Obertauern

100 km pister

26 liftar

61 kmBlå pister
35 kmRöda pister
4 kmSvarta pister

Obertauern

Byns höjd 1738 m

Högsta skidåkning 2313 m

Liftkapacitet 50797 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 5 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Grünwaldkopf

Gamsleiten

Bergstation Seekarspitzbahn

Hochalmkopf

Seekar

Skidresor till Obertauern

Obertauern är bland de högst belägna skidorterna i Österrike, och erbjuder en god snöstatistik - här kan du faktiskt åka skidor från november fram till maj. 

Byn håller hög klass, med många 4-stjärniga hotell av hög kvalitet, men du kan självklart också hitta pensionat och lägenhetskomplex. Stämningen är god, servicen hög och trivseln stor i den här välorganiserade byn.

 

5 snabba om Obertauern

  • Ski/in-Ski/out 
  • Fantastisk snöstatistik
  • Bra för nybörjare 
  • En by av god kvalitet 
  • Hotell Marietta ska du inte missa!

Läs mer om Obertauern här

AccommodationTypes

Skidresor till Obertauern

Skidåkningen

All skidåkning ligger runt omkring byn på en höjd om 1700meter, och du har inte mer än 100m till närmsta pist, - oavsett var i byn du bor. Du behöver altså inte tänka på bil eller buss för att ta dig till skidområdet. 

Den högsta skidåkningen hittar du på 2300m höjd, och den lägsta på 1600 meters höjd. En stor del av skidåkningen sker ovan terräng-gränsen vilket betyder många kala pister med fantastisk utsikt.

Vid tillfälle att det blåser kraftigt finner du skydd på de lägre liggande pisterna under terräng-gränsen. 

Sammanlagt erbjuder Obertauern 100km omväxlande skidåkning, både i pist och offpist.

Två kvällar per vecka har du möjlighet att testa kvälls-skidåkning i en upplyst pist nära byn. För den morgonpigga öppnar 4 av liftarna redan kl. 08.30 varje onsdag.

Har man inte fått nog av skidåkningen som Obertauern ger, kan du ta bilen till det närliggande Grosseck/Speiereck-området, som har ett mindre skidområde med 50km pist. Båda områdena är inkluderade i liftkortet. 

I Obertauern hittar du även Österrikes brantaste puckelpist, en snowpark, flera skidskolor, Österrikes enda snow-kite skola och goda möjligheter för längdskidåkning. 

Skidskola

Här kan vi erbjuda skandinavisk skidskola. Skidskolan startar och avslutas vid ingången till källaren av hotel Marietta, där en shuttlebus kommer och hämtar upp er. På samma ställe finns också den skiduthyrning vi samarbetar med.  

Mer än bara skidåkning

Det finns ett brett utbud av restauranger och caféer i Obertauern, både i byn och runt om i skid-terrängen. Här finns mat för alla smaker och plånbok. 

Obertauern bjuder också in till en af de bästa afterskier i Österrike. Barerna Edelweissalm som ligger i pisten, och Lürzer Alm som ligger i byn, är alltid fulla av glada, fatölsdrickande och dansande människor från kl. 15.00 och framåt. 

Obertauern är en by för familjen, vännerna, kollegorna - ja, alla som värdesätter snösäker skidåkning, bra boenden vid pisten, goda restauranger, kul afterski och god service.

Välkommen till Obertauern!

 

 

Få ett reseförslag till Obertauern

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!