3 Zinnen

Skidresor till 3 Zinnen 3 Zinnen - De tre topparna i Dolomiterna

Skidområdet ligger i italienska Dolomiterna, öster om Syd Tyrols österrikiska gräns. Här kan du vältra dig i 115 km. sammanhängande pister av varierad svårighetsgrad, förstklassiga längdskidspår och storslagna vyer!

Namnet 3 Zinnen betyder de 3 topparna och står för de tre majestätiska toppar som tronar utöver Dolomiterna och som tillhör UNESCO´s världsarv.

Skidorten passar skidåkare som vill ha varierad skidåkning, ett modernt skidsystem och möjlighet till en avkopplande semester i en vacker omgivning.

Skidorten kännetecknas av:

  • En härlig kombination av österrikisk och italiensk charm
  • Bra skidåkning (den mesta försiggår under trädgränsen)
  • Många autentiska italienska restauranger

Trygg på egen hand 

3 Zinnen är del av vårt koncept Trygg på egen hand, Det betyder att det inte finns guideservice på skidorten, men du har fortfarande trygghet när du bokar en paketresa med oss. Du har därmed frihet att planlägga din skidsemester precis som du själv vill, men du betalar inte för guideservice. 

Du har givetvis säkerheten att Nortlander är medlem av rejsegarantifonden. Om du behöver ta kontakt med oss kan du alltid komma i kontakt med huvudkontoret i våra öppningstider. 

När du bokar en paketresa omfattas du av paketreselagen, som skyddar dig som konsument. Skulle något oförutsägbart inträffa omfattas du av resegarantin. Detta skydd har du inte om du bokar flyg och hotell på egen hand.  

En resa med trygg på egen hand kan endast bokas online. 

Läs mer om trygg på egen hand här 

Faktabox

115 km pister

31 liftar

55 kmBlå pister
48 kmRöda pister
12 kmSvarta pister

3 Zinnen

Byns höjd 1130 m

Högsta skidåkning 2200 m

Liftkapacitet 35000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 6 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Hasenköpfl

Stiergarten

Rotwand Bergstation

Innichen - Haunold

Kreuzbergpass

Skidåkning i 3 Zinnen

Skidorten 3 Zinnen i Dolomiterna är ett ”inside-tips” till den inbitna skidåkaren som vill ha massor av plats i pisten och ett varierat skidområde.

31 liftar tar dig upp i det stora skidområdet som består av 115 km pister fördelat på 55 km gröna pister, 48 km röda pister och 12 km svarta pister.

Inom 2 år planeras en sammankoppling med den österrikiska sidan Sillian, vilket kommer att göra att skidsystemet utökas till hela 180 km sammanhängande pister.

Dessutom är vädret i 3 Zinnen till fördel för skidåkare, förutom en massa snö har skidorten hela 300 solskensdagar om året.

Italiens topp-region för längdskidåkning 

Tycker du om att varva utförsåkning med skidor på längs, kan du glädja dig åt att bege dig ut i otaliga kilometrar av fina spår.  

Från byn Dobbiaco utgår 200 km. toppklassiga längdskidspår, som alla är välpreparerade och sammankopplade med varandra 

Skidsemester till 3 Zinnen

När du väljer en skidsemester till 3 Zinnen kan du bo i någon av de 4 byarna, Sesto, Dobbiaco, San Candido (men kallas Innichen) eller Versciaco.

Oavsett vilken by du bor i, är skidområdet lättillgängligt med otaliga shuttle-bussar som åker fram och tillbaka från respektive by.

Skidortens uppkomst

Området ägs av en italiensk man som från början var slaktare och ägde en lyckosam köttfabrik. När han för ett antal år sedan sålde sin fabrik valde han att satsa sin förmögenhet på att utveckla detta skidsystem.

Det är främst skidåkare från Österrike samt lokala italienare som hittat hit, vilket gör orten till en ”gömd pärla” för oss övriga Européer som faktiskt upptäckt skidorten.

Österrikisk uppbyggnad - italiensk mentalitet

Eftersom skidorten ligger så nära den österrikiska gränsen har byn tydliga influenser från båda länder - österrikisk arkitektur blandas med italiensk mentalitet!

När du väljer att resa till 3 Zinnen kan du bo i en av de 4 byarna:

Innichen som är den största av byarna och kännetecknas av trivsam stämning och erbjuder flertalet restauranger, caféer och butiker. Här kan du uppleva kvällsskidåkning 2 kvällar i veckan.

Versciaco är där du hittar huvudliften upp i skidsystemet. Det finns även ett par restauranger och några hotell (i begränsad mängd).

Sesto är primärt en bergsby och fokus är på skidåkning med flera boenden med ski-in/ski-out.

Dobbiaco är mer utspridd och inte så sammanhängande som övriga byar i området.

Växla skidåkning med äventyrsbad

I Innichen/ San Candido hittar du ett stort äventyrsbad vid namn ”Aquafun” som kan tilltala både vuxna och barn som vill ha omväxling från skidåkningen.

Här hittar du både barnpool, vattenrutschbana, fontäner, jacuzzi, massagestrålar, olika typer av bastu, avkopplingsstolar och mycket mer.

Gastronomi på berget

Det finns en uppsjö trevliga bergsrestauranger och refugios att pröva när lunchhungern smyger sig på efter en förmiddag bland pisterna.

Många av restaurangerna är familjeägda där du får smaka på traditionell ”Alpin cuisine” med både italienska och österrikiska inslag.

Hotellkarta

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till 3 Zinnen

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är 3 Zinnen något för dig?