Afterski i Alperna

Mer än bara en skidsemester Skidsemester med afterski

Mer än skidåkning

En skidsemester med bra afterski är mer än bara en skidsemester. Du kan bara åka skidor x antal timmar om dagen så det är viktigt att du väljer att resa till en destination som erbjuder lite extra. Om det lilla extra är din kärlek för afterski, då har du kommit till den rätta sidan. 

Den bästa afterskin i Alperna

Nedanför hittar du en lista över de destinationer i Österrike, Frankrike och Italien som har den bästa afterskin. Det kan bli ett svårt val eftersom alla dessa destinationer erbjuder något unikt inom både skidåkning och afterski. 

I Österrike får du en klassisk afterski med ölkrus, gemensam skålning och mycket mer. 

I Frankrike är det feststämning, med dans på borden och tung på t.ex. Folie Douce som finns på flera destinationer i de franska Alperna. 

 

I Italien är afterskin nästan alltid på en uteservering med strålande sol. Här är det mysigt och festligt samtidigt. 

Något för alla 

3 länder, 10 destinationer och många möjligheter för afterski. Oavsett var du du gillar så får du det i Alperna med Nortlander. 

Kortresor med Nortlander

Är du på jakt efter en resa tillsammans med grabbarna / vänninorna? Dessa resor brukar generellt vara kortresor med 3 eller 4 dagars övernattning.

Om ni vill läsa mer om våra weekendresor hittar du alla dessa resor här

Afterski i Österrike

Ischgl

Något utöver det vanliga

Läs mer om Ischgl

Ischgl är känt för ortens extraordinära afterski. Här finns det många olika möjligheter för afterski och festen fortsätter till sent på natten. Dessutom har Ischgl på ett fantastiskt skidsystem. Skidområdet sträcker sig in över Schweiz till den tullfria byn Samnaun.

St. Anton

Afterskins vagga

Läs mer om St.Anton

St. Anton är en av de största tungviktarna inom afterski. Man kan inte säga afterski utan att tänka på St. Anton och tvärtom. 

St. Anton har så mycket mer att erbjuda. Med 305 km pist, wellness/spa, mysigt byliv och energiskt nattliv. En skidsemester till St. Anton är något helt speciellt. 

 

Sölden

Afterski och en glaciär

Läs mer om Sölden

Sölden är känt för snösäkerhet, puder, Europas längsta skidtunnel och en fantastisk glaciär men orten kan så mycket mer. Orten bjuder på en klassisk, världskänd afterski så du har något att göra efter en lång dag på skidor. 

 

Saalbach

Prisvinnande afterski

Läs mer om Saalbach-Hinterglemm

Saalbach har flera gånger fått priser för sin vilda afterski. När klockan slå fem på eftermiddagen så har du checkat in på baren Hinterhagalm. Om du är pigg morgonen efter så kan du alltid njuta av Saalbach-Hinterglemm stora skidsystem för både pist och off-pist åkare.

Schladming

Det största afterski-stället.

Läs mer om Schladming

Schladming är har, inget mindre än, den största afterski baren i Europa. Baren heter Hohenhaus Tenne och är värd ett besök. Om du vill spendera dagarna på pisterna så har du kommit rätt. Skiområdet sträcker sig över 4 olika berg och liftkortet ger dig möjlighet till att ta dig runt på 25 olika skiddestinationer. 

Afterski i Frankrike

Val Thorens

Val Thorens är orten som har det hela - inklusive en afterski i världsklass. Byn är den högsta liggande skidby i hela Europa och detta kan du märka när du åker runt i det 600 km stora skidområdet. När skiddagen är slut är det dags att ta på afterski. Ta förbi Saloon Bar och få en känsla av hur mycket afterski betyder i  de franska Alperna. 

 

Senare på kvällen bjuder Val Thorens på ett sprudlande nattliv och festen slutar aldrig i byn som har allt. 

Val d'Isère

Det største af det største

Läs mer om Val d'Isere

Val d'Isère er uden tvivl det største indenfor skiferier. Her får du det absolut bedste af alting - skiløb, byliv, natteliv, og ikke mindst afterski. Val d'Isére byder på 350 kilometers piste, der strækker sig fra Tignes til La Motte gletcheren, og er dermed også et meget alsidigt skiområde, hvor der er noget for enhver smag. Udover eminente skiforhold, har Val d'Isére uovertrufne afterski-forhold, hvor Saloon Bar er yderst nævneværdig til de festglade gæster. Her er der garanti for fest og ballade, når skidagen er ved at lakke mod enden. 

Afterski Italien

Livigno

Tullfri afterski

Läs mer om Livigno

Vad är bättre än afterski? Svaret på frågan är: Tullfri afterski! Precis detta hittar du i Livigno. Eftersom byn ligger isolerat blev den för många år sedan tullfri. Livigno har mycket att bjuda på. Freeride skidåkning med en av de mest eftertraktade snowparks i Italien, helisking och längdskidåkning. Möjligheterna är många i Livigno. 

Sestriere

Skidåkning+afterski

Läs mer om Sestriere

Sestriere bjuder på en äkta italiensk stämning med skidåkning av hög kvalitet. När skiddagen är över väntar lyxiga uteserveringar och kvällsskidåkning på dig. Här får afterskin en helt ny betydelse. 

Canazei

Kolossen Canazei

Läs mer om Canazei

Det er ingen hemmelighed, at Canazei tilhører en helt særlig kategori indenfor skisport. Området er et af de absolut største i Europa og er en del af Superski dolomiti, der i alt byder på over 1.200 kilometer piste. Canazei har engang være en del af Østrig, hvorfor du både kan nyde godt af den italienske charme, men også en klassisk østrigsk tyroler-stemning. Dette bærer byens afterski da også præg af, da d her finder alt fra hyggelig udeservering, til mere festlig afterskistemning, som man kender det fra de østrigske skipsportsbyer. 

Vi hjälper dig gärna!