Afterski i Alperna

Mer än bara en skidsemester Skidsemester med afterski

Mer än skidåkning

En skidsemester med bra afterski är mer än bara en skidsemester. Du kan bara åka skidor x antal timmar om dagen så det är viktigt att du väljer att resa till en destination som erbjuder lite extra. Om det lilla extra är din kärlek för afterski, då har du kommit till den rätta sidan. 

Den bästa afterskin i Alperna

Nedanför hittar du en lista över de skidorter i Österrike, Frankrike och Italien som har den allra bästa afterskin. Det kan bli ett svårt val eftersom alla dessa skidorter erbjuder något unikt inom både skidåkning och afterski. Man brukar generellt sett skilja afterskin åt i de tre olika länderna. 

I Österrike får du en klassisk afterski med ölkrus, gemensam skålning och mycket mer. Landet går under smeknamnet afterskins hemland, vilket ger en hint om hur festligt det kan vara här. I Österrike återfinns de flesta populära afterski-skidorterna och de bjuder på härlig stämning och en och annan pjäxdans. 

I Frankrike är det feststämning, med dans på borden och dunkande musik. Ett av de mest populära afterskiställena, Folie Douce, finns på flera destinationer i de franska Alperna, inte minst i afterskimeckat Val Thorens, och här bjuds det på en fest utöver det vanliga.  

I Italien föregår afterskin nästan alltid på en uteservering i strålande sol. Genrellt sett är nivån lite lugnare än på afterski i Österrike och Frankrike. Med det sagt så är det heller inga problem att hitta ordentlig fest och full fart i de flesta italienska skidorterna. Inte minst i Canazei, där den italienska charmen möter klassiskt österrikiskt afterski-ös. I Italien är afterskin alltså både mysig och festlig! 

Något för alla 

3 länder, 10 skidorter och många möjligheter för afterski. Oavsett var du du gillar så får du det i Alperna med Nortlander. 
Är du inte säker på vilken typ av afterski som passar dig bäst? Läs isåfall gärna vår artikel om "Vilken afterskityp är du"?

Mer läsning

Har du några gånger känt att din afterski-outfit inte var så mitt i prick som du kanske trodde? Eller har du små smarta trick, såsom att säga "jag tar nästa runda", för att på så vis kunna beställa Rom&Cola minus rom till dig själv? Känner du igen dig?

Kika in vår artikel "10 tecken på att du blivit för gammal för afterski". (Även fast vi alla såklart vet att man aldrig blir det)

Kika även gärna in vår artikel om de bästa afterski-låtarna, och se om du håller med.

Kortresor med Nortlander

Vill du iväg med vännerna på en skidresa i vinter och uppleva lite härlig afterski? Många gånger är det lättare att få till en kortresa tillsammans vännerna, speciellt om man redan har bokat en långresa med exemplevis familjen.

Om ni vill läsa mer om våra weekendresor hittar du alla dessa korta skidresor här.

Afterski i Österrike

Ischgl

Något utöver det vanliga

Läs mer om Ischgl

Ischgl är känt för sin extraordinära afterski. Här finns det många olika möjligheter för afterski och festen fortsätter till sent på natten. Dessutom har Ischgl på ett fantastiskt skidsystem. Skidområdet sträcker sig in över Schweiz till den tullfria byn Samnaun.

St. Anton

Afterskins vagga

Läs mer om St.Anton

St. Anton är en av de största tungviktarna inom afterski. Man kan inte säga afterski utan att tänka på St. Anton och tvärtom. 

St. Anton har så mycket mer att erbjuda. Med 305 kilometer pist, wellness och spa, mysigt byliv och energiskt nattliv. En skidsemester till St. Anton är något helt speciellt. 

 

Sölden

Afterski och en glaciär

Läs mer om Sölden

Sölden är känt för snösäkerhet, puder, Europas längsta skidtunnel och en fantastisk glaciär, men orten kan så mycket mer. Skidorten bjuder på en klassisk, världskänd afterski så du har något att göra efter en lång dag på skidor. 

 

Saalbach

Prisvinnande afterski

Läs mer om Saalbach-Hinterglemm

Saalbach har flera gånger fått priser för sin vilda afterski. När klockan slår fem på eftermiddagen har du mest största sannolikhet checkat in på baren Hinterhagalm. Om du är pigg nästa morgonen kan du alltid njuta av Saalbach-Hinterglemm stora skidsystem för både pist- och offpist-åkare.

Schladming

Det största afterski-stället.

Läs mer om Schladming

Schladming har inget mindre än den största afterski-baren i Europa. Baren heter Hohenhaus Tenne och är värd ett besök. Om du vill spendera dagarna i pisterna så har du kommit rätt. Skiområdet sträcker sig över fyra olika berg och liftkortet ger dig möjlighet till att ta dig runt på 25 olika skiddestinationer. 

Afterski i Frankrike

Val d'Isère

Det största av det största

Läs mer om Val d'Isere

Val d'Isère är utan tvivel en tungviktare när det kommer till skidresor. Här får du det absolut bästa av allt - skidåkning, nattliv och inte minst afterski. Val d'Isére bjuder på 350 kilometer pist som sträcker sig från Tignes till La Motte-glaciären. Skidområdet är allsidigt och det finns något för var smak. Utöver den eminenta skidåkningen har Val d'Isére oslagbar afterski, där Saloon Bar är värd att nämna för festglada gäster. Här bjuds det på fest och upptåg när skiddagen är påväg att gå i ända. 

Val Thorens

Val Thorens är skidorten som har allt - inklusive en afterski i världsklass. Byn är den högst liggande skidbyn i hela Europa och detta kan du märka när du åker runt i det 600 km stora skidområdet. När skiddagen är slut är det dags för afterski. Ta en stopp på Saloon Bar och få en känsla av hur mycket afterski betyder i de franska Alperna. 

Senare på kvällen bjuder Val Thorens på ett sprudlande nattliv och festen slutar aldrig i byn som har allt. 

Afterski Italien

Canazei

Kolossen Canazei

Läs mer om Canazei

Det är ingen hemlighet att Canazei tillhör en helt speciellt kategori inom skidsport. Området är ett av de absolut största i Europa och en del av Superski Dolomiti, som bjuder på totalt 1 220 kilometer pist. Canazei har en gång varit en del av Österrike, varför du kan njuta av både den italienska charmen och den mer klassiska österrikiska tyrolstämningen. Spår av detta återfinns även i afterskin, här hittar man allt från trivsamma utserveringar till mer festlig afterski-stämning likt den man känner igen från de österrikiska skidorterna. 

Sestriere

Skidåkning+afterski

Läs mer om Sestriere

Sestriere bjuder på en äkta italiensk stämning med skidåkning av hög kvalitet. När skiddagen är över väntar lyxiga uteserveringar och kvällsskidåkning på dig. Här får afterskin en helt ny betydelse. 

Livigno

Tullfri afterski

Läs mer om Livigno

Vad är bättre än afterski? Svaret på frågan är: Tullfri afterski! Precis detta hittar du i Livigno. Eftersom byn ligger isolerat blev den för många år sedan tullfri. Livigno har mycket att bjuda på. Freeride skidåkning med en av de mest eftertraktade snowparks i Italien, helisking och längdskidåkning. Möjligheterna är många i Livigno. 

Vi hjälper dig gärna!