Val Thorens

Högt beläget och snösäkert Skidresor till Val Thorens

Val Thorens - Europas högsta skidort

Val Thorens kan erbjuda allt vad ditt skidhjärta önskar. Här är pisterna närmast vid sängkanten och skidåkningen kan knappast bli bättre.  

Skidorten ligger på 2 300 meters höjd och är därmed Frankrikes och Europas högst belägna skidort. Här hittar du allt från billiga lägenheter till läckra lyxhotell. Kort sagt - i Val Thorens får du allt och lite till!

*Observera att samtliga av våra resor till Val Thorens inkluderar lokalt liftkort, ca 140 km pist. Du har hemifrån möjlighet att uppgradera liftkortet till "3 dalarna" som ger tillgång till 650 km pist.  

 

Skidorten kännetecknas av:

Läs mer om skidåkningen i Val Thorens

Faktabox

600 km pister

163 liftar

312 kmBlå pister
216 kmRöda pister
72 kmSvarta pister

Val Thorens

Byns höjd 2300 m

Högsta skidåkning 3230 m

Liftkapacitet 260000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 8 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Resort Centre

Zip wire

Cime Caron

Les 2 Lacs

Våra mest populära boenden i Val Thorens

Världens bästa skidåkning Skidåkningen i Val Thorens

När man pratar om "världens bästa" kan man några gånger tro att det bara är tomma ord. Det är dock inte tillfället här!
Val Thorens har utsetts till världens bästa skidområde flera år i rad - så här kan du vara säker på storslagen skidåkning och en trevlig skidort.

Om du letar efter den kompletta skidresan och lite till, är Val Thorens ett utmärkt val. Val Thorens har en guldkant och nivån på både skidåkning och skidby är ett snäpp högre än många andra orter i Alperna.

Byn är en sann klassiker som hamnar högt på listan över skidexperternas favoritdestinationer. Byn är uppbyggd på grund av skidåkningen och är vackert placerad som en amfiteater vilket gör det lätt att komma till skidåkningen nästa oavsett var du väljer att bo i byn.

Skidåkning i världsklass i Val Thorens

Val Thorens ligger på 2300 meters höjd och är Europas högst belägna skidort. Höjden garanterar att snön ligger kvar länge och du kan åka skidor långt in i april. 

Skidresor till Val Thorens bjuder på skidåkning i världsklass med tre naturligt sammankopplade områden och ett liftsystem som består av effektiva uppfarter.

Hela området, som även inkluderar Corchevel och Meribel, bjuder på totalt 600 kilometer pist. Området är med andra ord perfekt för en fantastisk skidsemester.

Om du ska pröva hela området med pister och offpist skulle det ta dig en hel vinter, så du behöver inte oroa dig för att behöva åka samma pister två gånger - om du inte vill förstås!

Val Thorens vann senast 2019 priset som världens bästa skidområde, detta för fjärde året i rad, vid World Ski Awards. World Ski Award är skidvärldens mest erkända pris, baserat på 1,6 miljoner online-röster från skidgäster världen över. Val Thorens har med andra ord belägg för att skryta om att ha världens bästa skidområde. 

Skidåkning för alla nivåer

Nybörjare välkomnas med en magic carpet lift och de mjukaste gröna backar omkring knutpunkten Rondpoint des Pistes i centrumav byn. Härifrån kan man, efter eget tempo, fortsätta upp en nivå (och höjdnivå) med blå och pister.

Generellt sett är området i Val Thorens perfekt lämpat för dig som ligger på en mellannivå rent skidåkningsmässigt med massor av breda blå boulevarder som varvas med röda pister.

Områdena Les Menuires och St. Martin de Belleville ör perfekt för dig som är lagom bekväm på skidor. 

Till dig som är en fena på skidor rekommenderar vi en tur upp till 3200 meter till Caron top där kabinliften tar dig till flera röda och svarta backar. Offpist och puder hittar du runt om hela skidområdet.

OBS! Liftkortet som ingår i resan omfattar cirka 140 kilometer pist i Val Thorens. För att få tillgång till hela Les 3 Vallées ska liftkortet uppgraderas. 

