Frankrike, Val d'Isere

Hotell

Le Refuge de Solaise

Frukostpension

Fakta

Om Le Refuge de Solaise

Bo bekvämt och elegant på 2 550 meters höjd i Val d’Isere, med en spektakulär utsikt över bergen och byn.

La Refuge de Solaise har ett unikt läge på toppen av berget Solaise, vilket innebär en panoramautsikt över de omkringliggande bergen och Val d’Iseres vackra by.

Hotellet länkas till byn genom liften Solaise och Le Plan, en röd pist. Omkring hotellet finns pister för både nybörjare och mer erfarna åkare.

Boende med utsikt

Hotellet består av 16 rum, 4 lägenheter och en sovsal för 14 personer.
Rummen är smakfullt inredda i traditionell alpstil med en modern touch och fokuserar på kvalitet, komfort och trivsel. Några rum erbjuder utsikt över byn och dalen och andra över bergen.

Lägenheterna är rymliga och designade med värme för att bjuda in familjer och grupper till avkoppling och samvaro.

Franskt eller italienskt kök?

Hotellets restaurang bjuder även den, med sina många panoramafönster, på en otrolig utsikt. Kocken varierar menyn och blandar traditionellt franska rätter med nytänkande inslag.


På hotellet finns även en italiensk lunchrestaurang som erbjuder hemlagade pizzor och pasta.

Spa på 2 551 meters höjd

Den spektakulära och råa naturen skapar en kontrast till det pampiga Refuge Spa. I de vackra omgivningarna erbjuds professionella behandlingar mot tillägg, en 25 meter lång pool, hammam och två jaccuzi.


För den som inte har fått nog träning av skidåkningen, finns även ett väl utrustat gym.

Som om det inte vore nog..

På hotellet finns även en mysig lobby där du kan fika efter dagens åkning eller kanske ta en drink innan middagen. För barnen finns ett perfekt lekrum med bland annat PS4, leksaker och spel för små och stora barn.

Dessutom finns ett mötesrum, som givetvis även det har utsikt över bergen.

Väljer du att bo i lägenhet kan du skicka en inköpslista till hotellet på förhand, och sedan finns varorna i din kyl vid ankomst. Servicen är gratis och du betalar bara för dina varor.

Viktig information om transporten

Eftersom hotellet är beläget uppe på ett berg är transporten till byn något begränsad. Solaise-liften som går fram och tillbaka till byn är öppen varje dag från 09.00 till 16.30 och från 19.00-23.00 på onsdagar och lördagar, vilket gör det möjligt att uppehålla sig i byn kvällstid två dagar i veckan. När liften är stängd erbjuder hotellet transport till byn via sitt vinterfordon som är specialanpassat för pisterna och som har plats för 10 personer. Detta kostar €200 per väg, oavsett antal passagerare.

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland annat en laddstation vid Hotel Christiania och Legrand Louis. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Turistskatt på destinationen

Turistskatten ska betalas direkt till hotellet – antingen kontant eller med kreditkort. Turistskatten är inte inkluderad i resans pris eftersom vi vare sig får eller kan hantera ekonomi mellan regering och gäst. Turistskatt per person per natt varierar mellan 0,50 EUR – 4,50 EUR. Maximalt 31,50 EUR kommer därför att debiteras och detta är vid en veckas vistelse på ett 5-stjärnigt hotell. Det är den officiella hotellklassificeringen och destination som ligger till grund för storleken på turistskatten. Läs mer här.

Varmt välkommen till ett unikt hotell i Val d’Isere!

*Husets ägare ställer höga krav på lugn och ro och accepterar ej festglada grupper. Minimumålder för att bo på boendet utan målsmans sällskap är 18 år.

Avstånd

Avstånd till pist : 0 m

Avstånd till lift: 0 m

Rum

TV Ja

Kaffemaskin Ja

Dusch eller badkar Ja

Toalett Ja

Mat och dryck

Pension Frukostpension

Bar Ja

Restaurang Ja

Frukost Ja

Faciliteter

Fitnessrum: Ja

Jacuzzi: Ja

Konferensrum: Ja

Lekrum: Ja

Lounge: Ja

Reception: Ja

Visa mer

Skidförvaring med pjäxvärmare: Ja

SwimmingPool: Ja

Ångbastu: Ja

AccommodationTypes