Vänner & afterski

Skoj tillsammans med vänner Åk på skidresa med vännerna

Gruppresor har varit en av Nortlanders spetskompetenser i över 20 år.

Genom åren har vi skaffat den erfarenhet som krävs för att skräddarsy er nästa skidresa så att den blir precis som ni tänkt er.

När du reser på en skidsemester finns det massa saker att se fram emot. Det kan vara skidåkningen, den mysiga stämningen, festligheten eller att spendera tiden med dem du tycker om.

När du åker på skidresa med vännerna delar ni en unik upplevelse som är något som ni har tillsammans för er själva. 

Boenden med plats för många

Om ni är många som ska resa tillsammans och ni alla vill bo under samma tak kan ni kika in vår sida om boenden med plats för många

Vi vet att det ibland kan vara en tidskrävande process att hitta det perfekta boendet för ett större ressällskap och därför har vi samlat några av våra bästa tips och erbjudanden. 

Skidorter som passar vängrupper - oavsett skidnivå

Vi har samlat ett par skidorter som passar skidåkare som inte nödvändigtvis är på samma nivå när det kommer till skidåkning. Skidorterna erbjuder utmaningar för alla - både för de rutinerade åkarna i gruppen och för dem som är med i Alperna för första gången.

Skidorter med mycket att bjuda på...

När man åker med en grupp vänner är det även en god idé att välja en skidort som kan erbjuda lite annat än bara skidåkning. De skidorter vi rekommenderar nedan har alla ett rikt byliv, med cafeer, restauranger och butiker - och inte minst afterski!

Läs mer om skidresor för vängrupper här

Vi vill göra dig uppmärksam på att barer, butiker, restauranger och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara stängda på grund av COVID-19.

Skidorter i Alperna som är passande för vänner

Skidresor till Frankrike med vänner

Skidresor till Österrike med vänner

Skidresor till Italien med vänner

Få minnen för livet... Mer om skidresor för vänner

En skidresa tillsammans med vännerna är något helt speciellt. Upplev skidäventyr, afterski-upptåg, goda middagar och djupa samtal och upptäck nya sidor hos varandra.

Varför en skidresa tillsammans med vännerna?

  • Du och dina vänner är ofta på samma plats i livet - både fysiskt och mentalt - och har därför samma prioriteringar och förväntningar på skidsemestern. 

  • Du kan vara fullkomligt spontan med dina vänner och få ut det mesta av er skidsemester - bara fantasin sätter gränser!

  • Frihet i pisten! Ni kan åka tillsammans, var för sig eller i mindre grupper och sedan mötas upp för lunch eller en välförtjänt öl i solen. Utvärdera dagen och utbyt skidupplevelserna med varandra. 

  • Du får troligtvis inte bättre afterski än tillsammans med vännerna. Umgås och ha det kul över en fatöl till ljudet av schlager i bakgrunden. Dansa, skratta och prata om gamla härliga minnen i en fantastisk miljö. 

  • Ni får en gemensam upplevelse och minnen för livet som ni kan se tillbaka på tillsammans och skratta åt i framtiden. 

Afterski i Alperna

I Österrike får du en klassisk afterski med ölkrus, gemensam skålning och mycket mer. Landet går under smeknamnet afterskins hemland, vilket ger en hint om hur festligt det kan vara här. I Österrike återfinns de flesta populära afterski-skidorterna och de bjuder på härlig stämning och en och annan pjäxdans. 

I Frankrike är det feststämning, med dans på borden och dunkande musik. Ett av de mest populära afterskiställena, Folie Douce, finns på flera destinationer i de franska Alperna, inte minst i afterskimeckat Val Thorens, och här bjuds det på en fest utöver det vanliga.  

I Italien föregår afterskin nästan alltid på en uteservering i strålande sol. Genrellt sett är nivån lite lugnare än på afterski i Österrike och Frankrike. Med det sagt så är det heller inga problem att hitta ordentlig fest och full fart i de flesta italienska skidorterna. Inte minst i Canazei, där den italienska charmen möter klassiskt österrikiskt afterski-ös. I Italien är afterskin alltså både mysig och festlig! 

Vilken afterskityp är du?

Är du osäker på vilken typ av afterski som passar dig bäst? Läs isåfall gärna vår artikel om "Vilken afterskityp är du"?

Mer läsning

Har du några gånger känt att din afterski-outfit inte var så mitt i prick som du kanske trodde? Eller har du små smarta trick, såsom att säga "jag tar nästa runda", för att på så vis kunna beställa Rom&Cola minus rom till dig själv? Känner du igen dig?

Kika in vår artikel "10 tecken på att du blivit för gammal för afterski". (Även fast vi alla såklart vet att man aldrig blir det)

Kika även gärna in vår artikel om de bästa afterski-låtarna, och se om du håller med.

Kortresor med Nortlander

Vill du iväg med vännerna på en skidresa i vinter och uppleva lite härlig afterski? Många gånger är det lättare att få till en kortresa tillsammans vännerna, speciellt om man redan har bokat en långresa med exemplevis familjen.

Om ni vill läsa mer om våra weekendresor hittar du alla dessa korta skidresor här.

Vi hjälper dig gärna!