Avoriaz

Faktabox

650 km pister

219 liftar

170 kmBlå pister
380 kmRöda pister
100 kmSvarta pister

Avoriaz

Byns höjd 1800 m

Högsta skidåkning 2450 m

Liftkapacitet 250089 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 11 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Station

Amara

Lake

Avoriaz Golf

Skidresor till Avoriaz..

Avoriaz

Även om Avoriaz är ett gigantiskt område, sammanlänkat av både större och mindre skidområden, är det alltid en lokal och avslappnad stämning i idylliska Avoriaz.

Avoriaz är vackert beläget på en lätt sluttande bergssida som vätter mot en imponerande lodrät bergsvägg.

Läs mer om Avoriaz

Skidorten kännetecknas av:

  • Bilfri by
  • Ski-in/Ski-out
  • Stort område 
  • Varieread skidåkning

Hotellkarta

AccommodationTypes

Skidresor till Avoriaz

När du ankommer til Avoriaz, parkeras bilen eller bussen utanför själva byn. Härefter fraktas ditt bagage till ditt boende, med hjälp av antingen en bandvagn eller i en hästsläde. Det betyder att byn är bilfri och är därför perfekt semestermål för familjer med små barn, som utan fara för de franska bilarna, kan springa runt på gatorna.

Åttapersoners stolliften låter skidåkare, i expressfart, glida över hustaken och betyder att du alltid kan åka skidor till och från boendet oavsett var du bor. 

Skidåkningen i Avoriaz

Uppe i skidterrängen "Les Portes du Soleil", möts du av utmaningar, både den mer härdade och den helt gröna skidåkaren. Alpernas brantaste pist "Muren", är ett bra exempel på hur den mer härdade skidåkaren, får hjärtat till att slå lite hårdare. Som tur är, kan alla andra ta stolliften ner och bege sig ut i det 650 km stora och mycket allsidiga område, med pister till både Schweiz och Frankrike.

En by med möjligheter

När vädret är dåligt, finns det fyra saker att göra. Antingen lägga en servett i knät inne på en av de många restaurangerna, antingen uppe i skidområdet eller i byn. Du kan vara aktiv och ta dig ut på en skogstur i "Lindarets", där träden hjälper på den dåliga sikten, eller du kan ta till en tidig afterski på The Place, som bjuder på live-musik.

Är vädret dåligt en dag, är ett besök i Alpernas största badhus, heller inte helt fel...

Aquariaz

Aquariaz öppnade förra sommaren upp för hela 2500 kvadratmeters paradis för riktiga vattendjur, i alla åldrar. Här finns en flod med en svag ström, pool med klättervägg, paddel pool, halfpipe slide, massagebänk, stor jacuzzi och ett vattenlekhus för barn, med allt som hör till. Allt detta i en tropisk miljö omgivet av vackra klippor. Här blir även den värsta snöstormen förvandlad till en solskensdag med blå himmel.

Avoriaz för alla

Avoriaz är både för de benhårda och de gråhåriga skidåkare. Området bjuder på härlig skidåkning med optimal utgångspunkt i en urmysig träklädd alpby. Här är sol, snö och skön stämning. Det enda du skall koncentrera dig om, är att ta för dig av rätterna!

Resor till Avoriaz

Få ett reseförslag till Avoriaz

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!