Bussresor med Nortlander

Skidresa med buss Skidsemester med Nortlander

När du bokar en skidresa med buss hos Nortlander åker du alltid med moderna fyrstjärniga bussar av hög standard och som har tillåtelse att köra i upp till 100km i timmen.

Alla bussarna är utrustade med minibar, toalett, stereo, video, aircondition och inredda med bekväma komfortsäten där ryggstödet kan fällas i 45 grader. Med en fyrstjärnig buss kommer du snabbt och bekvämt fram till Alperna och kan därmed påbörja din semester redo och utvilad. 

Skidorter du kan åka till med buss

Österrike: Bad Gastein, Ischgl, Saalbach-Hinterglemm, St. Anton, Sölden, Wagrain, Zell am See och Zell am Ziller

Italien: Canazei, Livigno och Passo Tonale

Frankrike:  Tignes, Val Thorens och Val d'Isere

Resan till Alperna

Österrike och Italien
Vecka 52 - 1 via Jylland
Vecka 2 - 9 via Rödby-Puttgarten
Vecka 10-13 via Jylland

Frankrike
Vecka 52 - 6 via Jylland
Vecka 7 via Rödby-Puttgarten
Vecka 8 - 13 via Jylland

Det är även möjligt att i vecka 7 och 8 stiga på i Göteborg, Kungsbacka, Varberg, Halmstad och Helsingborg. Detta är mot extra kostnad. (Frankrike endast vecka 7)

Lunch intas på färjan och middagsstopp hålls i Tyskland, frukosten äts framme på destinationen. Till Frankrike kör bussen via Basel och Geneve. Till Österrike och Italien kör bussen via München.

Den exakta busstids-tabellen hittar du här

Ankomst till skidorten

Bussen ankommer destinationen ca kl 09,00 beroende på väder- och trafikförhållanden. Vid ankomsten står våra guider redo att välkomna er med information om destinationen och färska väderutsikter. De kommer att anvisa plats för bagageförvaring så att du kan byta om till skidkläder och snabbt komma ut i backen. Det är ju det du har kommit hit för. Några gånger använder vi oss av lokalbussar i Alperna den sista biten fram till resmålet i Alperna.

Vilka veckor kan jag åka med buss?

Det är avresa från Sverige varje vecka (avresa fredag) mellan vecka 52 och vecka 13.

Hemkomst är alltid söndag kväll veckan efter och du har därför möjlighet att åka upp till 8 dagar skidor på destinationen.

Förslag på din skidresa med buss till Alperna