Information om våra liftkort

Paketresor inklusive liftkort

Vi har valt att inkludera liftkort i priserna på samtliga destinationer. Det betyder att vi kan ge dig en realistisk överblick av resekostnaderna samtidigt som vi kan öka rabatterna på liftkort. Detta kommer dig som kund till godo i form av låga paketpriser. På våra veckoresor inkluderar vi sex dagars liftkort i våra paketpriser till ett värde av cirka 1700-2000 kr. Värdet avser ett 6 dagars liftkort för en vuxen under högsäsong. I våra kortveckor (lördag –onsdag) ingår ett fyradagarsliftkort och på helgresor (onsdag – lördag) ingår ett tre dagars liftkort.

Beroende på om du reser med flyg, buss, tåg eller väljer att köra själv, kan du utvidga liftkortet till att omfatta fler dagar om du vill åka skidor på ankomst och/eller avresedagen. Utökning av liftkort till ett större skidområde kan göras i Val Thorens så det gäller i hela de tre dalarna istället för bara Val Thorens-dalen och i Cervinia kan man utöka liftkortet så det gäller i Zermatt. I övriga områden ingår liftkort som gäller för hela skidorten. Läs mer under respektive destination.

Tillägg för liftkort

Om du vill utöka liftkortet till att gälla fler än sex dagar eller i ett större område skall detta förbeställas, helst innan inbetalning av restbeloppet (42 dagar före avresa). Dock allra senast en vecka innan avresa, då ska omedelbar betalning ske med betal- eller kreditkort.

På våra veckoresor rekommenderar vi att lägga till en eller två extradagar om du åker buss eller tåg då de ankommer på morgonen och hemresan är sen eftermiddag eller kväll. På så sätt får du på de flesta skidorterna möjlighet att åka skidor i åtta dagar. Med vissa flygavgångar har man möjlighet till sju dagars skidåkning.

 

Väljer du att göra en utökning av liftkortet till att gälla fler dagar kan du även välja vilken dag det ska gälla. Datum för när ditt liftkort börjar gälla kommer stå på din bokningsbekräftelse under rubriken "Liftkort/(startdag)". Om du vill göra en utökning av ditt lokala liftkort i Val Thorens eller Cervinia ber vi dig att observera att din utökning gäller samtliga dagar för ditt liftkort, du kan alltså ej utöka exempelvis två dagar till ett större område och ha ett mindre område de resterande dagarna. 

På din bokningsbekräftelse står det angivet vilket liftkort du valt och vilken dag det startar. Kontrollera att uppgifterna stämmer med dina önskemål.

Liftkortsdeposition

På de flesta skidorterna tillkommer en liftkortsdeposition för ditt liftkort. Den varierar mellan 2-5 euro per liftkort beroende på skidort och läggs till på priset när du bokar din resa. Denna summa får du sedan tillbaka när du återlämnar kortet till liftkortskontoret. Detta är en åtgärd för att återvinningen av liftkorten ska bli bättre. För mer information, hör med våra guider på plats.

Endast liftkort

Vi kan även erbjuda dig som endast köper transport att köpa liftkort. Hör med din säljare om priset på de olika liftkorten på respektive resmål.

Vad ingår i liftkortet?

På en del skidorter ingår andra aktiviteter eller inträden i liftkortet som du som gäst kan utnyttja under din vecka förutom själva skidåkningen. Hör med din resesäljare eller med reseledarna på plats vad som ingår på din valda destination.