Canazei

Tillgång till 1 220 km pist Skidresor till Canazei

Skidresor till det gigantiska skidområdet kring Canazei

På en skidresa till Canazei åker du skidor i det väldiga skidområdet Superski Dolomiti, Italien och Europas största skidnätverk. Du kan utforska hela systemet och ta de moderna liftarna med ett enda liftkort.  

Superski Dolomiti kännetecknas av högkvalitativa pister för skidåkning på alla nivåer. Här finns allt från barnbackar till pister för världscupen och en fantastisk 13 kilometer lång tur ner från Marmalodaglaciären.  

Åk på upptäcktsfärd bland områdets 44 bergsbyar, eller beskåda det mytomspunna Sella-massivet. Det är en naturupplevelse utöver det vanliga. Massivet är dessutom ett härligt utflyktsmål till fots, och erbjuder storslagen utsikt. 

Skidorten kännetecknas av 

  • Enormt skidomårde 
  • Skidåkning för alla nivåer och smaker 
  • Prisvärd och god mat och dryck 
  • Fantastisk solstatistik 
  • Härlig italiensk gästfrihet 

Läs mer om skidåkningen i Canazei

Läs mer om väder, webcams & snödjup i Canazei här

 

Flyg & transfer på skidresan till Canazei

Vi erbjuder skidresor till Canazei med flyg från Arlanda, Kastrup och Landvetter. Självklart är transfer till skidorten alltid inkluderad i våra skidresor med flyg.

Se skidresor till Canazei med flyg från Arlanda

Se skidresor till Canazei med flyg från Kastrup

Se skidresor till Canazei med flyg från Landvetter

Faktabox

1220 km pister

450 liftar

575 kmBlå pister
525 kmRöda pister
120 kmSvarta pister

Canazei

Byns höjd 1450 m

Högsta skidåkning 3343 m

Liftkapacitet 670000 per/t

Offpist Ja

Längsta nedfart 12 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Offpist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Ciampac

Panorama

Populära skidresor till Canazei med flyg från Arlanda

Populära skidresor till Canazei med flyg från Landvetter

Populära skidresor till Canazei med flyg från Kastrup

Ett gigantiskt skidområde Skidåkningen i Canazei

Canazei är helt fantastiskt! Sceneriet får dig nästan att tappa fotfästet, för här är det så otroligt vackert var man än vänder blicken.

Om man zoomar in på pisterna märker man snart att området bjuder på fantastisk skidåkning och läckra restauranger till förmånliga priser.  

Skidresor och skidsemester i Canazei  

Canazei, beläget mitt i Dolomiterna, kännetecknas av solsäkra skidresor i en by med en lång historia av skidsport, gästfrihet och ett fantastiskt läge.  

Canazei är omgivet av några av Dolomiternas mest imponerande toppar och själva byn håller samma klass som skidåkningen. 

Skidåkning i Canazei och Val di Fassa

Canazei ligger mitt i Dolomiterna och är den största skidorten i Val di Fassa samt en av de största skidorterna i Italien. Byn är utgångspunkt för 500 kilometer sammanhängande pist och en kort bussresa bort ligger ytterligare hundratals pistkilometer i det stora Superski Dolomiti. De 1 220 kilometerna pist täcks av ett och samma liftkort - så det är bara att upptäcka loss!  

Du kan bland annat besöka natursköna Val Gardena på motsatt sida av berget.  

Superski Dolomiti och Marmoladaglaciären

Superski Dolomiti karaktäriseras av pister med hög standard för skidåkare på alla nivåer. Här finns alltifrån nybörjarbackar till VM-pister och den 13 kilometer långa turen ned från Marmoladaglaciären, även känd som Drottningen av Dolomiterna. Åk på tur bland de 44 bergsbyarna eller besök det mytomspunna Sella-massivet, som är en naturupplevelse utöver det vanliga.

