Madonna di Campiglio

En pärla i de italienska Alperna Skidresor till Madonna di Campiglio

Den italienska pärlan Madonna di Campiglio ligger i de majestätiska italienska Alperna mellan Brenta Dolomiterna och Adamello-Presanella bergen.

Skidorten ligger mitt i de imponerande Brenta Dolomiterna och erbjuder ett varierande skidområde som passar utmärkt för både nybörjare och erfarna skidåkare. Skidområdet erbjuder 150 kilometer välpreparerade pister över tre sammanlänkade områden som bjuder på en härlig blandning av breda boulevarder och utmanande svarta pister. Historiskt är även skidorten känd för att ha varit värd när Ingemar Stenmark tog sin första seger i världscupen.

Madonna di Campiglio erbjuder något för alla - allt från italiensk charm, moderna faciliteter, kulinariska upplevelser till fantastisk skidåkning.

Fem snabba om Madonna di Campiglio

  • Effektivt liftsystem
  • Bilfritt centrum
  • UNESCO:s världsarvslista
  • Kort avstånd till liften från alla hotell
  • Matupplevelser utöver det vanliga

Läs mer om skidåkningen i Madonna di Campiglio här

Flyg & transfer på skidresan till Madonna di Campiglio

Vi erbjuder skidresor till Madonna di Campiglio med flyg från Arlanda, Kastrup och Landvetter. Självklart är transfer till skidorten alltid inkluderad i våra skidresor med flyg.

Se skidresor till Madonna di Campiglio med flyg från Arlanda

Se skidresor till Madonna di Campiglio med flyg från Landvetter

Se skidresor till Madonna di Campiglio med flyg från Kastrup

155 km pister

59 liftar

50 kmBlå pister
72 kmRöda pister
33 kmSvarta pister

Madonna di Campiglio

Byns höjd 1550 m

Högsta skidåkning 2500 m

Liftkapacitet 90000 per/t

Offpist Ja

Längsta nedfart 6 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Offpist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Skidåkning för alla nivåer Skidåkning i Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio är en pittoresk by vid foten av Monte Spinale i storslagna Brenta Dolomiterna. Det charmiga skidområdet passar utmärkt för både den erfarne och mindre erfarne skidåkaren.

Skidområdet har en speciell plats i skidhistorien, då det var här som Ingemar Stenmark tog sin första världscupseger 1974. Sedan dess har skidorten haft en stående plats på världscuptouren, vilket lockar både professionella skidåkare och entusiaster. Men låt dig inte skrämmas av skidortens status som världscupvärd, Madonna di Campiglio erbjuder skidåkning och utmaningar som passar alla nivåer.

Tre sammanlänkade skidområden

Skidområdet Madonna di Campiglio består av tre sammanlänkade skidområden som tillsammans bildar ett större skidområde. Dessa områden är Pinzolo, Folgarida och Madonna di Campiglio, med det sistnämnda som hjärtat i området och där de flesta pister finns.

Madonna di Campiglio ligger på 1.550 m.ö.h. där du överallt har enkel åtgång till skidområdet med sina 150 kilometer välpreparerade pister. Pisterna är smidigt sammankopplade med ett modernt liftsystem som består av 62 liftar, vilket gör det enkelt att utforska hela området utan långa väntetider i liftköer.

Skidåkning i Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio är bland annat känt för att vara värd för världscupen, men erbjuder mer än bara utmanande pister. Skidområdet här är varierat och erbjuder en fantastisk blandning av pister i blått, rött och svart, vilket garanterar skidåkning för alla nivåer. Så oavsett om du siktar på att bemästra någon av de branta världscuppisterna eller bara vill ha en lugn och härlig dag i pisterna, så finns det något som passar alla.

Under stora delar av säsongen så är skidområdet inte lika välbesökt, vilket innebär mer plats på pisterna – och vem uppskattar inte det? Detta gör Madonna di Campiglio till ett perfekt val för både nybörjare och barnfamiljer som vill testa på skidåkning för första gången.

Flera fina, blå pister leder hela vägen ner till byn, vilket är perfekt för familjer eller för dig som är ny på skidåkning. Några av de bästa blå pisterna i området är pist 50 "Pradalgo Facile", en bred och lagom lång pist, samt "Laghi", pist 85, som även den är bred och garanterar ett trevligt åk. Oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren skidåkare är dessa två pister definitivt värda ett eller flera åk.

Ett litet tips som vi gärna delar med oss av är pist 11 "Orso Brunos" samt pist 23 "Panciana". Dessa pister erbjuder fantastisk skidåkning och en total längd på 4,7 km. Pisterna vätter även mot norr, vilket betyder att snön här nästan alltid är i toppskick.

