Les Arcs

422 km pister

137 liftar

243 kmBlå pister
129 kmRöda pister
50 kmSvarta pister

Les Arcs

Byns höjd 1800 m

Högsta skidåkning 3226 m

Liftkapacitet 220344 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 7 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Den vackraste skidåkningen på flera nivåer

Åk med Nortlander till Les Arcs 

Les Arcs är en fransk destination som ligger i vackra omgivningar. Skidområdet, som Les Arcs är en del av, heter ”Paradiski” och ger dig 425 km av pist med toppar på 3000 meter. Här kan man åka på glaciärer, i skogar, off-pist, nybörjarpister och mycket mer. På toppen kan man njuta av en panoramautsikt över Mont Blanc.  

Byn i Les Arc är uppdelad i 4 olika delar. Alla delar är döpta efter den höjd de ligger på. Här finns Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 och Arc 2000. Les Arc är ett bilfritt område och här finns gratis bussar mellan de fyra bydelarna. Nortlander har inkvarteringar i Arc 1800, Arc 1950 och Arc 2000.  

OBS! Om ni vill ha tillgång till hela Paradiski kostar det en avgift på €39 för sex dagar. I denna avgift ingår priority-line och en halv gratis skiddag på ankomstdagen.  

Fem snabba fakta om Les Arcs 

  • Fanatiskt fint skidområde 
  • Ski-in/Ski-out 
  • Varierade pister (blå, röd, svart)  
  • Bilfri by 
  • Massor av pistkilometer 

Läs mer om skidorten Les Arc

AccommodationTypes

En skidsemester till Les Arcs

Europas vackraste skidåkning

Les Arcs har ren luft, massor av plats och en avslappnad atmosfär både på pisterna och i byn. Om du tycker att skidåkningen ska passa till alla olika nivåer ska du absolut åka hit. Här finns det en stor variation av utmanade pister och efter en lång dag på pisten kan du njuta av en avslappande afterski.  

Skidåkningen i Les Arcs 

Les Arcs nedfarter varierar i svårighetsgrad. Här finns en pist för alla. Skidområdet är sammankopplat med orten La Plagne som är en del av Paradiski-området.  

Som en del av detta skidområde är Les Arcs det rätta destination för dig som vill maxa din skidsemester på pisten. Här finns många breda pister och även en speed-pist där rekordet är 251 km/t.  

Les Arcs skidområde har ett genomtänk, välfungerande liftsystem med många snabba stolliftar. I några av dessa liftar har ni utsikt över dalen La Rosiére och det ståtliga berget Mont Blanc.  

Sammankopplingen till La Plagne sker via en dubbeldäckad svävarbana ”Vanoise Express”. Paradiski har i allt 425 km pister och det gör det till ett av världens största skidområden. 

OBS! Det ingår 210 km pist i liftkortet. Om ni vill ha tillgång till hela Paradiski så kostar det en avgift på €39 för sex dagar. I denna avgift ingår priority-line och en halv gratis skiddag på ankomstdagen. Uppgraderingen kan göras hemifrån när ni bokar resan.    

Den röda spetsen  

L’Aiguille Rouge, den röda spetsen, är en fantastisk utsiktsplats med 360 graders panoramautsikt. Åk med kabinliften Varet och sedan Aiguille Rouge för att komma till denna utsiktsplats på 3226 meters höjd.  

Hit kan du även komma om du är fotgängare men glöm inte att ta med kameran. Utsikten över Mont Blanc och de italienska Alperna är något som ska förevigas.  

Skidåkarna kan ta den röda eller svarta pisten ner för backen och fotgängarna kan ta retur med kabinliften till Arc 2000 

Byn i Les Arcs 

Denna by har genomgått en förändring från tidigare betongkomplex till mysiga byggnader i chalet- stil. Arc 1950 och Arc 2000 är sammankopplade med en kabinlift som går till sent på kvällen.  

Talen i namnen på Les Arcs olika delar ska inte tolkas alltför bokstavligt. Arc 2000 fick sitt namn på 1960-talet för att symbolisera framtiden. I verkligenheten ligger denna del av byn på 2100 meters höjd.  

Arc 1950 och Arc 2000 är perfekta områden för familjer. Arc 1800 är mer utspritt med nyare lägenheter närmare backen än centrum. Alla delar har ett anständigt urval av barer och restauranger samt ski-in/ski-out   

Ett bilfritt område 

När du är på skidsemester i Les Arcs kan du parkera bilen på ett, av många, parkeringsområden. Du kan välja att gå, åka gratis skidbuss eller ta taxi runt i byn.  

Nattlivet 

Afterskin i byn är generellt rätt stilla men om man vill gå på en festlig afterski ska man ta till Arc 1800. Här finns det livliga barer och nattklubbar så som Red Hot Saloon. De bästa barerna i Arc 1950 är George’s vinbar och puben Les Belles Pintes 

Om du vill ta en drink på berget så kan du gå till igloo-byn vid Arc 2000. Detta är en rolig isbar och en isgrotta som har olika skulpturer. 

Les Arcs är inte den destination som har det högsta nivån på Michelin gastronomi men det finns många mysiga matställen runt om i byn. Köket varierar och här finns något för alla smaklökar.    

La Folie Douce i Les Arcs 

Den geniala och väldigt unika franska afterskistället som även har en restaurang öppnade 2019 i Arc 1800.  Här bjuds det på underhållning för alla generationer, fest och god mat.  

Det finns totalt tre restauranger som var har sitt egna tema på Le Folie Douce. Missa inte scenen på 360 grader så underhållning och fest pågår till sent på eftermiddagen.  

Andra aktiviteter än skidåkning

I hjärtat av Arc 1800 finns det ett stort inomhuscenter, Centre Aqualudique d’Arc 1800. Här finns det swimmingpools, jacuzzi, hammam, bastu och andra möjligheter för avslappning.  

Det finns även ett gym för er som har energi kvar i benen efter en lång dag på pisten.  

På pisterna finns det även möjligheter för att ha det lite extra kul med barnen. Det finns två kälkbackar, en i Arc 1800 och en i Arc 2000.  

En skidsemester i Les Arcs är något av det finaste renaste och mest snösäkra i hela Europa. Vi rekommenderar varmt Les Arcs och det fantastiska skidområdet Paradiski 

Resor till Les Arcs

Få ett reseförslag till Les Arcs

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!