Gressoney

Faktabox

180 km pister

54 liftar

40 kmBlå pister
120 kmRöda pister
20 kmSvarta pister

Gressoney

Byns höjd 1638 m

Högsta skidåkning 3260 m

Liftkapacitet 49000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 12 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Saint-Jean

La Trinité

Skidsemester Gressoney Italien på sitt bästa

Gressoney

Gressoney är ännu en italiensk skatt bland våra övriga italienska destinationer.

Du flyger till Turino, och transfertiden till Gressoney är cirka 1h och 40 minuter. Gressoney är idealt för dig som önskar en skidsemester där fokus ligger på skidåkning och avslappning.

Gressoney är en liten men behaglig by, uppdelat i fyra olika bydelar; Gressoney-La-Trinité, Gressoney-Saint-Jean, Staffal och Orsia.

Skidområdet

Gressoney är en del av det stora ‘Monterosa ski circuit’, som bäst kan beskrivas som ett stort nätverk av liftar, pister och inte minst - bra möjligheter för off-pist.

Gressoney är uppdelat är 4 olika områden

Staffal ligger på toppen av dalen och här har vi de flesta av våra hotell. Från detta område går två huvudliftar upp till skidsystemet. Staffal består mest av hoteller och en stor parkeringsplats. Här finns det två barer, två restauranger och en liten matbutik med basvaror. I Staffal ligger ett privat traumacenter.

 

Gressoney La Trinité ligger 5 km, ca 8 minuter med bussen och en timmes gång från Staffal. Här har vi en del hotell och lägenheter. Från detta område går det en stollift upp till skidsystemet. I denna bydel finns det lite mer restauranger och barer och en liten butik med ett lite större urval än i Staffal. I Gressoney La Trinité finner ni även det närmaste apoteket.

 

Gressoney Saint Jean är den största bydelen. Denna ligger 20 minuter med buss från Staffal. Här finns apotek, en större matbutik, flera restauranger, småbutiker och barer. Här finns även ett litet skidsystem.

 

Den fjärde byn heter Orsia och denna ligger mellan Staffal och Gressoney La Trinité. Här finns bara hotell så man behöver ta bussen för att ta sig till skidsystem eller restauranger etc. Man kan åka skidor ner till Orsia men man kan inte komma upp i systemet härifrån.

 

Aktiviteter

Gressoney har mer att erbjuda än bara skidåkning. Gressoney är en väldigt traditionell italiensk by, där du kan besöka både den gamla stenkyrkan och deras lokala museum.

Det finns även ett par små butiker och flera restauranger som är värda ett besök.

Som tidigare nämnt är det en lugn och mysig by, men det främsta Gressoney har att erbjuda är trots allt de goda möjligheterna för riktigt fin skidåkning.

Det är inget tvivel om att Gressoney tillhör Italiens dolda pärlor, och vi är glada att kunna erbjuda dig en resa hit!

Välkommen till Gressoney

Hotellkarta

AccommodationTypes

Skidresor till Gressoney