Obergurgl

Vacker skidåkning Skidresor till Obergurgl

Välkommen till Obergurgl – en liten by som ligger i Ötztal nära gränsen till Italien. Byn ligger på imponerande 1.930 m.ö.h. och skidområdet bjuder på fantastisk skidåkning på hög höjd.

I Ötztal nära den italienska gränsen i Tyrol ligger Obergurgl omgivet av vackra bergstoppar. Denna lilla pärla i de österrikiska Alperna bjuder på den perfekta kombinationen av spektakulär natur, skidåkning i världsklass och en gästfri atmosfär som får dig att känna dig varmt välkommen. Byns läge på 1.930 m.ö.h. gör det till en av Europas högst belägna skidorter.

Obergurgl är inte bara en plats, det är ett skidåkarparadis som erbjuder både nybörjare och experter en oförglömlig upplevelse. Med sina snösäkra backar och moderna liftar kan du njuta av långa, breda pister och utmanande off-pist äventyr. Och när solen går ner bakom de majestätiska bergen, kan du koppla av i byns mysiga restauranger och barer, där du möts av en charmig blandning av traditionell österrikisk gästfrihet och internationell flair.

Fem snabba om Obergurgl

  • Snösäker skidåkning
  • Effektivt liftsystem
  • Bra offpistmöjligheter
  • Ski-in/ski-out på de flesta hotellen
  • Bra till skidfamiljen som vill bo fint

Läs mer om skidåkningen i Obergurgl här

Läs mer om väder, webcams & snödjup i Obergurgl här

Flyg & transfer på skidresan till Obergurgl

Vi erbjuder skidresor till Obergurgl med flyg från Arlanda, Kastrup och Landvetter. Självklart är transfer till skidorten alltid inkluderad i våra skidresor med flyg.

Se skidresor till Obergurgl med flyg från Arlanda

Se skidresor till Obergurgl med flyg från Kastrup

Se skidresor till Obergurgl med flyg från Landvetter

Faktabox

111 km pister

90 liftar

60 kmBlå pister
33 kmRöda pister
18 kmSvarta pister

Obergurgl

Byns höjd 1930 m

Högsta skidåkning 3030 m

Liftkapacitet 43000 per/t

Offpist Ja

Längsta nedfart 8 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Offpist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Bestsellers i Obergurgl

Snösäkert & på hög höjd Skidåkning i Obergurgl

Obergurgl är känt som ett paradis för skidentusiaster och det är inte så konstigt med tanke på vad skidområdet bjuder på - bra snöstatistik och skidåkning från november till maj.

Med hotell som ligger nära pisten behöver du inte gå långt för att komma ut i pisterna som sträcker sig från 1.800 m.ö.h. till hela 3.080 m.ö.h. Denna höjd garanterar dig inte bara fantastisk utsikt över det vackra landskapet utan även utmärkt snösäkerhet som ger optimala skidförhållanden hela vintersäsongen.

Obergurgl delar skidområde med Hochgurgl – ett skidområde som kan hålla pisterna öppna nästan året runt utan att ligga vid en glaciär. De två delarna hänger samman med kabinliften “Topexpress Gurgl” som tar dig från den ena bergstoppen till den andra på bara 12 minuter. Skidområdet bjuder på hela 112 km pist, 25 liftar och för dig som drömmer om offpist kan du se fram emot mängder av härlig orörd snö.

Skillnaden mellan Obergurgl-delen och Hochgurgl-delen kan beskrivas som att Hochgurgl lämpar sig bättre för familjer med långa och breda pister medan skidåkningen i Obergurgl är aningen mer utmanande med några brantare pister där även den mer erfarna skidåkaren kan testa sina gränser.

Även om skidområdet inte är det största har det något för alla typer av skidåkare och mängder av möjligheter. I skidområdet finns en rad olika restauranger med mat som mättar skidåkarmagen ordentligt.

