Zell am See-Kaprun

Skidresor till Zell am See-Kaprun

Zell am See-Kaprun bjuder på klassisk skidsemester i Österrike. Här hittar du inbjudande blå boulevarder till nybörjare och utmanande svarta pister till de avancerade åkarna. För barnen finns mängder av pister och skandinavisk skidskola.  

I centrum, som är bilfritt, finns många fina butiker, mysiga caféer, afterskibarer och restauranger med välsmakande mat.  

Skidåkning till Saalbach-Hinterglemm 

Liftsystemet är sedan ett par år tillbaka kraftigt utvidgat vilket förbinder Zell am See med grannområdet Saalbach - Hinterglemm. 

Från att tidigare haft 138 kilometer pist i Zell am See-Kaprun kommer nu ytterligare 270 pistkilometer ingå liftkortet.  

5 snabba om Zell am See-Kaprun

  • Charmig by 
  • Miljövänligt
  • Perfekt för nybörjaren
  • Skidåkning på glaciär
  • Klassisk österrikisk afterski 

Läs mer om Zell am See-Kaprun här 

 

Faktabox

408 km pister

121 liftar

205 kmBlå pister
166 kmRöda pister
37 kmSvarta pister

Zell am See-Kaprun

Byns höjd 786 m

Högsta skidåkning 3029 m

Liftkapacitet 237266 per/t

Offpist Ja

Längsta nedfart 7 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Offpist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Sonnenkar

Alpin center

Zell am See by

Panorama Schmittenhöhe

Saalbach-Hinterglemm

Våra mest populära boenden i Zell am See-Kaprun

Skidområdet Zell am See-Kaprun

Europa Sport Region är namnet på Zell am See-Kapruns 135 kilometer stora skidområde, med allt från gröna nedfarter för nybörjare till ett flertal svarta pister för den avancerade åkaren.

Man har lagt ner mycket tid och arbete för att skapa ett område som passar alla nivåer och lyckats skapa de perfekta förutsättningarna för sällskap med både nybörjare och mer avancerade åkare i sällskapet. Ett idealt resmål för såväl familjen som vängruppen helt enkelt!  

När du reser på skidsemester till Zell am See-Kaprun får du tillgång till de tre bergen som ligger i området. Schittenhöhe, Kitzsteinhorn och Maiskogel som bergen heter, har alla sitt eget skidområde. Här hittar du allt från glaciärskidåkning upp till 3 029 meter över havet, offpist och blåa snälla carvingpister. I Zell am See-Kaprun finns det skidåkning för alla smaker!

Schmittenhöhe hittar du i själva Zell am See-Kaprun, medan det familjevänliga Maiskogel och glaciären Kitzsteinhorn befinner sig i Kaprun, några minuters biltur från Zell am See-Kaprun. 

Snösäkert från oktober till maj

Glaciären Kitzsteinhorn ligger cirka femton minuters kostnadsfri bussresa från Zell am See-Kaprun och erbjuder skidåkning året runt. På toppen finns en terrass med en imponerande utsikt över bland annat Österrikes högsta berg Grossglockner (3 797 meter över havet). 

 

På glaciären startar skidsäsongen redan i oktober, vilket säger mycket om hur snösäkert Zell am See är.

Utvidgat liftsystem

Från och med vintern 2019/2020 är liftsystemet utvidgat då Zell am See förbinds med grannområdet Saalbach - Hinterglemm. 

Det betyder att man från att tidigare haft 135 kilometer pist att utnyttja med sitt liftkort i Zell am See, nu kommer att ha ytterligare 270 kilometer pist som ingår i liftkortet. Det betyder att du har över 400 kilometer pist att vältra runt i! 

För att utnyttja alla pistkilometer ska du en kort busstur från Zell am See-Kaprun på ”ditvägen” medan du på vägen hem kan komma tillbaka till Zell am See-Kaprun med lift. 