Sella Ronda-turen runt Sella-massivets naturscener med de enastående lodrätta bergsluttningarna är en av huvudattraktionerna i Superski Dolomiti och därav också ett av de mest folktäta områdena. Som tur är finns det många möjligheter och gott om plats, så att varje skidåkare avslutar turen med ett leende på läpparna och trötta benmuskler.  

Stor variation av pister

Medan Sella Ronda-turens pister utgör de mest befolkande nedfarterna, finns det andra områden i systemet där du kan många gånger kan känna dig helt ensam i pisten. 

Skidsystemet stora kapacitet och omfattning gör att det finns mängder av nedfarter och varierad skidåkning. Här kan alla slags skidåkare utan problem hitta skidåkning som är perfekt för just dem. 

Sol och snö i Canazei

Efter en skidresa hit är risken, eller kanske snarare chansen, hög för att komma hem med en så kallad ‘goggle-bränna’ som tydligt visar att du varit på skidsemester i full sol.

Vid mätning av antal solskensdagar på ett år ligger Canazei på samma nivå som solsemesterön Mallorca mitt i medelhavet. Skillnaden är bara att medan Mallorcas solskensdagar primärt är fokuserade till sommarhalvåret, är Canazeis sådana mer jämnt fördelade över hela året, till fördel för skidåkarna. 

De många soltimmarna skulle kunna utgöra ett hot mot det perfekta skidunderlaget, men för att förhindra detta finns ett utomordentligt konstsnösystem. Canazei stoltserar med ett av de mest välfungerande anläggningarna av konstsnö i hela Alperna och kvaliteten är fantastisk. 

Läs mer om skidområdet och se pistkarta över Canazei här

Läs mer om byn Canazei

Autenticitet och idyll Om skidorten Canazei

Canazei är omgivet av några av Dolomiternas mest imponerande bergstoppar, och själva byn bjuder på samma klass som skidområdet.

Den äldre delen av Canazei bjuder på gamla stenhus och en vacker katolsk kyrka. Njut av de autentiska landsbygdsinslagen på ett av de många mysiga matställena, eller bara botanisera bland internationella klädmärken och italienska delikatesser av alla de slag.  

Autenticitet och idylliska omgivningar i Canazei 

Byn är större än den normala italienska skidorten, men har trots turismen bevarat sin ursprungliga idylliska atmosfär med smala gator, antika hus, caféer och små specialbutiker.  

Prisnivån är något lägre jämfört med andra italienska skidorter och även utbudet vid sidan om skidåkningen är något större. Canazei präglas av en mysig tyroler-stämning utan att vara typiskt hektiskt italienskt - troligen för att orten fortfarande bär spår av att ha tillhört Österrike.  

Restauranger i Canazei 

Canazei har ett mycket brett utbud av resturanger och cafeer.

Restaurangerna här i Canazei är många och olika, det finns allt från enklare smörgåsar till fler-rätters gourmetmiddagar. Det finns flera mysiga, familjeägda restauranger som bjuder på fantastiska italienska smaker men också mer moderna matideér från Europa och Österrike. Canazei ligger i mitten av sydtyrolen har såväl afterski som restauranger influerats av den österrikiska kulturen, vilket ger en upplevelse värd namnet. 

Det bästa tricket är att fråga lokalinvånarna om var de själva går, då hittar man fram till de allra bästa italienska hantverken. 

TIPS! 

Besök El Pael, en restaurang som lägger fokus på hög kvalitet och välarbetat hantverk. Här serveras delikata italienska rätter och sagolika grillrätter à la carte. Värt att framhäva är deras kärlek till vin. Ägaren och sommelieren Roberto Anesi innehar titeln som Italiens bästa sommelier 2017. El Pael och deras gourmet-kvällar och vinsmakningar är absolut värda att besöka!  

Kring lunch kan vi varmt rekommendera restaurangen Baita Fraina som är belägen i terrängen vid foten av Sasslong.  

Delikatesser i Canazei 

Den lokala gastronomin är alpin och påminner till viss grad om resten av Alperna med fantastiska ostar och varianter av charcuteri med korv och skinka.  

