Sölden

Skidresor till Sölden

Sölden erbjuder en imponerande hög snösäkerhet även mot slutet av säsongen. Här erbjuds både skidåkning på glaciär och i vanliga pister och huvuddelen av nedfarterna ligger på höjder över 2000 meter.

Fem snabba om Sölden

  • Snö- och solsäkert
  • Skidåkning på glaciär
  • Effektivt liftsystem
  • Ofelbar afterski
  • Bra till både familien som till vängruppen

Läs mer om Sölden här

 

Faktabox

256 km pister

56 liftar

107 kmBlå pister
101 kmRöda pister
48 kmSvarta pister

Sölden

Byns höjd 1368 m

Högsta skidåkning 3340 m

Liftkapacitet 108020 per/t

Offpist Ja

Längsta nedfart 15 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Offpist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Gaislachkogl

Seekogl

Tiefenbachgletscher

Rettenbachgletscher

Våra mest populära boenden i Sölden

Skidområdet

Sölden är en klassisk skidort som fortfarande utvecklas och är högaktuell. Områdets kapacitet och effektivitet förbättras regelbundet. Exempelvis har man nyligen bundit samman två glaciärer via Europas längsta skidtunnel och därmed öppnat för Österrikes största sammanhängande glaciärutbud med fantastiska pister och lössnö av riktigt god kvalitet.

Sölden är den skidort i Österrike med flest antal soltimmar och de flesta nedfarter vetter mot söder. Här finns även ett av Alpernas bästa utbud för snowboardåkare.

Liftsystemet är synnerligen välplanerat och högeffektivt. Det är logiskt uppbyggt och långa liftköer är sällsynta i Sölden. Skidområdet placerar sig i den mellanstora kategorin med 41 nedfarter varav 16 är för nybörjare. Men oavsett nivå finns här möjlighet till både breda svängar i välpreparerade pister och krävande åkning i utmanande off-pistterräng. Eller varför inte prova på isklättring. Med två glaciärer är möjligheterna obegränsade. Kort och gott, Sölden har något för alla.

Sölden är det enda skidområdet i Österrike det är möjligt att komma upp på tre bergstoppar över 3000 meters höjd.

Dessa tre är:

  • Gaislachkogl 3.058 m
  • Tiefenbachkogl 3.250 m
  • Schwarze Schneide 3.340 m

De är markerade på pistkartan som "Big 3".

Uppgradering av Rotkogel-liften

Säsongen 2019 bjuder på en helt ny gondellift i Hochsölden. Kapaciteten på den tidigare stolsliften får en ordentlig uppgradering från två personer till tio i var och en av de 23 splitternya kabinerna. 

Liften avgår från Hochsölden till området vid Giggijoch och är inköpt för att tillmötesgå i synnerhet barn och nybörjare som numera kommer att få det enklare att ta sig runt i området. 

Sölden har fått växtvärk

Söldens skidområde är av "mellanstor" storlek och hälsar skidåkare i alla nivåer välkomna till allt från breda svängar i pisten till brantare offpist. Lokalt i Sölden har du tillgång till 144 sammanhängande pistkilometer. Du kan dock ta en skidbuss till Obergurgl-Hochgurgl där du får tillgång till ytterligare 112 pistkilometer när man köper mer än 3 dagars liftkort - vilket gör att du har tillgång till sammanlagt 256 km pist. Våra boendealternativ i Sölden kommer inte att göra någon besviken.

Hjärtligt välkomna till en solig och spännande skidsemester!

Om skidorten Sölden

Sölden är en av Österrikes gamla skidpärlor. Den första liften byggdes 1948 och idag, nästan 70 år senare består området av ett toppmodernt liftsystem och fantastiska pister.

Själva byn erbjuder en härlig after-ski och specialiteter från det österrikiska köket.

Vi träffas på Snow Rock Café som bjuder på livemusik så gott som varje kväll. Därefter är det bara att välja och vraka bland Söldens breda restaurang- och nöjesutbud.

Aktiviteter i Söden

I Sölden finns det en hel massa annat att göra för den som inte är lika förtjust i skidåkning eller bara vill vila benen en dag.

På Freizeit Arena finns det möjlighet för både att ta en tur i simhallen och i gymmet. Arenan erbjuder också en wellnessavdelning och bowling/kägelhall.

I Längenfeldt, ca 15km utanför Sölden, finns Aqua Dome som är en stor SPA- och badanläggning. Helt klart värt ett besök!

För den som har lust att ta en svängom på skridskor finns det en isbana vid Gaislachkogl.

Byn erbjuder också många butiker av olika slag som är värda att ta en titt i.

Ladda upp på skidresan

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland annat laddstationer vid Pension Eden och Camping Sölden. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

 

Hotellkarta

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till Sölden

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Sölden något för dig?