Mayrhofen

För hela familjen Skidresa till Mayrhofen

Välkommen till Zillertals charmiga pärla Mayrhofen. Det är ännu inte många svenskar som fått upp ögonen för Mayrhofen trots det populära österrikiska läget.

Mayrhofen ligger i den bakre delen av Zillertal i hjärtat av Tyrol där även med Zell am Ziller, Stumm och Hintertux ligger. Mayrhofen tillhör Zillertaler Superskipass med hela 535 km pist som därmed är bland Österrikes liftkort med flest km pist. I Mayrhofen får du skidåkning i världsklass, ett stort skidområde och Zillertals bästa afterski. 

Fem snabba om Mayrhofen

  • 535 km pist för alla nivåer
  • En av Österrikes brantaste pister
  • Mängder av restauranger med billig och god mat i backen.
  • Österrikisk afterski
  • Bra offpistmöjligheter

Läs mer om skidåkningen i Mayrhofen här

Faktabox

535 km pister

180 liftar

165 kmBlå pister
295 kmRöda pister
75 kmSvarta pister

Mayrhofen

Byns höjd 633 m

Högsta skidåkning 3350 m

Liftkapacitet 322000 per/t

Offpist Ja

Längsta nedfart 11 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Offpist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Populära skidresor till Mayrhofen med flyg från Arlanda

Populära skidresor till Mayrhofen med flyg från Landvetter

Populära skidresor till Mayrhofen med flyg från Kastrup

Skidåkning för alla nivåer Skidåkningen i Mayrhofen

Mayrhofen är en relativt okänd pärla för svenskarna även om det är en av de mest besökta skidorterna i Tyrol. Det är det bland annat tack vare all den skidåkning du får med liftkortets hela 535 km pist. Det innebär att det finns massor att utforska på din skidresa till Mayrhofen.

Själva Mayrhofens skidområde består av 142 km pist och 15,4 km markerade rutter utanför pisterna. När du åker på en skidresa ingår däremot ett större liftkort, Zillertaler Superskipass, med hela 535 km pist. Mayrhofens skidområde har allt från nybörjarpister till Österrikes brantaste pist, Harakiri, med en lutning på hela 78 % - en pist som får den mest avancerade skidåkaren att svettas. Mayrhofen delas i runda svängar upp i två bergsdelar, Penken och Ahorn, där du hittar allt som ett skidåkarhjärta kan begära.

Nära Mayrhofen har du även möjlighet för glaciärskidåkning på Hintertux med skidåkning på 3.350 meters höjd. Bussen kör från Mayrhofen till Hintertux varje dag. Färden tar ca 15 min och är gratis för dig med liftkort. Hintertux-glaciären är väl värt ett besök - dels för att snön så gott som alltid är perfekt och dels för de fantastiska upplevelserna på toppen av glaciären.

Du kan bland annat åka skidor i Zell am Ziller, Hochzillertal, Fügen/Spieljoch och Hochfügen.

Skidåkning för alla nivåer

I skidområdena Zillertal Arena och Mayrhofen är många pister röda som passar bra till de mer erfarna skidåkarna. Men oroa dig inte, i Mayrhofen finns det flera blå pister som gör Mayrhofen till aningen mer barn- och nybörjarvänligt.

Om du är mer för lätta nybörjarpister bör du åka upp på Ahorn-berget som är ett litet område i Mayrhofen vid slutet av huvudgatan. I området finns 18 km pist och 6 liftar. Här finns 9 kilometer sammanhängande blå och breda pister som är skräddarsydda för barn.

Här hittar du även ski-cross-banan för barn och restaurangen/baren “White Lounge” som är byggd av is. Från botten av den breda blå pisten går en stor stollift så barn och nybörjare behöver inte köra helt slut på sig i de klassiska släpliftarna.

