Val Thorens

Högt beläget och snösäkert Skidresor till Val Thorens

Val Thorens - Europas högsta skidort

Val Thorens kan erbjuda allt vad ditt skidhjärta önskar. Här är pisterna närmast vid sängkanten och skidåkningen kan knappast bli bättre.  

Skidorten ligger på 2 300 meters höjd och är därmed Frankrikes och Europas högst belägna skidort. Här hittar du allt från billiga lägenheter till läckra lyxhotell. Kort sagt - i Val Thorens får du allt och lite till!

*Observera att samtliga av våra resor till Val Thorens inkluderar lokalt liftkort, ca 140 km pist. Du har hemifrån möjlighet att uppgradera liftkortet till "3 dalarna" som ger tillgång till 650 km pist.

Skidorten kännetecknas av:

Läs mer om skidåkningen i Val Thorens

ExploreFrance

Flyg & transfer på skidresan till Val Thorens

Vi erbjuder skidresor till Val Thorens med flyg från Arlanda, Landvetter och Kastrup. Självklart är transfer till skidorten alltid inkluderad i våra skidresor med flyg.

Se skidresor till Val Thorens med flyg från Arlanda

Se skidresor till Val Thorens med flyg från Landvetter

Se skidresor till Val Thorens med flyg från Kastrup

Korta skidresor till Val Thorens

Få hela skidsemestern på halva tiden och åk på en kort skidresa till Val Thorens. Våra korta skidresor till Val Thorens erbjuds med flyg och transfer från Kastrup samt med egen transport.

Se våra korta skidresor till Val Thorens

Faktabox (Les Trois Vallées)

600 km pister

163 liftar

312 kmBlå pister
216 kmRöda pister
72 kmSvarta pister

Val Thorens

Byns höjd 2300 m

Högsta skidåkning 3230 m

Liftkapacitet 260000 per/t

Offpist Ja

Längsta nedfart 8 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Offpist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Resort Centre

Zip wire

Cime Caron

Les 2 Lacs

Populära skidresor till Val Thorens med flyg från Arlanda

Populära skidresor till Val Thorens med flyg från Kastrup

Populära skidresor till Val Thorens med flyg från Landvetter

Världens bästa skidåkning Skidåkningen i Val Thorens

När man pratar om "världens bästa" kan man några gånger tro att det bara är tomma ord. Det är dock inte tillfället här!
Val Thorens har utsetts till världens bästa skidområde flera år i rad - så här kan du vara säker på storslagen skidåkning och en trevlig skidort.

Om du letar efter den kompletta skidresan och lite till, är Val Thorens ett utmärkt val. Nivån på både skidåkning och byn är ett snäpp vassare än många andra orter i Alperna.

Byn är en sann klassiker som hamnar högt på listan över skidexperternas favoritdestinationer. Byn är uppbyggd på grund av skidåkningen och är vackert placerad som en amfiteater vilket gör det lätt att komma till skidåkningen nästa oavsett var du väljer att bo i byn.

Skidåkning i världsklass i Val Thorens

Val Thorens ligger på 2300 meters höjd och är Europas högst belägna skidort. Höjden garanterar att snön ligger kvar länge och du kan åka skidor långt in i april. 

Skidresor till Val Thorens bjuder på skidåkning i världsklass med tre naturligt sammankopplade områden och ett liftsystem som består av effektiva uppfarter.

Hela området, som även inkluderar Corchevel och Meribel, bjuder på totalt 600 kilometer pist. Området är med andra ord perfekt för en fantastisk skidsemester.

Om du ska pröva hela området med pister och offpist skulle det ta dig en hel vinter, så du behöver inte oroa dig för att behöva åka samma pister två gånger - om du inte vill förstås!

Val Thorens vann senast 2023 priset som världens bästa skidort, vid World Ski Awards. World Ski Award är skidvärldens mest erkända pris, baserat på 1,6 miljoner online-röster från skidgäster världen över. Val Thorens har med andra ord belägg för att skryta om att vara världens bästa skidort.

Skidåkning för alla nivåer

Nybörjare välkomnas med en magic carpet lift och de mjukaste gröna backar omkring knutpunkten Rondpoint des Pistes i centrumav byn. Härifrån kan man, efter eget tempo, fortsätta upp en nivå (och höjdnivå) med blå och pister.

Generellt sett är området i Val Thorens perfekt lämpat för dig som ligger på en mellannivå rent skidåkningsmässigt med massor av breda blå boulevarder som varvas med röda pister.

Områdena Les Menuires och St. Martin de Belleville är perfekt för dig som är lagom bekväm på skidor. 

