Frankrig, La Rosiere

Hotell

Chalet Oliver

Inkl. 6 dagars liftkort Inkl. halvpension Inkl. transfer

Välj avgång från Köpenhamn 28 dec

Välj rum

21 dec lör
28 dec lör
11 jan lör
1 feb lör
8 feb lör

Alternativ 1

1 x Dubbelrum, balkong syd (2 personer)

Dubbelrum för två personer med två enkelsängar som kan ställas samman till en dubbelsäng. I rummet finns ett badrum med dusch och toalett samt en balkong vänd mot syd.

 • Barnsäng
 • Dusch
 • Toalett
21 dec lör
28 dec lör
11 jan lör
1 feb lör
8 feb lör
Sold out
Sold out
Sold out
Sold out

Alternativ 2

1 x Twinrum, balkong syd (2 personer)

Se rumsbeskrivning

 • Barnsäng
 • Dusch
 • Toalett
21 dec lör
28 dec lör
11 jan lör
1 feb lör
8 feb lör
Sold out
Sold out
Sold out
Sold out

Alternativ 3

1 x Dubbelrum + extrasäng, balkong syd (2 personer)

Dubbelrum för två personer med en dubbelsäng och ett badrum med dusch eller badkar och toalett. Dessutom finns en balkong vänd mot syd. Det är möjligt att ordna en extra sovplats så att tre personer kan sova i rummet.

 • Barnsäng
 • Dusch
 • Toalett
21 dec lör
28 dec lör
11 jan lör
1 feb lör
8 feb lör
Sold out
Sold out
Sold out
Sold out

Fakta

Om Chalet Oliver

Lugn omgivning med en vacker utsikt över naturen är vad Chalet Oliver har att bjuda på.

På Chalet Oliver bor du i lugna och mysiga områden med halvpension och härliga wellness-faciliteter. Här får du det bästa av två världar med livsnjuteri och hemtrevliga inslag.

Du bor i ett stort och härligt chalet med trygga ramar samtidigt som du får alla fördelar med den service och komfort du får när du bor på hotell, exempelvis receptionsservice, rengöring, halvpension och skandinavisktalande personal.

På Chalet Oliver talar vi ett eller flera av de skandinaviska språken då vi själva driver hotellet. Därför vet vi precis vad som behövs för att göra våra gäster glada.

I den lugna delen av byn

Chalet Oliver ligger i den lugna delen av La Rosière, där du bor i härliga omgivningar med en fantastisk utsikt över bergen. Trots att hotellet inte har ett ski-in/ski-out läge så ligger det väldigt centralt. Du har nämligen endast 3-4 minuters promenad till byns restauranger, barer och inköpsmöjligheter.

Wellness

Det skulle inte vara helt rättvist att kalla Chalet Oliver för ett wellnesshotell, men det har trots allt ett väldigt mysigt wellnessområde där du hittar både en bastu och ett bubbelbad. Som en liten extra detalj har wellnessområdet en dörr som leder direkt ut till en snötäckt terrass. Det betyder att du har möjlighet att kasta dig i den iskalla snön efter ett varmt bastubad eller omvänt!

Franskt på skandinaviskt vis

Restaurangen drivs av vår egen personal, som ser till att ni får en härlig vecka med familj/vänner. Konceptet är enkelt: Du ska äta god mat och det ska finnas tillräckligt för att mätta efter en lång dag på pisten.

Varje morgon vaknar du upp till en generös frukostbuffé, som passar både stora och små och varje kväll kan du se fram emot en god 3-rätters meny.
På alla våra egna hotell har du alltid möjlighet att få vegetarisk kost. Vi har även möjlighet att anpassa våra meny i de tillfällen du som resenär har matallergi.

OBS! För att vi ska kunna tillmötesgå vegetariskt alternativ samt anpassa vår meny vid eventuell allergi, skall detta informeras om vid bokning av resan. Var uppmärksam på att om vegetarisk / eller specialkost önskas kommer det vara gällande under skidresans alla middagar på hotellet.

Något gott i glaset

Frankrike är känt för sina goda viner. På Chalet Olivier får du möjlighet att smaka på några av de noga utvalda vinerna som vi har valt att servera på hotellet. Sortimentet består främst av viner från de franska vindistrikten och vi strävar även efter att ha några av de lokala vinerna med på menyn. På så vis kan du få prova viner som du annars antagligen inte kunde prova hemma.

