Italien

Upplev Italien i vinter Vintersemester i de italienska Alperna

Italien erbjuder allsidiga och snösäkra pister samt världens största skidområde.

Om du säger skidresor till Italien så säger vi både vällagad pasta och pister preparerade i världsklass. Toppa det med att de italienska skidorterna ofta är billigare än i övriga Europa så har du en fantastisk skidsemester som väntar på dig!

Fördelar med att välja en skidresa till Italien

  • De italienska skidorterna är generellt billigare
  • Italienarna är världsmästare på att preparera sina pister 
  • Italiensk mat smakar bara bättre om du faktiskt äter den i Italien
  • Njut av din Aperol Spritz på en trevlig trattoria

Läs mer om skidresor till Italien här

Flyg & transfer på skidresan till Italien

Vi erbjuder skidresor till Italien med flyg från Arlanda, Kastrup och Landvetter. Självklart är transfer till skidorten alltid inkluderad i våra skidresor med flyg.

Se skidresor till Italien med flyg från Arlanda

Se skidresor till Italien med flyg från Landvetter

Se skidresor till Italien med flyg från Kastrup

Bestsellers i Italien

Våra skidorter i de italienska Alperna

Italien

Upplev soliga Italien Skidresor till Italien

Fina pister och stora skidområden

Variationen mellan skidområdena i Italien är stor. Du hittar både riktigt stora områden som Canazei med det tillhörande Superski Dolomiti, den kända Aosta-dalen med Cervinia som ger tillgång till skidåkning i det schweiziska Zermatt med glaciäråkning och endast ett stenkast från Matterhorn, och mindre kända skidorter som den genuina byn Champoluc.

Italien - idealt för skidresor med barnen

Består gruppen som ska på skidsemester av barn eller nybörjare som ska pröva utförsåkning för allra första gången erbjuder Livigno övningsbackar utanför nästan varje hotell eller lägenhet.

Det är även en tullfri skidby fullspäckad med shoppingmöjligheter och trevliga caféer och restauranger. Om man en dag skulle ha lust till annat än skidåkning finns det utöver skidåkningen en rad andra aktiviteter att välja mellan.

Skandinavisk skidskola

I Italien erbjuder vi skandinavisk skidskola. Läs mer om skidskola i Alperna här.

Skidåkning i Alperna för alla nivåer

Skidområdena i Italien är väldigt varierade, du hittar jättestora skidområden såsom Canazei med över 1200km pist. Befinner du dig i Cervinia hittar du också den kända Aostadalen mellan Piemonte och Frankrike som ger dig tillgång till skidåkning både i Schweitz och i Italien.

Mindre skidområden i Italien

Italien erbjuder inte bara gigantiska skidområden, här finns också en rad små dolda skidpärlor. Ett perfekt exempel är familjevänliga Passo Tonale där all skidåkning är centrerad och det är praktiskt taget omöjligt att åka vilse i skidsystemet.

Champoluc är ett annat glimrande exempel på en skidort som ännu inte blivit alltför exploaterad vilket gör att du ofta har gott om plats både i pisten och på solterrassen.

Solig afterski i Italien

Jämfört med i Frankrike och Österrike är den italienska afterskin generellt sett något lugnare. Ofta föregår den på en uteservering i strålande sol, där du till exempel kan njuta av ett gott glas kallt vin eller en espresso.

Med det sagt så finns det fortfarande möjlighet till fest och full fart, speciellt i Canazei och i Sestriere där den italienska charmen möter klassisk österrikisk afterskifest. Italiensk afterski erbjuder alltså både mysig och festlig stämning. 

Flyg från Arlanda till Italien

Flyg från Landvetter till Italien

Flyg från Kastrup till Italien

Reseförslag till Italien

Fyll i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Du kan även resa till härliga...