EUROPAS BÄSTA SKIDDESTINATIONER HAR KORATS …

… OCH DU KAN BESÖKA ALLA – MED OSS PÅ NORTLANDER

På vår hemsida finner du, som bekant, våra 30 favoritdestinationer i Europa. Dessa skiddestinationer har vi valt ut, för att ge dig en härlig upplevelse i Alperna.

Men vilka destinationer är egentligen mest älskade i Europa? Den officiella hemsidan för de bästa skiddestinationerna i Europa, europeanbestdestination.com, har tillsammans med personer runt om i Europa röstat fram de absolut bästa skiddestinationerna för 2018.

I det här blogginlägget kan du läsa om vinnarna … och vi är extra glada över att de 5 topp-placeringarna består av våra destinationer!

[klicka här för att fortsätta…]

Nortlanders SMS – skideals

Nortlanders SMS-SkidealsÄr du fortfarande på jakt efter årets skidresa?

Vill du ha unika sista minuten-erbjudanden?

Om du sitter och nickar just nu, då ska du fortsätta läsa.

Nu lanserar vi vår årliga SMS-tjänst med unika erbjudanden på våra billigaste sista-minuten skidresor.

Allt du behöver göra är att skicka ett SMS med texten: SKI till 72626 för att ta del av de bästa priserna just nu. (Det kostar som ett vanligt SMS)

[klicka här för att fortsätta…]

Därför ska du boka en skidinstruktör till din nästa skidsemester!

Boka en skidinstruktör?

Du kan ju åka skidor. Du har ju inte har fått skidundervisning sedan du var liten. Men vem säger att du är färdiglärd bara för att du kommer fortast ned eller aldrig trillar?

Det finns nästan ingen roligare än att lära sig något nytt eller bli bättre på något enligt mig. Men om du inte håller med, kan du lika gärna sluta läsa nu…

Att åka skidor med en skidinstruktör ger bättre teknik och en smidigare dag, du får även chansen att se skidområdet med helt nya ögon.

Här kommer 5 grunder till varför ett par timmar med en skidinstruktör kommer att lyfta din skidsemester.

En skidinstruktor kan hjalpa dig pa mange vis.

En skidinstruktör kan hjälpa dig på många vis. [klicka här för att fortsätta…]

Tignes – 5 aktiviteter att prova när liftarna har slutat för dagen

Många kallar Tignes för ”Le plus bel espace de ski du monde“, vilket betyder “det vackraste skidområdet i världen”. Och precis här, i det vackraste skidområdet i världen hittar du Val d’Isere og Tignes.

Här finns 300 km pist på upp till 3.456 meters höjd! På denna höjd hittar du nämligen glaciären Grande Motte, där du kan åka skidor året runt.

Sa sag det ut i Tignes i januari 2017.

Så såg det ut i Tignes i januari 2017.

Men alla dagar har sitt slut, och på eftermiddagen när liftarna stänger och solen börjar gå ned, så måste du vända skidorna tillbaka mot byn…

Detta behöver dock inte betyda att du ska tillbaka till hotellet. För bara för att liftarna har gjort sitt för dagen, så betyder det inte att du är färdig!

För det finns så mycket mer du kan göra här än att “bara” åka skidor! [klicka här för att fortsätta…]

Ischgl – där du får afterski, hotell och musik i världsklass

ischgl-by-night

Om bara ett par veckor är det dags för den legendariska Top of The Mountain konsert i Ischgl, och den italienska superstjärnan (?) Zucchero uppträder!

Jag vet inte själv vem det är, men med tanke på vilka stora namn som har uppträtt tidigare, så förväntar jag inget annat än en riktig show!

Därför vill jag slå ett slag för att du bokar en sista minuten hit. Kolla in våra sista minuten till bland annat Ischgl här!

Här hittar du, förutom en grym musikupplevelse, läckra gourmetrestauranger, fancy nattklubbar, mysiga barer, sköna afterskiställen. Och till och med ett par strippklubbar (om du nu intresserar sig för detta)!

En vanlig kvall i Ischgl helt enkelt!

En vanlig kväll i Ischgl helt enkelt!

Jag skulle faktiskt kunna gå så lång att säga, att du aldrig vet vad du hittar här. Och det är imponerande, med tanke på att det är en ganska liten by. Men som sagt – med massvis av möjligheter!

Något som är ganska speciellt med byn är antalet män… Det är helt otroligt!!

Jag tror personligen att det har något att göra med den vilda afterskin som byn har… Barer med festliga tjejer, strippklubbarna och hela party-glada stämningen som finns i byn. Det är kanske inte så konstigt att Ischgl går under namnet Österrikes Ibiza!

[klicka här för att fortsätta…]

Offpist i St. Anton – 3 rutter i området som är värda ett åk eller sju

Utsikten fran toppen av Galzig St. Anton.

Utsikten från toppen av Galzig, St. Anton.

St. Anton som också är känt som Stanton eller Anton, är en by som ofta kommer på tal när man pratar om offpist.

Det är bland annat tack vare sin placering i Tirol i Österrike som gör att St. Anton är ett av de ställen som får mest snö under säsongen…

Detta betyder offpist möjligheter utan dess like!

Byn är också känd världen över som stället du åker till för att utmana dig själv med häftig terräng och vild afterski.

Arlberg terrängen bjuder på 350 km pist och hela 200 km markerade offpist rutter! Alltså, rutter som är lavin säkrade och som du inte riskerar att köra vilse i.

Så om du vill ha oändligt med First Tracks genom natursköna områden så är det St. Anton du ska besöka!

Jag har samlat mina 3 favorit rutter, så förbered dig på en tur genom St. Anton! [klicka här för att fortsätta…]