Frankrike, Tignes

Hotell

Hotel Nortlander Curling

Halvpension

Fakta

Om Hotel Nortlander Curling

Skandinavisk trivsel och centralt läge mitt i en amfiteater av magnifika berg.

På Hotell Curling bor du mitt i Val Claret som är Tignes högst belägna bydel. Här finns massor av liv runt hotellet med god stämning, barer och restauranger i närheten. Dessutom bor du blott ett par hundra meter från liften och du behöver inte gå många meter då du snabbt kan klicka på dig skidorna utanför hotellet.

Detta är ett klassiskt Nortlander-hotell med vår egna personal och här erbjuds en belägenhet nära till pisterna. De skandinaviska medarbetarna tar väl hand om gästerna samt serverar utsökt mat och finns alltid tillgängliga för att ge goda råd om skidområdet.

Det är lite fel att kalla detta för ett lyxhotell, för det är det nämligen inte. Som kompensation är atmosfären och stämningen helt i topp och härligt skandinavisk tack vare vår personal. Läget är väldigt bra och maten likaså. Ni får fullt med trivsel, skidåkning och god mat för pengarna.

Måltider

Det är viktigt att äta gott för att skidåkningen ska bli bra. Restaurangen drivs av vår egna personal och de värdesätter en bra och solid måltid för att klara av en lång dag i backen.

På morgonen serveras du en god och varierad morgonbuffé och varje kväll erbjuds du en läcker tre-rätters kvällsmeny.

Restaurangen har plats för 45 personer så om kvällarna är det dubbla sittningar. De två sittningarna i restaurangen är från kl
17.45-19.15 och 20.00-21.30. Vi rekommenderar att förfrågningar om sittplatser görs hemifrån vid bokning. På detta sätt säkerställer vi den
bästa översikten för alla parter.Vi försöker att tillmötesgå önskningar så gott vi kan, men det är inte något som kan garanteras.

Vinerna är som bekant någon av de bonusarna man får tillgång till under skidresan till Frankrike. På Hotell Curling presenteras en bra och varierad vinlista samt ett urval av drycker som kan köpas till.
Sortimentet av viner är framförallt från franska vindistrikten och vi eftersträvar att ha ett par lokala viner att välja mellan. Den nyfikna kan med andra ord testa på viner som man vanligtvis kanske inte gör.
På alla våra egna hotell har du alltid möjlighet att få vegetarisk kost. Vi har även möjlighet att anpassa våra meny i de tillfällen du som resenär har matallergi.
OBS! För att vi ska kunna tillmötesgå vegetariskt alternativ samt anpassa vår meny vid eventuell allergi, skall detta informeras om vid bokning av resan. Var uppmärksam på att om vegetarisk / eller specialkost önskas kommer det vara gällande under skidresans alla middagar på hotellet.

Måltider vid ankomst och avresa

På ankomstdagen kommer det mellan 18.00 och 20.00 att bjudas på en kvällsbuffé bestående av en varmrätt, sallad, pålägg, ost och bröd samt något sött att avsluta med.

För de gäster som ankommer senare på dagen bjuder vi på soppa och bröd i tidsrummet 22.30-00.00.
Om du ankommer tidigt på morgonen är det möjligt att köpa till en god frukostbuffé. Priset är €17 för vuxna och €9 för barn till och med 12 år. Det är att njuta av frukostbuffén mellan 07:30 och 09:30.

På avresedagen är den sista måltiden på hotellet frukostbuffén. Det är dock möjligt att köpa med en smörgås till resan hem.

Hotellrummen

Samtliga rum på Hotell Curling har eget badrum samt en balkong med utsikt över Tignes och de spektakulära bergen. Hotellet har rum i olika storlekar som alla bjuder på bra och ordentlig standard.

