Livigno

Faktabox

115 km pister

33 liftar

40 kmBlå pister
55 kmRöda pister
20 kmSvarta pister

Livigno

Byns höjd 1816 m

Högsta skidåkning 2796 m

Liftkapacitet 46000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 5 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Livigno

Mottolino

Lago

Passo del Gallo

Trepalle

Skidsemester Livigno Välkommen till Livigno

Skattefria Livigno

Livignos status som skattefri zon är vida känd. Vad man ofta glömmer är den fina skidåkning som också erbjuds här.

Pisterna på de två bergssidorna, Carosello och Mottolino, är välpreparerade och backarna går hela vägen ner till byn. Huvuddelen av totalt 110 kilometer pist riktar sig till nybörjare och medelgoda åkare.

Livigno är beläget nära St Moritz i Schweiz. Andra kända orter i närheten är Bormio vars åkutbud är mer anpassat för erfarna åkare. 

God snöstatistik i Livigno

Kan du och andra sidan inte få nog av snön är Livignos snöstatistik behaglig läsning. Orten toppar snölistan och dessutom skiner solen lite mer här än på andra platser beroende på områdets utsträckning från sydväst till nordost.

Det betyder att du ofta har goda chanser att njuta av utsikten i det vackra området som ligger i ett naturreservat.

Läs mer om Livigno här

Livigno hälsar dig välkommen till en prisvärd skidsemester!

Hotellkarta

AccommodationTypes

Skidsemester till Livigno

Skattefri zon

Livigno blev för många skidsäsonger sedan en skattefri zon på grund av sin avlägsna och isolerade placering. Det var under Napoleons tid som regeringen ansåg att det var synd om en så fattig och ensligt belägen by som Livigno varvid invånarna befriades från skatt. En fördel som än idag lever kvar i form av låga och bra priser.

Livigno är idag knappast ensligt och bestämt inte fattigt, men på ett eller annat sätt så har orten alltså förblivit skattefri till glädje för alla besökare.

Massor av restauranger

Livigno erbjuder äkta italiensk atmosfär med 125 restauranger med spännande rätter, bland annat från Valtelinaområdet. Den charmerande byn är en harmonisk blandning av nytt och gammalt med goda shoppingmöjligheter för dem som behöver en snöfri dag. After-ski äger rum på Stalet som erbjuder feststämning inspirerad av Österrike. 

Barnvänliga Livigno!

Denna härliga by är byggd för familjer. Många av byns hotell ligger vid pisten – det innebär att det är snabbt och smidigt att ta sig ut till Livignos många kilometer pister.

Det finns även ett stort barnområde med närhet till massor av caféer, så du kan njuta av en läcker cappuccino samtidigt som du håller ett öga på barnen.

Skidresor till Livigno

Få ett reseförslag till Livigno

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!