Österrike

Upplev Österrike i vinter Vintersemester i de österrikiska Alperna

Österrike bjuder på en högkvalitativ skidsemester som passar såväl barnfamiljen som extremåkare.

Med hundratals skidområden utspridda över hela landet och med en passion för skidsporten, är Österrike det naturliga valet för många.

Österrikarna har helt enkelt koll på sina skidområden, här går allt enkelt och smidigt och åkningen är något alldeles extra. 

 

Men det är inte allt Österrike bjuder på. Här får du också: 

  • Familjär stämning 
  • Barn- och familjevänlighet i topp
  • Moderna skidsystem
  • Wienerschnitzel, Apfelstrudel och Gulaschsoppa i pisten
... för att inte tala om en afterski i världsklass! 

Våra skidorter i de österrikiska Alperna

Ischgl En skidsemester till Ischgl, utmärker sig vid att erbjuda mycket mer än bara ett fantastiskt skidområde... Läs mer om Ischgl Obertauern Obertauern är bland de högst belägna skidorterna i Österrike och erbjuder en god snöstatistik - här kan du faktiskt åka skidor från nov - maj. Läs mer om Obertauern Saalbach - Hinterglemm Få skidorter slår Saalbach när det gäller after-ski. Läs mer om Saalbach St. Anton St Anton har ett stort skidområde med ett brett utbud av åkning, men är en favorit bland duktiga skidåkare, inte så konstigt med det stora utbudet av pist- och offpiståkning! Läs mer om St. Anton Sölden Sölden erbjuder en imponerande hög snösäkerhet, även mot slutet av säsongen. Läs mer om Sölden Schladming VM-byn Schladming ligger centralt beläget i Dachstein-Tauern och är utan tvivel en av Österrikes bästa skidorter. Läs mer om Schladming Wagrain Wagrain är en väldigt mångsidig ort med ett inte så krävande skidområde och ett lugnare byliv. Läs mer om Wagrain Bad Gastein Skidresor till Bad Gastein innebär en av Europas högsta fallhöjder. Läs mer om Bad Gasetein Zell am See "Europa Sport Region" är namnet på Zell am Sees 130km stora skidområde, med allt från gröna nedfarter för nybörjare till ett flertal svarta för den avancerade åkaren. Läs mer om Zell am See Zell am Ziller Totalt erbjuder området hela 639 kilometer pist vilket är jämförbart med många franska skidområden. Läs mer om Zell am Ziller Zillertal Zillertal är en av de största skidorterna i Österrike, där du har mer än 640km pist på liftkortet, detta inkluderarskidåkning på glaciären Hintertux. Läs mer om Zillertal

Resetips Österrike

Österrike

Allt du behöver på skidsemestern Skidresor till Österrike

Gemütlichkeit och värdskap i världsklass.

Skidresor till Österrike - många svenskars favorit

Är du en av dem som redan förälskat dig i Österrikes charm, och gärna väljer Österrike när du åker på skidsemester?
Nyckelord som kännetecknar skidåkning i Österrike är stora skidområden, stort urval av boenden, välkomnande stämning - samt givetvis deras after ski!

Vi har ett brett utbud av boenden, från billiga lägenheter i Österrike till exklusiva chaleter och hotell.

Snösäkert, modernt och barnvänligt i Österrike

Österrikarna har under de senaste åren investerat miljarder i skidområden, infrastruktur och hotell/lägenheter.

Några menar att det är tal om rena kapplöpningen i utvecklingen och byggandet av nya liftar som ska bidra ännu mer till att göra Österrike till gästernas favorit när det gäller skidsemestern.

Oavsett om det är tal om snökanoner, moderna express-stolliftar eller moderna barnliftar är Österrike med framme i den absoluta superligan, Österrike har något för alla skidåkare. 

Med barnfamiljen till österikiska Alperna

Österrike har en mängd barnvänliga skidorter såsom till exempel Obertauern, Bad Gastein, Wagrain, Zell am Ziller, Saalbach, och Mayrhofen.

Zell am Zillers skidområde är ca 150km stort och till största delen med fokus på blåa och röda pister. Skidområdet hänger bra samman och vill man dela upp sig under dagen är det ändå alltid väldigt enkelt att mötas på ”mitten” när det är dags för lunch.

Offpist i Österrike

St. Anton är en destination som ofta kommer på tal när man pratar om offpist, och det med rätta!

Terrängen i St. Anton bjuder på 350 km pist och hela 200 km markerade offpistrutter! 

Österrike är världsmästare på afterski

En skidresa till Österrike betyder för många även afterski, allsång och skratt när eftermiddagssolen strålar över de många trevliga terrasserna och välkända schirmbars.

Av alla de populära afterskiområderna är St. Anton, Ischgl, Sölden och Saalbach väl värda att nämnas.

Är du typen som inte kan vänta med att komma ut i backarna?

Skidorterna i Österrike är inte alltid lika högt belägna som t.ex. de franska skidorterna, men det handlar bara om att veta vart du ska åka. Sölden har tex. en stor glaciär, vilket gör att skidåkningen alltid är på topp och är en skidort du kan åka till redan i mitten av november.

Vi har samlat alla skidorter i Österrike nedanför, klicka på bilderna för att läsa mer om respektive skidort.

Vi vill göra dig uppmärksam på att barer, butiker, restauranger och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara stängda på grund av COVID-19.

Reseförslag till Österrike

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Du kan även resa till härliga...