Österrike

Upplev Österrike i vinter Vintersemester i de österrikiska Alperna

Österrike bjuder på en högkvalitativ skidsemester som passar såväl barnfamiljen som extremåkare.

Med hundratals skidområden utspridda över hela landet och med en passion för skidsporten är Österrike det naturliga valet för många på deras alpresa.

Österrikarna har helt enkelt koll på sina skidområden, här går allt enkelt och smidigt och åkningen är något alldeles extra. 

Men det är inte allt Österrike bjuder på. Här får du också: 

  • Familjär stämning 
  • Barn- och familjevänlighet i topp
  • Moderna skidsystem
  • Wienerschnitzel, Apfelstrudel och Gulaschsoppa i pisten

... för att inte tala om en afterski i världsklass!

Läs mer om skidresor till Österrike här

Flyg & transfer på skidresan till Österrike

Vi erbjuder skidresor till Österrike med flyg från Arlanda, Kastrup och Landvetter. Självklart är transfer till skidorten alltid inkluderad i våra skidresor med flyg.

Se skidresor till Österrike med flyg från Arlanda

Se skidresor till Österrike med flyg från Kastrup

Se skidresor till Österrike med flyg från Landvetter

Korta skidresor till Österrike

Få hela skidsemestern på halva tiden och åk på en kort skidresa till Österrike. Vi erbjuder korta skidresor med flyg & transfer från Kastrup till Mayrhofen och Saalbach-Hinterglemm i Österrike.

Se våra korta skidresor till Österrike

Bestsellers i Österrike

Våra skidorter i de österrikiska Alperna

Bad Gastein Skidresor till Bad Gastein innebär en av Europas högsta fallhöjder. Läs mer om Bad Gasetein Ischgl En skidsemester till Ischgl, utmärker sig vid att erbjuda mycket mer än bara ett fantastiskt skidområde... Läs mer om Ischgl Mayrhofen Zillertals bästa afterski, Österrikes brantaste pist och god mat - what's not to like? Läs mer om Mayrhofen Obertauern Obertauern är bland de högst belägna skidorterna i Österrike och erbjuder en god snöstatistik - här kan du faktiskt åka skidor från nov - maj. Läs mer om Obertauern Saalbach-Hinterglemm Få skidorter slår Saalbach när det kommer till afterski. Läs mer om Saalbach Schladming VM-byn Schladming ligger centralt beläget i Dachstein-Tauern och är utan tvivel en av Österrikes bästa skidorter. Läs mer om Schladming St. Anton St Anton har ett stort skidområde med ett brett utbud av åkning, men är en favorit bland duktiga skidåkare, inte så konstigt med det stora utbudet av pist- och offpiståkning! Läs mer om St. Anton Sölden Sölden erbjuder en imponerande hög snösäkerhet, även mot slutet av säsongen. Läs mer om Sölden Wagrain Wagrain är en väldigt mångsidig ort med ett inte så krävande skidområde och ett lugnare byliv. Läs mer om Wagrain Zell am See-Kaprun "Europa Sport Region" är namnet på Zell am Sees 130km stora skidområde, med allt från gröna nedfarter för nybörjare till ett flertal svarta för den avancerade åkaren. Läs mer om Zell am See Zell am Ziller Totalt erbjuder området hela 639 kilometer pist vilket är jämförbart med många franska skidområden. Läs mer om Zell am Ziller

Österrike

Allt du behöver på skidsemestern Skidresor till Österrike

Gemütlichkeit och värdskap i världsklass.

Skidresor till Österrike - många svenskars favorit

Är du en av dem som redan förälskat dig i Österrikes charm, och gärna väljer Österrike när du åker på skidsemester?

Nyckelord som kännetecknar skidåkning i Österrike är stora skidområden, stort urval av boenden, välkomnande stämning - samt givetvis deras afterski!

Vi har ett brett utbud av boenden, från billiga lägenheter i Österrike till exklusiva chaleter och hotell.

Snösäkert, modernt och barnvänligt i Österrike

Österrikarna har under de senaste åren investerat miljarder i skidområden, infrastruktur och hotell/lägenheter.

Några menar att det är tal om rena kapplöpningen i utvecklingen och byggandet av nya liftar som ska bidra ännu mer till att göra Österrike till gästernas favorit när det gäller skidsemestern.

Oavsett om det är tal om snökanoner, moderna express-sittliftar eller moderna barnliftar är Österrike med framme i den absoluta superligan - Österrike har något för alla skidåkare. 

Med barnfamiljen till de österrikiska Alperna

Österrike har en mängd barnvänliga skidorter såsom till exempel Obertauern, Bad Gastein, Wagrain, Zell am Ziller, Saalbach, och Mayrhofen.

Zell am Zillers skidområde är ca 150 km stort och till största delen med fokus på blåa och röda pister. Skidområdet hänger bra samman och vill man dela upp sig under dagen är det ändå alltid väldigt enkelt att mötas på ”mitten” när det är dags för lunch.

Offpist i Österrike

St. Anton är en skidort som ofta kommer på tal när man pratar om offpist - och det med rätta! Terrängen i St. Anton bjuder på 350 km pist och hela 200 km markerade offpistrutter! 

Österrike är världsmästare på afterski

En skidresa till Österrike betyder för många även afterski, allsång och skratt när eftermiddagssolen strålar över de många trevliga terrasserna och välkända schirmbars.

Av alla de populära afterskiområderna är St. Anton, Ischgl, Sölden och Saalbach väl värda att nämnas.

Ta tåget på skidresan till Österrike

Till de flesta av våra skidorter i Österrike kan du välja att ta tåget. Du stiger enkelt på tåget på någon av stationerna i Sverige på fredagen och kommer utvilad fram till Österrike på lördagen.

Se mer om våra tågresor till Österrike

Är du typen som inte kan vänta med att komma ut i backarna?

Skidorterna i Österrike är inte alltid lika högt belägna som t.ex. de franska skidorterna, men det handlar bara om att veta vart du ska åka. Sölden har t.ex. en stor glaciär, vilket gör att skidåkningen alltid är på topp och är en skidort du kan åka till redan i mitten av november.

Skandinavisk skidskola

I Österrike erbjuder vi skandinavisk skidskola. Läs mer om skidskola i Alperna här.

Flyg från Arlanda till Österrike

Flyg från Landvetter till Österrike

Flyg från Kastrup till Österrike

Reseförslag till Österrike

Fyll i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Du kan även resa till härliga...