Ta med barnen på skidresa till Val Thorens

För dig som vill ta med familjen på skidresa till Val Thorens finns det gott om barnvänliga backar och skandinavisk skidskola kan också utnyttjas, både till dig och barnen.

Läs mer om byn Val Thorens

100% guldkant Byn Val Thorens

Val Thorens innebär extra guldkant på skidsemestern. Här är nivån lite högre på det mesta.

Den som söker den kompletta skidresan och lite till bör rikta blicken mot Val Thorens. Byns namn förkortas ofta i dagligt tal till Val T, eftersom många som inte är helt förtroliga med franskan har problem att uttala det sista ordet (s'et uttalas och är inte stumt). 

Byn är vackert belägen och omgiven av berg i form av en naturlig afmiteater som ger en sagolik vy var än man vänder blicken. Vi ska vara glada för att våra kameror är digitala, för med gammaldags framkallning hade det blivit en kostsam affär med alla de foton som hade tagits här. 

Skidresor och skidsemester i Val Thorens

Skidresor till Val Thorens innebär att du bor i skidbyn som har allt och som är en klassiker i de franska Alperna.

Val Thorens är en alpby där stor vikt läggs på en aktiv semester. Din skidresa kan därför peppras upp med allt ifrån ett svettigt besök i den stora sporthallen till utmanande upplevelser i den galna kälkbacken, på snöskotern eller från en paraglider på 7-800 meters höjd.

Lägenheter och hotell i Val Thorens som passar alla

I Val Thorens finns allt från boende i billiga lägenheter till fina lyxiga hotell. Vi kan även stolt presentera vårt eget Nortlander-hotell, Bel Horizon som ligger med ski-in / ski-out och halvpension inkluderat i priset. 

Om du är ute efter naturupplevelser och mys framför brasan erbjuder Val Thorens fina chaletlägenheter med gott om plats och panoramautsikt. Alltihop byggt i den stil man förknippar med klassisk semester i skidstuga, till ett pris de flesta kan ha råd med.

Restauranger i Val Thorens

De senaste åren har Val Thorens genomgått en charmig förvandling, nu byggs det I större utsträckning än tidigare med trä och sten istället för betong.

På flera ställen blommar trä-chaleter och trivsamma hotell upp, som bryter stadsbilden och tillför nya charmerande inslag. 

De anonyma och opersonliga matställena har börjat försvinna, till fördel för nya charmiga restaurangerna.

Ett bra exempel på denna utveckling är Hotel Pashmina, som förtjänat en Michelin-stjärna. Hotel Pashmina är perfekt om du vill gå ut och äta gourmetmiddag i lyxig miljö.

Afterski och nattklubbar i Val Thorens

Val Thorens är mer än bara skidresor! Byn är känd för fantastiskt uteliv med massvis av barer och diskotek. Därför passar en skidresa till Val Thorens ypperligt för dig som är en festsugen skidåkare. Vi kan varmt rekommendera Saloon Bar som alltid har öppet för fest och stök.

Missa heller inte afterski-fenomenet La Folie Douce, kedjan som alltid välkomnar dig med cabaret och underhållning av alla de slag finns givetvis även representerad i Val Thorens. Utöver professionell underhållning bjuder La Folie Douce på mat i toppklass och på olika nivåer. 

När afterskitiden är över har natten bara börjat. När mörkret lägger sig bjuder Val Thorens upp till dans och musik på en lång rad barer och diskotek runtom i byn. 

Det kan rekommenderas att kika förbi på Cafe Café Snesko, Saloon/Downunder, Jackie eller Club Summit för såväl afterski som senare på natten. För den som vill uppleva något utöver det vanliga rekommenderas nattklubben Malaysia, som är världens största underjordiska diskotek. 

Vill du veta mer om Val Thorens rekommenderar vi att du läser våra två artiklar

Vi vill göra dig uppmärksam på att barer, butiker, restauranger och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara stängda på grund av COVID-19.

Hotell i Val Thorens

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till Val Thorens

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Val Thorens något för dig?