Skidområdet är unikt då du kan åka runt i hela området på blåa och röda pister utan att behöva ta dig an någon av de mer krävande svarta pisterna. Om du ändå föredrar svarta pister finns det givetvis även gott om möjligheter även för dessa åk.

Utmaningar på Madonna di Campiglios svarta pister

Är du redo att ta dig an några av Madonna di Campiglios mest utmanande svarta pister? I skidområdet, som breder ut sig vid foten av de majestätiska Brenta Dolomiterna, väntar fem imponerande svarta nedfarter som utmanar även den mest erfarna skidåkaren.

Pisten "Amazzonia" är den perfekta svarta pisten för att värma upp musklerna. Den startar från toppen av Pradalago-kabinliften och slingrar sig ned genom tät skog till det flackare området vid Nambino.

"Canalone Miramonti" är en känd pist från alpina världscupen, där skidåkare under 62 år har tävlat under världscuptävlingar.

Den svarta pisten "Spinale Direttissima" börjar vid toppen av Monte Spinale och är en brant pist rakt ner till stadens centrum. Pisten är en av skidområdets brantaste backar, med en lutning på över 70% på flera ställen. Backen går även under smeknamnet "Schumacher Streif" då det är här som Formel 1-mästaren Schumacher brukade testa sin hastighet.

Pisten "Pancugolo" är ett nyare tillägg i skidområdet och lovar för en utmaning och fina vyer. En annan svart pist är "Tulot Audi", som är uppkallad efter Audi. Pisten går även under smeknamnet "The Black Diamond" och lovar för ett adrenalinpåslag, krävande passager och en imponerande utsikt.

Oavsett om du är ute efter spännande utmaningar eller vill testa dina gränser på Madonna di Campiglios mest utmanande pister, finns det helt säkert en pist för dig.

Parker i Madonna di Campiglio

I Madonna di Campiglio hittar du två snowparks som passar alla som gillar att köra på skidor eller snowboard i parken. "Ursus Snowpark" är belägen vid toppen av Grosté-liften på 2500 meters höjd och brukar benämnas som en av Europas bästa snowparks.

För de yngsta och nybörjarna finns "Mini Ursis Park" vid "Zeledria Express" och erbjuder mindre boxar och enklare rails för en rolig och säker start på freestyle-äventyret.

I Pinzolo finns "Brenta Parken" och är placerad på ungefär 1.900 meters höjd under den svarta pisten "Grual". Parken erbjuder en bred variation av hinder för skidåkare och snowboardåkare på alla nivåer. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren freestyleåkare, erbjuder Madonna di Campiglio utmärkta möjligheter att testa på och förbättra dina tricks.

Restauranger i skidområdet

Runt om pisterna i Madonna di Campiglio finns ett brett utbud av matställen för att ta en paus och äta en bit mat på. Vi rekommenderar restaurangen "Cascina Zeledria" som ligger vid den blå pisten 54 "Malga Zeledria-Fortini", som är en av de bästa i hela skidområdet.

"Chalet Spinale", tidigare känd som "Chalet Fiat", ligger på toppen av "Monte Spinale" och är också en restaurang väl värt ett besök. De bästa pizzorna i skidområdet hittar du på "Rif Orso Bruno" som ligger vid Monte Vigo.

Läs mer om skidorten Madonna di Campiglio här

Skidresa till Italiens hjärta Skidorten Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio är en riktig pärla bland skidorter där kvalitet och lyx står i centrum. Här får du uppleva en av Italiens mest exklusiva skidorter, samtidigt som du är omgiven av de majestätiska Brenta Dolomiterna och det imponerande Adamello-Presanella området.

Skidorten är bland annat känd för sina exklusiva hotell, vilket gör resmålet perfekt för skidåkaren som söker en skidresa med komfort och service. Staden är utformad för att erbjuda sina besökare en lyxig upplevelse med allt från spaanläggningar av högsta klass till utsökta gourmetrestauranger, där två av dem är belönade med Michelinstjärnor. Glöm inte att boka bord i god tid, eftersom dessa populära restauranger ofta blir fullbokade snabbt.

Ski-in/ski-out – enkelt och bekvämt

Skidupplevelsen i Madonna di Campiglio är så smidig som den kan bli, då byn omges av välpreparerade pister och ett modernt liftsystem. Med ski-in/ski-out från nästan alla boenden är du aldrig långt från skidåkningen. Skidortens bredd är bara 500 meter, så oavsett var du befinner dig är det aldrig långt till skidåkningen. Här finns även en skidbuss som medför att alla områdets skidfaciliteter lättillgängliga.

