Ponte di Legno-Tonale

Faktabox

120 km pister

27 liftar

40 kmBlå pister
55 kmRöda pister
25 kmSvarta pister

Ponte di Legno-Tonale

Byns höjd 1258 m

Högsta skidåkning 3016 m

Liftkapacitet 32000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 11 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Skidresor till Ponte di Legno Italien i sitt esse

På skidsemester i Ponte di Legno

Ponte di Legno Tonale är en charmig, liten pärla i det idylliska området Amadello Ski. Området täcker även den mer kända grannbyn Passo Tonale. Väljer du Ponte di Legno som destination till din nästa skidsemester kan du vara säker på en upplevelse utöver det vanliga.

När man för första gången ankommer till byn märker man av den italienska charmen, som faktiskt är ett kännetecken för området. Vyerna är som ett italienskt vykort och den italienska avslappnade mentaliteten “det vi inte hinner idag, gör vi imorgon” speglar byns atmosfär.

Byn bjuder på en rad mysiga och autentiska italienska restauranger där god mat och vin är en del av vardagen.

När dagens skidåkning går mot sitt slut och man är sugen på att njuta av ett gott glas vin eller en god kopp italienskt kaffe, finns det många alternativ att välja mellan.

Den afterskin som man känner till från Österrike finner du inte här, men är du på festhumör finns det faktiskt ett par diskotek i byn där man kan släppa loss på natten om man får lust till det.

Ponte di Legno Tonale - Din nästa skidsemester?

Sammanfattningsvis så har Ponte di Legno något för alla - från barnfamiljer till erfarna skidåkare. Här blandas äkta italiensk charm tillsammans med fantastiska omgivningar.

Älskar du dessutom gastronomiska upplevelser, är Ponte di Legno ett utmärkt val. De lokala restaurangerna i omgivningen ger dig möjligheten att utforska det autentiska italienska köket tillsammans med fina viner.

En skidresa till Ponte di Legno Tonale ger garanterat en upplevelse för alla - vi ser fram emot att se er!

 

Bonus info

Området ligger på 1800 meters höjd och bjuder på 120 km pist samt ett riktigt bra liftsystem - där det finns något för alla nivåer. Du har både breda blå boulevarder nere i dalen men också mer utmanande röda och svarta pister högre upp.Området är särskilt ideellt för er som reser med barn då de breda blå boulevarderna går ner mot skidskolan. För dig som är modig och som söker utmaningar på skidsemestern finns fantastiska möjligheter för skidåkning på glaciären samt offpist.

Framförallt är det glaciären Presena som du inte får missa under din skidsemester. Glaciären ligger på 3300 meters höjd och den längsta pisten som kallas “paradiso” är 11 km lång från topp till botten, en helt fantastisk tur som bara måste upplevas!

Området bjuder på även på två funparks som består av en mängd olika hopp som du kan prova på på din semester.

Hotellkarta

AccommodationTypes

Skiduthyrning, skidskola och liftkort

Information om skiduthyrning

I Pontedilegno-Tonale samarbetar vi med skiduthyrningen, Deliv Rent, som ligger centralt i byn och endast 200 m ifrån liftarna som tar er upp i skidområdet. Skiduthyrningen ägs och drivs av Ivan och Paula som tillsammans med resten av personalen är mycket vänliga och ger en bra service. Ni kan hitta något som passar er ur det breda sortimentet av skidor, snowboard och pjäxor. Ni kan hyra skidor i tre olika kategorier: 2-, 3- och 5 stjärnigt. Klämmer pjäxorna så är det bara att gå ner till butiken så hittar de några som passar bättre. Skidhjälm är gratis för barn under 14 år i samband med skiduthyrning. 

Skidor – Innehåller skidor och stavar
Skidor, komplett – Innehåller skidor, stavar och pjäxor.
Snowboard – Innehåller endast snowboard med bindningar.
Snowboard, komplett – Innehåller snowboard med bindningar och boots. 

Brons – är mjuka skidor som är lätta att åka på och rekommenderas till nybörjare som aldrig åkt skidor tidigare och dem som endast har testat några gånger. 
Silver – är toppmodellerna till skidåkaren som kräver mer av sina skidor. Skidorna är hårda och ger sig inte efter lika lätt. Här finns det också möjlighet för att välja olika typer som passar till antingen kort eller lång svängradie, all mountain eller fart. 

Guld – är toppen av urvalet av skidor och passar till den krävande skidåkaren som vill utmana sig själv. Genom att välja 5 stjärnor är man garanterad säsongens senaste modeller. Om man känner att skidorna som man hyrt inte passar till ens nivå så kan man (mot betalning) byta till en annan kategori. 

Skidhyran kan beställas online på Min skidresa. 

Priserna nedan är med avdragen rabatt. 

Innefattar skidor, stavar och pjäxor i klassen Brons (2 stjärnor).

Innefattar skidor, stavar och pjäxor i klassen Silver (3 stjärnor).

Innefattar skidor, stavar och pjäxor i klassen Guld (5 stjärnor).

För barn under 14 år. Innefattar skidor, stavar, pjäxor och hjälm. "Barn" är skidor för barnen som ska lära sig att åka skidor eller har provat på enstaka gånger. Skidorna är mjuka och lätta att svänga med så att barnen snabbt får känslan för skidåkningen.

Innefattar snowboard med bindningar och skor i klassen Brons (2 stjärnor).

Innefattar snowboard med bindningar och skor i klassen Silver (3 stjärnor).

Innefattar snowboard med bindningar och skor i klassen Guld (5 stjärnor).

För barn under 14 år. Innefattar snowboard med bindningar, skor och hjälm.

Innefattar skidor och stavar i klassen Brons (2 stjärnor).

Innefattar skidor och stavar i klassen Silver (3 stjärnor).

Innefattar skidor och stavar i klassen Guld (5 stjärnor).

För barn under 14 år. Innefattar skidor, stavar och hjälm. "Barn" är skidor för barnen som ska lära sig att åka skidor eller har provat på enstaka gånger. Skidorna är mjuka och lätta att svänga med så att barnen snabbt får känslan för skidåkningen.

Innefattar endast själva snowboarden med bindningar i klassen Brons (2 stjärnor).

Innefattar endast själva snowboarden med bindningar i klassen Silver (3 stjärnor).

Innefattar endast själva snowboarden med bindningar i klassen Guld (5 stjärnor).

För barn under 14 år. Innefattar endast själva snowboarden med bindningar.

Hjälm för vuxna

Hjälm för barn under 14 år.

Du kan beställa skiduthyrning, när du beställt din resa.

Information om skidskola

Skidskola

Info

6 dagar : Inkluderat i priset
7 dagar : tilläggspris: SEK 100:-
8 dagar : tilläggspris: SEK 200:-