Åk skidor i Obergurgl-Hochgurgl

Liftsystemet i Obergurgl-Hochgurgl är effektivt, välfungerande och man behöver sällan stå i liftkö. Du får känslan av att du har backarna för dig själv i denna gömda pärla med lagom breda pister som ger dig gott om tillfällen för självförtroendesvängar.

Kvällsskidåkning

Om dagens skidåkning inte är tillräcklig för dig finns det möjlighet för kvällsskidåkning varje måndag från mitten av december till slutet av mars. Här får du en minnesvärd kväll under stjärnhimlen med en exceptionell upplevelse på den 8 km långa pist nr. 6 som är upplyst.

Offpist

Om de 112 km pist inte är tillräckligt för dig finns det gott om orörd offpist i Obergurgl-Hochgurgl – det är en sak som är säker. Mellan Obergurgl-delen och Hochgurgl-delen finns det gott om möjligheter för dina breda skidor i den orörda snön. Vi rekommenderar alltid att du tar en lokal guide då det kan råda lavinfara.

Möjlighet för upp till 363 km pist

En liten detalj som inte är så liten är att när du köper ett liftkort som gäller mer än tre dagar får du även tillgång till de 5 andra skidområdena i Ötztal, bland annat Sölden med sina 144 km pist. Du kan enkelt ta dig till alla skidområdena med skidbuss. När du åker på en skidresa till Obergurgl kan du alltså välja från hela Ötztals pistmeny med allt från dalens små och trevliga skidområden till Alpernas mest populära skidområden.

Med liftkortet får du dessutom tillgång till “007 Elements” - ett populärt museum bland alla som älskar James Bond. Museet ligger på bergstoppen Gaislachkogl i Sölden så om det gömmer sig ett litet James Bond-fan i magen på dig så har du hittat rätt.

Läs mer om skidorten Obergurgl här

Trevlig & autentisk Om skidorten Obergurgl

Obergurgl kallas ofta för “Alpernas diamant” och detta är inte helt utan anledning. Här är det få människor och fantastisk skidåkning i det trevliga och välfungerande skidområdet. Dessa förhållanden och en touch av exklusivitet gör det till en diamant värd att besöka.

Varken skidområdet eller byn får byggas ut eftersom det är ett naturreservat. Det är vi glada för då det hjälper Obergurgl att behålla sin charm, autenticitet och originalitet. Man får bara lov att förbättra i det existerande skidområdet och byn. Det är bland annat detta som möjliggör att skidområdet är så effektivt och välfungerande.

Obergurgl är en trevlig och autentisk österrikisk by med skola, shopping och allt annat man kan förvänta sig av en liten by.

Äta i Obergurgl

De flesta av våra hotell i Obergurgl är med halvpension så du behöver inte tänka så mycket över vad du ska äta. Men om du ändå skulle få för dig att gå på upptäcktsfärd i Obergurgls lilla by finns det flera trevliga restauranger. De flesta restauranger serverar specialiteter ur det tyrolska köket.

Restaurangerna i pisten är också värda att besöka och du hittar många trevliga ställen runt om i skidområdet. Här serveras lokala specialiteter i fina stugor i äkta tyrolsk stil – allt från tyrolsk chark till “Bratkartoffeln mit Spiegelei und Speck”.

Vi rekommenderar dig att göra minst ett stopp på vackra “Top Mountain Star” - en cafébar som ligger vid bergstoppen Wurmkogl i Hochgurgl. Här får du en fantastisk 360 graders panoramautsikt över Ötztal och Dolomiterna i Italien. Det är inte en restaurang så du kan inte äta din lunch här men du kan njuta av den vackra utsikten från 3.082 meters höjd med en kall öl eller en varm choklad.

En annan rekommendation är Hohe Mut Alm som ligger vid toppen av Hohe Mut Bahn. Här kan du njuta i solen på loungeterrassen eller äta deras fantastiska mat som serveras av personalen i vackra lokala folkdräkter.

