Schladming

Skidresor till Schladming

VM-byn Schladming ligger centralt beläget i Dachstein-Tauern och är utan tvivel en av Österrikes bästa skidorter. Här finner man enastående skidåkning för såväl nybörjare som erfarna åkare. Därtill har du här Europas största afterski och den klassiska österrikiska stämningen.

Fem snabba om Schladming

  • Internationell skidby
  • Effektivt liftsystem
  • VM-pister
  • Barnvänligt
  • Europas största afterskiställe

Läs mer om Schladming här

Faktabox

760 km pister

271 liftar

275 kmBlå pister
390 kmRöda pister
95 kmSvarta pister

Schladming

Byns höjd 745 m

Högsta skidåkning 2700 m

Liftkapacitet 370000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 10 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Sonnenkar

Alpin center

Zell am See by

Panorama Schmittenhöhe

Saalbach-Hinterglemm

Skidresor till Schladming

Skidsemester till Schladming

Sammanhängande skidområde

Skidområdet inkluderar över 167 km pister och 87 liftar fördelade på 4 berg (Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen och Reiteralm). Utöver detta ger ditt liftkort tillgång till ytterliggare 25 destinationer i Ski Amade. För den som vill snabbt upp till toppen så tar man skidbussen till Dachstein-glaciären.

Schladming var värd för VM i alpinskidåkning 2013 vilket innebär att hela byn genomgick en stor upprustning. Nya lyxhotell, exklusiv shopping och diverse andra faciliteter såsom simhall och isrink anlades för att skapa det som idag är en internationellt erkänd skidort med den genuina österrikiska känslan i behåll.

Trots uppgraderingarna som gjorts är Schladming fortfarande en historisk gruv-by med otrolig atmosfär. Här finner ni ett brett urval av restauranger, caféer och barer.

Främst bör ni besöka Europas största afterskibar, Hohenhaus Tenne. Här kan du dansa på borden långt in på kvällen.

Med familjen

Barnfamiljer kommer ha en god vistelse i Schladming med dess stora utbud av aktiviteter för hela familjen. På många ställen bor ni perfekt intill pisten med ski-in/ski-out.

Om byn Schladming

Schladming är en gammal alpby som har ett bra utbud av restauranger, kaféer och barer. Det senaste tillskottet av barer i Schladming är Europas största afterskiställe Hohenhaus Tenne där man dansar på borden tills solen går ner.

Schladming var värd för alpin-VM 2013 och blev uppgraderad i samband med detta för att idag framstå som en internationell skidort med fina hotell, butiker och moderna faciliteter som simhall och skridskobana. Uppgraderingen gjordes utan kompromisser mot den österrikiska stämningen.

Flera hotell ligger precis vid pisten med ski-in/ski-out vilket gör det bekvämt när skiddagen är över.

Mat och shopping i Schladming

Schladming är en by som är bebodd i året om vilket betyder att inköpsmöjligheterna är ganska bra och inte bara som i en säsongsbesökt satellitby. Det gäller både livsmedelsbutiker och klädbutiker, samt skidbutiker, apotek och kosmetik.

I byn finns det ett bra och varierat utbud på livsmedelsbutiker. Det finns det både i de centrala delarna av Schladming och i byns utkant. Oavsett var du bor kan du enkelt hitta ett ställe att göra dina inköp.

Blue Tomato

I Schladmings centrum ligger den världsberömda skidbutiken Blue Tomato. Idag är det en internationell kedja men det hela började i Schladming. Blue Tomato har ett väldigt stort utbud av utrustning, kläder och skidtillbehör.

Matställen i Schladming

Papa Joes är ett bra ställe om du är sugen på hamburgare och pommes. Det är öppet från lunchtid och är en fin restaurang med god mexikansk mat. Det är en trevlig och modern restaurang som bara kan rekommenderas.

Marias Mexican serverar god hemlagad mexikansk mat i trevliga omgivningar. Sortimentet är brett och det finns något för alla. Stället är också en sportsbar där man kan se på sport och njuta av kall öl och drinkar. Det är ett populärt ställe och det är en bra idé att boka bord i högsäsongen.

Afterski i Schladming

Självklart bjuder Schladming på klassisk österrikisk afterski och det finns gott om ställen att besöka för den festglada skidåkaren. Här följer ett par populära ställen som är värda ett besök.

Hohenhaus Tenne är med sina nio barer på tre våningar Europaas största afterskiställe och här är det alltid god feststämning. Det ligger nedanför VM-backen och är det perfekta stället att börja en bra afterski.

Mitt emot Planai-huvudliften ligger Platzhirsch Alm där det också är bra afterski och feststämning.

Vi vill göra dig uppmärksam på att barer, butiker, restauranger och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara stängda på grund av COVID-19.

Hotellkarta

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till Schladming

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Schladming något för dig?