Sölden

Faktabox

254 km pister

35 liftar

100 kmBlå pister
107 kmRöda pister
47 kmSvarta pister

Sölden

Byns höjd 1377 m

Högsta skidåkning 3250 m

Liftkapacitet 66000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 11 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Gaislachkogl

Seekogl

Tiefenbachgletscher

Rettenbachgletscher

Skidresor till Sölden

Sölden erbjuder en imponerande hög snösäkerhet även mot slutet av säsongen. Här erbjuds både skidåkning på glaciär och i vanliga pister och huvuddelen av nedfarterna ligger på höjder över 2000 meter.

Fem snabba om Sölden

  • Snö- och solsäkert
  • Skidåkning på glaciär
  • Effektivt liftsystem
  • Ofelbar afterski
  • Bra till både familien som till vängruppen

Läs mer om Sölden här

Hotellkarta

AccommodationTypes

Skidsemester till Sölden

Sölden är en klassisk skidort som fortfarande utvecklas och är högaktuell. Områdets kapacitet och effektivitet förbättras regelbundet. Exempelvis har man nyligen bundit samman två glaciärer via Europas längsta skidtunnel och därmed öppnat för Österrikes största sammanhängande glaciärutbud med fantastiska pister och lössnö av riktigt god kvalitet. Sölden är den skidort i Österrike med flest antal soltimmar och de flesta nedfarter vetter mot söder. Här finns även ett av Alpernas bästa utbud för snowboardåkare.

Liftsystemet är synnerligen välplanerat och högeffektivt. Det är logiskt uppbyggt och långa liftköer är sällsynta i Sölden. Skidområdet placerar sig i den mellanstora kategorin med 41 nedfarter varav 16 är för nybörjare. Men oavsett nivå finns här möjlighet till både breda svängar i välpreparerade pister och krävande åkning i utmanande off-pistterräng. Eller varför inte prova på isklättring. Med två glaciärer är möjligheterna obegränsade. Kort och gott, Sölden har något för alla.

Själva byn erbjuder en härlig after-ski och specialiteter från det österrikiska köket. Sölden är känt för sitt matutbud. Vi träffas på Snow Rock Café som bjuder på livemusik så gott som varje kväll. Därefter är det bara att välja och vraka bland Söldens breda restaurang- och nöjesutbud.

Nyhet: Uppgradering av Rotkogel-liften

Säsongen 2019 bjuder på en helt ny gondellift i Hochsölden. Kapaciteten på den tidigare stolsliften får en ordentlig uppgradering från två personer till tio i var och en av de 23 splitternya kabinerna. 

Liften avgår från Hochsölden till området vid Giggijoch och är inköpt för att tillmötesgå i synnerhet barn och nybörjare som numera kommer att få det enklare att ta sig runt i området. 

Sölden har fått växtvärk

Söldens skidområde är av "mellanstor" storlek och hälsar skidåkare i alla nivåer välkomna till allt från breda svängar i pisten till brantare offpist. Om man köper mer än 3 dagars liftkort också får tillgång till Hochgurgl och därmed hela 254km pist. Våra boendealternativ i Sölden kommer inte att göra någon besviken. Hjärtligt välkomna till en solig och spännande skidsemester!

Skidresor till Sölden

Få ett reseförslag till Sölden

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!