La Rosiere

Faktabox

152 km pister

37 liftar

54 kmBlå pister
75 kmRöda pister
23 kmSvarta pister

La Rosiere

Byns höjd 1850 m

Högsta skidåkning 2800 m

Liftkapacitet 46000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 11 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Plan du Repos

Maison du Ski

Chalet le Montana

Skidresor till La Rosiere

Skidåkning för alla smaker

Som erfaren skidresearrangör vet vi att det är viktigt att kunna erbjuda resmål med olika typer av atmosfär.

Om du letar efter att koppla av från vardagen och åka på en skidsemester där syftet främst är att ha det skönt och trevligt är La Rosiére perfekt.

Skidområdet ligger nära byn vilket gör det optimalt om du vill åka med familjen eller kanske på en avkopplande romantisk getaway.

Läs mer om La Rosiere här

Skidorten kännetecknas av:

  • Familjevänligt
  • Perfekt till par
  • Trevlig atmosfär
  • Storslagen natur

 

 

Hotellkarta

AccommodationTypes

Skidorten La Rosiere

La Rosière är en synnerligen inbjudande fransk doldis som tillhör skidområdet Espace San Bernardo. Hit åker man för att koppla av och för att uppleva ett gemyt som även präglar ortens traditionella arkitektur och dess välkomnande nedfarter. Ändå är området omfattande med 150 kilometer pist att välja mellan. Men även om La Rosière erbjuder skidåkning för såväl nybörjare som mer erfarna åkare dominerar de enklare backarna.

Skidåkningen

Som skidåkare upptäcker du snart fördelarna med områdets geografiska placering. På den soldränkta södra delen återfinns La Rosière på 1850 meters höjd medan bergspasset på den andra sidan som ligger i Italien kallas La Thuile. Själva passet ligger högt på skuggsidan, och är känt för mycket goda snöförhållanden. De två delarna hänger samman och erbjuder ett brett urval av gastronomiska specialiteter från både det franska och italienska köket.

Även med avseende på väder finns fördelar med områdets delade karaktär - skulle vädret vara dåligt på en av sidorna är det ofta fint på den andra eller tvärtom. Här bjuds också oändliga möjligheter till off-pist. Både i början och slutet av säsongen är det mycket gott om plats i pisterna vilket gör att stora delar av den härliga off-pisten förblir orörd. Så även om du åker i sällskap med lite mer oerfarna åkare kan du alltid ge dig ut på en krävande tur i puder. Annars är nedfarterna huvudsakligen anpassade för nybörjare och medelgoda åkare.

Ta med barnen till La Rosiére

La Rosière är erkänt barnvänligt med mängder av aktiviteter och rabatterade priser. Liftsystemet är effektivt och har nyligen genomgått en större renovering. Arkitekturen är traditionellt fransk med flera trevliga och billiga restauranger som till exempel Le Genepi som serverar en oförglömlig chokladfondue. Dessutom finns Le Petit Danois med både svensk och dansk personal samt livemusik flera gånger i veckan.

Vi rekommenderar varmt en semester i La Rosière tillsammans med familj och vänner, fjärran från dånande turistliv och gråa betongkomplex.

Skidresor till La Rosiere

Få ett reseförslag till La Rosiere

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!