de flesta lägenhetshotell innebär städning att man skall diska och ställa in i skåpen, sängkläder skall vikas ihop, sopor skall tömmas och golvytor skall vara rena från skräp. Fråga gärna guiden eller i receptionen vad som gäller för din lägenhet eller om något städredskap skulle saknas. Förbrukningsartiklar såsom diskborste, rengöringsmedel, disktrasa, toalettpapper m m ingår ej.

Tombäddar

Priserna är beräknade på att man är maxantal personer i lägenheten. Är man färre personer får man betala ett högre pris. 

 

Lägenhetstyper

Typ 21 - Studiolägenhet, 2 personer

2 sängplatser i ett rum eller hall, toalett, badrum och kök. Vissa lägenheter har balkong. Ca. 18 kvm.

Typ 31 - Studiolägenhet, 3 personer

3 sängplatser i ett rum eller hall, toalett, badrum och kök. Vissa lägenheter har balkong. Ca. 20-23 kvm.

Typ 41 - Studiolägenhet, 4 personer

2 sängplatser i ett rum, 2 sängplatser i hallen, toalett, badrum, kök och balkong. Ca. 20-25 kvm.

Typ 42 - 2-rumslägenhet, 4 personer

2 sängplatser i ett rum, 2 sängplatser i separat sovrum. Toalett, badrum, kök och balkong. Ca. 26-30 kvm.

Typ 52 - 2-rumslägenhet, 5 personer

3 sängplatser i ett rum, 2 sängplatser i separat sovrum. Toalett, badrum, kök och balkong. Ca. 28-32 kvm.

Typ 62 - 2-rumslägenhet, 6 personer

2 sängplatser i ett rum, 2 sängplatser i hallen och 2 sängplatser i separat sovrum. Toalett, badrum, kök och balkong. Ca. 40 kvm.

Typ 83 - 3-rumslägenhet, 8 personer

2 sängplatser i ett rum, 2 sängplatser i hallen och 2 separata sovrum med 2 sängplatser. Toalett, badrum, kök och balkong. Ca. 45-55 kvm.

Chaletlägenheter

Typiskt större lägenheter med plats för flera personer. Här får du flera kvadratmeter och mer lyxig inredning. Alla chaletlägenheter ligger i ett komplex med flera lägenheter.

Typ 94 - Chaletlägenhet, 9 personer

3 rymliga sovrum med dubbelsäng. 2 toaletter och bad varav ett med jacuzzi. Trevligt kök med alla faciliteter. Stort vardagsrum med 3 sängplatser och matplats. Det finns även vedeldad kamin och balkong. Ca. 75 kvm.

Typ 18 - Chaletlägenhet, 17 personer

7 trevliga sovrum med dubbelsäng. Toaletter med bad eller jacuzzi. Trevligt kök med alla faciliteter. Stort vardagsrum med 3 sängplatser och matplats. Det finns även vedeldad kamin och flera balkonger. Lägenheterna är ca. 190 kvm.