Österrike, Saalbach-Hinterglemm

Hotell

Skinetworks Hotel Pinzgauerhof

Halvpension inkl. transfer

Det finns tyvärr inga lediga rum på detta hotell den valda perioden

Fakta

Om Skinetworks Hotel Pinzgauerhof

Nortlanders charmiga och något äldre hotell med halvpension och skidåkning precis utanför dörren har ett perfekt läge i hjärtat av Hinterglemm.

Här får du ski-in/ski-out på din skidsemester.

Hotellet är ett av Nortlanders koncepthotell som primärt drivs av vår egen svenska och danska hotellpersonal som serverar läcker halvpension och levererar service med skandinavisk trivsel och charm.

Trivsamt och charmigt hotell

Hotellet är absolut inte ett lyxhotell. Men det behöver det inte heller vara för att du ska få en härlig skidsemester.

Låt oss vara ärliga: hotellet är av det äldre slaget, med lampor från 80-talet och trämöbler, men det skapar en autentisk stämning och en trivsam atmosfär.

Bo vid pisterna i Saalbach/Hinterglemm

När du bor på Hotel Pinzgauerhof bor du precis vid pisten. Vid normala (snö)förhållanden har du ynka 50 meter till pist och lift och därför vågar vi kalla det för ett ski-in/ski-out läge.

Läget är det absolut bästa med hotellet. Det ligger centralt i Hinterglemm och i närheten av byns mysiga restauranger, caféer och barer.

Dessutom är läget perfekt när det kommer till klassisk österrikisk afterski. En liten bit upp i pisten ligger nämligen den stora afterskibaren ‘Goaßstall’ som varje dag öppnas av ‘den glada geten’ som bjuder upp till dans.

Halvpension på skidsemestern

Långa skidåkardagar kräver ordentlig påfyllning av energidepåerna, och det tar vi hand om. Varje dag serveras det en stadig och god frukostbuffé och på kvällarna kreerar våra egna kockar en välsmakande trerätters meny.

Efter middagen kan ni fortsätta ert trivsamma umgänge i hotellets egen gemytliga bar som erbjuder både gott kaffe, läckra drinkar, lokala viner, öl och vatten.

OBS! För att tillgodose vegetarisk kost eller specialkost skall detta informeras i samband med att du bokar resan. Var uppmärksam på att om vegetarisk eller specialkost önskas kommer det vara gällande under skidresans alla middagar på hotellet.

Ankomst och avresa

Vid ankomst till Hotel Pinzgauerhof kommer det mellan kl. 18.00 och 20.00 att bjudas på en kvällsbuffé bestående av en varmrätt, sallad, pålägg, ost och bröd samt något sött att runda av med. För de gäster som ankommer senare på dagen bjuder vi på soppa och bröd i tidsrummet 21.30-22.30.

Om du ankommer tidigt på morgonen är det möjligt att köpa till en god frukostbuffé. Priset är 18€ för vuxna och 10€ för barn till och med 12 år. Det går att njuta av frukostbuffén mellan kl. 07:30 och 09:30.

På avresedagen är den sista måltiden på hotellet frukostbuffén. Det är dock möjligt att köpa med en smörgås till resan hem.

Internet

Hotellet har ett nyinstallerat WiFi-system som täcker hela hotellet. Trots detta bör vi göra er uppmärksamma på att vi är i Alperna och infrastrukturen gällande internet har generellt en begränsad kapacitet.

Information för dig som kör själv

Om du tar bilen till Saalbach/Hinterglemm så var uppmärksam på att inte köra till Zell am See utan till Hinterglemm. I Zell am See finns det nämligen ett annat hotell med samma namn, alltså Hotel Pinzgauerhof, som inte är vårt. Detta gemensamma namn har ibland skapat lite komplikationer för både våra och deras gäster som ankommer i bil. Så återigen - oss hittar du i Hinterglemm.

Hotellet erbjuder inte gratis parkering, men har några få parkeringsplatser som kostar €10 per dag. Det finns även ett parkeringshus precis vid hotellet där man betalar €109 för en hel vecka.