Det finns dock en råvara som de är extra bra på i Dolomiterna, och det är vilt. Utöver hare och vildsvin som italienarna älskar, så kan man prova många olika slags vilt, bland annat bergsget. Glöm heller inte att vi inte är långt ifrån Piemonte och världens bästa tryffel.  

Afterski och uteliv i Canazei 

Det finns flera livliga barer och ett par bra klubbar i den centrala delen av Canazei, så den som är på festhumör under skidresan behöver inte känna sig understimulerad.  

Da Giulio har riktigt bra drag och passar dig som vill ha full fart på afterskin, medan vi rekommenderar Husky Pub för dig som vill ha det lite lugnare men ändå njuta av en öl eller två efter dagens skidåkning. 

Eftersom Canazei ligger i mitten av Sydtyrol bär afterski och restauranger prägel av både italiensk och österrikisk kultur. Oavsett om du föredrar schaglermusik och dans på borden eller en Aperol Spritz i solen och trivsamma omgivningar, så finns det i Canazei. Flera av Canazeis afterski-barer är öppna till sent om natten, och tillsammans med byns nattklubbar med hög musik och blinkande discoljus, sätter de ramarna för Canazeis nattliv. 

Aktiviteter i Canazei 

Canazei bjuder inte bara på härlig skidåkning utan även mängder av andra aktiviteter. Här hittar du bland annat en simhall med bastu, solarium och ångbad. I grannbyn Albo finns både bowling och skidskohall.

Om du vill gå på bio på din skidsemester kan du göra det i Canazei - och samtidigt passa på att öva din italienska. Ska dina barn, eller ditt barnasinne, rastas så finns det flera lekplatser i byn. Den ena ligger ovanför Belvedere och den andra på samma väg som biografen, en liten bit längre ned på andra sidan. 

Barnvänligt på skidresor i Canazei 

För dig som tar med barnen på skidresan rekommenderar vi det barnvänliga Bellavista. I det stora skidområdet hittar du lätt backar som är lämpade för skidåkning även för de små.  

Om ni skulle tröttna på skidåkning kan ni gå på bio, simma en tur i simhallen, slå ner käglor i bowlinghallen i grannbyn eller åka lite skridskor i ishallen. Det finns även skidskola för de minsta eller dig som vill fila lite extra på skidåkningen. 

Boende under skidresor i Canazei 

Vi erbjuder ett brett utbud av boende för skidresor till Canazei. Välj mellan billiga lägenheter för många eller varför inte ett lyxigare alternativ såsom glamorösa La Perla 

Här finns massor av valmöjligheter! 

Ladda upp på skidresan

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns en laddstation vid Hotel Gran Paradis. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Vill du veta mer om Canazei? 

Canazei präglas av trivsam tyrolstämning i kombination med italiensk charm och skidåkningen är helt enkelt i en klass för sig.  

Kika in vår artikel om skidsemester i Canazei för massivs av matnyttig information. 

Hotellkarta

AccommodationTypes

I Canazei samarbetar vi med två olika skiduthyrningar - Northland Ski Snowboard Bike Rent & Shop och Sport Walter. Det som avgör vilken av dessa du kan hyra din utrustning ifrån är var ditt boende ligger. Hos Sport Walter är det möjligt att hämta ut utrustningen i andra butiker.

4 nivåer på utrustningen:

BRONZE: För nybörjaren eller mindre erfarna skidåkare med 0-4 års erfarenhet.
SILVER: För den mer erfarna åkaren med 4-6 års erfarenhet.
GOLD: För den mer erfarna åkaren med mer än 6 års erfarenhet.
PLATINUM: Till den mycket erfarna åkaren som även vill åka offpist.

Boka skidhyran på MIN BOKNING eller ring till oss på 040-664 70 80 om du behöver hjälp.

MIN BOKNING

Få ett reseförslag till Canazei

Fyll i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Canazei något för dig?