Zillertal

Skidresor till Zillertal

En lekplats för alla

Zillertal är en av de största skidorterna i Österrike, där du har mer än 640km pist på liftkortet, detta inkluderarskidåkning på glaciären Hintertux.

Du har 179 toppmoderna liftar som tar dig runt i de olika skidsystemen.

Varför ska du välja Zillertal?

Det finns det 3 riktigt goda anledningar till!

  1. Härliga familjeområden till rimliga priser
  2. Tillgång till 650 kilometers pister
  3. Toppmoderna liftsystem

Trygg på egen hand

Zillertal är del av vårt koncept Trygg på egen hand, Det betyder att det inte finns guideservice på skidorten, men du har fortfarande trygghet när du bokar en paketresa med oss. Du har därmed frihet att planlägga din skidsemester precis som du själv vill, men du betalar inte för guideservice.

Du har givetvis säkerheten att Nortlander är medlem av rejsegarantifonden. Om du behöver ta kontakt med oss kan du alltid komma i kontakt med huvudkontoret i våra öppningstider. När du bokar en paketresa omfattas du av paketreselagen, som skyddar dig som konsument. Skulle något oförutsägbart inträffa omfattas du av resegarantin. Detta skydd har du inte om du bokar flyg och hotell på egen hand. 

En resa med trygg på egen hand kan endast bokas online.

Läs mer om trygg på egen hand här

Faktabox

535 km pister

180 liftar

165 kmBlå pister
295 kmRöda pister
75 kmSvarta pister

Zillertal

Byns höjd 633 m

Högsta skidåkning 3350 m

Liftkapacitet 322000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 11 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Königsleiten

Isskogel- Zillertal Arena

Hochkrimml-Gerlosplatte

Dorfbahn Berg

Skidresor till Zillertal

Skidområdet Zillertal

Zillertal är en stor skiddal som bjuder på 535 kilometer pist, fördelat på fyra områden.

I liftkortet ingår skidåkning på glaciären Hintertux. Du har 180 toppmoderna liftar som tar dig runt i de olika skidsystemen.

De fyra skidområdena

Vid Zell am Ziller finner du Zillertal Arena, där med 147 km pist är Zillertals största skidområde. Området är ett paradis för den övande skidåkaren, där det finns bland annat hela 83 km röda backar att ta sig runt i. Samtidigt erbjuder området på ett stort utbud av aktiviteter för både barn och vuxna.

I Mayrhofen har du möjlighet att åka ner för Österrikes brantaste pist, Hakiri (nr. 34). Med en sluttning på hela 78% utfodras till och med erfarna skidåkare. Om du inte gillar branta backar, har området varierande skidåkning, för nybörjare kan vi rekommendera området Ahorn med många blåa backar att åka.

 

På Hinertux glaciären är det garanti för skidåkning året om. Med en höjd på hela 3250 meter har du massa snö, fantastisk utsikt och den speciella glaciär - känslan du inte kan uppleva på många andra ställen.

Hochzillertal/ Kaltenbach ger upplevelser för hela familjen. Med ett utbud på moderna liftar, får du mycket tid att åka skidor samtidigt som du kan komma runt i hela området på noll tid. Här hittar dy breda blåa och röda pister som säkrar att nybörjare kan vara med.

Vill du ha fler tips gällande Zillertals skidåkning?

Läs då vår artikel "Zillertal är en lekplats för alla"

 

Skidsemester till Zillertal

Zillertal som ligger i hjärtat av Tyrolen och tillhör ett av Österrikes största skidområden. Zillertal består av 4 byar, Zell am Ziller, Mayrhofen, Kaltenbach och Hintertux.

Namnet Zillertal kommer ifrån floden Ziller som rinner via dalen från söder till norr och går sedan in i floden Inn. Floden Ziller separerar även de katolska stiften Innsbruck och Salzburg, vilket kan ses på kyrkorna i staden.

Kyrktornen på vänster sida om Ziller är röda, medan kyrtornen på flodens högra sida är gröna.

Vinterturismen i Zillertal tog sin början för ungefär 100 år sedan och de första två liftarna konsturerades i Lanersbach och Hintertux 1949.

When the day is over...

Om du gärna vill ha österrikisk afterski, ska du ta ett besöktill Mayrhofen. Här startar afterskin tidigt och om du håller ut, kan du fortsätta festen hela natten lång.

Afterski vintern 2020/2021

Med den rådande situationen gällande folkhälsan tagen i beaktning och med den traditionella kulturen omkring livlig afterski i Alperna i åtanke, uppmanar vi kraftigt till att alla våra gäster följer hälsomyndigheternas riktlinjer och är aktsamma och försiktiga på skidresan. Vänligen observera att barer, butiker, restauranger och afterski-barer kan lyda under restriktioner eller vara stängda på grund av Covid-19. 

Alla typiska livliga afterski-fester är vintern 2020/2021 inställda i Österrike.

 

 

Mayrhofen kan också erbjuda en mängd butiker och en skridskobana så även om du tröttnar på skidåkning kommer du inte vara uttråkad.

TIPS! Zillertal brygger sin egen öl, som du i stort sett endast kan få tag på just i Zillertal, så missa inte att pröva ett (eller fler) glas Zillertal-öl.

Hotellkarta

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till Zillertal

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Zillertal något för dig?