Ponte di Legno-Tonale

Till vintern 20/21 har vi inte resor till Ponte di Legno - men gå gärna på "upptäcksfärd" i resesökaren, för att se våra andra skidorter!

Italien i sitt esse Skidresor till Ponte di Legno

På skidsemester i Ponte di Legno

Ponte di Legno Tonale är en charmig, liten pärla i det idylliska området Amadello Ski. Området täcker även den mer kända grannbyn Passo Tonale. Väljer du Ponte di Legno som destination till din nästa skidsemester kan du vara säker på en upplevelse utöver det vanliga.

Sammanfattningsvis så har Ponte di Legno något för alla - från barnfamiljer till erfarna skidåkare. Här blandas äkta italiensk charm tillsammans med fantastiska omgivningar.

Skidorten kännetecknas av:

  • Familjevänligt
  • Glaciäråkning
  • Mysig by
  • Skidåkning för alla smaker och nivåer
  • Italiensk vykorts-by

Läs mer om skidåkningen i Ponte di Legno här

Trygg på egen hand

Ponte di Legno är del av vårt koncept Trygg på egen hand, Det betyder att det inte finns guideservice på skidorten, men du har fortfarande trygghet när du bokar en paketresa med oss. Du har därmed frihet att planlägga din skidsemester precis som du själv vill, men du betalar inte för guideservice.

Du har givetvis säkerheten att Nortlander är medlem av rejsegarantifonden. Om du behöver ta kontakt med oss kan du alltid komma i kontakt med huvudkontoret i våra öppningstider.

När du bokar en paketresa omfattas du av paketreselagen, som skyddar dig som konsument. Skulle något oförutsägbart inträffa omfattas du av resegarantin. Detta skydd har du inte om du bokar flyg och hotell på egen hand. 

En resa med trygg på egen hand kan endast bokas online.

Läs mer om trygg på egen hand här

Faktabox

380 km pister

150 liftar

124 kmBlå pister
202 kmRöda pister
54 kmSvarta pister

Ponte di Legno-Tonale

Byns höjd 1258 m

Högsta skidåkning 3000 m

Liftkapacitet 224300 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 11 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Ghiacciaio Presena

Parco delle Marmotte

Ponte di Legno

Våra mest populära boenden i Ponte di Legno-Tonale

För alla nivåer Skidåkningen i Ponte di Legno-Tonale

Området ligger på 1800 meters höjd och bjuder på 104 km pist samt ett riktigt bra liftsystem - där det finns något för alla nivåer. Du har både breda blå boulevarder nere i dalen men också mer utmanande röda och svarta pister högre upp.

Både för barnfamiljen och offpiståkaren

Området är särskilt idealt för er som reser med barn, då de breda blå boulevarderna går ner mot skidskolan.

För dig som är modig och som söker utmaningar på skidsemestern finns fantastiska möjligheter för skidåkning på glaciären samt offpist.

 

Adamello Ski och Super Skirama!

På det lokala liftkortet kan du åka skidor i Passo Tonale, Ponte di Legno,Temù och Vermiglio som kallas Adamello ski, vilket består av 104 pistkilometer fördelat på 41 pister: 10 blåa, 6 svarta, 25 röda, samt 28 liftar.

Det finns således något för alla skidnivåer vilket är det som gör området så speciellt. Dessa pisterna tar dig även tillbaka till byn, där du samlas ihop med vänner och familj efter en dag på pisten.

Vänligen observera: Adamello ski är inte relaterade till andra skidområden, men det finns möjlighet att uppgradera ditt liftkort till hela Super Skirama, som ger dig tillgång till hela 380 pistkilometer. För att komma till de andra områdena är det lättast att ta skidbussen.

Uppgraderingen kan köpas online eller genom att ringa oss. I ditt liftkort ingår alltid en dag i Super Skirama-området!

Hisnande glaciäråkning

Framförallt är det glaciären Presena som du inte får missa under din skidsemester. Glaciären ligger på 3 300 meters höjd och den längsta pisten som kallas “paradiso” är 11 kilometer lång från toppen till botten. Det är en helt fantastisk tur i 6 olika pister som bara måste upplevas!

Området bjuder på även på två funparks som består av en mängd olika hopp som du kan prova på under din skidsemester.

Läs om byn Ponte di Legno-Tonale här.

Vykortsvackert Om byn Ponte di Legno-Tonale

När man för första gången ankommer till byn märker man av den italienska charmen, som faktiskt är ett kännetecken för området. Vyerna är som ett italienskt vykort och den italienska avslappnade mentaliteten “det vi inte hinner idag, gör vi imorgon” speglar byns atmosfär.

Restauranger i Ponte di Legno-Tonale

Byn bjuder på en rad mysiga och autentiska italienska restauranger där god mat och vin är en del av vardagen.

När dagens skidåkning går mot sitt slut och man är sugen på att njuta av ett gott glas vin eller en god kopp italienskt kaffe, finns det många alternativ att välja mellan.

 

 

Ponte di Legno Tonale - Din nästa skidsemester?

Sammantaget har Ponte di Legno Tonale något för alla, vare sig du reser med familjen eller tillsammans med vänner och är på jakt efter äventyr. Här väntar genuin italiensk charm, fantastiska omgivningar och härlig skidåkning.

Älskar du dessutom gastronomiska upplevelser, är Ponte di Legno ett utmärkt val. De lokala restaurangerna i omgivningen ger dig möjligheten att utforska det autentiska italienska köket tillsammans med fina viner.

En skidresa till Ponte di Legno Tonale ger garanterat en upplevelse för alla - varmt välkommen!

Hotellkarta

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till Ponte di Legno-Tonale

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Ponte di Legno-Tonale något för dig?