Frankrike, Les Deux Alpes

Residence Cortina

Fakta

Om Residence Cortina

Mitt i centrum i Les Deux Alpes hittar du det lyxiga lägenhetskomplexet Residence Cortina. Här hittar du allt du kan tänkas behöva för att du ska få en underbar skidresa.

Residence Cortina hade inte kunnat ligga med ett bättre läge i Les Deux Alpes. Du hittar lägenhetskomplexet i hjärtat av den härliga skidorten Les Deux Alpes nära butiker, barer och restauranger. Endast 150 meter från lägenheten ligger sittliften “Diable” vilket gör det enkelt att komma ut i det härliga skidområdet varje morgon. Allt ligger nära lägenhetskomplexet och i ena stunden kan du vara ute och åka skidor - i nästa stund kan du sitta och njuta av en varm choklad eller en kall Aperol i solen.

Lägenheterna

Residence Cortina välkomnar dig till trevliga, enkla och rymliga lägenheter med plats för 4-12 personer. Lägenheterna varierar i storlek med allt från 38 till 129 m2, vilket gör det perfekt för en skidresa med din familj eller med vängruppen.

Alla lägenheter har ett mysigt vardagsrum med soffa, tv och ett öppet kök som har allt vad du kan tänkas behöva för att förbereda en härlig middag till ditt resesällskap. Vardagsrummet är perfekt för att samla vännerna till brädspel och drinkkväll eller för dagens familjestund och godnattsaga. Dessutom finns det antingen en balkong eller altan och vad är bättre än att avnjuta sitt morgonkaffe än med en fantastisk utsikt över ett snötäckt bergslandskap?

Lägenheterna är enkelt inredda men låt dig inte luras. De har allt som du kan tänkas behöva för att få en fantastisk skidsemester. Önskar du ytterligare komfort kan du beställa extra service mot betalning. Detta kan inkludera att sängarna är bäddade vid ankomst, tidig ankomst (från kl. 11:00) eller slutstädning, och om inte det är nog finns det även möjlighet för att ta med ditt husdjur på skidresan (max ett litet djur per reservation).

Läge, läge och läge

Skulle det vara en dag eller två då dina kockkunskaper också behöver lite semester så bor du inte långt från restauranglivet i Les Deux Alpes. Vi kan absolut rekommendera en runda i byn för att utforska det franska köket. Det finns ett hav av möjligheter för att prova franska specialiteter, men det finns även ett bra urval av internationella rätter. Med andra ord: Stor möjlighet för att få en fransk gastronomisk upplevelse.

Vill du ändå visa upp dina kockkunskaper för ditt resesällskap så ligger det en livsmedelsbutik ynka 100 meter från lägenhetskomplexet. Du kan gå på upptäcktsfärd i den italienska gastronomin och handla läckra franska specialiteter till en god middag.

Om du känner suget efter en Aperol, några kalla öl eller jägerbombs behöver du heller inte leta länge efter skiddagens afterski. Den finns i botten av pisten som ligger precis runt hörnet från lägenhetskomplexet.

Var uppmärksam på...

Slutstädning kan köpas till och kostar 70 EUR för en 1-rumslägenhet, 90 EUR för en 3-rumslägenhet och 130 EUR för en 4-rumslägenhet. Detta ska beställas vid bokningen men betalas först på plats i Les Deux Alpes. Om lägenheten inte har städats vid avresa kommer det att dras från depositionen och det till en större kostnad än vid förbeställning av städning.

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns laddstationer vid posthuset och vid turistkontoret. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Turistskatt på destinationen

Turistskatten ska betalas direkt till hotellet – antingen kontant eller med kreditkort. Turistskatten är inte inkluderad i resans pris eftersom vi vare sig får eller kan hantera ekonomi mellan regering och gäst. Turistskatt per person per natt varierar mellan 0,50 EUR – 4,50 EUR. Maximalt 31,50 EUR kommer därför att debiteras och detta är vid en veckas vistelse på ett 5-stjärnigt hotell. Det är den officiella hotellklassificeringen och destination som ligger till grund för storleken på turistskatten. Läs mer här.

Avstånd

Avstånd till pist : 150 m

Avstånd till lift: 150 m

Avstånd till centrum : 0 m

Avstånd till skiduthyrning: 150 m

Rum

Balkong / Terrass Ja

TV Ja

Dusch eller badkar Ja

Toalett Ja

Kylskåp Ja

Diskmaskin Ja

Ingen slutstädning Ja

Kökshanddukar Ja

Mat och dryck

Faciliteter

Reception: Ja

Sällskapsdjur (på förfrågan): 46€ /week

WiFi: Ja

Studio m. sovalkov 4 personer

Lägenhet på ca 38 kvm som består av ett kombinerat kök/vardagsrum, ett sovrum med dubbelsäng och en sovalkov med en våningssäng. Lägenheten har balkong eller terrass.

3-rumslägenhet 6 personer

Lägenhet på ca 86 kvm som består av ett vardagsrum med soffa, ett mindre kök, ett sovrum med våningssäng, ett sovrum med dubbelsäng, ett sovrum med två enkelsängar och två badrum med separata toaletter. Lägenheten har balkong.

4-rumslägenhet m. sovalkov 12 personer

Lägenhet på ca 129 kvm som består av ett vardagsrum med stort matbod och soffa, ett sovrum med våningssäng, ett sovrum med dubbelsäng, två sovrum med två enkelsängar, två sovalkover med våningssängar och tre badrum med separata toaletter. Lägenheten har balkong eller terrass.

AccommodationTypes