Frankrike, Alpe d´Huez

Hotell

Hotel Nortlander Le Chamois

Halvpension Inkl. transfer
Inkl. halvpension Inkl. 0 dagars liftkort

Det finns inga lediga resor

Det finns tyvärr inga lediga rum på detta hotell den valda perioden

Fakta

Om Hotel Nortlander Le Chamois

Charm, skandinavisk stämning och ett bra läge mitt i den gamla bydelen av Alpe d’Huez.

Le Chamois är ett av Nortlanders egna hotell med halvpension och skandinavisk personal. Det är inte ett nyrenoverat hotell med en massa lyxiga inslag. Här kan du istället förvänta massvis med charm, personlighet, ett toppenläge och riktigt god mat. I och med att detta är ett av Nortlanders egna hotell är personalen skandinavisk och utbildad av Nortlander själva, för att säkra att alla gäster får den typen av vistelse som de önskar. Här får du alltså mycket för pengarna.
Hotellet ligger i en av de äldre byggnaderna i Alpe d’Huez, och sedan 1936 då byn grundades, har byn vuxit runt om den äldsta bydelen Vieil Alpe-kvarteret. Detta gör att placeringen blir mer och mer central med åren när byn sakta men säkert växer.
Den centrala placeringen gör att det endast är ett par minuters promenad till Alpe d’Huez huvudgata där du hittar trevliga butiker och restauranger. Pist och lift ligger heller inte långt från hotellet, så du har inget besvär med att komma till och från skidområdet.

Måltider

Skandinaver vill, som de flesta vet, ha sund mat innan det är dags för att klicka på sig skidorna. Därför är frukostbuffén stor och varierad – du ska känna dig ordentligt mätt när det är dags att bege dig mot pisterna!

När det är tid för middag serveras en god 3-rätters meny komponerad av våra egna kockar.
Frankrike är känt för sina goda viner. Därför får du möjlighet att smaka på några av de noga utvalda vinerna som vi har valt att servera på hotellet. Sortimentet består främst av viner från de franska vindistrikten och vi strävar även efter att ha några av de lokala vinerna med på menyn. På så vis kan du få prova viner som du annars antagligen inte kunde prova hemma.
På alla våra egna hotell har du alltid möjlighet att få vegetarisk kost. Vi har även möjlighet att anpassa våra meny i de tillfällen du som resenär har matallergi.

OBS! För att vi ska kunna tillmötesgå vegetariskt alternativ samt anpassa vår meny vid eventuell allergi, skall detta informeras om vid bokning av resan. Var uppmärksam på att om vegetarisk / eller specialkost önskas kommer det vara gällande under skidresans alla middagar på hotellet.

Måltider vid ankomst och avresa

På ankomstdagen kommer det mellan 18.00 och 20.00 att bjudas på en kvällsbuffé bestående av en varmrätt, sallad, pålägg, ost och bröd samt något sött att avsluta med.
För de gäster som ankommer senare på dagen bjuder vi på soppa och bröd i tidsrummet 22.30-00.00.
Om du ankommer tidigt på morgonen är det möjligt att köpa till en god frukostbuffé. Priset är €17 för vuxna och €9 för barn till och med 12 år. Det är att njuta av frukostbuffén mellan 07:30 och 09:30.
På avresedagen är den sista måltiden på hotellet frukostbuffén. Det är dock möjligt att köpa med en smörgås till resan hem.

Hotellrummen

Precis som de gemensamma utrymmena, präglas hotellrummen av att ha några år på nacken, men charm och personlighet finns det massor av!

De hotellrum som vetter ut mot gatan har fått nya, ljudisolerande fönster, men det kan dock fortfarande förekomma ljud utifrån då hotellet har en offentlig bar under hotellet.

Gemensamma utrymmen

Hotel Le Chamois har en trevlig bar och restaurangdel. Lokalen osar av god stämning och man har lust till att sätta sig där med detsamma när man kommer hem från en dag i backen. Om det är bra väder (som det allt som oftast är i Alpe d’Huez med sina 300 soldagar om året) finns det en fin terrass där man kan njuta av ett kallt glas vin eller en god kopp kaffe.

En skidkällare med pjäxvärmare får du tyvärr inte när du väljer detta boende. Dina skidor och pjäxor placeras istället vid ingången till hotellet.

Det får du på Hotel Le Chamois

  • Central placering
  • Egen Nortlander personal
  • Skandinavisk touch 
  • 2 minuter till liften
  • Här får du mycket för pengarna
    Med det bra läget och skandinaviska atmosfären ser vi fram emot att hälsa alla skidfantaster välkomna till Hotel Le Chamois i Alpe d’Huez.

Avstånd

Avstånd till pist : 100 m

Avstånd till lift: 150 m

Avstånd till centrum : 200 m

Avstånd till shopping: 200 m

Avstånd till skidbuss: 150 m

Avstånd till skiduthyrning: 250 m

Rum

TV Nej

Mat och dryck

Pension Halvpension

Bar Ja

Restaurang Ja

Minimarknad Nej

Faciliteter

Barnsäng: Ja

Halvpension: Ja

Hotel: Ja

Lounge: Ja

Skidförvaring: Ja

Solterass: Ja

Visa mer

WiFi: Ja

Dubbelrum med balkong

Dubbelrum för två personer med en dubbelsäng, ett badrum med dusch och toalett samt en balkong.
Balkong - Sängkläder – Dusch och toalett – Handdukar 


Dubbelrum Budget med balkong

Ett litet dubbelrum för två personer med en dubbelsäng. Badrummet, med dusch och toalett, återfinns i gången utanför. Rummet passar er som prioriterar skidåkning snarare än att vara på rummet.
Balkong - Sängkläder – Handdukar

Tre-personers rum

Hotellrum för tre personer med tre enkelsängar samt ett badrum med dusch och toalett.
Sängkläder – Dusch och toalett – Handdukar 


Tre-personers rum med balkong

Hotellrum för tre personer med tre enkelsängar och ett badrum med dusch och toalett samt en balkong.

Balkong - Sängkläder – Dusch och toalett – Handdukar 


Fyra-personers rum med balkong

Hotellrum för fyra personer med fyra enkelsängar, badrum med dusch och toalett samt en balkong.

Balkong - Sängkläder – Dusch och toalett – Handdukar 


Familjerum

Hotellrum för fyra personer med två enkelsängar och en våningssäng. I rummet finns även ett badrum med dusch och toalett.

Sängkläder – Dusch och toalett – Handdukar 


Familjerum med balkong

Hotellrum för fyra personer med två enkelsängar och en våningssäng. I rummet finns även ett badrum med dusch och toalett samt en balkong.

Sängkläder – Dusch och toalett – Handdukar - Balkong

Twinrum

Hotellrum med två enkelsängar samt ett badrum med dusch och toalett. Rummet har snedtak.

Sängkläder – Dusch och toalett – Handdukar


Twinrum med balkong

Hotellrum med två enkelsängar, badrum med dusch och toalett samt en balkong.

Balkong – Sängkläder – Handdukar 


AccommodationTypes