Les Arcs

Vacker skidåkningen på flera nivåer Skidresor till Les Arcs

Åk med Nortlander till Les Arcs 

Les Arcs är en fransk destination som ligger i vackra omgivningar. Skidområdet, som Les Arcs är en del av, heter ”Paradiski” och ger dig 425 kilometer pist med toppar på 3000 meter. Här kan man åka på glaciärer, i skogar, off-pist, nybörjarpister och mycket mer. På toppen kan man njuta av en panoramautsikt över Mont Blanc.  

Byn i Les Arc är uppdelad i 4 olika delar. Alla delar är döpta efter den höjd de ligger på. Här finns Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 och Arc 2000. Les Arc är ett bilfritt område och här finns gratis bussar mellan de fyra bydelarna. Nortlander har inkvarteringar i Arc 1800, Arc 1950 och Arc 2000.

Nyheter till säsongen 2021/2022

Les Arcs öppnar en ny gondol för 10 personer som snabbt tar dig runt i skidområdet. Inte nog med det - Les Arcs får ett nytt museum, "The Museum of Mountain Animals" och en ny zip line som uppnår en hastighet på 130 km/h. Det är bara några av nyheterna den kommande säsongen i Les Arcs.

Fem snabba fakta om Les Arcs 

  • Fantastiskt fint skidområde 
  • Ski-in/ski-out 
  • Varierade pister (blå, röd, svart)  
  • Bilfri by 
  • Massor av pistkilometer 

Läs mer om skidåkningen i Les Arcs

425 km pister

134 liftar

225 kmBlå pister
145 kmRöda pister
55 kmSvarta pister

Les Arcs

Byns höjd 1800 m

Högsta skidåkning 3250 m

Liftkapacitet 220000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 8 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Arcabulle

Arpette

Mont Blanc

Le Slalom

Arc 1950

Vanoise Express

Våra mest populära boenden i Les Arcs

Europas vackraste sceneri Skidåkningen i Les Arcs

Les Arcs välkomnar dig med ren luft, massor av plats och en avslappnad atmosfär både i pisterna och byn.

Om du tycker att skidåkningen ska passa till alla olika nivåer ska du absolut åka hit. Här finns det en stor variation av utmanade pister och efter en lång dag på pisten kan du njuta av avslappnad afterski.  

Varierad skidåkning i Les Arcs 

Les Arcs nedfarter varierar i svårighetsgrad. Här finns en pist för alla, vare sig man är nybörjare eller expert. Utforska de branta opreparerade svarta pisterna eller glid fram i de mer flacka crusing-vänliga nedfarterna.  

En stor del av åkningen ligger på över 2 000 meters höjd vilket gör Les Arcs snösäkert. Skidområdet är sammankopplat med orten La Plagne som är en del av Paradiski-området.

Som en del av det stora och väl sammankopplande skidområdet Paradski är Les Arcs det rätta resmålet för dig som vill maxa din skidsemester på pisten. Här finns allt man kan önska sig. Allt från många breda pister och till en speed-pist, där der nuvarande rekordet är 251 km/t.  

Effektiva och snabba liftar

Les Arcs skidområde har ett genomtänkt, välfungerande liftsystem med många snabba stolliftar. I några av dessa liftar har ni utsikt över dalen La Rosiére och det ståtliga berget Mont Blanc.  

 

Sammankopplingen till La Plagne sker via en dubbeldäckad svävarbana ”Vanoise Express”. Paradiski har i allt 425 kilometer pister och det gör det till ett av världens största sammanhängande skidområden.

Den röda spetsen - otrolig panoramavy 

L’Aiguille Rouge, den röda spetsen, är en fantastisk utsiktsplats med 360 graders panoramautsikt. Åk med kabinliften Varet och sedan Aiguille Rouge för att komma till denna utsiktsplats på 3 226 meters höjd.  

Hit kan du även komma om du är fotgängare men glöm inte att ta med kameran. Utsikten över Mont Blanc och de italienska Alperna är något som ska förevigas.  

