Bussresor med Nortlander

Skidresa med buss Skidsemester med Nortlander

När du bokar en skidresa med buss hos Nortlander åker du alltid med moderna fyrstjärniga bussar av hög standard och som har tillåtelse att köra i upp till 100km i timmen.

Alla bussarna är utrustade med minibar, toalett, stereo, video, aircondition och inredda med bekväma komfortsäten där ryggstödet kan fällas i 45 grader. Med en fyrstjärnig buss kommer du snabbt och bekvämt fram till Alperna och kan därmed påbörja din semester redo och utvilad. 

Destinationer du kan åka till med buss

Österrike: Alla destinationer bortsett från Obertauern och Schladmning

Italien: Canazei, Passo Tonale och Livigno

Frankrike:  Val Thorens, Val d'Isere och Tignes

Resan till Alperna

  • Mellan v. 51 - 15 kör bussen från Malmö (Hyllie) via Öresundsbron mot Danmark och sen färjan över Rödby-Puttgarten.
  • Det är även möjligt att i vecka 7 och 8 stiga på i Göteborg, Kungsbacka, Varberg, Halmstad och Helsingborg. Detta är mot extra kostnad. (Frankrike endast vecka 7)

Lunch intas på färjan och middagsstopp hålls i Tyskland, frukosten äts framme på destinationen. Till Frankrike kör bussen via Basel och Geneve. Till Österrike och Italien kör bussen via München.

Den exakta busstids-tabellen hittar du här

Ankomst till skidorten

Bussen ankommer destinationen ca kl 09,00 beroende på väder- och trafikförhållanden. Vid ankomsten står våra guider redo att välkomna er med information om destinationen och färska väderutsikter. De kommer att anvisa plats för bagageförvaring så att du kan byta om till skidkläder och snabbt komma ut i backen. Det är ju det du har kommit hit för. Några gånger använder vi oss av lokalbussar i Alperna den sista biten fram till resmålet i Alperna.

Vilka veckor kan jag åka med buss?

Det är avresa från Sverige varje vecka (avresa fredag) mellan vecka 51 och vecka 15.

Hemkomst är alltid söndag kväll veckan efter och du har därför möjlighet att åka upp till 8 dagar skidor på destinationen.