Hyr skidor och snowboard hemifrån

Skiduthyrning

Vi rekommenderar att du hyr din skidutrustning i samband med din bokning av resa. Fördelen med att boka hemifrån är att du blir garanterad att få den utrustning du önskar i mån av teknik och svårighetsgrad (ej märke). 

Du betalar även för hyran i samband med att du betalar resan och får därför en bra översikt på dina resekostnader. Du kan dessutom byta skidor och pjäxor på plats om eventuella problem skulle uppstå. 

Våra priser är som standard 15-20% lägre än om du hyr på plats. 

För information gällande vilka typer av skidor du ska välja samt priser på skidutrustningen går du in på respektive resmål, väljer "skiduthyrning, skidskola och liftkort" och klickar på "info".

 

Står det inga priser går det ej att förhandsboka hemifrån. I samband med att du bokar din skidutrustning erhåller du en voucher som du tar med till skiduthyrningsbutiken.

Det ingår ej försäkring i priset men det går alltid att lägga till när du hämtar ut din skidutrustning på plats på destinationen. Den skyddar din utrustning mot exempelvis stöld och fungerar då som en självriskreducering. (Gäller inte Cervinia).

Paket för uthyrning av skidor

Bronspaket

Skidor till nybörjaren eller den mindre erfarna åkaren, generellt 0-5 års erfarenhet. En mjuk skida som gör att den är lättare att hantera. Oftast får man en kortare skida än personen själv eftersom man då får en mindre svängradie. Utrustningen kan vara upp till 3 år gammal men fortfarande i god standard. Till skidåkaren som åker mest i gröna och blå pister.

Silverpaket

Skidor till den mer erfarna och duktiga åkaren med 4-8 års erfarenhet. I denna kategori kan du få skidor i flera varianter där de små detaljerna gör den mer användarvänlig. En liten hårdare skida för att ge en bättre känsla i backen. Utrustningen är inte äldre än 2 år men är heller inte av den nyaste modellen. Detta paketet är till för dig som åker mest blå och röda pister. Silverpaketet består bland annat av Rossignol, Salomon, Fischer och Volkl.

Även snowboardpaketet kan fås i denna kategori

Guldpaket

De nyaste skidorna från årets eller förra årets säsong. Skidor som passar till den mycket erfarna och duktiga skidåkaren med 9 års erfarenhet eller mer. Detaljer som gör skidan hållbar och stabil i pisten. Till dig som åker alla pister. Stort utbud av skidor där du kan välja mellan många olika modeller, bland annat Atomic, Rossignol, Salomon m.fl.

Även snowboardpaketet kan fås i denna kategori.

Platinapaket

Topskidor till de allra mest erfarna åkarna som verkligen vill utmanas, både i och utanför pisten. Alla skidorna är särskilt utvalda och man erbjuds endast de bästa modellerna för denna säsongen. På plats kan man välja mellan kategorierna freeride, all mountain, racing, pist med flera.

Även snowboardpaketet kan fås i denna kategori