På din skidresa till Mayrhofen rekommenderar vi dig att prova på den blåa pisten nummer 67/63. Det är en av våra favoriter då den är härligt bred och ofta med riktigt bra snöförhållanden. Pisten blir sällan uppkörd under dagen och dessutom ligger den i ett område där det normalt inte är så mycket människor - och det gillar vi!

En annan pist som vi tycker att du ska prova på är nummer 13 i Mayrhofen. Denna pist är utan tvivel på listan över våra favoritpister i Zillertal när vi talar om snöförhållanden, lutning och antal människor i pisten. Den kan vara lite svår att hitta men det är absolut ett försök värt, för när du äntligen hittar den får du den nästan helt för dig själv! Det innebär att snön är bra nästan hela dagen. Det är en röd pist som bjuder in till att sätta ordentligt med fart på och åka din bästa skidåkning - en äkta självförtroendepist!

Det enda minuset med pisten är att den är kort. Nöjet varar därför inte länge men som tur är kan du alltid ta en runda till! När du kommer till pisten åker du först genom ett litet parti med träd längs en smal stig. Härefter kommer du ut på ett brett parti som prepareras som en vanlig pist. Till skillnad från alla andra pister har du ett parti för dig själv eftersom den är svår att hitta. Vi kallar den för Zillertals hemliga juvel så hjälp oss bevara hemligheten!

En grym röd pist för den mer erfarne skidåkaren, som självklart står på vår favoritlista, är den röda pisten nummer 18, Sportsabfahrt, i Zell am Ziller. Det är en riktigt bra pist tack vare längden och variationen som den bjuder på. Pisten ligger för sig själv så att du inte störs i din skidåkning genom att korsa andra pister. Här har du möjlighet att sätta ordentligt med fart på nedför pisten som är både brant, bred och smal. Det är alltså en pist som har allt! Normalt är snöförhållandena riktigt bra och vi rekommenderar dig varmt att prova på denna pist.

Om du föredrar att hänga i parken hittar du Vans Penken Park i Mayrhofen. Det är en stor lekplats för snowboardåkare och jibbers med 6 olika områden från barnområden till de mest avancerade hoppen.

Är en lutning på 78 % för mycket?

Om det inte skrämmer dig bör du självklart prova på Österrikes brantaste pist, Harakiri. Pisten ligger på Penken-berget i Mayrhofen. Pisten är inget för nybörjare utan för dig som älskar att ta steget längre för att ha något spännande att berätta om för vännerna därhemma. Så om du gillar utmaningar är den helt klart värt ett besök!

Längdskidåkning i Mayrhofen

I Mayrhofen hittar du 33 km välpreparerade spår till längdskidåkning. Det längsta är 10 km och går från Mayrhofen till Hollenzen. Det finns även ett 25 km långt regionalspår som går från Zell am Ziller till Mayrhofen.

Skandinavisk skidskola

I Mayrhofen erbjuder vi skandinavisk skidskola. Läs mer om skidskola i Alperna här.

Läs mer om skidorten Mayrhofen här

En charmig & trevlig skidort Om skidorten Mayrhofen

Mayrhofen är en charmig och trevlig skidort med en vacker kombination av modern och äkta tyrolsk stil. Du kommer definitivt inte bli uttråkad utanför skidåkningen. Det är nämligen i Mayrhofen som du hittar Zillertals bästa afterski! Den börjar redan på eftermiddagen om du känner för att avsluta skiddagen tidigt.

Mayrhofen är en gömd pärla i Zillertal som är fullproppad med österrikisk charm och trevliga gator. Om du strosar ned för huvudgatan i Mayrhofen möts du av en äkta alpstämning. I byn bor lite över 3.800 invånare och i stort sett alla känner varandra.

Utöver den äkta alpstämningen i byn måste vi bara berätta för dig om de vackra utsikterna du får uppleva här. Byn ligger mitt i Tyrols vackra bergslandskap och floden Ziller slingrar sig längs byn och lockar många glada skidgäster år efter år. Det innebär att byn är omgiven av vackra berg på båda sidorna. Det ger ett fantastiskt öppet landskap där du kan njuta av utsikten över de vackra snöklädda bergstopparna – den utsikt som vi älskar mest av allt!

