Flygresor till Alperna

Vi erbjuder ett av marknadens största och bästa flygprogram till Alperna med moderna och bekväma flygplan från välkända bolag. Att flyga till våra destinationer innebär oftast att du får ett antal olika flygtider att välja mellan. Till vissa destinationer har vi dock endast en flygtid.

Tänk på att utöka ditt liftkort på de flygningar som ger möjlighet att åka skidor på avresedagen och därmed få sju skiddagar. Hör med din säljare på vilka flygresor det gäller.

Flyg från Köpenhamn/Kastrup

Från Kastrup flyger vi på lördagar till Grenoble, Chambery, Genève, Torino, Salzburg och Innsbruck. 

För dig som har svårt att vara borta en hel vecka kan vi erbjuda korta skidresor till Frankrike med flyg från Kastrup - Grenoble/Chambery onsdag-lördag och lördag-onsdag. Vi har även korta skidresor till Österrike från Kastrup - Innsbruck/Salzburg, tisdag-lördag och lördag-tisdag eller onsdag-lördag och lördag-onsdag.

Flyg från Stockholm/Arlanda

Från Arlanda flyger vi på lördagar till Grenoble, Chambery, Torino, Salzburg och Innsbruck.

Flyg från Göteborg/Landvetter

Från Landvetter flyger vi på lördagar till Grenoble, Torino och Innsbruck

Vi erbjuder skidresor med flyg till följande destinationer i Alperna:

Frankrike:

Val ThorensVal d'IséreTignesAlpe d'Huéz, La Rosiere, Courchevel, Les Arcs och Avoriaz

Österrike

Bad GasteinIschgl, Saalbach/HinterglemSöldenWagrain, Schladming, Alpendorf-Wagrain, St. Anton, Obertauern, Zell am See och Zell Am Ziller.

Italien

CanazeiLivignoCerviniaPasso Tonale, Champoluc, GressoneySestriere och Sauze d´Oulx

Tidtabellerna är preliminära

Samtliga tidtabeller är preliminära fram till 14 dagar innan avresa och kan komma att ändras. Gällande tid och flygnummer framgår dessa av ditt resebevis/biljett. 

Bagageförvaring på destinationen

Om du har en tidig ankomst tillhandahåller våra guider information om destinationen och anvisar plats för bagageförvaring tills dess att lägenheter/hotellrum blir tillgängliga.

I anknytning till bagageförvaringen finns även möjlighet att byta om till skidkläder för skidåkning på ankomstdagen. Oftast sker det under relativt enkla former. Observera att förvaringsplatsen för bagaget är obevakad och att förvaring därför alltid sker på eget ansvar.

Vid hemresa finns det även tillgång till plats för förvaring av bagage och ombyte som vid ankomst och anvisas av guiderna. Vi gör er uppmärksamma på att ombyte av kläder och förvaring av bagage ofta sker under relativt enkla former och alltid på eget ansvar. Möjlighet till dusch anvisas av våra guider, ofta mot ett tillägg (ca 3-10 Euro).

 

Transfer

Transfern från ankomstflygplatsen till resmålen ingår i priset och en Nortlander-guide möter er på flygplatsen. Transfertiden varierar mellan 1-4 timmar beroende på vilken destination. Transfertiderna är cirkatider och kan variera beroende på exempelvis väder- och trafikförhållanden och då vi ibland måste vänta in andra flyg osv. Transfer ingår i priset om du köpt en paketresa med både flyg och boende. Har du enbart köpt flyg skall du köpa till transfer om du önskar det. 

Transferbussen kan även vara gemensam med andra orter och under högsäsong kan det ta lite längre tid pga. mycket trafik. Normalt tar det cirka en timme från flyget har landat till bussen avgår till destinationen. På hemresan avgår transferbussen i god tid från destinationen för att hinna i tid till flygplatsen. Transferbussen skall vara på flygplatsen cirka 2 timmar innan flyget avgår.