Skidåkarna kan ta den röda eller svarta pisten ner för backen och fotgängarna kan ta retur med kabinliften till Arc 2000 

Liftkortet i Les Arcs

När du köper en resa med Nortlander till Les Arcs är redan Paradiski-liftkortet inkluderat och du har  tillgång till hela området.   

En skidsemester i Les Arcs i Frankrike är något av det finaste, renaste och mest snösäkra i hela Europa. Vi rekommenderar dig varmt att åka till Les Arcs!

Läs mer om byn Les Arcs

Bilfritt och avslappnat Byn Les Arcs

Det är lugnt och skönt att strosa runt på gatorna i Les Arcs. Inte minst för att bilar är förbjudna i byn, som består av flera små byområden.

Denna by har genomgått en förändring från tidigare betongkomplex till mysiga byggnader i chalet- stil. Arc 1950 och Arc 2000 är sammankopplade med en kabinlift som går till sent på kvällen.  

Talen i namnen på Les Arcs olika delar ska inte tolkas alltför bokstavligt. Arc 2000 fick sitt namn på 1960-talet för att symbolisera framtiden. I verkligenheten ligger denna del av byn på 2100 meters höjd.  

Les Arcs flera bydelar

Arc 1950 och Arc 2000 är perfekta områden för familjer. Arc 1800 är mer utspritt med nyare lägenheter närmare backen än centrum. Alla delar har ett anständigt urval av barer och restauranger samt ski-in/ski-out   

Ett bilfritt område 

När du är på skidsemester i Les Arcs kan du parkera bilen på ett av de många parkeringsområdena. Du kan sedan välja att gå, åka gratis skidbuss eller ta taxi runt i byn.  

Restauranger och nattliv i Les Arcs

Afterskin i byn är generellt rätt stillsamt, men om man vill gå på en festlig afterski ska man bege sig till Arc 1800. Här finns det livliga barer och nattklubbar så som Red Hot Saloon. Bland barerna i Arc 1950 är George’s vinbar och puben Les Belles Pintes att rekommendera. 

Om du vill ta en drink på berget så kan du gå till igloo-byn vid Arc 2000. Detta är en rolig isbar och en isgrotta som har olika skulpturer. 

Les Arcs är inte det resmål som har det högsta nivån på gastronomi och kryllar av Michelin-restauranger, men det finns istället många mysiga matställen runt om i byn. Köket varierar och här finns något för alla smaklökar.  

La Folie Douce i Les Arcs 

Det geniala och väldigt unika franska afterskistället, som även har en restaurang öppnade 2019, i Arc 1800. Här bjuds det på underhållning för alla generationer, fest och god mat.  

Det finns totalt tre restauranger som var har sitt egna tema på La Folie Douce. Missa inte scenen på 360 grader, här pågår underhållning och fest till sent på eftermiddagen.  

Fler aktiviteter än skidåkning

I hjärtat av Arc 1800 finns det ett stort inomhuscenter, Centre Aqualudique d’Arc 1800. Här finns det swimmingpools, jacuzzi, hammam, bastu och andra möjligheter för avslappning.  

Det finns även ett gym för er som har energi kvar i benen efter en lång dag på pisten.  

På pisterna finns det även möjligheter för att ha det lite extra kul med barnen. Det finns två kälkbackar, en i Arc 1800 och en i Arc 2000.  

En skidsemester i Les Arcs är något av det finaste renaste och mest snösäkra i hela Europa. Vi rekommenderar varmt Les Arcs och det fantastiska skidområdet Paradiski 

Vill du veta mer om Les Arcs?

Kika in vår Les Arcs artikel med mängder av matnyttig information och tips. 

Vi vill göra dig uppmärksam på att barer, butiker, restauranger och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara stängda på grund av COVID-19.

Boenden i Les Arcs

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till Les Arcs

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Les Arcs något för dig?