Smidigt skidsystem

Madonna di Campiglio, tillsammans med Pinzolo och Folgarida-Marilleva, utgör ett sammanhängande skidområde. Medans Pinzolo erbjuder en lugnare, lantlig atmosfär med färre hotell, ger Folgarida-Marilleva direkt tillgång till pisterna med gott om ski-in/ski-out hotell. I centrum av detta skidsystem ligger Madonna di Campiglio som en livlig knutpunkt med en charmig gågata fylld med butiker och caféer.

Natursköna omgivningar

Området runt Madonna di Campiglio är en del av UNESCO:s världsarv, vilket innebär att byn har ett stort fokus på naturvård och hållbarhet. Staden strävar efter att vara bilfri och är därför omgiven av tunnlar som leder till flera parkeringshus för besökare. Detta bidrar till en lugnare och renare atmosfär i stadens centrum.

Gastronomi

Upplev den italienska kulturen genom fantastiska, gastronomiska matupplevelser! Oavsett om du föredrar en enkel pasta till lunch i backen eller en gourmetmiddag på kvällen erbjuder Madonna di Campiglio minnesvärda matupplevelser. Bland annat kan du hitta de två restaurangerna "Il Gallo Cedrone" och "La Stube Hermitage" här som båda har blivit tilldelade Michelinstjärnor. Överallt kan du hitta lokala viner och hemlagade delikatesser som återspeglar den italienska regionens kulinariska traditioner.

Vi kan lova för att Madonna di Campiglio är mer än bara en skiddestination - här får du en helhetsupplevelse där lyx, natur och skidåkning kombineras för en oförglömlig skidsemester. Planera ditt nästa skidäventyr här och upptäck själv varför så många återvänder år efter år.

Läs mer om aktiviteter i Madonna di Campiglio här

Skidresor 2024/2025 till Madonna di Campiglio med flyg från Arlanda

Skidresor 2024/2025 till Madonna di Campiglio med flyg från Landvetter

Skidresor 2024/2025 till Madonna di Campiglio med flyg från Kastrup

Hotellkarta

AccommodationTypes

Något för alla smaker Aktiviteter i Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio är mer än bara en naturskön skidort full av gastronomiska upplevelser. Utöver skidåkning finns det här även ett brett utbud av andra aktiviteter att uppleva.

Fatbikes

Föreställ dig känslan av dig att cykla genom snöiga landskap. I Madonna di Campiglio kan du göra det! Här finns möjligheten att hyra fatbikes, cyklar designade för att hantera djup snö, vilket gör även de brantaste backarna till en spännande utmaning. Du kan utforska området på egen hand eller delta i en guidad tur.

Paragliding

För den som söker ett äventyr med adrenalinkick erbjuder Madonna di Campiglio paragliding. Flyg högt över Brenta- och Adamello-Presanella Dolomiternas snötäckta toppar för en oförglömlig upplevelse. Detta är den perfekta aktiviteten för den äventyrslystna och för den som gillar höjder.

Kälktur

En skidsemester är inte komplett utan en kälktur. Från toppen av “Spinale” sträcker sig en tre kilometer lång kälkbacke som tar dig genom ett vackert landskap ner till en höjd av 1.730 m.ö.h.. Med en lutning på upp till 18% garanterar turen spänning för både stora som små.

Aktiviteter med Nortlanders guider

Nortlanders guider erbjuder varje vecka ett varierat veckoprogram med aktiviteter i Madonna di Campiglio. Programmet varierar och vissa aktiviteter kan innebära en extra kostnad. Exempel på aktiviteter som kan finnas i veckoprogrammet är guidad tur i pisterna, picknick, vinprovningar och varm choklad i pisten. Dessa evenemang ger dig fler möjligheter att njuta av och uppleva allt vad Madonna di Campiglio har att erbjuda.

Skidhyra i Madonna di Campiglio

Här hittar du rätt skidhyra till rätt pris för dig. Priserna är i SEK.

Antal dage 5 6 7 8
Ski Only Bronze 859 959 1159 1359
Ski Only Silver 1089 1209 1409 1609
Ski Only Gold 1529 1619 1889 2169
Ski og støvler Bronze 1229 1379 1639 1899
Ski og støvler Silver 1459 1629 1889 2159
Ski og støvler Gold 1899 2039 2379 2719
Snowboard Only 859 959 1159 1359
Snowboard og støvler 1229 1379 1639 1899
Hjelm 219 249 279 309
Ski only barn (max højde 130 cm) u. 11 549 659 739 819
Ski og støvler barn (max højde 130 cm) u. 11 799 939 1059 1179
Snowboard only barn (max højde 130 cm) u. 11 549 659 739 819
Snowboard og støvler barn (max højde 130 cm) u. 11 799 939 1059 1179

Få ett reseförslag till Madonna di Campiglio

Fyll i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!