Val Thorens

Faktabox

600 km pister

190 liftar

200 kmBlå pister
250 kmRöda pister
150 kmSvarta pister

Val Thorens

Byns höjd 2300 m

Högsta skidåkning 3225 m

Liftkapacitet 260000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 8 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Resort Centre

Zip wire

Cime Caron

Les 2 Lacs

Skidresor till Val Thorens

Val Thorens - Europas högsta skidort

Val Thorens kan erbjuda allt vad ditt skidhjärta önskar. Här är pisterna närmast vid sängkanten och skidåkningen kan knappast bli bättre.  

Skidorten ligger på 2.300 meters höjd och är därmed Frankrikes och Europas högst belägna skidort. 

Här hittar du allt från billiga lägenheter till läckra lyxhotell.

Kort sagt - i Val Thorens får du allt och lite till!

*Observera att samtliga av våra resor till Val Thorens inkluderar lokalt liftkort, ca 150 km pist. Du har hemifrån möjlighet att uppgradera liftkortet till "3 dalarna" som ger tillgång till 650 km pist.  

 

Skidorten kännetecknas av:

Läs mer om Val Thorens här

Hotell i Val Thorens

AccommodationTypes

Världens bästa skidåkning Skidorten Val Thorens

När man pratar om "världens bästa" kan man några gånger tro att det bara är tomma ord. Det är dock inte tillfället här!
Val Thorens har utsetts till världens bästa skidomrode både 2017 och 2018 - så här kan du vara säker på storslagen skidåkning och en trevlig skidort.

Om du letar efter den kompletta skidresan och lite till, är Val Thorens ett utmärkt val. Val Thorens har en guldkant och nivån på både skidåkning och skidby är ett snäpp högre än många andra orter i Alperna.

Byn är en sann klassiker som hamnar högt på listan över skidexperternas favoritdestinatione. Byn är uppbyggd på grund av skidåkningen och är vackert placerad som en amfiteater vilket gör det lätt att komma till skidåkningen nästa oavsett var du väljer att bo i byn.

Lägenheter och hotell i Val Thorens som passar alla

I Val Thorens finns allt från boende i billiga lägenheter till fina lyxiga hotell. Vi kan även stolt presentera vårt eget Nortlander-hotell, Bel Horizon som ligger med ski-in / ski-out och halvpension inkluderat i priset. 

Om du är ute efter naturupplevelser och mys framför brasan erbjuder Val Thorens fina chaletlägenheter med gott om plats och panoramautsikt. Alltihop byggt i den stil man förknippar med klassisk semester i skidstuga, till ett pris de flesta kan ha råd med.

Skidresor och skidsemester i Val Thorens

Skidresor till Val Thorens innebär att du bor i skidbyn som har allt och som är en klassiker i de franska Alperna.

Val Thorens är en alpby där stor vikt läggs på en aktiv semester. Din skidresa kan därför peppras upp med allt ifrån ett svettigt besök i den stora sporthallen till utmanande upplevelser i den galna kälkbacken, på snöskotern eller från en paraglider på 7-800 meters höjd.

Skidområdet i Val Thorens

Val Thorens ligger på 2300 meters höjd och är Europas högst belägna skidort. Höjden garanterar att snön ligger kvar länge och du kan åka skidor långt in i april. 

Skidresor till Val Thorens bjuder på skidåkning i världsklass med tre naturligt sammankopplade områden och ett liftsystem som består av effektiva uppfarter.

Hela området, som även inkluderar Corchevel och Meribel, bjuder på totalt 600 kilometer pist. Området är med andra ord perfekt för en fantastisk skidsemester.

Om du ska pröva hela området med pister och offpist skulle det ta dig en hel vinter, så du behöver inte oroa dig för att behöva åka samma pister två gånger - om du inte vill förstås!

Skidåkning för alla nivåer

Nybörjare välkomnas med en magic carpet lift och de mjukaste gröna backar omkring knutpunkten Rondpoint des Pistes i centrumav byn. Härifrån kan man, efter eget tempo, fortsätta upp en nivå (och höjdnivå) med blå och pister.

Generellt sett är området i Val Thorens perfekt lämpat för dig som ligger på en mellannivå rent skidåkningsmässigt med massor av breda blå boulevarder som varvas med röda pister.

Områdena Les Menuires och St. Martin de Belleville ör perfekt för dig som är lagom bekväm på skidor. 

Till dig som är en fena på skidor rekommenderar vi en tur upp till 3200 meter till Caron top där kabinliften tar dig till flera röda och svarta backar. Offpist och puder hittar du runt om hela skidområdet.

Ta med barnen på skidresa till Val Thorens

För dig som vill ta med familjen på skidresa till Val Thorens finns det gott om barnvänliga backar och skandinavisk skidskola kan också utnyttjas, både till dig och barnen.

Läs mer om skidskola i Val Thorens här

Afterski och nattklubbar i Val Thorens

Val Thorens är mer än bara skidresor! Byn är känd för fantastiskt uteliv med massvis av barer och diskotek. Därför passar en skidresa till Val Thorens ypperligt för dig som är en festsugen skidåkare. Vi kan varmt rekommendera Saloon Bar som alltid har öppet för fest och stök.

Restauranger i Val Thorens

De senaste åren har Val Thorens genomgått en charmig förvandling, nu byggs det I större utsträckning än tidigare med trä och sten istället för betong.

Därför har de anonyma och opersonliga matställena börjat försvinna, till fördel för nya charmiga restaurangerna.

Ett bra exempel på denna utveckling är Hotel Pashmina, som förtjänat en Michelin-stjärna. Hotel Pashmina är perfekt om du vill gå ut och äta gourmetmiddag i lyxig miljö.

Vill du veta mer om Val Thorens rekommenderar vi att du läser våra två artiklar

Resor till Val Thorens

Få ett reseförslag till Val Thorens

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!