Frankrike, La Rosiere

Hotell

Skinetworks Chalet Oliver

Halvpension

Fakta

Om Skinetworks Chalet Oliver

Lugn omgivning med en vacker utsikt över naturen är vad Chalet Oliver har att bjuda på.

På Chalet Oliver bor du i lugna och mysiga områden med halvpension och härliga wellness-faciliteter. Här får du det bästa av två världar med livsnjuteri och hemtrevliga inslag. 

Du bor i ett stort och härligt chalet med trygga ramar samtidigt som du får alla fördelar med den service och komfort du får när du bor på hotell, exempelvis receptionsservice, rengöring, halvpension och skandinavisktalande personal.

På Chalet Oliver talar vi ett eller flera av de skandinaviska språken då vi själva driver hotellet. Därför vet vi precis vad som behövs för att göra våra gäster glada.

I den lugna delen av byn

Chalet Oliver ligger i den lugna delen av La Rosière, där du bor i härliga omgivningar med en fantastisk utsikt över bergen. Trots att hotellet inte har ett ski-in/ski-out läge så ligger det väldigt centralt. Du har nämligen endast 3-4 minuters promenad till byns restauranger, barer och inköpsmöjligheter.

Wellness

Det skulle inte vara helt rättvist att kalla Chalet Oliver för ett wellnesshotell, men det har trots allt ett väldigt mysigt wellnessområde där du hittar både en bastu och ett bubbelbad. Som en liten extra detalj har wellnessområdet en dörr som leder direkt ut till en snötäckt terrass. Det betyder att du har möjlighet att kasta dig i den iskalla snön efter ett varmt bastubad eller omvänt!

Franskt på skandinaviskt vis

Restaurangen drivs av vår egen personal, som ser till att ni får en härlig vecka med familj/vänner. Konceptet är enkelt: Du ska äta god mat och det ska finnas tillräckligt för att mätta efter en lång dag på pisten.

Varje morgon vaknar du upp till en generös frukostbuffé, som passar både stora och små och varje kväll kan du se fram emot en god 3-rätters meny.
På alla våra egna hotell har du alltid möjlighet att få vegetarisk kost. Vi har även möjlighet att anpassa våra meny i de tillfällen du som resenär har matallergi. 

OBS! För att vi ska kunna tillmötesgå vegetariskt alternativ samt anpassa vår meny vid eventuell allergi, skall detta informeras om vid bokning av resan. Var uppmärksam på att om vegetarisk / eller specialkost önskas kommer det vara gällande under skidresans alla middagar på hotellet. 

Något gott i glaset

Frankrike är känt för sina goda viner. På Chalet Olivier får du möjlighet att smaka på några av de noga utvalda vinerna som vi har valt att servera på hotellet. Sortimentet består främst av viner från de franska vindistrikten och vi strävar även efter att ha några av de lokala vinerna med på menyn. På så vis kan du få prova viner som du annars antagligen inte kunde prova hemma.

Måltider vid ankomst och avresa

På ankomstdagen kommer det mellan 18.00 och 20.00 att bjudas på en kvällsbuffé bestående av en varmrätt, sallad, pålägg, ost och bröd samt något sött att avsluta med.För de gäster som ankommer senare på dagen bjuder vi på soppa och bröd i tidsrummet 22.30-00.00.Om du ankommer tidigt på morgonen är det möjligt att köpa till en god frukostbuffé. Priset är €17 för vuxna och €9 för barn till och med 12 år. Det är att njuta av frukostbuffén mellan 07:30 och 09:30.På avresedagen är den sista måltiden på hotellet frukostbuffén. Det är dock möjligt att köpa med en smörgås till resan hem.

Gemensamma utrymmen

Chalet Olivers standard är som på ett helt vanligt hotell. Rummen är medelstora och tillräckliga. Om du väljer att ha en extrasäng inne på rummet kan det kännas trångt, då extrasängen fyller en del av rummet.

De gemensamma utrymmena bjuder in till att man umgås med andra. Du kan till exempel sitta vid vår öppna spis i loungen och njuta av ett glas vin eller sitta och småprata i sofforna.
Restaurangen är ett stort öppet rum med gott om plats, men du kan också enkelt slå samman borden och få pratat med några likasinnade bordsgrannar medan ni njuter av den goda 3-rätters menyn.
Även terrassen är helt fantastisk och har en utsikt som är något utöver det vanliga.

Skidbuss till och från liften

Till pist och lift har ni ungefär 450 m promenad. För den som inte vill gå, kan man ta skidbussen som stannar precis utanför huset och tar er till/från liften.

Skidbussen är gratis och tar dig fram och tillbaka mellan backarna och huset på några få minuter.

Internet

Det är gratis Wi-Fi i alla gemensamma områden. Men då vi är i Alperna har infrastrukturen gällande internet generellt en begränsad kapacitet.

