Val Gardena

Val Gardena

Vi är många svenskar som har Italien som favoritresmål när det kommer till skidsemestern. Val Gardena ligger i hjärtat av Dolomiterna, och är utnämnt till en av världens 10 bästa skidsport-resorter. 

Skidåkningen & Afterski

I Val Gardena hittar du både bra skidåkning och trevliga boenden, paketerat i en naturskön miljö.

Fem snabba om Val Gardena 

  • Sellaronda 
  • Varierad skidåkning
  • Stort skidområde
  • Italiensk "vykorts-idyl"
  • Korad tilt ett av världens bästa skidområden

Läs mer om skidåkningen i Val Gardena här

Trygg på egen hand

Val Gardena är del av vårt koncept Trygg på egen hand, Det betyder att det inte finns guideservice på skidorten, men du har fortfarande trygghet när du bokar en paketresa med oss. Du har därmed frihet att planlägga din skidsemester precis som du själv vill, men du betalar inte för guideservice.

Du har givetvis säkerheten att Nortlander är medlem av rejsegarantifonden. Om du behöver ta kontakt med oss kan du alltid komma i kontakt med huvudkontoret i våra öppningstider.  

När du bokar en paketresa omfattas du av paketreselagen, som skyddar dig som konsument. Skulle något oförutsägbart inträffa omfattas du av resegarantin. Detta skydd har du inte om du bokar flyg och hotell på egen hand. 

En resa med trygg på egen hand kan endast bokas online.

Läs mer om trygg på egen hand här

Faktabox

1220 km pister

450 liftar

575 kmBlå pister
525 kmRöda pister
120 kmSvarta pister

Val Gardena

Byns höjd 1236 m

Högsta skidåkning 3343 m

Liftkapacitet 670000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 12 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Ciampinoi

Col Raiser

Dantercepies

Seceda

Våra mest populära boenden i Val Gardena

Skidåkning i Val Gardena

Skidområdet är en del av det stora ‘Dolomiti Superski’ området, som i sin helhet består av 1200km pist och 450 liftar, fördelat på 12 olika skidområden.

Stort skidområde

Dolomiterna bjuder på 1220 km pist som ger igenom 12 dalar. Med liftkortet får du tillgång många långa spännande turer ner för perfekt preparerade pister. Du behöver heller inte vara nervös för området om du är nybörjare.

I skidområdet Val Gardena är det 500 sammanhängande pistkilometer. För att nå de resterande pistkilometer krävs det att man tar skidbuss till de närliggande skidområdena.

Det finns en handfull skidliftar och nybörjarvänliga pister, vilket gör området perfekt för familjer med barn eller nya skidentusiaster.

Sellaronda

När du besöker Val Gardena betyder det också att stifta bekantskap med Sella Ronda som en världsberömd skidtur där man åker runt Sella massivet. Turen tar en halv till en hel dag, det är en 42 km skidtur som tar dig runt ett fantastiskt vackert landskap.

Under turen passerar man byarna Val Gardena, Alta Badia, Arabba och Val di Fassa.

Det finns två rundor att välja mellan gröna som går moturs och den lite mer utmanande oranga som går medurs.

 

3 klara favoriter bland pisterna i Val Gardena

1. Solsidan i Corvara! Följ den orangea Sellaronda från Val Gardena mot Corvara. I Corvara lämnar du Sellaronda varvet och tar stolsliften som för dig upp i de långa, breda och helt fanatiska pisterna i Corvara som alltid badar i sol.

2. Mjölksyre-monstret i Ortisei. Ta tåget från botten av världscupsbacken i Val Gardena till st. Cristina och vidare mot Ortisei. Där hittar du Dolomiternas längsta pist som är 10,5 km lång. Där kan man stå på hela vägen ner utan att stanna!

3. Ett hemligt smultronställe! En riktig pärla om det fallit ett lager nysnö med puder i pisten är den bortglömda pisten som ligger längs med sittlift nummer 21. Den ligger lite avsides och man kan åka orörda spår långt in på dagen. Dessutom ligger denna pist med bra skydd från vinden.

För mer information om skidåkningen läs gärna vår artikel "Enastående skidåkning i natursköna Val Gardena".

Läs om byn Val Gardena här

Skidsemester till Val Gardena

Val Gardena ligger i hjärtat av de italienska dolomiterna och är en del av världens största skidområde.

De unga spetsiga topparna skapar en dramatisk kuliss, bergskedjan är så unik att den faktisk står med i UNESCO:s världsarvslista.

Val Gardena är samlingsnamnet på de tre byarna Selva, St Christina och Ortisei, som ligger i samma dal. Byn ligger i det gamla Tyrolandet som präglas av den österrikiska gästfriheten och den underbara lokala atmosfären.

Utöver fantastisk skidåkning, kan Val Gardena erbjuda kälktur, shoppingmöjligheter skridskobana och offentlig swimmingpool.

Aktiviteter & Mat

När eftermiddagen kryper inpå och solen är som varmast, är det upplagt för afterski. Ta dig till exempel en tur inom Bar la Stuas, som ligger vid Via Freina 7, där du kan njuta en Aperol Spritz på deras soliga terass.

Så kommer vi till maten... Och det finns väl inget kulinariskt kök som är så populärt som det italienska! Så överlåt ansvaret av middagen till en av Val Gardenas många duktiga kockar. 

I Val Gardena finns det ett stort urval av restauranger och pizzerior av god kvalitet - du  behöver inte gå hungrig i säng!

Vi vill göra dig uppmärksam på att barer, butiker, restauranger och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara stängda på grund av COVID-19.

Hotellkarta

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till Val Gardena

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Val Gardena något för dig?