Måltider vid ankomst och avresa

På ankomstdagen kommer det mellan 18.00 och 20.00 att bjudas på en kvällsbuffé bestående av en varmrätt, sallad, pålägg, ost och bröd samt något sött att avsluta med. För de gäster som ankommer senare på dagen bjuder vi på soppa och bröd i tidsrummet 22.30-00.00.
Om du ankommer tidigt på morgonen är det möjligt att köpa till en god frukostbuffé. Priset är €17 för vuxna och €9 för barn till och med 12 år. Det är att njuta av frukostbuffén mellan 07:30 och 09:30. På avresedagen är den sista måltiden på hotellet frukostbuffén. Det är dock möjligt att köpa med en smörgås till resan hem.

Gemensamma utrymmen

Chalet Olivers standard är som på ett helt vanligt hotell. Rummen är medelstora och tillräckliga. Om du väljer att ha en extra säng inne på rummet kan det dock kännas trångt, då extrasängen fyller en del av rummet.

De gemensamma utrymmena bjuder in till att man umgås med andra. Du kan till exempel sitta vid vår öppna spis i loungen och njuta av ett glas vin eller sitta och småprata i sofforna.
Restaurangen är ett stort öppet rum med gott om plats till tvåsamhet, men du kan också enkelt slå samman borden och få pratat med några likasinnade bordsgrannar medan ni njuter av den goda 3-rätters menyn.
Även terrassen är helt fantastisk och har en utsikt som är något utöver det vanliga.

Skidbuss till och från liften

Till pist och lift har ni ungefär 450 m promenad. För den som inte vill gå, kan man ta skidbussen som stannar precis utanför huset och tar er till/från liften.

Skidbussen är gratis och tar dig fram och tillbaka mellan backarna och huset på några få minuter.

Internet

Det är gratis Wi-Fi i alla gemensamma områden. Men då vi är i Alperna har infrastrukturen gällande internet generellt en begränsad kapacitet.

Det får du på Chalet Oliver

 • Lugna och vackra omgivningar
 • Skandinavisk personal
 • Solterrass med fantastisk utsikt
 • Halvpension 
 • Skidkällare med pjäxvärmareVi ser fram emot att bjuda dig välkommen till en unik och vacker skidsemester på Chalet Olivier i härliga La Rosière.

Avstånd

Avstånd till pist : 500 m

Avstånd till lift: 500 m

Avstånd till centrum : 450 m

Avstånd till shopping: 250 m

Avstånd till skidbuss: 20 m

Avstånd till skiduthyrning: 250 m

Rum

TV Nej

WiFi Nej

Privat toalett Ja

Badkar Nej

Badkar eller dusch Nej

Mat och dryck

Pension Halvpension

Bar Ja

Restaurang Ja

Minimarknad Nej

Faciliteter

Barnsäng: Ja

Bastu: Ja

Dusch: Ja

Eldstad: Ja

Halvpension: Ja

Hiss: Ja

Visa mer

Hotel: Ja

Jacuzzi: Ja

Parkering: Ja

Reception: Ja

Skidförvaring med pjäxvärmare: Ja

Solterass: Ja

WiFi: Ja

Dubbelrum

Dubbelrum för två personer med en dubbelsäng samt ett badrum med dusch och toalett.
Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar 

Dubbelrum med balkong mot syd

Dubbelrum för två personer med två enkelsängar som kan ställas samman till en dubbelsäng. I rummet finns ett badrum med dusch och toalett samt en balkong mot syd.
Balkong - Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar 

Dubbelrum med balkong mot väst

Dubbelrum för två personer med två enkelsängar som kan ställas samman till en dubbelsäng. I rummet finns ett badrum med dusch och toalett samt en balkong mot väst.
Balkong - Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar

Dubbelrum med balkong mot öst

Dubbelrum för två personer med två enkelsängar som kan ställas samman till en dubbelsäng. I rummet finns ett badrum med dusch och toalett samt en balkong mot öst.
Balkong - Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar

Dubbelrum med balkong mot syd och möjlighet till extrabädd

Dubbelrum för två personer med en dubbelsäng och ett badrum med dusch eller badkar och toalett. Dessutom finns en balkong mot syd. Det är möjligt att ordna en extra sovplats så att tre personer kan sova i rummet.
Balkong - Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar

Twin-rum med balkong mot syd

Dubbelrum för två personer med två enkelsängar, ett badrum med dusch och toalett samt en balkong mot syd. Vänligen uppmärksamma att sängarna inte kan ställas samman, då de skulle blockera balkongdörren.
Balkong - Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar

