La Rosiere

Skidresor till La Rosiere

Skidåkning för alla smaker

Som erfaren skidresearrangör vet vi att det är viktigt att kunna erbjuda resmål med olika typer av atmosfär.

Om du letar efter att koppla av från vardagen och åka på en skidsemester där syftet främst är att ha det skönt och trevligt är La Rosiére perfekt.

Skidområdet ligger nära byn vilket gör det optimalt om du vill åka med familjen eller kanske på en avkopplande romantisk getaway.

Skidorten kännetecknas av:

  • Familjevänligt
  • Perfekt till par
  • Trevlig atmosfär
  • Storslagen natur

Läs mer om La Rosiere här

Faktabox

152 km pister

38 liftar

62 kmBlå pister
63 kmRöda pister
27 kmSvarta pister

La Rosiere

Byns höjd 1850 m

Högsta skidåkning 2800 m

Liftkapacitet 58000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 11 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Plan du Repos

Maison du Ski

Chalet le Montana

Våra mest populära boenden i La Rosiere

Fransk doldis i skidområdet Espace San Bernardo Skidåkning i La Rosiere

La Rosière är en synnerligen inbjudande fransk doldis som tillhör skidområdet Espace San Bernardo.

Hit åker man för att koppla av och för att uppleva ett gemyt som även präglar ortens traditionella arkitektur och dess välkomnande nedfarter. Ändå är området omfattande med 152 kilometer pist att välja mellan.

Men även om La Rosière erbjuder skidåkning för såväl nybörjare som mer erfarna åkare dominerar de enklare backarna.

Skidåkning både i Frankrike och Italien

Som skidåkare upptäcker du snart fördelarna med områdets geografiska placering. På den soldränkta södra delen återfinns La Rosière på 1850 meters höjd medan bergspasset på den andra sidan som ligger i Italien kallas La Thuile.

Själva passet ligger högt på skuggsidan, och är känt för mycket goda snöförhållanden. De två delarna hänger samman och erbjuder ett brett urval av gastronomiska specialiteter från både det franska och italienska köket.

 


Även med avseende på väder finns fördelar med områdets delade karaktär - skulle vädret vara dåligt på en av sidorna är det ofta fint på den andra eller tvärtom.

Offpist i La Rosiere

Här bjuds också oändliga möjligheter till off-pist.

Både i början och slutet av säsongen är det mycket gott om plats i pisterna vilket gör att stora delar av den härliga off-pisten förblir orörd. Så även om du åker i sällskap med lite mer oerfarna åkare kan du alltid ge dig ut på en krävande tur i puder. Annars är nedfarterna huvudsakligen anpassade för nybörjare och medelgoda åkare.

Om skidorten La Rosiere

Om byn

La Rosière är en synnerligen inbjudande fransk pärla där du kan uppleva traditionell alp-arkitektur. La Rosière har en historia som kan spåras tillbaka till 45 f.kr.

Under den keltiska eran byggde romarna en väg som sträckte sig mellan Milano och Wien, genom passet som avgränsade Frankrike från Italien. Vägen rekonstruerades i flera omgångar genom åren fram tills att den första bilen körde genom passet år 1905.

Vägen är än idag den väg som löper på gränsen mellan Frankrike och Italien, och används flitigt på sommaren av vandrare och cyklister.

Matkulturen i La Rosiere

I och med att området "Espace San Bernado", innefattar både Italien och Frankrike, finns ett brett utval av matställen.

Här kan du få allt från traditionell fransk mat till utsökta italienska pizzor.

La Rosiere erbjuder en rad mysiga restauranger där du kan utmana dina smaklökar med franska specialiteter så som grodor och sniglar.

Dessutom finns det många restauranger som erbjuder internationella klassiker. Kom ihåg att byn inte är särskilt stor, så det kan vara en god idé att boka bord på den restaurang du gärna vill pröva när kvällen kommer.

 

 

Restaurangtips

Om du är i La Rosiere ska du definitivt pröva den franska restaurangen Le Genepi som serverar en oförglömlig fransk fondue. Prisklassen hamnar mitt imellan billigt och dyrt vilket gör att denna trevliga rerstaurang är mycket populär!

Village Igloo är en upplevelse i sig självt med tanke på omgivningen. Vid foten av den blå pisten Marmottes och 10 minuters gång från liftarna Eucherts Express och Plan du Repos Express ligger detta mattälle byggt somen igloo i snön. 

Dagstid serveras små rätter och snacks, medan det kvällstid serveras mat från restaurangen. Detta är absolut ett besök värt!

Ta med barnen till La Rosiére

La Rosière är erkänt barnvänligt med mängder av aktiviteter och rabatterade priser.

Liftsystemet är effektivt och har nyligen genomgått en större renovering. Arkitekturen är traditionellt fransk med flera trevliga och billiga restauranger som till exempel Le Genepi som serverar en oförglömlig chokladfondue. Dessutom finns Le Petit Danois med både svensk och dansk personal samt livemusik flera gånger i veckan.

Vi rekommenderar varmt en semester i La Rosière tillsammans med familj och vänner, fjärran från dånande turistliv och gråa betongkomplex.

x

Hotellkarta

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till La Rosiere

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!