Förutom Hohe Mut Alm finns det en rad trevliga restauranger i skidområdet så du behöver aldrig åka runt hungrig länge.

Afterski i Obergurgl

Obergurgl är inte den största byn i Alperna men den ligger ju i Tyrol så självklart hittar du några bra afterskiställen i byn. Du kan räkna med “Hütteafterski” på berget och paraplybarer som serverar kall öl i rader.

Börja din afterski på Nederhütte som ligger i anslutning till pist nr. 6. Här börjar afterskin kl. 16 och det finns gott om tillfällen att dansa på deras stora solterrass. När du kommer ned för pisten kan du fortsätta festen på Fassl bar där det spelas musik från alla tidsåldrar.

En av de helt traditionella paraplybarerna i Obergurgl är Schirmbar Edelweiss där du kan få lokal öl eller några goda drinkar innan du glider vidare till ditt hotell för att äta kvällsmat.

Om du är mer åt det lyxigare hållet hittar du Hotel Jenewein och deras lyxiga paraplybar där du kan njuta av en drink på deras fina terrass med perfekt utsikt över pisterna.

Ladda upp på skidresan

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland annat en laddstation vid Festkoglbahn en det finns flera i byn. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Skidresor till Obergurgl med flyg från Arlanda

Skidresor till Obergurgl med flyg från Landvetter

Skidresor till Obergurgl med flyg från Kastrup

Våra hotell i Obergurgl

AccommodationTypes

Kälktur & längdskidåkning Aktiviteter i Obergurgl

Skidåkningen i Obergurgl är fantastisk men det finns även andra aktiviteter här.

Vuxen, barn, ung eller gammal - här finns något för alla. Allt från pirr i magen till att skvätta vatten.

Kälke för alla

Vem älskar inte ett pirr i magen? Det kan både barn och vuxna få på en kälktur i den lilla bergsbyn. Från toppen av Hochgurglbahn I till bydelen Pill i Hochgurgl kan du glida genom det snötäckta bergslandskapet. Banan är öppen dagligen och startar på hela 2.154 m.ö.h. så du behöver inte oroa dig över snösäkerheten. Du kan hyra kälke på flera ställen i byn eller vid toppen av liften. Själva kälkbanan är 2,3 kilometer lång och du glider genom hela 25 svängar med imponerande utsikter. Banan är kanske inte den längsta i Alperna men den kan skryta med en fallhöjd på 369 meter och är av det brantare slaget. Så om du är på jakt efter ett ordentligt pirr i magen är detta en av resans höjdpunkter.

Kälkbanan är även öppen en kväll i veckan då den är upplyst ända till kl. 22:30.

Vatten- & sportsaktiviteter

Om du tar skidbussen till Sölden hittar du Freizeit Arena mitt i byn. Här finns ett mindre badland med bastu och ångbastu. För dig som fortfarande har krafter kvar efter dagens skidåkning finns här bland annat även möjligheter för styrketräning, badminton och basket.

Längdskidåkning

Åker du inte bara utför och vill åka lite längd kan du göra det i Obergurgl. Här kan du nämligen utforska hela 12 kilometer längdspår.

E-Gokart

Med Bobsla kan du få rejält med fart om du inte fått tillräckligt av det i skidbacken. Bobsla är en slags elektrisk gokart som glider på snö. Så om du gärna vill ha rejält med fart och glida runt i snön så kan du hyra en e-gokart och få en instruktör till att visa dig runt.

Arrangemang med guiderna

I Obergurgl har vi även ett bra veckoprogram som våra duktiga guider arrangerar. Arrangemangen varierar från säsong till säsong och några är mot extra betalning. Nåra exempel är:

  • Pistvisning
  • Kälktur
  • Gemensam lunch

Utöver de nämnda aktiviteterna finns det andra möjligheter - det är bara fantasin som sätter gränser. För mer information, fråga guiderna när de ringer veckan innan avresa.

Få ett reseförslag till Obergurgl

Fyll i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Obergurgl något för dig?