Skandinaviens största skidresebyrå

Vilka är vi?

How it all started...

För mer än 3 decennier sedan (1990) fick 2 danska universitetsstudenter, Mads Nortvig och Michael Melander idén att arrangera "skolresor" för sina medstuderande. 

Vad de då inte visste, var att det snart 30 år senare skulle vara en av skandinaviens största skidresebyrå. 

Och hur de kom på namnet Nortlander? Kika en extra gång på grundarnas efternamn så har du svaret (Nort - Lander)!

"Man får inte en succé om man inte visar framfötterna"

Den position på marknaden som Nortlander idag har, har vi byggt upp under många år och med blod, svett, tårar och en hel massa hårt arbete.

... och självklart med en del skidåkning där emellan!

Det handlar trots allt om att känna sin produkt och att kunna vara stolt över den.  

I mitten av 90-talet gick det plötsligt fort

Både Mads och Michael intygar att det stora genombrottet kom i mitten av 90-talet då de valde att arrangera resor till den populära skidorten Val Thorens i Frankrike.

Val Thorens ligger högt och har ett effektivt skidsystem, två nyckelfaktorer för att skapa väl genomförda skidresor som gästerna tycker om.

Egna hotell & charterflyg

Valet man gjorde att satsa på Val Thorens och senare också andra högt belägna skidområden i Alperna visade sig vara en framgångssaga.

Nortlander fick möjlighet att köpa in sig på ett par av de första charterflygen som flög till Alperna och småningom tog man beslutet att driva sina egna hotell.

Givetvis gjorde man det på grund av att man värderade att det var en god investering, men för Mads Nortvig fanns det också en annan anledning...

"Vi kunde konstatera att fransmännen inte var så bra på den helt speciella form av "skandinavisk afterski" (som våra gäster älskar). Det i kombination av, att vi kände att vi kunde driva våra egna hotell mer effektivt gjorde att vi tog beslutet att ha våra egna Nortlander-hotell."

Nortlander idag

Idag sänder Nortlander tusentals skidglada skandinaver till ca 30 destinationer i de franska, österrikiska och italienska Alperna från Arlanda, Landvetter och Kastrup.

Vi har 6 hotell vi driver av egen maskin där personalen är skandinavisk och har en uppsjö andra partners runt om i Alperna som alla ser till att Nortlanders gäster får den skidsemester man betalt för.

Nortlanders resa fortsätter än idag och vi är absolut inte färdiga med att växa, bli bättre och utvecklas!

Nortlander är en del af Skinetworks, som är Nordens största resebyrå - läs mer om Skinetworks här

Fördelar att boka en paketresa genom oss

Om du köper en paketresa genom oss är det vi som ansvarar för dig.

Du behöver bara hålla reda på en enda kontakt om något skulle inträffa, oavsett om det handlar om en strejk eller att flygbolaget går i konkurs. 

Du slipper även att tänka på en mängd olika kontakter, försäkringar och dokument, utan har allt samlat på ett ställe. Det har vi som resebyrå ordning på! 

När du bokar en paketresa omfattas du av paketreselagen, som skyddar dig som konsument. Skulle något oförutsägbart inträffa omfattas du av resegarantin. Detta skydd har du inte om du bokar flyg och hotell på egen hand. 

Vill du veta mer om Nortlanders verksamhet?

Du är mer än välkommen att skriva eller ringa till oss, oavsett om det bara är för att prata eller om det är för att hitta din nästa skidsemester.

Vi ses!

Telefon:

040-664 70 80 eller 08-664 70 80

Email:
info@nortlander.se