Avgångstiderna för transferbussen får du av vår personal nere på destinationen.

OBS! Det är inte säkert att bussen är utrustad med barnstolar. Det är inte heller toalett på bussen, men det hålls "toalett-paus" längs turen, där man stannar på rastplats och har möjlighet att utnyttja wc.

Transferguide

Vi strävar efter att ha guider med på våra transferbussar. Men ibland kör bussarna med gäster till två destinationer och guiden kan då kliva av på första hållplatsen. Det kan även uppstå problem eller inträffa saker som gör att guiden inte kan åka med vid gästernas ankomst när bussen kör från flygplatsen eller vid hemresa från destinationen. När transferbussen ankommer på orten möts ni av vår personal.

Förlorat/skadat bagage

Skulle ditt bagage mot all förmodan försvinna eller skadas måste detta anmälas redan på flygplatsen för att ersättning ska kunna betalas ut. Gå till "Lost and Found" och fyll i en s.k. "PIR-rapport" för ditt bagage. Behåll alltid rapporten som underlag för eventuell ersättning och som bevis på att ditt bagage är borta. Mer information om hur du sen går till väga får du av Nortlanders guider. 

Tänk på att ersättningen genom flygbolagen är begränsad enligt lag till 1000 SDR (särskilda dragningsrätter) vilket motsvarar ca 10 000 SEK. Det är därför bra att teckna en reseförsäkring.

Har du en reseförsäkring/hemförsäkring gäller den oftast även skadat och förkommet bagage. Hör efter med ditt försäkringsbolag. Nortlander är ej ansvariga och ersätter ej försenat/förlorat bagage. Kontakta alltid ditt eget försäkringsbolag i dessa ärenden.

Flygregler - flygsällskap

Atlantic Airways

Bagageregler:

1 stk incheckat bagage, max. 15 kg. Tillåtet handbagage är högst 5 kg, med maximalt mått på 50 x 40 x 25 cm. Barn under 2 år får totalt ha 10 kg incheckat bagage men ej handbagage. Reser du med barn under 2 år är barnvagn (max. 10kg) tillåtet utan extra kostnader. Barnvagnen ska paketeras in för att undvika skador och det är inte tillåtet att packa annat i barnvagnen. OBS: Om du reser med flera olika flygresebolag gäller de strängaste bagagereglerna både ut - och hemresa Se regler på resebeviset

Specialbagage:

Skidtransport Du måste beställa skidtransport i förväg. En skidtransport inkluderar ett skidfodral med ett par skidor och stavar samt en pjäxväska med ett par pjäxor och en hjälm. Totalt ska detta tillsammans väga högst 12 kg. Kom ihåg att det bara är tillåtet med ett par skidor i varje skidfodral. Det är begränsat med plats för skidor på flyget, så kom ihåg att boka skidtransport i god tid. Det är möjligt att ha pjäxor som handbagage så länge det uppfyller reglerna för vikt och mått. Atlantic Airways tillåter inte multibags.

ABS Lavinryggsäck:

Atlantic Airways tillåter en lavinryggsäck per person som innehåller en tryckluftspatron i Div. 2.2. Den kan också vara utrustad med en pyroteknisk utlösningsmekanism som innehåller mindre än 200 mg netto av Div. 1.4S. Det är viktigt att ryggsäcken är förpackad så att den inte kan aktiveras oavsiktligt. Ryggsäckens airbags måste vara utrustade med tryckventiler. Särskilt godkännande krävs. Önskar du att ta med dig en ABS lavinryggsäck så ska du kontakta oss senaste 7 arbetsdagar före avresa.