Öl, Flying Hirsch & ett igloohotell

Mayrhofen har lite av allt och du kommer inte sakna något. Mayrhofen är för dig som vill ha en kombination av häftig varierad skidåkning och lika häftig afterski! Mayrhofens afterski är ett kapitel för sig och så är även det efterföljande nattlivet - för den som har mer energi kvar i benen.

Om du är redo för afterski rekommenderar vi dig att besöka Brück‘n Stadl som är det mest klassiska afterskistället i Mayrhofen. Här serveras öl och flying hirsch i mängder och DJ:n kickar igång festen på ett oklanderligt sätt när alla gäster beordras att sätta sig ner för att sedan hoppa upp igen och kicka igång festen tillsammans.

Vill du hellre få en alldeles speciell afterskiupplevelse bör du spana in välkända White Lounge Igloo bar. Här kan du festa loss och dricka drinkar som är lika kalla som omgivningen. Baren är, som namnet antyder, byggd i en igloo. Klicka ur skidorna och njut av en färgglad cocktail på 2.000 meters höjd. Som grädde på moset finns här även en stor och fin solterrass om du vill jobba på gogglebrännan.

Även Yeti Bar är väl värt ett besök på din skidresa till Mayrhofen. Det är ett av de mest populära afterskiställena i Mayrhofen. Även på Ice Bar som ligger vid botten av huvudliften Penkenbahn är det alltid fest. De har sin egen maskot och ett dansgolv för den som vill visa upp sina skills. I Mayrhofen är det garanterat bra österrikisk fest och om du vill dansa hela natten lång är det stället för dig!

Om du föredrar lite mer lugn afterski hittar du även flera fina vinbarer i Mayrhofen. Här kan du avsluta skiddagen genom att njuta av ett glas vin omgiven av vita berg och eftermiddagssolens sista strålar.

Matupplevelser i Mayrhofen

Inte nog med att Mayrhofen är en livfull by med ett bra utbud på afterskiställen och barer – här finns även gott om bra restauranger. Oj, vad många bra restauranger det finns i Mayrhofen. Efter en lång dags skidåkning då du inte tror att dagen kan bli bättre så tar du faktiskt fel. Gå förbi slaktaren nära Penkelbahn och köp en Semmel med två stora och varma frikadeller, en Schnitzel eller lite påläggsskinka. Det är ett jättebra ställe att ta ett mellanmål eller för att stilla den lilla hungern!

Mayrhofen är byggd på ett sätt så att i stort sett allt du behöver finns på huvudgatan – en gata som alltid surrar av liv och glada dagar. Det är även här du hittar ett hav av trevliga restauranger och caféer. Det finns restauranger för alla smaker – inte minst för dig som vill smaka på de klassiska österrikiska rätterna.

Värt att veta om Mayrhofen

På din skidresa till Mayrhofen har du liftkortet Zillertaler Superskipass inkluderat och du har tillgång till Mayrhofen, Ahorn, Kaltenbach, Hochfügen och glaciären Hintertux. De fem områdena hänger inte samman med varandra men det finns ett välfungerande transportsystem mellan dem som ingår i liftkortet. Du har därmed tillgång till över 500 välpreparerade km pist som sträcker sig från 580 till 3.250 meters höjd.

Sammantaget är infrastrukturen i Zillertal mycket bra. Oavsett var du bor eller var du vill åka skidor har du möjlighet att enkelt ta dig runt med bussarna som ingår i liftkortet.

Ladda upp på skidresan

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland annat en laddstation vid Parkplatz Europahaus men det finns flera i byn. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Läs mer om aktiviteter i Mayrhofen här

Våra boenden i Mayrhofen

AccommodationTypes

För fart- & vattenhundar Aktiviteter i Mayrhofen

Är du vuxen, barn, ung eller gammal? Gillar du skidåkning eller shopping och wellness? Oavsett vem du är så har Mayrhofen något för dig. Här finns något för alla smaker.

