Zell am Ziller

Faktabox

625 km pister

139 liftar

169 kmBlå pister
382 kmRöda pister
74 kmSvarta pister

Zell am Ziller

Byns höjd 580 m

Högsta skidåkning 3250 m

Liftkapacitet 268640 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 12 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Rosenalm

Skidresor till Zell am Ziller

Zell am Ziller tillhör de något större österrikiska skidorterna med cirka 4000 invånare under lågsäsong. Orten är belägen i ett naturskönt område med floden Ziller vackert slingrande genom byn. Själva området Zillertal består av en rad olika skidorter som du kan förflytta dig mellan, antingen med lift eller med skidbuss.

Prisnivån här är ganska låg jämfört med andra österrikiska skidorter.

5 snabba om Zell am Ziller

  • Enormt skidområde
  • Skidåkning på glaciären
  • Trevlig atmosfär
  • Familjevänligt 
  • Snösäkert 

Läs mer om Zell am Ziller 

Trygg på egen hand

Zell am Ziller är del av vårt koncept Trygg på egen hand, Det betyder att det inte finns guideservice på skidorten, men du har fortfarande trygghet när du bokar en paketresa med oss. Du har därmed frihet att planlägga din skidsemester precis som du själv vill, men du betalar inte för guideservice.

Du har givetvis säkerheten att Nortlander är medlem av rejsegarantifonden. Om du behöver ta kontakt med oss kan du alltid komma i kontakt med huvudkontoret i våra öppningstider.

När du bokar en paketresa omfattas du av paketreselagen, som skyddar dig som konsument. Skulle något oförutsägbart inträffa omfattas du av resegarantin. Detta skydd har du inte om du bokar flyg och hotell på egen hand. 

En resa med trygg på egen hand kan endast bokas online.

Läs mer om trygg på egen hand här

Skidresor till Zell am Ziller

Skidområdet

Här finns självklart möjlighet till läcker skidåkning..!

Hintertuxglaciären är belägen på 3286 meters höjd och erbjuder glaciäråkning i världsklass samt en utsikt som du sällan finner i de österrikiska alperna. 

Zell am Ziller tillhör Zillerdalen, som sägs vara den största dalen i Österrike för skidåkning... Och det ligger det något i detta!

De fyra stora skidområdena; Mayrhofen, Zell am Ziller, Hintertux och Kaltenbach har nämligen tillsammans 506 km pist!

 

Skidåkningen sker på hög höjd och man måste ta gondolen både upp och ner från byn. Området hänger väldigt bra samman och vill man dela upp sig under dagen är det fortfarande alltid väldigt enkelt att mötas på ”mitten” igen när det är dags för lunch.

Skidresor till Zell am Ziller

Zell am Ziller - en by med anor

Zell am Zillers historia sträcker sig ända till 600-talet med förflutet inom guldindustrin.

Mitt i centrala Zell ligger Zillertals eget bryggeri där den berömda Zillertalbier bryggs och mellan Jenbach och Mayerhofen går ett gammalt ånglok som passerar genom Zell.

Åkturen är en oförglömlig upplevelse och ett utmärkt tillfälle att se hela den vackra dalen och det idylliska landskapet.

På skidor i området

Det kan ta lite tid att transportera sig från byn upp till skidområdet Zillertal. Men väl på plats kan du glädja dig åt ett av Österrikes största skidområden sammanlänkat av 150 liftar och med höjdskillnader som alla oavsett nivå och ålder kan ta del av.

Passa även på att besöka Gerlosstein som är beläget alldeles intill Zell. Här kan man nämligen åka kälke längs en sju kilometer lång ljusslinga med regelbundna depåstopp längs vägen där varma drycker serveras.

 

Liftkortet inkluderar dock hela Zillertal, dvs hela 639km pist och vill man därför någon dag prova på andra områden kan man t.ex. åka till Mayrhofen, Fügen eller Hintertuxglaciären.

Storleken på skidområdet är jämförbart med många franska skidområden. Skillnaden är att pisterna i Österrike är något lättare.

I Zell am Ziller är även nybörjarbackarna belägna på höjder som garanterar god snökvalitet. Dessutom är stämningen mer avslappnad med små trähyddor som pryder skidområdet. Zell am Ziller är precis som de flesta andra österrikiska destinationer perfekt för barnfamiljer.

Skidskola

Till dig som ska på skidsemester med barnen kan du även boka skidskola. 

Ta med familjen till Zell am Ziller och upplev stämningen i en by där barerna är mysiga, maten billig och charmen bestående.

Hotellkarta

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till Zell am Ziller

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Zell am Ziller något för dig?