Obertauern

Obertauern

100 km pister

26 liftar

61 kmBlå pister
35 kmRöda pister
4 kmSvarta pister

Obertauern

Byns höjd 1738 m

Högsta skidåkning 2313 m

Liftkapacitet 50797 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 5 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Grünwaldkopf

Gamsleiten

Bergstation Seekarspitzbahn

Hochalmkopf

Seekar

Skidresor till Obertauern

Obertauern är bland de högst belägna skidorterna i Österrike, och erbjuder en god snöstatistik - här kan du faktiskt åka skidor från november fram till maj. 

Byn håller hög klass, med många 4-stjärniga hotell av hög kvalitet, men du kan självklart också hitta pensionat och lägenhetskomplex. Stämningen är god, servicen hög och trivseln stor i den här välorganiserade byn.

 

5 snabba om Obertauern

  • Ski/in-Ski/out 
  • Fantastisk snöstatistik
  • Bra för nybörjare 
  • En by av god kvalitet 
  • Hotell Marietta ska du inte missa!

Läs mer om Obertauern här

Skidområdet

Här ligger all skidåkning runt omkring byn på en höjd om 1700meter, och du har inte mer än 100m till närmsta pist, - oavsett var i byn du bor.

Du behöver altså inte tänka på bil eller buss för att ta dig till skidområdet!

Den högsta skidåkningen hittar du på 2300m höjd, och den lägsta på 1600 meters höjd. En stor del av skidåkningen sker ovan terräng-gränsen vilket betyder många kala pister med fantastisk utsikt.

Vid tillfälle att det blåser kraftigt finner du skydd på de lägre liggande pisterna under terräng-gränsen. 

Sammanlagt erbjuder Obertauern 100km omväxlande skidåkning, både i pist och offpist.

Pisterna består av:

61 km blå pister
35 km röda pister
4 km svarta pister

 

Kvällsskidåkning

Två kvällar per vecka har du möjlighet att testa kvälls-skidåkning i en upplyst pist nära byn. För den morgonpigga öppnar 4 av liftarna redan kl. 08.30 varje onsdag.

Har man inte fått nog av skidåkningen som Obertauern ger, kan du ta bilen till det närliggande Grosseck/Speiereck-området, som har ett mindre skidområde med 50km pist. Båda områdena är inkluderade i liftkortet. 

I Obertauern hittar du även Österrikes brantaste puckelpist, en snowpark, flera skidskolor, Österrikes enda snow-kite skola och goda möjligheter för längdskidåkning. 

Tycker du om offpist och djup pudersnö? I Obertauern har du enkel åtgång till mängder av offpist! Offpisten ligger vid sidan av pisterna så du kan enkelt komma ut i offpist-områden.

Skidresor till Obertauern

Obertauern är en autentisk by, vars historia stäcker sig långt tillbaka. Byns äldsta bevarade byggnader, Schaidberg och Wisenegg, dateras hela vägen tillbaka till år 1517.

För att skidåkarna skulle slippa gå upp för backen varje gång de ville åka skidor etablerades 1948 Obertauerns första lift och fram till 1960 var det faktiskt skidåkarna själv, som preparerade pisterna. För en timmas preparering fick man 3 gratis åk nedför backen. Så fungerar det såklart inte längre, idag jobbar 20 pistenbullys varje natt för att göra pisterna perfekta till dig på när du ger dig ut på morgonen.

År 1965 föll The Beatles också för Obertauerns charm när de besökte byn för att spela in deras film ”Help!”

Skidskola

Här kan vi erbjuda skandinavisk skidskola. Skidskolan startar och avslutas vid ingången till källaren av hotel Marietta, där en shuttlebus kommer och hämtar upp er. På samma ställe finns också den skiduthyrning vi samarbetar med.  

Mer än bara skidåkning

Det finns ett brett utbud av restauranger och caféer i Obertauern, både i byn och runt om i skid-terrängen. Här finns mat för alla smaker och plånbok. 

När dagens skidåkning är över finns det ofta möjlighet att ta sig något gott att dricka och njuta av den goda stämningen på någon av barerna i pisten eller byn. 

Vill du pröva något utöver det vanliga kan vi rekommendera Moonlight tour hos Skischule Koch. Detta är en 3 timmar lång tur där du får lära dig grunderna på snowbike, för att sedan ta dig upp i Zehnerkarbahn. Där blir det vätskepaus på Gamsmilchbar medan man väntar ut solnedgången. När det sedan blir mörkt sätter du på dig en pannlampa och "surfar" ner på snowbiken.

Afterski och Covid-19

Med den rådande situationen gällande folkhälsan tagen i beaktning och med den traditionella kulturen omkring livlig afterski i Alperna i åtanke, uppmanar vi kraftigt till att alla våra gäster följer hälsomyndigheternas riktlinjer och är aktsamma och försiktiga på skidresan. Vänligen observera att barer, butiker, restauranger och afterski-barer kan lyda under restriktioner eller vara stängda på grund av Covid-19. 

Välkommen till Obertauern!

Obertauern är en by för familjen, vännerna, kollegorna - ja, alla som värdesätter snösäker skidåkning, härliga boenden vid pisten, goda restauranger och bra service.

 

 

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till Obertauern

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Obertauern något för dig?