Det får du på Chalet Oliver

 • Lugna och vackra omgivningar
 • Skandinavisk personal
 • Solterrass med fantastisk utsikt
 • Halvpension 
 • Skidkällare med pjäxvärmare

  Gällande vintern 2020/2021 & Covid-19?

  Det är viktigt för oss att du känner dig trygg när du besöker våra hotell och lägenheter i Alperna.  
  Vi följer givetvis noga med i de svenska och lokala myndigheternas rekommendationer och försäkrar oss om att vi lever upp till de rådande riktlinjerna, så att du tryggt kan bo hos oss i Alperna.

  Vi har för allas säkerhet infört följande: 
  • Guider och hotellpersonal tränas i nya rutiner. 
  • Det finns vägledningar på flera platser runtom på hotellet.  
  • Vi håller avståndskrav och avskärmning i hotellets gemensamma utrymmen samt i restaurangen.   
  • Det finns handsprit på relevanta platser runtom på hotellet - även på borden i restaurangen.  
  • Rengöring sker oftare på hotellet – och dörrhandtag desinficeras löpande.  
  • Hotellinformation såsom meny och vinlista är en QR-kod.  
  • Där det är nödvändigt är gångar och korridorer på hotellet enkelriktade.  Vi har sedan lång tid tillbaka varit medlemmar av den franska hotell – och restaurangföreningen (GNI). Detta är en förening som hjälper oss att säkerställa så att våra hotell följer de tilltag som är beslutat kring Covid-19. De hjälper oss även att hålla oss uppdaterade om det bliver ändringar / uppdateringar gällande de franska myndigheternas riktlinjer.

   Under vintern får vi besök av representanter från föreningen som ser till att vi följer myndigheternas ritklinjer.
   Vi ser fram emot att bjuda dig välkommen till en unik och vacker skidsemester på Chalet Olivier i härliga La Rosière.

Avstånd

Avstånd till pist : 500 m

Avstånd till lift: 500 m

Avstånd till centrum : 450 m

Avstånd till shopping: 250 m

Avstånd till skidbuss: 20 m

Avstånd till skiduthyrning: 250 m

Rum

Badrum Ja

Toalett Ja

Mat och dryck

Pension Halvpension

Bar Ja

Restaurang Ja

Faciliteter

Barnsäng: Ja

Bastu: Ja

Eldstad: Ja

Halvpension: Ja

Jacuzzi: Ja

Reception: Ja

Visa mer

Skidförvaring med pjäxvärmare: Ja

Solterass: Ja

WiFi: Ja

Dubbelrum

Dubbelrum för två personer med enkelsängar samt ett badrum med dusch och toalett. 

Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar 

Dubbelrum med balkong

Dubbelrum för två personer med två enkelsängar som kan ställas samman till en dubbelsäng. I rummet finns ett badrum med dusch och toalett samt en balkong mot syd. 
Balkong - Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar 

Dubbelrum med balkong, 2 enkelsängar

Dubbelrum för två personer med två enkelsängar som kan ställas samman till en dubbelsäng. I rummet finns ett badrum med dusch och toalett samt en balkong mot öst. 
Balkong - Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar

Dubbelrum med balkong och möjlighet till 1 extrabädd

Dubbelrum för två personer med en dubbelsäng och ett badrum med dusch eller badkar och toalett. Dessutom finns en balkong mot syd. Det är möjligt att ordna en extra sovplats så att tre personer kan sova i rummet. 
Balkong - Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar

Dubbelrum med balkong och 2 enkelsängar

Dubbelrum för två personer med två enkelsängar, ett badrum med dusch och toalett samt en balkong mot syd. Vänligen uppmärksamma att sängarna inte kan ställas samman, då de skulle blockera balkongdörren. 
Balkong - Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar

4-bäddsrum med möjlighet till 1 extrabädd

Ett stort hotellrum för fyra personer med en dubbelsäng och två enkelsängar. Det är möjligt att ordna en extra sovplats så att fem personer kan sova i rummet. I rummet finns ett badrum med badkar och toalett. 
Badkar - Sängkläder - Bad och toalett – Handdukar

4-bäddsrum i 2 rum med balkong

Ett stort hotellrum för fyra personer bestående av två rum. I det ena rummet finns en dubbelsäng och i det andra två enkelsängar. I gången mellan de två rummen finns ett badrum med badkar. Hotellrummet har även en balkong mot väst. 
Balkong - Badkar - Sängkläder - Toalett – Handdukar

5-bäddsrum i 2 rum med 3-enkelsängar och våningsäng

Hotellrum för fyra personer bestående av två rum. I det ena rummet finns två enkelsängar som kan ställas samman till en dubbelsäng och i det andra rummet finns en våningssäng och en enkelsäng. I gången mellan de två rummen finns ett badrum med badkar och separat toalett. 
Balkong - Badkar - Sängkläder - Bad och toalett – Handdukar 

AccommodationTypes