Mat ombord:

Du har möjlighet att köpa ett litet urval av snacks och dricka ombord på flyget. Reservera sittplatser: Du kan mot betalning reservera en plats på flyget från 60 dagar och fram till 48 timmar innan avgång. Du reserverar på: https://secure.paxport.net/shop/atlanticairways/ Du ska logga in med din unika kod som du hittar på ditt resebevis under "flyginformation" på sidan VIKTIG INFORMATION

Check-in:

När du flyger med Atlanic Airways och har förbeställt sittplats kan du checka-in online från 14 dagar till 4 dagar innan avresa. https://secure.paxport.net/shop/sas/ Self-service check-in i automaterna på flygplatsen är tillgängligt för alla. Du måste välja Atlantic Airways och följa instruktionerna på skärmen. På Köpenhamns flygplats, Kastrup sker check-in i terminal 3.

DAT

Bagageregler:

1 stk incheckat bagage, max. 15 kg. Tillåtet handbagage är högst 5 kg, med maximalt mått på 55 x 40 x 23 cm. Barn under 2 år får totalt medta 5 kg handbagage och 1 stk barnvagn i en godkänd Airshells-väska. OBS: Om du reser med flera olika flygresebolag gäller de strängaste bagagereglerna både ut - och hemresa. Se regler på resebeviset

Skidtransport:

Du måste beställa skidtransport i förväg. En skidtransport inkluderar ett skidfodral med ett par skidor och stavar samt en pjäxväska med ett par pjäxor. Det är begränsat med plats för skidor på flyget, så kom ihåg att boka skidtransport i god tid. Det är möjligt att ha pjäxor som handbagage så länge det uppfyller reglerna för vikt och mått. DAT tillåter inte multibags.

ABS Lavinryggsäck:

DAT tillåter en lavinryggsäck per person som innehåller en tryckluftspatron i Div. 2.2. Den kan också vara utrustad med en pyroteknisk utlösningsmekanism som innehåller mindre än 200 mg netto av Div. 1.4S. Det är viktigt att ryggsäcken är förpackad så att den inte kan aktiveras oavsiktligt. Ryggsäckens airbags måste vara utrustade med tryckventiler. Det krävs inte särskilt godkännande.

Mat ombord:

Det kan ombord på flyget köpas ett mindre utbud av snacks och dryck.

Reservera sittplats:

Du kan mot betalning reservera en plats på flyget från 120 dagar och fram till 48 timmar innan avgång. Du reserverar på: https://secure.paxport.net/shop/dat/.  Du ska logga in med din unika kod som du hittar på ditt resebevis under "flyginformation" på sidan VIKTIG INFORMATION

Check-in:

När du flyger med DAT och har reserverat sittplats kan du checka-in online från 14 dagar till 4 dagar innan avresa. https://secure.paxport.net/shop/sas/ Self-service check-in i automaterna på flygplatsen är möjligt för alla. Du ska välja DAT och följa instruktionerna på skärmen. På Arlanda sker check-in i terminal 5. På Köpenhamns flygplats, Kastrup sker check-in i terminal 2.

Extra info från DAT

Att resa bliver bara mer populärt för varje år, och vi är fler och fler som ska “samsas uppe i luftrummet”. Det gör också att det tyvärr ibland blir förseningar eftersom flygplanen måste vänta in tillstånd att lyfta och landa. Nortlander använder sig bland annat av DAT – Danish Air Transport när vi flyger våra gäster ner till Alperna. DAT har informerat oss om att kontakta dig och dina medresenärer för att meddela att det kan ta upp till 45 min extra innan dörrarna vid gaten kan öppna. Det beror på att flygplatserna har svårt att koordinera alla flyg som landar. Alla involverade parter kommer naturligvis göra allt de kan för att minimera eventuell väntetid så du kan njuta av Alpluften så fort som möjligt. Vi vill dock informera dig om att denna situation kan uppstå, både vid utresan och hemresan.
Om du har någon som ska hämta dig på flygplatsen uppmanar vi därför att de håller sig uppdaterade om aktuella flygtider på flygplatsens hemsida när det är dags att hämta dig.

