Alpe d´Huez

Faktabox

250 km pister

81 liftar

110 kmBlå pister
79 kmRöda pister
61 kmSvarta pister

Alpe d´Huez

Byns höjd 1860 m

Högsta skidåkning 3330 m

Liftkapacitet 90000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 16 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Marmotte 2300

Stadium Piste

Signalet

Pic Blanc

Skidresor till Alpe d'Huez..

Alpe d'Huez

Skidområdet runt Alpe d'Huez är verkligen perfekt genomtänkt så att alla, oavsett nivå, kan ta del av allt området har att erbjuda.

Förutom härlig och varierad skidåkning, bjuder Alpe d'Huez på ett fantastiskt och levande byliv, som tilltalar både skidåkaren med festlust och er som bara vill ta det lugnt och njuta av varandras sällskap.

Läs mer om Alpe d'Huez här

Skidorten kännetecknas av:

  • Solsäkert
  • Snösäkert
  • Barnvänlig by
  • Mycket att göra - utöver massor med skidåkning såklart!

AccommodationTypes

Skidresor till Alpe d'Huez "Om solen inte skiner i Alpe d'Huez, är det för att det är natt"

Byns gamla motto är faktiskt inte långt bort från sanningen. Alpe d'Huez har länge toppat den officiella solstatistiken över skiddestinationer i Alperna. Så till dig som älskar skidåkning under en djupblå himmel finns det knappast en mer perfekt skidort - här får du behovet av både sol och snö tillfredsställt på samma skidresa.

På skidor i Alpe d'Huez

Det 249km stora skidområdet Les Grandes Rousses är utformat så att alla de nybörjarvänliga pisterna utgår från byn medan de större utmaningarna väntar på experterna längre ut i systemet. Men oavsett om du helst åker svarta eller blå pister så tar skiddagen sin början vid den stora platån, som ligger ovanför byn, vilket gör att du alltid snabbt och smidigt tar dig till och från pisten, om du skulle behöva en paus.

Från platån börjar sedan skidäventyret på 1800 meters höjd och fortsätter hela vägen upp till Pic Blanc på 3330 meters höjd över havet. Man behöver ingen större fantasi för att föreställa sig utsikten härifrån. Här får man verkligen ett intryck av Alpernas majestätiska storhet även under de dagar med bara någorlunda sikt kan man se Mont Blanc.

Skidskola

Till dig som ska på skidsemester med barnen erbjuder vi skandinavisk skidskola. Mer om skidskola hittar du här

Europas längsta...

Från Pic Blanc har du både svarta, röda och blå valmöjligheter när det börjar gå nedåt igen. Le Tunnel tar dig igenom berget och ut på andra sidan ut till vad som endast kan beskrivas som hardcore skidåkning, då det strax efter tunneln går brant ner. Vill du hellre åka blått eller rött så kan du i stället ta liften över berget, varifrån det sluttar mer jämnt ner mot byn.

Du kan även välja att ta den 16km långa Sarenne pisten Europas längsta svarta pist. Sarenneturen, som pisten populärt kallas, slutar nedanför byn varifrån en lift tar dig tillbaka upp till Alpe d'Huez by igen.

Charmerande och barnvänlig skidsemester

När du är på semester i Alpe d´Huez kan du njuta av den äkta charmen i den äldre bydelen med hus i trä och sten eller den mer moderna bydelen med fantastiska inköpsmöjligheter genom sitt inköpscenter, som gör semestershoppingen behaglig, även i snöväder. Här kan du bland annat köpa ett par badbyxor inför simturen i byns uppvärmda pool.

Byn är mycket mer än bara skidåkning och Tour de France. Den avslappnade stämningen, de goda restaurangerna och de många aktiviteterna utanför pisten gör Alpe d´Huez till en perfekt destination för hela familjen. Ni kan alltid ta en paus från backen genom att t.ex. besöka byns skridskobana eller Palais des Sports, som är byns sportcenter, där tiden flyger iväg med bland annat simhall, tennis, badminton eller klättervägg

Afterski

Från Alpe d´Huez kan du också ta dig till La Folie Douche, som är känt från både Val d´Isere och Val Thorens för sin festliga after ski i backen. Här håller naturligtvis också Nortlander till fram till dess att solen sänker sig och det är dags att ta sista åket ner mot byn.

Din nästa skidresa

Det finns självklart många orsaker till varför du bör låta din nästa skidresa gå mot Alpe d´Huez skidåkning som passar alla nivåer, byn som bjuder på en rad aktiviteter utanför pisterna för alla åldrar, även de allra minsta eller för dom som inte nödvändigtvis tar del i skidåkningens tjusning och sist men inte minst är Alpe d´Huez helt enkelt en charmerande och levande by med ett brett utbud av restauranger, trevliga pubar och många diskotek.

Det finns många anledningar till att resa till Alpe d´Huez och här har en del av dem presenterats, vi hoppas du fått mersmak!

Resor till Alpe d'Huez

Få ett reseförslag till Alpe d'Heuz

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!