Stora lägenheter & chaleter

- under samma tak! Skidresor med plats för många skidåkare

Med en stor lägenhet finns det plats för hela ressällskapet på semestern. I en lägenhet klarar ni er själva och semestern hålls precis såsom ni själva vill gällande tempo och prioriteringar.

'Ju fler desto bättre' lyder ju ordspråket - och vad kan vara härligare än att åka på semester till Alperna med hela familjen eller vängruppen?

Det finns många fördelar med att resa på skidsemester och bo i en stor lägenhet. Du får en hög grad flexibilitet, komfort och inte minst möjlighet att själv bestämma tempot under alpresan.

Det finns lika många varianter och typer av lägenheter och chaleter som det finns hotell. Några lägenheter är del av större komplex med wellnessområden och restauranger, medan andra är mer basala och drivs av en värdfamilj som ofta bor i samma byggnad.

 

Fördelar med att alla bor under samma tak

Självklart är ingenting svart eller vitt när det kommer till valet mellan att bo i lägenhet eller på hotell på skidresan, för möjligheterna är många med båda boendeformer.

Generellt är det dock dessa punkter som bidrar till efterfrågan på lägenheter i Alperna.

  • Om man splittar kostnaden per person blir det nästan alltid billigare att välja en lägenhet framför ett hotell
  • Det är mer lättillgängligt att umgås både innan och efter skidåkningen
  • Har ni barn med i sällskapet kan de enkelt hoppa i säng utan att ni vuxna ska behöva avsluta kvällen

Läs mer om en skidsemester i lägenhet

Flyg från Arlanda och bo i en stor lägenhet/chalet

Flyg från Landvetter och bo i en stor lägenhet/chalet

Flyg från Kastrup och bo i en stor lägenhet/chalet

Tips på skidorter som passar stora resesällskap

Skidsemester i lägenhet Res till Alperna med hela gänget

En lägenhet eller chalet är det perfekta sättet att spendera tid tillsammans på skidresan. Dessutom finns det många fördelar och friheter med det.

En av de huvudsakliga anledningarna till varför många av våra gäster föredrar att bo i lägenhet, eller chalet som en större stuga kallas i Alperna, på skidsemestern är friheten i att själv kunna bestämma vad och inte minst när man ska äta.

Gemensamma måltider på skidsemester i lägenhet

När man bor i lägenhet tillsammans får man massvis av samvaro och gemenskap på köpet. Till exempel tycker många av våra gäster om att tillsammans planera menyn för hela veckan på förhand och sedan använda sina gemensamma krafter i köket - till allas stora glädje. En sidoeffekt av detta kan bli kampen om vem som ska ta hand om disken efteråt. Som tur är har många av Nortlanders större lägenheter diskmaskin.

Ytterligare en frihet med att bo i lägenhet är att man kan bestämma sig för att gå ut på stan och utforska skidbyns restaurangutbud.

Om skidåkningen verkligen suger musten ur er en dag och ni absolut inte orkar laga mat är det bara att beställa take-away i form av pizza, hamburgare eller vad man än känner för.

Varför bo i lägenhet på skidresan?

Det är extra populärt att åka på skidsemester och bo i stor lägenhet eller stuga i Alperna när man är flera familjer som reser tillsammans. Det uppstår en helt särskild stämning och synergi när vuxna och barn i alla åldrar bor under samma tak.

Det är en speciellt frihet att kunna gå runt i myskläder efter en lång dag i skidbackarna. Barnen kan leka tillsammans i deras egna lilla hörn av vardagsrummet med ett roligt spel samtidigt som de vuxna sitter och pratar över en omgång kort vid matbordet till sent på kvällen.

Många av våra gäster gillar till exempel att far- eller morföräldrarna, som kanske inte vill åka skidor varje dag, kan välja att ta det lugnt och stanna hemma i lägenheten någon av dagarna och laga mat i lugn och ro eller ta hand om de minsta barnen.

 

Att tänka på vid val av lägenhet/chalet i Alperna

Vi vet av erfarenhet att det kan vara tidskrävande att hitta det perfekta boendet som passar ett större resesällskap. För att göra det enklare för dig kan följande tips hjälpa dig på traven när du bestämmer dig för skidområde samt boende när du ska till Alperna på skidsemester.

Det kan vara bra att fundera på om man vill bo allihop under samma tak eller om man kanske ska ha lägenheter bredvid varandra och sedan välja i vilken utsträckning man ska umgås.

Det är även en bra idé att välja en skidort med varierat skidområde, så att alla kan njuta av skidåkningen oavsett nivå. Om du inte vet vilka skidorter du ska kika på har skidorter såsom Sölden och Passo Tonale många lägenheter för större sällskap.

Generellt sett är det inte så stor skillnad på boendeformen i Frankrike, Italien eller Österrike. Det finns dock några mindre skillnader.

Skidsemester i lägenhet eller chalet i Frankrike

I Frankrike finns det flera stora komplex med många lägenheter. En av de främsta fördelarna med det är att det ofta hör till bra wellness-faciliteter som man kan njuta av efter en dag i pisterna. En annan fördel är att det i dessa komplex ofta finns boenden i många olika storlekar så att stora och små sällskap kan välja att bo samlat men ändå var för sig.

Skidsemester i lägenhet eller chalet i Österrike

I Österrike hittar man fler mindre hus med ungefär sex till åtta lägenheter. Ibland bor det en värdfamilj i en del av huset som har inrett boendet med lite mer personlighet och charm.

Skidsemester i lägenhet eller chalet i Italien 

Att bo i lägenhet eller chalet på en skidresa till Italien påminner lite om att göra det i Österrike. Urvalet av chaleter är inte lika stort, eftersom italienarna har tradition av små familjedrivna hotell.

Istället finns det ett brett utbud av lägenheter där stämningen påminner om Österrike med massor av härlig atmosfär och personlighet.

Få ett reseförslag på skidresa i en större lägenhet/chalet

Fyll i formuläret så återkommer vi med några reseförslag till dig.

På Nortlanders skidresor inför vintern 2024/2025 har du öppet köp till den 1 september 2024 så du kan tryggt boka nästa vinters skidresa redan idag. Skulle du ångra dig får du alltså alla pengarna tillbaka.