Fyrabäddsrum med möjlighet till extrabädd

Ett stort hotellrum för fyra personer med en dubbelsäng och två enkelsängar. Det är möjligt att ordna en extra sovplats så att fem personer kan sova i rummet. I rummet finns ett badrum med badkar och toalett.
Badkar - Sängkläder - Bad och toalett – Handdukar

Fyrabäddsrum med balkong mot väst

Ett stort hotellrum för fyra personer bestående av två rum. I det ena rummet finns en dubbelsäng och i det andra två enkelsängar. I gången mellan de två rummen finns ett badrum med badkar. Hotellrummet har även en balkong mot väst.
Balkong - Badkar - Sängkläder - Toalett – Handdukar

Fyrabäddsrum i två rum med balkong mot öst

Ett stort hotellrum för fyra personer bestående av två rum. I det ena rummet finns en dubbelsäng och i det andra två enkelsängar. I gången mellan de två rummen finns ett badrum med badkar och separat toalett samt en balkong mot öst.
Balkong - Badkar - Sängkläder - Toalett – Handdukar

Fembäddsrum i två rum

Hotellrum för fyra personer bestående av två rum. I det ena rummet finns två enkelsängar som kan ställas samman till en dubbelsäng och i det andra rummet finns en våningssäng och en enkelsäng. I gången mellan de två rummen finns ett badrum med badkar och separat toalett.
Balkong - Badkar - Sängkläder - Bad och toalett – Handdukar 

Resplan

Utresa

Avresa 28.12.2019 - 17:50 - Köpenhamn, Kastrup
Ankomst 28.12.2019 - 20:00 - Grenoble
Resetid 2:10
Flygnr. RC7014
Terminal Information kommer senare
Flygsällskap

Hemresa

Avresa 04.01.2020 - 21:15 - Grenoble
Ankomst 04.01.2020 - 23:25 - Köpenhamn, Kastrup
Resetid 2:10
Flygnr. RC7015
Terminal Information kommer senare
Flygsällskap

Bagageregler:


1 stk incheckat bagage, max. 15 kg. Tillåtet handbagage är högst 5 kg, med maximalt mått på 50 x 40 x 25 cm. Barn under 2 år får totalt ha 10 kg incheckat bagage men ej handbagage.Reser du med barn under 2 år är barnvagn (max. 10kg) tillåtet utan extra kostnader. Barnvagnen ska paketeras in för att undvika skador och det är inte tillåtet att packa annat i barnvagnen. 


Skidtransport


Du måste beställa skidtransport i förväg. En skidtransport inkluderar ett skidfodral med ett par skidor och stavar samt en pjäxväska med ett par pjäxor och en hjälm. Totalt ska detta tillsammans väga högst 12 kg. Kom ihåg att det bara är tillåtet med ett par skidor i varje skidfodral. Det är begränsat med plats för skidor på flyget, så kom ihåg att boka skidtransport i god tid.  Det är möjligt att ha pjäxor som handbagage så länge det uppfyller reglerna för vikt och mått. Atlantic Airways tillåter inte multibags. 


ABS Lavinryggsäck


Atlantic Airways tillåter en lavinryggsäck per person som innehåller en tryckluftspatron i Div. 2.2. Den kan också vara utrustad med en pyroteknisk utlösningsmekanism som innehåller mindre än 200 mg netto av Div. 1.4S. Det är viktigt att ryggsäcken är förpackad så att den inte kan aktiveras oavsiktligt. Ryggsäckens airbags måste vara utrustade med tryckventiler. Särskilt godkännande krävs. Önskar du att ta med dig en ABS lavinryggsäck så ska du kontakta oss senaste 7 arbetsdagar före avresa. 


Mat ombord 


Det serveras ingen mat ombord. 


Reservera sittplatser


Du kan mot betalning reservera en plats på flyget från 60 dagar och fram till 48 timmar innan avgång. Du reserverar på: https://secure.paxport.net/shop/atlanticairways/


Check-in


När du flyger med Atlanic Airways och har förbeställt sittplats kan du checka-in online från 14 dagar till 4 dagar innan avresa.


Self-service check-in i automaterna på flygplatsen är tillgängligt för alla. Du måste välja Atlantic Airways och följa instruktionerna på skärmen. På Köpenhamns flygplats, Kastrup sker check-in i terminal 3.  

AccommodationTypes