Österrike, Saalbach-Hinterglemm

Hotell

Skinetworks Hotel Pinzgauerhof

Halvpension

Det finns tyvärr inga lediga rum på detta hotell den valda perioden

Fakta

Om Skinetworks Hotel Pinzgauerhof

Nortlanders charmiga och något äldre hotell med halvpension och skidåkning precis utanför dörren har ett perfekt läge i hjärtat av Hinterglemm.

Här får du ski-in/ski-out på din skidsemester.

Hotellet är ett av Nortlanders koncepthotell som primärt drivs av vår egen svenska och danska hotellpersonal som serverar läcker halvpension och levererar service med skandinavisk trivsel och charm.

Trivsamt och charmigt hotell


Hotellet är absolut inte ett lyxhotell. Men det behöver det inte heller vara för att du ska få en härlig skidsemester.

Låt oss vara ärliga: hotellet är av det äldre slaget, med lampor från 80-talet och trämöbler, men det skapar en autentisk stämning och en trivsam atmosfär.

Bo vid pisterna i Saalbach/Hinterglemm


När du bor på Hotel Pinzgauerhof bor du precis vid pisten. Vid normala (snö)förhållanden har du ynka 50 meter till pist och lift och därför vågar vi kalla det för ett ski-in/ski-out läge.

Läget är det absolut bästa med hotellet. Det ligger centralt i Hinterglemm och i närheten av byns mysiga restauranger, caféer och barer.

Dessutom är läget perfekt när det kommer till klassisk österrikisk afterski. En liten bit upp i pisten ligger nämligen den stora afterskibaren ‘Goaßstall’ som varje dag öppnas av ‘den glada geten’ som bjuder upp till dans.

Halvpension på skidsemestern


Långa skidåkardagar kräver ordentlig påfyllning av energidepåerna, och det tar vi hand om. Varje dag serveras det en stadig och god frukostbuffé och på kvällarna kreerar våra egna kockar en välsmakande trerätters meny.

Efter middagen kan ni fortsätta ert trivsamma umgänge i hotellets egen gemytliga bar som erbjuder både gott kaffe, läckra drinkar, lokala viner, öl och vatten.

OBS! För att tillgodose vegetarisk kost eller specialkost skall detta informeras i samband med att du bokar resan. Var uppmärksam på att om vegetarisk eller specialkost önskas kommer det vara gällande under skidresans alla middagar på hotellet.

Ankomst och avresa


Vid ankomst till Hotel Pinzgauerhof kommer det mellan 18.00 och 20.00 att bjudas på en kvällsbuffé bestående av en varmrätt, sallad, pålägg, ost och bröd samt något sött av runda av med. För de gäster som ankommer senare på dagen bjuder vi på soppa och bröd i tidsrummet 21.30-22.30.

Om du ankommer tidigt på morgonen är det möjligt att köpa till en god frukostbuffé. Priset är 17€ för vuxna och 9€ för barn till och med 12 år. Det går att njuta av frukostbuffén mellan 07:30 och 09:30.

På avresedagen är den sista måltiden på hotellet frukostbuffén. Det är dock möjligt att köpa med en smörgås till resan hem.

Internet


Hotellet har ett nyinstallerat WiFi-system som täcker hela hotellet. Trots detta bör vi göra er uppmärksamma på att vi är i Alperna och infrastrukturen gällande internet har generellt en begränsad kapacitet.

Information för dig som kör själv


Om du tar bilen till Saalbach/Hinterglemm så var uppmärksam på att inte köra till Zell am See utan till Hinterglemm. I Zell am See finns det nämligen ett annat hotell med samma namn, alltså Hotel Pinzgauerhof, som inte är vårt. Detta gemensamma namn har ibland skapat lite komplikationer för både våra och deras gäster som ankommer i bil. Så återigen - oss hittar du i Hinterglemm.

Hotellet erbjuder inte gratis parkering, men har några få parkeringsplatser som kostar €10 per dag. Det finns även ett parkeringshus precis vid hotellet där man betalar €109 för en hel vecka.

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland annat en laddstation vid Bernkogelbahn. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

På Hotel Pinzgauerhof får du


  • Halvpension och skandinavisk person
  • Fantastiskt läge
  • Trivsel och äkta österrikisk charm
  • Möjlighet att parkera i ett närliggande parkeringshus mot betalning

Avstånd

Avstånd till pist : 50 m

Avstånd till lift: 50 m

Avstånd till centrum : 0 m

Avstånd till shopping: 50 m

Avstånd till skidbuss: 500 m

Avstånd till skiduthyrning: 100 m

Rum

Wifi på rummet Ja

Dusch eller badkar Ja

Toalett Ja

Barnsäng Ja

Mat och dryck

Pension Halvpension

Bar Ja

Restaurang Ja

Glutenfri mat Ja

Halvpension Ja

Faciliteter

Skidförvaring med pjäxvärmare: Ja

WiFi: Ja

Enkelrum med balkong

Enkelrum för en person med enkelsäng, balkong och badrum med toalett och dusch. 
Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar 

Enkelrum med balkong och möjlighet till 1 extrabädd

Enkelrum för en person med enkelsäng, balkong och badrum med toalett och dusch. Det är möjligt att ordna med en extrabädd så att två personer kan sova i rummet.
Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar 

Dubbelrum

Dubbelrum med toalett och dusch eller badkar. Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar

Dubbelrum med balkong

Dubbelrum för två personer med balkong samt badrum med toalett och dusch eller badkar. Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar

Dubbelrum med snedvägg och balkong och möjlighet till 1 extrabädd

Dubbelrum för två personer med balkong samt badrum med toalett och dusch. Det är möjligt att ordna med en extrabädd så att tre personer kan sova i rummet. Vänligen uppmärksamma att rummet har snedtak.
Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar 


Dubbelrum med 2 enkelsängar

Dubbelrum för två personer med två separata sängar samt badrum med toalett och dusch. 
Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar

3-bäddsrum

Trippelrum för tre personer bestående av en dubbelsäng samt en enkelsäng, alternativt tre enkelsängar. Badrum med toalett och dusch.
Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar


3-bäddsrum med balkong

Hotellrum för tre personer med en dubbelsäng och en enkelsäng. I några rum är det istället tre enkelsängar. I rummet finns ett badrum med toalett och dusch samt en balkong. 
Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar 


3-bäddsrum med snedtak och balkong

Hotellrum för tre personer med en dubbelsäng och en enkelsäng. I några rum är det istället tre enkelsängar. I rummet finns ett badrum med toalett och dusch samt en balkong. Vänligen uppmärksamma att rummet har snedtak. 
Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar


4-bäddsrum med balkong - dubbelsäng och våningsäng

Hotellrum för fyra personer med en dubbelsäng och en våningssäng. I rummet finns även ett badrum med toalett och dusch samt balkong. Vänligen uppmärksamma att våningsängen är 200 centimeter lång. 
Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar 


5-bäddsrum med 3 enkelsängar och våningsäng

Familjerum perfekt till två vuxna och tre barn. Rummet består av en dubbelsäng, som kan separeras till två enkelsängar, en våningsäng och en enkelsäng samt badrum med toalett och badkar.
Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar 

10-bäddsrum fördelat på 3 rum

Större hotellrum med plats för upp till tio personer. Hotellrummet består av tre rum, ett med dubbelsäng och våningsäng, ett med dubbelsäng och ett med två dubbelsängar och en sittgrupp. Totalt finns det ett badrum med dusch & toalett. 
Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar

AccommodationTypes