Här kan du gå på bio, simma, slappna av i wellness, bowla, åka kälke, shoppa, spela tennis, spela squash och åka skridskor. Mayrhofen ger alla möjligheterna till en minnesvärd skidresa med mängder av aktiviteter på programmet.

Toboggan – pulka för alla

Barn älskar det och vuxna älskar det ännu mer. Få ett sus i magen när du kastar dig ned för pulkabacken. Åk ned för pulkabacken genom det snöklädda landskapet i ditt eget tempo. Om du behöver fylla på batterierna längs vägen kan du göra ett stopp på Rastkogelhütte. De serverar bland annat varmchoklad, Jägertee och snacks.

Piruetter på skridskobanan

Att åka skridskor på skridskobanan i Mayrhofen är fantastiskt skoj för hela familjen, alla vännerna eller kanske hand-i-hand med din partner. Det spelar ingen roll om det är strålande solsken eller snö som faller från himlen. Du kan alltid göra piruetter på isen på din skidsemester i Mayrhofen. Skridskoåkning är det perfekta alternativet till skidåkningen och ett alternativ utan åldersgräns.

För resesällskapets vattenhundar

Mayrhofens äventyrsbad, Erlebnisbad Mayrhofen, är ett populärt ställe bland vattenhundar i alla åldrar. Här finns det gott om möjligheter att plaska runt i den 300 kvm stora poolen. Den gigantiska vattenrutschkanan som är 101 meter lång kommer säkert att få ditt hjärta att slå lite snabbare. Eller varför inte prova på Crazy River? Det är en 65 meter lång rutschkana som du åker nerför i en upplåsbar ring.

Här finns även en stor spaavdelning där du kan koppla av efter dagens skidåkning. Här finns bland annat finsk bastu, ångbastu, bastu, infrakabiner, massagebad, bubbelpool och vattenfall. Observera att badkläder inte är tillåtna i bastur i Österrike.

Arrangemang med guiderna

I Mayrhofen arrangerar även våra guider ett veckoprogram. Arrangemangen varierar och några är mot extra betalning. Här är några exempel på vad veckoprogrammet kan innehålla:

  • Pistvisning
  • Pulka
  • Gemensam lunch

För mer information kan du fråga guiderna när de ringer veckan före avresa.

Skidhyra i Mayrhofen

Här hittar du rätt skidhyra till rätt pris för dig. Priserna är i SEK.

Antal dage 3 4 5 6 7 8
Ski bronze u. 15 409 499 559 619 619 679
Ski bronze u. 18 649 789 899 989 989 1079
Ski bronze 809 989 1119 1239 1239 1349
Ski sølv 1029 1279 1469 1609 1609 1749
Ski guld 1259 1559 1789 1969 1969 2139
Snowboard u. 15 519 639 739 809 809 879
Snowboard u. 18 819 1029 1179 1289 1289 1399
Snowboard 1029 1279 1469 1609 1609 1749
Ski og støvler bronze u. 15 549 659 739 809 809 879
Ski og støvler bronze u. 18 869 1049 1179 1289 1289 1399
Ski og støvler bronze 1079 1319 1469 1609 1609 1749
Ski og støvler sølv 1309 1609 1819 1979 1979 2139
Ski og støvler guld 1539 1889 2139 2339 2339 2539
Snowboard og støvler u. 15 659 809 909 989 989 1069
Snowboard og støvler u. 18 1049 1289 1449 1579 1579 1709
Snowboard og støvler 1309 1609 1819 1979 1979 2139
Hjelm 249 299 319 339 339 369
MIN BOKNING

Få ett reseförslag till Mayrhofen

Fyll i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Mayrhofen något för dig?