Ett grönt resmål

Schmittenhöhebahn AG, företaget som driver liftarna i Zell am See-Kaprun, blev belönat med EMAS-priset 2016 för bästa miljöuttalande. EMAS-priset har delats ut sedan 1995 till företag som opererar exemplariskt inom miljöhantering.

I Zell am See är det två stycken elektriska pistmaskiner som sköter pistningen. Elen som används är 100 % förnybar. Inte nog med det, alla liftar drivs naturligtvis också av el.

När du åker till Zell am See är det värt att ta en extra funderare på om man ska ta tåget. Det är ett bekvämt och miljövänligt sätt att ta sig till Alperna, inte minst till Zell am See-Kaprun där tåget stannar på stationen i byn.

Om skidorten Zell am See-Kaprun

Zell am See-Kaprun är en klassisk skidort i Österrike som kännetecknas av snösäker skidåkning, natursköna omgivningar och en by full av liv.

Det är därför inte svårt att förstå varför skidåkare väljer Zell am See-Kaprun - här finns det något för alla! 

Byn

Zell am See-Kaprun har funnits långt innan skidturisterna kom och är därför en klassisk skidort, något som många äldre hotell vittnar om. Byn som är placerad vid sjön Zeller See är charmerande med smala gågator, pittoreska hus och restauranger. Idag bor det året runt cirka 10.000 i Zell am See, vilket gör det en av Österrikes största alpbyar. Byn är speciellt känt för sin gamla vackra kyrka vid stora torget. Kyrkan härstammar helt från då byn grundades 740 e.Kr.  

Centrum erbjuder affärer, restauranger, mysiga fik och naturligtvis after-ski. Köket är österrikiskt och restaurangutbudet är omfattande med allt från enklare ställen till eleganta lyxkrogar. Det breda utbudet gör Zell am See-Kaprun till ett utmärkt resmål för såväl familjer och par som större grupper.

För dig som vill slappna av och njuta lite extra under din skidsemester är ett besök på Tauern Spa ett måste, där pricken över i:et är en varm saltvattenpool med utsikt över glaciären. 

Barnvänliga Zell am See-Kaprun

Zell am See-Kaprun är som framgår av namnet beläget intill en sjö vilket skiljer byn från den typiska österrikiska skidorten. I övrigt är det en av Österrikes mest kända skidorter med internationell atmosfär och ett stort utbud av aktiviteter efter skiddagens slut. Här finns bland annat en ishall, inomhusbad och kegelbahn, vilket är en typ av bowling. Stämningen är avslappnad och centrum är bilfritt vilket gör Zell am See-Kaprun lämpligt för barnfamiljer.  

Skidskola

Till dig som ska på skidsemester med barnen erbjuder vi skandinavisk skidskola.

Restauranger i Zell am See-Kaprun

Det österrikiska köket levererar rustika mål mat och i Zell am See-Kaprun kan du välja på allt från små charmerande hak till eleganta bistroer.  

Här finns något för varje smak, oavsett om man är sugen på en god saftig biff, traditionell österrikisk mat, en välkomponerad sallad eller bara ett snabbt och lätt mellanmål.  

Afterski i Zell am See-Kaprun

Zell am See-Kaprun är mycket mer än bara en österrikisk alpby. Det finns möjligheter för både mysstunder med familjen och dans och fest med dina vänner.  

På din skidresa till Zell am See-Kaprun rekommenderas ett besök på den legendariska afterskibaren Schnaps-Hans, för att sedan utforska byns farofyllda nattliv. 

Ladda upp på skidresan

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland annat en laddstation vid Hotel Steinerwirt. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Varför resa på skidsemester till Zell am See-Kaprun? 

Byn passar perfekt för familjen, paret eller vängruppen som ska på den årliga skidsemestern. Den klassiska skidorten bjuder på varierad skidåkning, vackra omgivningar och en härlig atmosfär full av liv - här finns något alla.  

Våra prisvärda boendealternativ är belägna i centrum. Upplev Zell am See-Kaprun och du kommer inte att bli besviken! 

Hotellkarta

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till Zell am See

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Zell am See-Kaprun något för dig?