Courchevel

Lyxigt och vackert Skidresor till Courchevel

Välkommen till Courchevel - en by som ligger i Tarentaisedalen som är en del av "de tre dalarna" - världens största sammanhängande skidområde.

Courchevel är en av Alpernas mest exklusiva skidorter så om du gillar att lyxa och skämma bort dig är denna skidort något för dig. Man kallar faktiskt byn för vintersportens svar på Saint Tropez!

Fem snabba om Courchevel

  • Snösäkert
  • Lyxigt
  • En del av "de tre dalarna" tillsammans med Val Thorens
  • 150 kilometer pist inkluderat i liftkortet (600 km möjligt)
  • 7 restauranger med Michelin-stjärnor

Läs mer om Courchevel här

Fakta om Courchevel

600 km pister

163 liftar

312 kmBlå pister
216 kmRöda pister
72 kmSvarta pister

Courchevel

Byns höjd 1550 m

Högsta skidåkning 3230 m

Liftkapacitet 260000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 8 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Våra mest populära boenden i Courchevel

600 kilometer pist Skidåkningen i Courchevel

Inget mer eller mindre: De tre dalarna har världens bästa skidåkning!

Courchevel ligger längst österut av byarna i de tre dalarna och delar skidområde med bland annat Val Thorens som fyra gånger i rad blivit nominerad till världens bästa skidområde. Här kan du med andra ord se fram emot skidåkning i världsklass!

Det lokala området

Courchevel ligger i Tarentaisedalen i de franska Alperna och är det absolut mest lyxiga och största av områdena i "de tre dalarna". Själva skidområdet runt Courchevel består av 150 kilometer pist och 58 olika liftar som tar dig runt i området.

Skidåkning för alla

I Courchevel är det skidåkning för "all shapes and sizes" oavsett hur bra skidåkare du är. Nybörjare och barn kan glädja sig åt 19 grön och 19 blå pister. Till de mer erfarna skidåkarna finns det 34 röda och 8 svarta pister.

Låt oss vara ärliga: skidterrängen är mest för nybörjare eller medelåkare medan de mer erfarna inte får så mycket utmaning på en skidresa till Courchevel. Till dem finns det däremot massor av utmaningar om man beger sig vidare ut i området "de tre dalarna".

De tre dalarna

Vill du ha mer skidåkning? Då rekommenderar vi dig att utvidga ditt liftkort. Alla dalarna binds nämligen samman av ett toppmodernt liftsystem. En skidresa i de tre dalarna bjuder på mängder av olika pister - både till nybörjare och mer erfarna åkare. Med det stora liftkortet behöver du inte tänka på var du är utan bara på att komma runt i det stora skidområdet och få så mycket ut av det som möjligt.

Utöver Courchevel och Val Thorens täcker de tre dalarna in Méribel, Saint Martin de Belleville, Les Menuires och Orelle.

Skidåkning för de erfarna

Om du är en erfaren skidåkare rekommenderar vi att du åker över till Val Thorens. Här finns det gott om utmaningar även för den mest erfarna skidåkaren! Förutom vanlig skidåkning i pisten finns här även en snowpark och offpist i världsklass.

OBS! Liftkortet som är inkluderat i resans pris täcker in ca 150 lokala kilometer pist i Courchevel och inkluderar inte det stora området "de tre dalarna". Detta behöver du därför uppgradera till.

Läs mer om byn Courchevel här

Michelin på 1.500 m.ö.h. Om byn Courchevel

Frestar Michelin-mat i lyxiga omgivningar på 1.500 m.ö.h.? Då har du hittat rätt.

Courchevel är indelat i fyra olika byar: Courchevel 1300, Courchevel 1550, Courchevel 1650 och Courchevel 1850. Byarna har namngivits efter hur många meter över havet de ligger.

De fyra byarna

Courchevel 1300 är den billigaste byn och du kommer uppleva att flera turister åker hit på skidresa.

Courchevel 1550 är den lugnaste av de fyra byarna. Här vistas många franska familjer vilket gör den lugn.

Courchevel 1650 är det mest aktivitet i runt fransmännens julsemester och vintersemester. Det är även här vi på Nortlander håller till.

Courchevel 1850 är framförallt för Paris "jet-set-liv" och här är därför en hög prisnivå.

Michelin på 1.500 m.ö.h.

Om du gillar god mat och att skämma bort dina smaklökar är Courchevel det rätta stället för din skidresa. Hela sju restauranger delar på totalt 11 Michelin-stjärnor, varav 4 av restaurangerna har två! Du kan redan nu börja låta munnen vattnas för här är det gastronomiska upplevelser som väntar som många bara vågar drömma om.

Nortlanders rekommendation: Chalethotel Les Cascades

Vill du bo på ett hotell precis vid pisten och liften, med halvpension, där det bara bor svenskar och danskar samt till ett bra pris? Då rekommenderar vi på Nortlander Chalethotel Les Cascades. Det är inte ett av våra klubbhotell utan det är fransmän som driver hotellet. Däremot kommer det bara att vara våra gäster - hela vintersäsongen!

Åk på skidresa till Courchevel om...

Du värdesätter bra skidåkning och en trevlig atmosfär i lyxiga omgivningar.

Läs mer om events i Courchevel här

Våra boenden i Courchevel

AccommodationTypes

Mycket mer än skidåkning Events i Courchevel

Ta för dig av allt - eller gör som du vill. I de tre dalarna finns det mängder av andra aktiviteter än skidåkning!

Var uppmärksam på att några av dessa aktiviteter utgår ifrån andra byar än Courchevel.

Zip Line i Val Thorens

Om du vill få dig en rejäl adrenalinboost innan du åker tillbaka till Courchevel så åk en runda med Zip Line. Den tar dig från 3.250 m.ö.h. och når en topphastighet på ca 100 km/h.

Toboggan i Val Thorens

Du kan testa dina armstyrkor med ett galet åk i kälke (Toboggan på franska). Detta är Frankrikes längsta med en nedfart på 6 kilometer som tar 45 minuter.

Arrangemang med guiderna

I Courchevel arrangerar våra guider arrangemang under veckan. Arrangemangen varierar från vecka till vecka och några är mot extra betalning.

  • BBQ
  • Skibriefing
  • Kälke
  • Gemensam lunch
  • Fransk afton

I Frankrike får vi tyvärr inte arrangera pistvisning pga fransk lag. Istället kör vi en skibriefing i början av din skidresa där vi berättar om de bästa pisterna i området och annat som är bra att veta.

Vi vill göra dig uppmärksam på att barer, butiker, restauranger och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara stängda på grund av COVID-19.

Få ett reseförslag till Courchevel

Vill du på en skidresa till Courchevel? Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Då skulle du även gilla... Är Courchevel något för dig?