Egen transport

Skidresa med större frihet Ta bilen till Alperna

Uppskattar du att själv bestämma och vara flexibel? Ta bilen på skidresan - du har inga tider att passa och du kan stanna när och vart du vill på vägen till Alperna.

Ni står själva för transporten och låter oss sköta resten. Ni får givetvis samma service både före, under och efter resan. Boendet ingår i priset och ert liftkort ligger klart vid ankomst. Färdbeskrivning, telefonnummer till guiderna på destinationen och övrig information får ni av oss tillsammans med ert resebevis innan det är dags för avresa. 

På väg till skidorten och i god tid innan ni anländer ska ni ringa och avtala tid/plats med någon av guiderna för överlämning.

Incheckning/utcheckning

Tillgång till lägenhet/hotellrum gäller som för övriga resenärer - alltså incheckning från kl. 17.00 på ankomstdagen och utcheckning cirka kl. 09.00 på hemresedagen.

Vid ankomsten tillhandahåller våra guider information om skidorten och anvisar plats för bagageförvaring om det behövs tills dess att lägenheter/hotellrum blir tillgängliga. I anknytning till bagageförvaringen finns även möjlighet att byta om till skidkläder för skidåkning på ankomstdagen.

Bagageförvaring på skidorten

Om du har en tidig ankomst tillhandahåller våra guider information om skidorten och anvisar plats för bagageförvaring tills dess att lägenheter/hotellrum blir tillgängliga. I anknytning till bagageförvaringen finns även möjlighet att byta om till skidkläder för skidåkning på ankomstdagen. Oftast sker detta under relativt enkla former.

Observera att förvaringsplatsen för bagaget är obevakad och att förvaring därför alltid sker på eget ansvar.

Vid hemresa finns det även tillgång till plats för förvaring av bagage och ombyte som vid ankomst och anvisas av guiderna. Vi gör er uppmärksamma på att ombyte av kläder och förvaring av bagage sker under relativt enkla former och alltid på eget ansvar. Möjlighet till dusch anvisas av våra guider, oftast mot ett tillägg (ca 3-10 Euro).

Bilkörning

Inför bilresan bör ni tänka på att dubbdäck inte är tillåtet i Tyskland. För körning på alpvägar krävs ibland snökedjor. Om dessa saknas vid dåligt väder riskerar ni att inte få köra vidare. Sist men inte minst bör ni kontrollera er reseförsäkring inför utlandsresan. Bro- eller färjebiljett ingår inte i priset utan bokas separat.

Du bör räkna med att det tar ca 16 timmar att köra från Hamburg till Frankrike, ca 11 timmar till Österrike och 14 timmar till Italien. Innan avresa är det bra idé att kolla väder- och trafikförhållanden. Kör aldrig fortare än förhållandena tillåter och ta regelbundna pauser. Kom ihåg valuta till vägavgift (vägavgift i Schweiz kostar ca 40 EUR och vignetten kan köpas på de flesta bensinmackar innan gränsen). Vignette till motorvägsavgift i Österrike kan köpas på i stort sett alla bensinmackar precis innan gränsen till Österrike, online hemifrån eller via appen Unterwegs. Använder du appen slipper du klistermärket. På franska och italienska motorvägar betalas även vägtull och här beror den på körsträckan.

För vägbeskrivning rekommenderar vi www.viamichelin.com. Där får du även bränsleberäkningar, milavstånd samt annan information som kan vara intressant. Adressen för ditt boende står på vouchern för boendet som bifogas till ditt resebevis.

Övrigt

För ytterligare information om avresetider, färdväg, bagage, guider och annat, se under "praktisk information" eller kontakta oss på tel 040-664 70 80.

Kör du elbil på skidresan?

Vi har samlat våra bästa tips och tricks för dig som vill ta elbilen på skidresan. Det är nämligen möjligt att köra elbil på skidresan och det finns gott om möjligheter att ladda din bil på skidorterna. Läs mer om att köra elbil på skidresan här.

Populära skidresor med egen transport

Vägbeskrivning till Alperna

Skidåkning i Sarenne på skidresa med Nortlander

Frankrike

Din vägbeskrivning för skidresan till de franska Alperna hittar du här.

Läs mer om Frankrike

När du kör på skidsemester till Alperna är det en bra idé att vara uppmärksam på färje-avgångarna från antingen Trelleborg, Rödby eller Gedser. 

Om du kör över Danmark kan det vara en fördel att ta överfarten Rødby-Puttgarten, då denna färja har fler avgångar än Gedser-Rostock, samt att överfarten är 45 min i förhållande till Gedser-Rostock som är 1 timme och 45 min. 

Vägbeskrivning till Alpe d'Huez
Vägbeskrivning till Les Arcs
Vägbeskrivning till Les Deux Alpes
Vägbeskrivning til Les Menuires
Vägbeskrivning till Tignes
Vägbeskrivning till Val d'Isere
Vägbeskrivning till Val Thorens

Tre skidåkare som står i pisten en solig dag med blå himmel i Canazei

Italien

Din vägbeskrivning för skidresan till de italienska Alperna hittar du här.

Läs mer om Italien

När du kör på skidsemester till Alperna är det en bra idé att vara uppmärksam på färje-avgångarna från antingen Trelleborg, Rödby eller Gedser. 

Om du kör över Danmark kan det vara en fördel att ta överfarten Rødby-Puttgarten, då denna färja har fler avgångar än Gedser-Rostock, samt att överfarten är 45 min i förhållande till Gedser-Rostock som är 1 timma och 45 min. 

Vägbeskrivning till Canazei
Vägbeskrivning till Cervinia
Vägbeskrivning till Champoluc
Vägbeskrivning till Livigno
Vägbeskrivning till Passo Tonale
Vägbeskrivning till Sauze d'Oulx
Vägbeskrivning till Sestriere

Skidåkare i pisten med snötäckta berg i bakgrunden i St. Anton

Österrike

Din vägbeskrivning för skidresan till de österrikiska Alperna hittar du här.

Läs mer om Österrike

När du kör på skidsemester till Alperna är det en bra idé att vara uppmärksam på färje-avgångarna från antingen Trelleborg, Rödby eller Gedser. 

Om du kör över Danmark kan det vara en fördel att ta överfarten Rødby-Puttgarten, då denna färja har fler avgångar än Gedser-Rostock, samt att överfarten är 45 min i förhållande till Gedser-Rostock som är 1 timma och 45 min. 

Vägbeskrivning till Bad Gastein
Vägbeskrivning till Ischgl
Vägbeskrivning till Mayrhofen
Vägbeskrivning till Obergurgl
Vägbeskrivning till Obertauern
Vägbeskrivning till Schladming
Vägbeskrivning till St. Anton
Vägbeskrivning till Sölden
Vägbeskrivning till Saalbach-Hinterglemm
Vägbeskrivning till Wagrain
Vägbeskrivning till Zell am See
Vägbeskrivning till Zell am Ziller