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland annat en laddstation vid Turistinformationen. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

På Hotel Pinzgauerhof får du

 • Halvpension och skandinavisk person
 • Fantastiskt läge
 • Trivsel och äkta österrikisk charm
 • Möjlighet att parkera i ett närliggande parkeringshus mot betalning

Turistskatt på destinationen

Turistskatten ska betalas direkt till hotellet – antingen kontant eller med kreditkort. Turistskatten är inte inkluderad i resans pris eftersom vi vare sig får eller kan hantera ekonomi mellan regering och gäst. Turistskatt per person per natt varierar mellan 0,50 EUR – 4,50 EUR. Maximalt 31,50 EUR kommer därför att debiteras och detta är vid en veckas vistelse på ett 5-stjärnigt hotell. Det är den officiella hotellklassificeringen och destination som ligger till grund för storleken på turistskatten. Läs mer här.

  Avstånd

  Avstånd till pist : 50 m

  Avstånd till lift: 50 m

  Avstånd till centrum : 0 m

  Avstånd till shopping: 50 m

  Avstånd till skidbuss: 500 m

  Avstånd till skiduthyrning: 100 m

  Rum

  Wifi på rummet Ja

  Dusch eller badkar Ja

  Toalett Ja

  Mat och dryck

  Pension Halvpension

  Bar Ja

  Restaurang Ja

  Glutenfri mat Ja

  Halvpension Ja

  Faciliteter

  Barnsäng: Ja

  Skidförvaring med pjäxvärmare: Ja

  WiFi: Ja

  Enkelrum med balkong

  Enkelrum för en person med enkelsäng, balkong och badrum med toalett och dusch. 
  Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar 

  Enkelrum med balkong och möjlighet till 1 extrabädd

  Enkelrum för en person med enkelsäng, balkong och badrum med toalett och dusch. Det är möjligt att ordna med en extrabädd så att två personer kan sova i rummet.
  Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar 

  Dubbelrum

  Dubbelrum med toalett och dusch eller badkar.
  Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar

  Dubbelrum med balkong

  Dubbelrum för två personer med balkong samt badrum med toalett och dusch eller badkar.
  Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar

  Dubbelrum med snedvägg och balkong och möjlighet till 1 extrabädd

  Dubbelrum för två personer med balkong samt badrum med toalett och dusch. Det är möjligt att ordna med en extrabädd så att tre personer kan sova i rummet. Vänligen uppmärksamma att rummet har snedtak.
  Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar 

  Dubbelrum med 2 enkelsängar

  Dubbelrum för två personer med två separata sängar samt badrum med toalett och dusch. 
  Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar

  3-bäddsrum

  Trippelrum för tre personer bestående av en dubbelsäng samt en enkelsäng, alternativt tre enkelsängar. Badrum med toalett och dusch.
  Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar


  3-bäddsrum med balkong

  Hotellrum för tre personer med en dubbelsäng och en enkelsäng. I några rum är det istället tre enkelsängar. I rummet finns ett badrum med toalett och dusch samt en balkong. 
  Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar 


  3-bäddsrum med snedtak och balkong

  Hotellrum för tre personer med en dubbelsäng och en enkelsäng. I några rum är det istället tre enkelsängar. I rummet finns ett badrum med toalett och dusch samt en balkong. Vänligen uppmärksamma att rummet har snedtak. 
  Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar


  4-bäddsrum med balkong - dubbelsäng och våningsäng

  Hotellrum för fyra personer med en dubbelsäng och en våningssäng. I rummet finns även ett badrum med toalett och dusch samt balkong. Vänligen uppmärksamma att våningsängen är 200 centimeter lång. 
  Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar 


  5-bäddsrum med 3 enkelsängar och våningsäng

  Familjerum perfekt till två vuxna och tre barn. Rummet består av en dubbelsäng, som kan separeras till två enkelsängar, en våningsäng och en enkelsäng samt badrum med toalett och badkar.
  Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar 

  10-bäddsrum fördelat på 3 rum

  Större hotellrum med plats för upp till tio personer. Hotellrummet består av tre rum, ett med dubbelsäng och våningsäng, ett med dubbelsäng och ett med två dubbelsängar och en sittgrupp. Totalt finns det ett badrum med dusch & toalett. 
  Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar

  AccommodationTypes