Till dig som är en fena på skidor rekommenderar vi en tur upp till 3200 meter till Caron top där kabinliften tar dig till flera röda och svarta backar. Offpist och puder hittar du runt om hela skidområdet.

OBS!

Liftkortet som ingår i resan omfattar cirka 140 kilometer pist i Val Thorens. För att få tillgång till hela Les 3 Vallées ska liftkortet uppgraderas. 

Läs mer om byn Val Thorens

Om skidorten Val Thorens

Val Thorens håller en hög nivå i många aspekter.

Den som söker den kompletta skidresan och lite till bör rikta blicken mot Val Thorens. Byns namn förkortas ofta i dagligt tal till Val T, eftersom många som inte är helt förtroliga med franskan har problem att uttala det sista ordet (s'et uttalas och är inte stumt). 

Byn är vackert belägen och omgiven av berg i form av en naturlig amfiteater som ger en sagolik vy var än man vänder blicken. Vi ska vara glada för att våra kameror är digitala, för med gammaldags framkallning hade det blivit en kostsam affär med alla de foton som hade tagits här. 

Skidresor och skidsemester i Val Thorens

Skidresor till Val Thorens innebär att du bor i skidbyn som har allt och som är en klassiker i de franska Alperna.

Val Thorens är en alpby där stor vikt läggs på en aktiv semester. Din skidresa kan därför peppras upp med allt ifrån ett svettigt besök i den stora sporthallen till utmanande upplevelser i den galna kälkbacken, på snöskotern eller från en paraglider på 7-800 meters höjd.

Lägenheter och hotell i Val Thorens som passar alla

I Val Thorens finns allt från boende i billiga lägenheter till fina lyxiga hotell.

Om du är ute efter naturupplevelser och mys framför brasan erbjuder Val Thorens fina chaletlägenheter med gott om plats och panoramautsikt. Alltihop byggt i den stil man förknippar med klassisk semester i skidstuga, till ett pris de flesta kan ha råd med.

Restauranger i Val Thorens

De senaste åren har Val Thorens genomgått en charmig förvandling, nu byggs det i större utsträckning än tidigare med trä och sten istället för betong.

På flera ställen blommar trä-chaleter och trivsamma hotell upp, som bryter stadsbilden och tillför nya charmerande inslag. 

De anonyma och opersonliga matställena har börjat försvinna, till fördel för nya charmiga restaurangerna.

Ett bra exempel på denna utveckling är Hotel Pashmina, som förtjänat en Michelin-stjärna. Hotel Pashmina är perfekt om du vill gå ut och äta gourmetmiddag i lyxig miljö.

Afterski och nattklubbar i Val Thorens

Val Thorens är mer än bara skidresor! Byn är känd för fantastiskt uteliv med massvis av barer och diskotek. Därför passar en skidresa till Val Thorens ypperligt för dig som är en festsugen skidåkare. Vi kan varmt rekommendera Saloon Bar som alltid har öppet för fest och stök.

Missa heller inte afterski-fenomenet La Folie Douce, kedjan som alltid välkomnar dig med cabaret och underhållning av alla de slag finns givetvis även representerad i Val Thorens. Utöver professionell underhållning bjuder La Folie Douce på mat i toppklass och på olika nivåer. 

När afterskitiden är över har natten bara börjat. När mörkret lägger sig bjuder Val Thorens upp till dans och musik på en lång rad barer och diskotek runtom i byn. 

Det kan rekommenderas att kika förbi på Café Snesko, Saloon/Downunder, Jackie eller Club Summit för såväl afterski som senare på natten. För den som vill uppleva något utöver det vanliga rekommenderas nattklubben Malaysia, som är världens största underjordiska diskotek. 

Vill du veta mer om Val Thorens rekommenderar vi att du läser våra två artiklar

Ladda upp på skidresan

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns en laddstation på parkering P2. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

 

Hotellkarta

AccommodationTypes

Mycket mer än skidåkning Aktiviteter i Val Thorens

Förutom det enorma skidsystemet finns det i Val Thorens en mängder med andra aktiviteter att göra i byn såväl som bland bergen.

Sportcentrumet

I det nyrenoverade sportcentrumet hittar du allt du kan tänka dig när det kommer till roliga aktiviteter. Om du är i behov av en liten paus från skidåkningen, letar efter en aktivitet att utmana vännerna i, eller behöver få låta barnen bli av med sin överskottsenergi hittar du helt säkert något bland sportcentrumets faciliteter.

Reser du med barn kan vi rekommendera att ni besöker sportcentrumets Fun Park. Här kan barnen, oavsett ålder, uppleva en värld med massor av roliga aktiviteter. Bland annat finns det studsmattor, hoppborgar och bollhav – helt enkelt varje barns dröm. Det går också att ta ett uppfriskande dopp med barnen i sportcentrumets simhall.