Norwegian

Bagageregler:

1 stk incheckat bagage, max. 20 kg. Handbagaget får väga upp till 10 kg och ha måtten 55 x 40 x 23 cm. Barn under 2 år får sammanlagt ha med sig 1 stk indchecket bagage på max 10 kg. Handbagage ej tillåtet. OBS: Om du reser med flera olika flygresebolag gäller de strängaste bagagereglerna både ut - och hemresa. Se regler på resebeviset

Specialbagage:

Du ska beställa skidtransport i förväg. Köpt skidtransport innebär ett skidfodral med ett par skidor/snowboard samt stavar, och ett pjäxfodral med ett par pjäxor. Det är begränsat antal som kan frakta sina skidor, så kom ihåg att boka skidfrakt i god tid. Det är tillåtet att ta med pjäxor som handbagage, så länge det är inom de övergripande reglerna för vikt och storlek på handbagage. Norwegian Charter accepterar inte multibags.

Mat ombord:

Du har möjlighet att köpa ett litet urval av snacks och dricka ombord på flyget.

Check-in

Det är möjligt för alla gäster att checka in på flygplatsen
På Kastrup flygplats checkar du in i terminal 2.

SAS Charter

Bagageregler:

1 stk incheckat bagage, max. 15 kg. Tillåtet handbagage är högst 5 kg, med maximalt mått på 55 x 40 x 23 cm. Barn under 2 år får totalt ha 10 kg incheckat bagage men ej handbagage. Reser du med barn under 2 år är barnvagn (max. 10kg) tillåtet utan extra kostnader. Barnvagnen ska paketeras in för att undvika skador och det är inte tillåtet att packa annat i barnvagnen. OBS: Om du reser med flera olika flygresebolag gäller de strängaste bagagereglerna både ut - och hemresa.  Se regler på resebeviset

Skidtransport:

Du måste beställa skidtransport i förväg. En skidtransport inkluderar ett skidfodral med ett par skidor och stavar samt en pjäxväska med ett par pjäxor och en hjälm. Totalt ska detta tillsammans väga högst 12 kg. Kom ihåg att det bara är tillåtet med ett par skidor i varje skidfodral. Det är begränsat med plats för skidor på flyget, så kom ihåg att boka skidtransport i god tid. Det är möjligt att ha pjäxor som handbagage så länge det uppfyller reglerna för vikt och mått.

ABS Lavinryggsäck:

SAS Charter tillåter en lavinryggsäck per person som innehåller en tryckluftspatron i Div. 2.2. Den kan också vara utrustad med en pyroteknisk utlösningsmekanism som innehåller mindre än 200 mg netto av Div. 1.4S. Det är viktigt att ryggsäcken är förpackad så att den inte kan aktiveras oavsiktligt. Ryggsäckens airbags måste vara utrustade med tryckventiler. Det krävs inte särskilt godkännande.

Mat ombord:

Det kan ombord på flyget köpas ett mindre utbud av snacks och dryck.

Reservera sittplats:

Du kan mot betalning reservera en plats på flyget från 120 dagar och fram till 72 timmar innan avgång. Du reserverar på: https://secure.paxport.net/shop/sas/

Check-in:

När du flyger med SAS Charter och har förbeställt sittplatser kan du checka-in online från 14 dagar till 4 dagar innan avresa. https://secure.paxport.net/shop/sas/
Self-service check-in i automaterna på flygplatsen är möjligt för alla. Du ska välja SAS Charter och följa instruktionerna på skärmen. På Arlanda sker check-in i terminal 5*.  På Köpenhamns flygplats, Kastrup sker check-in i terminal 3. * På grund av Sportslov vecka 9 är en del avgångar flyttade till terminal 2 och 4. Du kan se den korrekta terminalen på ditt slutliga resebevis som du får 14 dagar innan avresa.

SAS EuroBonus:

Det kan inte samlas EuroBonus-poäng på SAS-charterflygningar.

