Skandinaviens största skidresebyrå

Vem är Nortlander? Skandinaviens ledande skidresebyrå

Skidåkande entreprenörsstudenter

För mer än 3 årtionden sedan började två studenter på Copenhagen Business School (CBS) att arrangera skidresor för deras studiekamrater.

Vad de inte visste då var att det skulle leda till skapandet av en av Skandinaviens i särklass största skidresebyråer.

Mads Nortvig och Mikhael Melander studerade i början av 90-talet på Copenhagen Business School. De upptäckte snabbt ett hål i marknaden för vinterresor som bara väntade att bli utnyttjat. De två unga männen tog halva sina efternamn och satte ihop dem till företagsnamnet Nortlander.

I mitten av 90-talet gick det snabbt

Enligt Mads och Mikhael kom det stora genombrottet i mitten av 90-talet då de valde att gå “all-in” på den särskilt populära skidorten Val Thorens i de franska Alperna.

Val Thorens är högt beläget med ett effektivt liftsystem och bra snösäkerhet - två saker som verkligen värdesätts i denna bransch.

Egna hotell och charterflyg

Satsningen med att fokusera på Val Thorens och senare andra högt belägna skidområden i Alperna visade sig vara en jättesuccé. Det ledde till att Nortlander köpte in sig på några av de första charterflygen till Alperna och började med att driva sina egna hotell. Självklart eftersom Mads och Mikhael menade att det innebar bra affärer men enligt Mads Nortvig fanns det även en annan anledning.

Vi kunde konstatera att fransmännen inte var så bra på den särskilda skandinaviska formen av afterski som många av våra kunder älskar. Vi fick efterhand också en känsla av hur hotell kan drivas mer effektivt, berättar Mads Nortvig.

Historien fortsätter

Nortlander har valt ut de bästa skidorterna i Alperna. Vi skickar årligen iväg tiotusentals skidtokiga skandinaver till fler än 20 skidorter i de franska, österrikiska och italienska Alperna både med flyg, buss, tåg och egen transport. Idag driver dessutom Nortlander en rad hotell i Österrike med skandinavisk personal och ett stort nätverk av samarbetspartners runt om i Alperna. Alla har det gemensamma målet att göra din skidresa till den resa du förtjänar. Varje gång, för vi välkomnar naturligtvis många skidgäster nästa år igen.

Skinetworks & Travelheart Family

Nortlander är del av Skinetworks som är Nordens största skidresebyrå. Skinetworks består även av de välkända varumärkena Danski och Slopetrotter. Läs mer om det här. Skinetworks är din garanti för att det är ordning på det praktiska och besvärliga så att du kan njuta av din välförtjänta skidresa. Vi ser till så att det är ordning på allt det tråkiga som bara ska vara på plats för att man ska kunna njuta av skidresan. Du kan vara säker på att det är många års erfarenhet och många dedikerade Skinetworkers bakom allt det praktiska i din resa.

Skinetworks är sedan hösten 2023 del av resekoncernen Travelheart Family som har rötter i Jylland och samma kärnvärden som oss - nämligen fokus på närhet till gäster, dansktalande personal på destinationerna, bra reseupplevelser och en hög servicenivå. Det betyder att det är starka krafter bakom Skinetworks och våra varumärken.

Inte sovande till succé

Positionen idag som en ledande skidresebyrå är uppbyggt och förstärkt genom åren tack vare blod, svett, tårar och särskilt hårt arbete – och självklart lite skidåkning däremellan. Det handlar trots allt om att känna sin produkt före man kan sälja det.

Vill du veta mer om Nortlanders verksamhet?

Du är mer än välkommen att skriva eller ringa till oss, oavsett om det bara är för att prata eller om det är för att hitta din nästa skidsemester.

Vi ses!

Telefon:

040-664 70 80 eller 08-664 70 80

Email:
info@nortlander.se