Om du är i behov av att slappna av efter många pistkilometer i benen, eller bara behöver en liten paus, kan vi rekommendera sportcentrumets wellness-område. Här kan du njuta av alla fördelarna att skifta mellan varma och kalla upplevelser för din kropp. Bland annat hittar du tre bastur och ett hamambad som är perfekta för att få kroppen att slappna av. Här hittar du även kallbad som förbättrar cirkulationen i kroppen. När du köper tillgång till spat är även ett avslappningsområde och pool-området inkluderat.

Om du är på skidresa med vännerna är det absolut värt att besöka sportcentrumet för en rolig turnering. Här kan ni utmana varandra i pingis, squash, badminton eller basket – endast er fantasi sätter gränser för vad ni vill tävla i.

I sportcentrumet hittar du också ett gym med allt vad du kan behöva för styrke- och konditionsträning, om du känner att kroppen behöver utmanas ytterligare efter dagens skidåkning.

Skidhyra i Val Thorens

Här hittar du rätt skidhyra till rätt pris för dig. Priserna är i SEK.

Antal dage 3 3 4 4 5 5 6 6 7 7 8 8
Hjälm u. 13 109 119 149 149 179 189 199 219 239 249 269 289
Hjälm 159 169 209 229 259 269 289 309 339 359 389 409
Skidor bronze 689 729 909 969 1129 1199 1269 1349 1469 1559 1679 1779
Skidor silver 819 869 1079 1139 1329 1409 1509 1599 1739 1849 1989 2109
Skidor guld 939 999 1239 1309 1539 1629 1729 1839 1999 2119 2279 2419
Skidor platin 1409 1489 1859 1969 2299 2439 2609 2759 3009 3189 3429 3629
Skidor och pjäxor bronze 909 959 1199 1269 1479 1569 1679 1779 1959 2079 2239 2369
Skidor och pjäxor silver 1079 1139 1409 1499 1749 1859 1979 2099 2319 2459 2649 2799
Skidor och pjäxor guld 1229 1309 1629 1719 2009 2129 2279 2419 2669 2829 3039 3229
Skidor och pjäxor platin 1849 1959 2439 2589 3019 3209 3419 3619 4009 4249 4569 4839
Snowboard och boots brons 909 959 1199 1269 1479 1569 1679 1779 1959 2079 2239 2369
Snowboard och boots silver 1079 1139 1409 1499 1749 1859 1979 2099 2319 2459 2649 2799
Snowboard silver 819 869 1079 1139 1329 1409 1509 1599 1739 1849 1989 2109
Snowboard brons 689 729 909 969 1129 1199 1269 1349 1469 1559 1679 1779
Skidor och pjäxor u. 12 år nybörjare u. 11 409 429 539 569 659 699 749 789 879 929 999 1059
Skidor och pjäxor u. 6 år u. 5 289 309 379 399 469 499 529 559 619 659 709 659
Skidor och pjäxor u. 14 år övad u. 13 539 569 709 749 879 929 989 1049 1159 1229 1319 1399
Skidor u. 12 år nybörjare u. 11 309 329 409 439 509 539 569 609 659 699 749 789
Skidor u. 6 år u. 5 219 229 289 299 349 369 399 429 469 499 529 569
Skidor u. 14 år övad u. 13 399 429 529 569 659 689 739 789 869 919 989 1049
Snowboard u. 14 år u. 13 399 429 529 569 659 689 739 789 869 919 989
Snowboard och boots u. 14 år u. 13 539 569 709 749 879 929 989 1049 1159 1229 1319 1399
Snowboard guld 939 999 1239 1309 1539 1629 1729 1839 1999 2119 2279 2419
Snowboard och boots guld 1229 1309 1629 1719 2009 2129 2279 2419 2669 2829 3039 3229

I Val Thorens samarbetar vi med Skiset. Det finns flera butiker i byn och du får den som ligger närmast ditt boende.

4 nivåer på utrustningen:

BRONZE: För nybörjaren eller mindre erfarna skidåkare med 0-4 års erfarenhet.
SILVER: För den mer erfarna åkaren med 4-6 års erfarenhet.
GOLD: För den mer erfarna åkaren med mer än 6 års erfarenhet.
PLATINUM: Till den mycket erfarna åkaren som även vill åka offpist.

Boka skidhyran på MIN BOKNING eller ring till oss på 040-664 70 80 om du behöver hjälp.

MIN BOKNING

Få ett reseförslag till Val Thorens

Fyll i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Val Thorens något för dig?