Italien

Upplev Italien i vinter Vintersemester i de italienska Alperna

Italien erbjuder allsidiga och snösäkra pister samt världens största skidområde

Säg skidresor Italien och du säger pasta tillagat i världsklass samt pister preparerade i världsklass. För om det är något man kan vara säker på när skidresan går till Italien är det att pisterna varje natt blir lika friserade som på en italiensk toppmodell.

Variationen är stor, du finner såväl riktigt stora områden som Canazei med det tillhörande Superski Dolomiti, den kända Aosta-dalen med Cervinia som ger tillgång till skidåkning i det schweiziska Zermatt med glaciäråkning och endast ett stenkast från Matterhorn.

Mekka för skidresor med barn och shopping

Består gruppen av barn eller nybörjare som ska på skidresor till Italien för första gången erbjuder Livigno övningsbackar utanför nästan varje hotell eller lägenhet.

En by fullspäckad med shoppingmöjligheter och trevliga caféer och restauranger. Så om man en dag skulle vara trött i benen finns det utöver skidåkningen en rad andra aktiviteter att välja mellan.

Våra destinationer i de italienska Alperna

Canazei

Canazei, beläget mitt i Dolomiterna kännetecknas av solsäkra skidresor till en by välkänd för sin historia av skidsport, gästfrihet och sitt fantastiska läge.

Canazei

Canazei är utgångspunkt för otroliga 500km sammanhängande pist, med möjlighet till hela 1200km med bara en busstur bort i det väldiga Superski Dolomiti. 

Cervinia

Det fenomenala skidområdet binder samman Cervinia med Valtournenche och Zermatt och liftsystemet har nyligen utökats med sex liftar, varav en direktförbindelse till Valtournenche.

Cervinia

 

Huvuddelen av nedfarterna i Cervinia är för nybörjare och medelgoda åkare. Pisterna är imponerande med hela 22 kilometer som längsta nedfart. Möjligheterna till off-pist och heli-skiing för både erfarna åkare såsom nybörjare är vidare fantastiska i Cervinia.

Champoluc

Området erbjuder såväl 180km välpreparerade pister, som goda möjligheter för härlig off-pist. Kom bara ihåg att ha med dig en bergsguide om du vill pröva off-pist!

Champoluc

Byn ligger på 1570 meters höjd och är omgiven av skogsterräng, och är placerad i ena änden av Monterosa-området, där Gressoney är den centrala dalen.

Champoluc har en klassisk skidsportsby-atmosfär, men många trevliga caféer, barer och restauranger, både i pisten och i byn.

Livigno

Livigno är en harmonisk blandning av nytt och gammalt, med både god skidåkning och goda shoppingmöjligheter.

Livigno

Livignos status som skattefri zon är vida känd. Vad man ofta glömmer är den fina skidåkning som också erbjuds här.

Pisterna på de två bergssidorna, Carosello och Mottolino, är välpreparerade och backarna går hela vägen ner till byn.

Passo Tonale

När du åker till Passo Tonale på skidsemester så bor du på 1 883 meters höjd. Byn är byggd på berget, vilket betyder att du alltid bor nära pisten.

Passo Tonale

Tycker du om långa åk med maximal tid i pisten och minimal i liften? Om du nickar nu så ska du ta liften upp till toppen av glaciären och blicka ut från 3 016 meters höjd.

Härifrån kan du åka hela vägen ner till de charmerande byarna Ponte di Legno och Temo på 1 150 meters höjd.

Sauze d´Oulx

Skidområdet Sauze d´Oulx ligger till största delen beläget under trädgränsen vilket ger fantastiska skogspister och mysigt belägna restauranger. Området erbjuder främst lite lättare skidåkning även om här också finns fina offpist-möjligheter.

Sauze d'Oulx

Sauze d´Oulx är en trevlig by, där smågatorna slingrar sig genom centrum och erbjuder små caféer, barer och restauranger med lokala vin och maträtter.

Byn passar de resenärer som vill ha en mysig och gemytlig by kombinerat med riktigt bra skidåkning.

Sestriere

Sestriere är klassisk skidåkning i Italien på 2035 meters höjd centralt I det 400 km stora skidområdet Via Lattea (Vintergatan). Hela området präglas av de breda pisterna som Italien är känt för.

Sestriere

Fick du inte nog av skidåkningen under dagen så bjuder Sestriére även upp till dans efter mörkrets fall! Sestrieres uteliv myllrar av barer och after ski.

Val Gardena

Val Gardena ligger i hjärtat av de italienska Dolomitter, och är utnämnt till en av världens 10 bästa skidsport-resorter.

Val Gardena

I Val Gardena hittar du både bra skidåkning och trevliga boenden, paketerat i en naturskön miljö.

Skidområdet är en del av det stora ‘Superski Dolomiti’ området, som i sin helhet består av 1200km pist och 450 liftar, fördelat på 12 olika skidområden.

Låt oss hjälpa dig att hitta din skidsemester i Italien, ring på 040 - 664 70 80 

Italien

Reseförslag till Italien

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!