Transavia

Bagageregler:

1 stk incheckat bagage, max. 20 kg. Handbagaget får väga upp till 5 kg och ha måtten 45 x 40 x 25 cm. Barn under 2 år får sammanlagt ha med sig ett incheckat bagage på max 10kg. Det kan antingen vara vanligt bagage eller en klappvagn.

OBS: Om du reser med flera olika flygresebolag gäller de strängaste bagagereglerna både ut - och hemresa. Se regler på resebeviset

Specialbagage:

Du ska beställa skidtransport i förväg. Köpt skidtransport innebär ett skidfodral med ett par skidor/snowboard samt stavar, och ett pjäxfodral med ett par pjäxor. Det är begränsat antal som kan frakta sina skidor, så kom ihåg att boka skidfrakt i god tid. Det är tillåtet att ta med pjäxor som handbagage, så länge det är inom de övergripande reglerna för vikt och storlek på handbagage. Transavia accepterar inte multibags.

Mat ombord:

Du har möjlighet att köpa ett litet urval av snacks och dricka ombord på flyget.

Check-in:

Det är möjligt för alla gäster att checka in på flygplatsen. På Kastrup flygplats checkar du in i terminal 2.

Atlantic Airways

Bagageregler:

1 stk incheckat bagage, max. 15 kg. Tillåtet handbagage är högst 5 kg, med maximalt mått på 50 x 40 x 25 cm. Barn under 2 år får totalt ha 10 kg incheckat bagage men ej handbagage. Reser du med barn under 2 år är barnvagn (max. 10kg) tillåtet utan extra kostnader. Barnvagnen ska paketeras in för att undvika skador och det är inte tillåtet att packa annat i barnvagnen.

OBS: Om du reser med flera olika flygresebolag gäller de strängaste bagagereglerna både ut - och hemresa. Se regler på resebeviset.

Specialbagage:

Du måste beställa skidtransport i förväg. En skidtransport inkluderar ett skidfodral med ett par skidor och stavar samt en pjäxväska med ett par pjäxor och en hjälm. Totalt ska detta tillsammans väga högst 12 kg. Kom ihåg att det bara är tillåtet med ett par skidor i varje skidfodral. Det är begränsat med plats för skidor på flyget, så kom ihåg att boka skidtransport i god tid. Det är möjligt att ha pjäxor som handbagage så länge det uppfyller reglerna för vikt och mått. Atlantic Airways tillåter inte multibags.

ABS Lavinryggsäck:

Atlantic Airways tillåter en lavinryggsäck per person som innehåller en tryckluftspatron i Div. 2.2. Den kan också vara utrustad med en pyroteknisk utlösningsmekanism som innehåller mindre än 200 mg netto av Div. 1.4S. Det är viktigt att ryggsäcken är förpackad så att den inte kan aktiveras oavsiktligt. Ryggsäckens airbags måste vara utrustade med tryckventiler. Särskilt godkännande krävs. Önskar du att ta med dig en ABS lavinryggsäck så ska du kontakta oss senaste 7 arbetsdagar före avresa.

Mat ombord:

Du har möjlighet att köpa ett litet urval av snacks och dricka ombord på flyget.

Reservera sittplatser:

Du kan mot betalning reservera en plats på flyget från 60 dagar och fram till 48 timmar innan avgång. Du reserverar på: https://secure.paxport.net/shop/atlanticairways/

Du ska logga in med din unika kod som du hittar på ditt resebevis under "flyginformation" på sidan VIKTIG INFORMATION

Check-in:

När du flyger med Atlanic Airways och har förbeställt sittplats kan du checka-in online från 14 dagar till 4 dagar innan avresa.
https://secure.paxport.net/shop/sas/

Self-service check-in i automaterna på flygplatsen är tillgängligt för alla. Du måste välja Atlantic Airways och följa instruktionerna på skärmen.
På Köpenhamns flygplats, Kastrup sker check-in i terminal 3.