Österrike

Upplev Österrike i vinter Vintersemester i de österrikiska Alperna

Skidresor till Österrike - många svenskars favorit

Med hundratals skidområden utspritt över hela landet, och med en passion för skidsporten, är Österrike det naturliga valet för många.

Nyckelord som kännetecknar skidåkning i Österrike är stora skidområden, stort urval av boenden, välkomnande stämning samt givetvis deras after ski.

Vi har ett brett utbud av inkvarteringsmöjligheter, från den billiga skidresan till exklusiva lägenheter och hotell i St. Anton och Ischgl.

Snösäkert, modernt och barnvänligt

Österrikarna har under de senaste åren investerat miljarder i skidområden, infrastruktur och hotell/lägenheter. Några menar att det är tal om rena kapplöpningen i utvecklingen och byggandet av nya liftar som ska bidra än mer till att göra Österrike till gästernas favorit på skidresor.

 

Så oavsett om det är tal om snökanoner, moderna express stolliftar eller moderna barnliftar är Österrike med framme i den absoluta superligan. Vi framhäver gärna de familjevänliga destinationerna Bad Gastein, Wagrain, Zell am Ziller, Saalbach, och Mayrhofen, där vi även kan erbjuda skandinavisk skidskola.

Österrike är världsmästare i afterski

En skidresor i Österrike betyder för många även afterski, allsång och skratt när eftermiddagssolen skiner över de många trevliga terrasserna och välkända schirmbars. Av alla de populära afterskiområderna är St. Anton, Ischgl, Sölden och Saalbach värt att nämnas

Våra destinationer i de österrikiska Alperna

Bad Gastein

Skidresor till Bad Gastein innebär en av Europas högsta fallhöjder. Området sträcker sig från 1100 m.ö.h till 2700 och här finns skidåkning för alla, från nybörjare till riktigt fina offpist-möjligheter

Bad Gastein

Afterskin i Bad Gastein, är som afterskin alltid är i Österrike, fantastisk! Österrike är det sanna hemmet för afterski - Bad Gastein är inget undantag. Här är det fullt tryck, i en härlig blandning av österrikisk schlagermusik och skandinavisk feststämning.

Ischgl

En skidsemester till Ischgl, utmärker sig vid att erbjuda mycket mer än bara ett fantastiskt skidområde. Denna berömda skidby, har ett pulserande nattliv med allt vad hjärtat begär.

Ischgl

En skidresa till Ischgl är en skidresa där det finns plats för alla.

Här kan ni inkvartera er som ni vill. Utbudet i Ischgl är stort och varierande. Oavsett om man åker i grupp, parvis eller med familjen finns här ett brett utbud av hotell och lägenheter precis som det skall vara. 

Mayrhofen

Med sin belägenhet endast 8 km längre in i Zillertal dalen än Zell, är Mayrhofen en idealisk utgångspunkt för fantastisk skidåkning.

Mayrhofen

Området kring byn erbjuder 110 km pist fördelade på bägge sidorna av dalen. Utöver en mängd olika pister har Mayrhofen även en ytterst välkänd park för snowboard- och freestyle-åkare.

Byn sjuder också av liv, överdådiga hoteller, fancy restauranger och ett häftigt nattliv. 

Saalbach Hinterglemm

Få skidorter slår Saalbach när det gäller after-ski. Denna inbjudande skidort har gång på gång blivit utsedd till den bästa och vildaste platsen att fira en väl genomförd skiddag på.

Saalbach / Hinterglemm

Skidområdet Saalbach-Hinterglemm är ett mycket modernt system med ett stort antal liftar som snabbt tar dig runt i det 200 kilometer stora området som träffande kallas Ski Circus.

Liftköer är sällsynta och skidåkningen är varierande och speciellt anpassad för barn och mindre vana skidåkare.

Schladming

VM-byn Schladming ligger centralt beläget i Dachstein-Tauern och är utan tvivel en av Österrikes bästa skidorter.

Schladming

I Schladming finner du enastående skidåkning för såväl nybörjare som erfarna åkare. Därtill har du här Europas största afterski med den klassiska österrikiska stämningen.

St. Anton

St. Anton är utan tvekan Österrikes legendariska tungviktare. St Anton har ett stort skidområde med ett brett utbud av åkning, men är en favorit bland duktiga skidåkare, inte så konstigt med det stora utbudet av pist- och offpiståkning!

St. Anton

Sankt Anton, Stanton eller bara Anton. Kärt barn har många namn och om du gillar Österrike, kommer du att älska skidresor till St Anton.

Här finner du inte bara ett av världens mest eftertraktade skidområde, men också afterski, som du aldrig upplevt den förr.

Sölden

Sölden erbjuder en imponerande hög snösäkerhet, även mot slutet av säsongen.

Sölden

Sölden är en klassisk skidort som fortfarande utvecklas och är högaktuell. Här erbjuds både skidåkning på glaciär och i vanliga pister och huvuddelen av nedfarterna ligger på höjder över 2000 meter.

Wagrain

Wagrain är en väldigt mångsidig ort med ett skidområde som inte är så krävande och ett byliv som är lite lugnt och stilla, så denna destination passar utmärkt för barnfamiljer.

Wagrain

Området är barnvänligt men har också möjlighet för att ge mamma och pappa utmaningar i det 350 km stora pistområdet.

Barnen kan under tiden vara i den skandinaviska skidskolan som fungerar både som barnpassning och pedagogisk träning för de små.

Zell am See

"Europa Sport Region" är namnet på Zell am Sees 130km stora skidområde, med allt från gröna nedfarter för nybörjare till ett flertal svarta för den avancerade åkaren.

Zell am See

I övrigt är det en av Österrikes mest kända skidorter med internationell atmosfär och ett stort utbud av aktiviteter efter skiddagens slut.

Här finns bla. en ishall, inomhusbad och kegelbahn (typ av bowling). Stämningen är avslappnad och centrum är bilfri vilket gör Zell am See lämpligt för barnfamiljer.

Zell am Ziller

Totalt erbjuder området hela 639 kilometer pist vilket är jämförbart med många franska skidområden. Skillnaden är att pisterna i Österrike är något lättare.

Zell am Ziller

Zell am Ziller tillhör de något större österrikiska skidorterna med cirka 4000 invånare under lågsäsong.

Orten är belägen i ett naturskönt område med floden Ziller vackert slingrande genom byn. Prisnivån här är ganska låg jämfört med andra österrikiska skidorter.

Obertauern

Obertauern är bland de högst belägna skidorterna i Österrike, och erbjuder en god snöstatistik - här kan du faktiskt åka skidor från november fram till maj.

Obertauern

Byn håller hög klass, med många 4-stjärniga hotell av hög kvalitet, men du kan självklart också hitta pensionat och lägenhetskomplex. Stämningen är god, servicen hög och trivseln stor i den här välorganiserade byn.

 

Låt oss hjälpa dig att hitta din skidsemester i Österrike, ring på 040 - 664 70 80 

Österrike