Frankrike, Tignes

Residence Le Rond Point des Pistes

Fakta

Om Residence Le Rond Point des Pistes

Le Rond Point des Pistes är ett äldre lägenhetskomplex med enklare lägenheter precis vid huvudliften.

Välkommen till en skidsemester i Tignes Val Claret. Det fantastiska skidområde bjuder på 350 kilometer pist och de går som tur är precis förbi vårt lägenhetskomplex Le Rond Point des Pistes.

Precis vid huvudliften

Finns det något roligare än att gå långt för att åka skidor? Ja, det är mycket roligare att bo precis bredvid både pisten och självaste huvudliften, som direkt för oss ut i det enorma skidområde. Låter det sistnämnda mer som dig, förtvivla inte, detta komplex ligger precis bredvid både lift och pist.

70-talsbygge

Lägenheterna blev byggda i 1975, men har gradvist renoverats genom tiderna. Det är därför inte mycket kvar av 70-talets smakfulla inredning, men däremot har lägenheterna egen dusch och toalett samt kök med köksredskap som kan styra upp kvällens skidmenyer. Har ni kommit för att åka skidor och inte för att hänga i lägenheten så är detta stället för er!

Det är möjligt att köpa till halvpension eller kvällsmat i bokningsprocessen. Maten äter man på Restaurant Chalet Alpina som ligger på Hotel Chalet Alpina. Det är gratis för barn t.o.m. 3 år att äta med.

Massor av parkeringsplatser

Har ni tagit bilen med er, behöver ni inte oroa er för parkeringsplatser. Le Rond Point des Pistes ligger nämligen precis bredvid Tignes stora parkeringsplats – så det blir inga problem att ställa ifrån sig bilen.

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland annat en laddstation vid turistkontoret. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Turistskatt på destinationen

Turistskatten ska betalas direkt till hotellet – antingen kontant eller med kreditkort. Turistskatten är inte inkluderad i resans pris eftersom vi vare sig får eller kan hantera ekonomi mellan regering och gäst. Turistskatt per person per natt varierar mellan 0,50 EUR – 4,50 EUR. Maximalt 31,50 EUR kommer därför att debiteras och detta är vid en veckas vistelse på ett 5-stjärnigt hotell. Det är den officiella hotellklassificeringen och destination som ligger till grund för storleken på turistskatten. Läs mer här.

Transferbussen stannar bara på ett ställe i Tignes Le Lac (vid turistkontoret) och på ett ställe i Tignes Val Claret (stora busshållplatsen). Det kan därför vara 100-550 meters promenad till ditt boende. Guiderna hjälper naturligtvis till med vägledning.

Har ni några frågor?

Tveka inte på att hör av er till oss.

Vi ses i Tignes!

Avstånd

Avstånd till pist : 50 m

Avstånd till lift: 50 m

Avstånd till centrum : 300 m

Avstånd till shopping: 100 m

Avstånd till skidbuss: 0 m

Avstånd till skiduthyrning: 50 m

Rum

Slutstädning Ja

Sängkläder Ja

Kokplatta Ja

Miniugn Ja

Mat och dryck

Faciliteter

Reception: Ja

Skidförvaring: Ja

Studio 2 personer

Studiolägenhet på ca 13 kvm med plats för 2 personer, inrett med dubbel utfällbar säng eller två enkelsängar, mindre kök och dusch/wc.

Sängkläder - Spis – Miniugn

Studio 4 personer

Studiolägenhet på ca 19 kvm till 4 personer. Inrett med två sovplatser i hallen, två sovplatser i uppehållsrummet, mindre kök och dusch/wc.

Sängkläder - Spis – Miniugn

Studio m. sovalkov 4 personer

Studiolägenhet på ca 21 kvm som består av en sovalkov med två sovplatser, uppehållsrum med två sovplatser, mindre kök och dusch/wc.

Sängkläder - Spis – Miniugn

2-rumslägenhet 4 personer

Består av ett sovrum, ett kök/uppehållsrum med extra sovplats till 2 personer och et badrum.

Sängkläder - Spis - Miniugn

2-rumslägenhet m. sovalkov 6 personer

Lägenhet på ca 30 kvm som består av ett sovrum eller en entres med två eller 3 sovplatser, en sovalkov med två sovplatser, uppehållsrum med en eller två sovplatser, mindre kök samt dusch/wc.

Sängkläder - Spis - Miniugn

3-rumslägenhet 6 personer

Lägenhet på ca 40 kvm som består av ett sovrum med dubbelsäng, en sovalkov med våningsäng eller två enkelsängar, uppehållsrum med två sovplatser, mindre kök, samt dusch/wc.

Sängkläder - Spis - Miniugn

3-rumslägenhet m. sovalkov 8 personer

Består av sovalkov och uppehållsrum med sovplats, ett sovrum, dusch/wc och kök.

Sängkläder - Spis - Miniugn

AccommodationTypes