Bussresor med Nortlander

Skidresa med buss Skidsemester med Nortlander

Luta er tillbaka, slappna av och ta en sovstund på vägen när bussen kör er ner till Alperna. Få dessutom möjlighet för upp till åtta dagars skidåkning.

När du bokar en skidresa med buss hos Nortlander åker du alltid med moderna fyrstjärniga bussar av hög standard och som har tillåtelse att köra i upp till 100 km/h.

Alla bussarna är utrustade med minibar, toalett, stereo, video, Air Condition och inredda med bekväma säten där ryggstödet kan fällas 45 grader. Bussarna är även rökfria vilket också gäller för busschaufförerna. Med en fyrstjärnig buss kommer du snabbt och bekvämt fram till Alperna och kan därmed påbörja din semester redo och utvilad. 

Skidorter du kan åka till med buss

Österrike: Bad Gastein, Ischgl, Mayrhofen, Saalbach-Hinterglemm, St. Anton, Sölden, Wagrain, Zell am See-Kaprun och Zell am Ziller

Italien: Canazei, Livigno och Passo Tonale

Frankrike: Tignes, Val d'Isère och Val Thorens

Hur kör bussen?

Det är avresa från Sverige varje vecka (avresa fredag) mellan vecka 52 och vecka 13. Flertalet av våra bussavgångar utgår från Hyllie station i Malmö, men det är även möjligt att i vecka 7 och 8 stiga på i Göteborg, Kungsbacka, Varberg, Halmstad och Helsingborg - detta mot extra kostnad.

Österrike och Italien
Vecka 52 - 6 via Jylland
Vecka 7 - 8 via Rödby-Puttgarten
Vecka 10-13 via Jylland

Frankrike
Vecka 52 - 6 via Jylland
Vecka 7 via Rödby-Puttgarten
Vecka 8 - 13 via Jylland

Till Frankrike kör bussen via Basel och Geneve. Till Österrike och Italien kör bussen via München. Det kan förekomma bussbyte i Tyskland där våra olika bussar möts samt kan uppsamlingsplatsen ändras upp till 30 dagar innan avresa.

Den exakta busstids-tabellen hittar du här

Bagage

På bussresan till Alperna får du ta med en väska (max vikt 25 kg och av hänsyn till utrymmet ber vi dig undvika hårda resväskor i möjligaste mån), ett litet handbagage och en pjäxbag. Om du beställt skidtransport får du även ta med dig en skidväska (med max ett par skidor eller en snowboard). Skidtransport kostar 299 kr och kan enkelt läggas till på MIN BOKNING. Allt bagage utöver detta riskerar att bli avvisat.

Möjlighet att endast köpa bussbiljett

Önskar du endast bussturen till Alperna finns det även möjlighet för det. Det kan beställas över telefon eller via mejl till oss. Priset beror på skidort samt önskad resperiod.

Ankomst & hemresa

Bussen ankommer till skidorten ca. kl. 09:00 beroende på väder- och trafikförhållanden. Vid ankomsten står våra guider redo att välkomna er med information om skidorten och färska väderprognoser. De kommer att anvisa plats för bagageförvaring så att du kan byta om till skidkläder och snabbt komma ut i backen. Det är ju det du har kommit hit för. Var uppmärksam på att omklädningsförhållandena och bagageförvaringen i Alperna kan vara under primitiva förhållanden.

Några gånger använder vi oss av lokalbussar i Alperna den sista biten fram till skidorten i Alperna. Vänligen notera att bussarna sällan stannar helt intill hotellet/lägenheten på grund av skidortens väg- och trafikförhållanden vilket gör att du därför kan behöva gå en kort bit till ditt boende.

Vid hemresa avgår bussen från skidorten mellan 17:00-21:00 och kommer fram i Sverige om söndagen vilket ger en möjlighet för upp till 8 dagars skidåkning.

8 dagars skidåkning

Reser ni med buss på skidsemestern är ankomsten beräknad till lördag morgon och avgång på lördag eftermiddag/kväll veckan efter. Det betyder att ni har möjlighet för upp till hela åtta dagars skidåkning.

Mat & dryck

Under bussresan finns det möjlighet för att köpa dryck på bussen. Det kommer att göras stopp på vägen ner till Alperna där ni har möjlighet för att handla mat. I Tyskland görs det stopp för middag och frukost äts efter ankomst till skidorten. Det är även tillåtet att ta med egen mat på resan. Dock av hänsyn till komforten ska medtagen mat intas i pauserna. Observera att dryck inte får tas med ombord.

På hemresan görs stopp i Tyskland för frukost på söndagsmorgon och inget stopp för middag. Vi rekommenderar därför att middag äts på skidorten innan avfärd med bussen.

Populära skidresor med buss