Rummens inredning är kanske inte speciellt exklusiv eller lyxig då byggnaden har aningar från 80-talet. Däremot är alla rum funktionella och har genomtänkt planering med exempelvis en bra garderobplats. Samtidigt har rummen den typiska franska detaljen där toalett och badrum är fördelat i två separata rum.

Gemensamma utrymmen

Den trevliga matsalen har utsikt över Tignes by Val Claret. Matsalen kan eventuellt upplevas som aningen trång på grund av den låga takhöjden, men det är ingen risk att ni slår huvudet i taket. I gengäld är atmosfären i matsalen härlig och trevlig.


I loungeområdets soffa kan ni passa på att njuta av en appertif innan middagen. Baren i loungen erbjuder ett bra utbud av drycker med kreativa och klassiska cocktails, öl och vatten. Här kopplar många av gästerna av med en öl eller något sött efter middagen.
Hotell Nortlander Curling har också en extern och offentlig bar placerat i gatunivå under hotellet. La Petite Maison som det heter, har öppet för gäster som inte bor på hotellet om ni letar efter ett bra ställe för afterski. Det kan möjligtvis förekomma lite stök från gatans barliv i området, då hotellet ligger mitt i Val Claret. Detta gäller framförallt för gäster som har norrvända rummen, dock är det generellt inget stort problem.

Internet

Vi är i Alperna och infrastrukturen gällande internet har generellt en begränsad kapacitet. På Curling är det installerat ett helt nytt WiFi-system, men fortfarande är kvalitén varierande i de gemensamma utrymmen och nästan obefintlig i rummen.

Det får du på Hotell Nortlander Curling

  • Centralt placerat 
  • Egen Nortlander-personal
  • Skandinavisk trivsel 
  • Två minuter till liften 
  • Mycket för pengarna på detta hotell Med bra belägenhet och skandinavisk atmosfär gläder vi oss till att bjuda alla skidgäster hjärtligt välkomna till Hotell Nortlander Curling i Tignes.
    *Minimiålder för att bo på Hotell Nortlander Curling utan målsmans sällskap är 20 år.

Avstånd

Avstånd till pist : 150 m

Avstånd till lift: 250 m

Avstånd till centrum : 0 m

Avstånd till shopping: 0 m

Avstånd till skidbuss: 0 m

Avstånd till skiduthyrning: 200 m

Rum

TV Nej

Mat och dryck

Pension Halvpension

Bar Ja

Restaurang Ja

Minimarknad Nej

Faciliteter

Badkar: Ja

Balkong / Terass: Ja

Barnsäng: Ja

Halvpension: Ja

Hiss: Ja

Hotel: Ja

Visa mer

Lounge: Ja

Reception: Ja

Skidförvaring med pjäxvärmare: Ja

Toalett: Ja

WiFi: Ja

Dubbelrum med balkong mot söder

Dubbelrum för två personer med en dubbelsäng samt ett badrum med badkar och separat toalett. Rummet har även en balkong mot söder.
Balkong – Badkar - Sängkläder – Toalett – Handdukar 

Dubbelrum med balkong mot norr

Dubbelrum för två personer med en dubbelsäng samt ett badrum med badkar och separat toalett. Rummet har även en balkong mot norr.
Balkong – Badkar - Sängkläder – Toalett – Handdukar

Dubbelrum med balkong mot norr och möjlighet till extrabädd

Dubbelrum för två personer med möjlighet till en extra sovplats så att det kan bo tre personer i rummet. I hotellrummet finns ett badrum med badkar och separat toalett samt en balkong mot norr.
Balkong – Badkar - Sängkläder – Toalett – Handdukar

Fyrabäddsrum med balkong

Hotellrum för fyra personer med en dubbelsäng och en våningssäng samt ett badrum med badkar och separat toalett. Rummet har även en balkong mot söder. Vänligen uppmärksamma att våningssängen endast är 90x190 cm.
Balkong – Badkar - Sängkläder – Toalett – Handdukar 

AccommodationTypes