Filtrera din skidresa
Välj längd på semesterresa
Transport
Välj antal resenärer per rum
Välj ankomstdatum

Skriv upp dig på "sista minuten"-listan och få erbjudanden via mail!

Sista minuten Åk till Alperna på en “sista minuten”-skidresa

Har du inte fått ihop planering med skidresa i år - men nu har det dykt upp en lucka? Eller har längtan ner till snön och Alperna blivit allt för stor? Fynda en skidresa sista minuten!

För att vara helt ärliga så finns det få saker som är bättre än att hitta en alpresa till en bra peng. Om du har möjlighet att resa ner till Alperna med kort varsel kan du köpa din skidresa i sista minuten och fynda ordentligt.

Du kanske till och med är en av de skidentusiaster som har resväskan och skidutrustningen packad och klar för att kunna ta dig till flygplatsen på studs.

Hitta en restresa till Österrike, Italien eller Frankrike i sista minuten och få din alpresa i vinter på plats. Kom planeringen av årets skidresa aldrig igång och tiden sprang iväg? Lyckligtvis kan du boka en restresa få dagar innan avresa och njuta av Alpernas fantastiska skidåkning även denna vinter.

Eller är du den som inte planerar utan hellre bokar en alpresa i sista minuten så är det mer en fråga om du vågar vänta och hur mycket is i magen du har. Det kan hända att just din drömresa till Alperna försvinner då “sista minuten”-resorna är väldigt populära.

5 anledningar till att boka en “sista minuten”-resa

Det finns flera anledningar för att boka en restresa. Resan är precis runt hörnet, spontaniteten kan ge nya upplevelser och det kan göras fina fynd.

1. Spara pengar
Det är kanske ingen överraskning att en “sista minuten”-resa kan fyndas till ett bra pris och du kan spara mycket pengar. Så är det även när det gäller sista minuten till Alperna. Utbudet hos Nortlander är stort och du kan hitta flera fina “sista minuten”-resor.

Du som är ute efter en restresa måste dock tänka på att vara snabb när du hittar något du tycker om. Det är ofta många som jagar dessa alpresor till bra erbjudande.

2. Resan är runt hörnet
Undvik att behöva gå runt och vänta alltför länge på den bokade alpresan. När du bokar en skidresa i riktigt god tid tar det lång tid innan du får sätta på dig skidorna och njuta av pisterna igen men när du bokar en “sista minuten”-resa är Alperna och skidåkningen precis runt hörnet.

3. Spontanitet är befriande
Spontanitet när den är som bäst. Har du ett flexibelt schema och kan boka en skidresa dagen innan avresa till Alperna så är det bara att få packningen av skidutrustningen gjord och du är inte långt från skidåkningen. De flesta av oss är vanemänniskor och går i ungefär samma mönster varje dag.

Ibland kan det vara skönt att bryta det mönstret och bara kasta sig ut i något annat helt plötsligt - kanske till och med lite befriande. Vad kan då vara bättre än att bryta vardagsrutinerna och kasta sig ut i pisterna genom en restresa till Alperna. Detta kan även ge dig underbara upplevelser som du inte räknade med att få.

4. Vi har en bra bredd av alpresor
En fördom kring “sista minuten”-resor är att det bara finns tråkiga skidorter och hotell kvar. Detta stämmer givetvis inte. Vi erbjuder bara skidresor till noga utvalda skidorter med härlig skidåkning så tråkiga skidorter behöver du inte vara bekymrad över att hamna på.

När det kommer till hotell är det givetvis så att de mest populära hotellen bokas först men med det sagt är variationen stor på hotellen på “sista minuten”-resorna och du kan hamna på ett riktigt drömboende.

5. Nya upplevelser
Upplev en ny skidort som du annars kanske inte skulle ha besökt. Nortlanders skidresor går till många olika skidorter i Frankrike, Österrike och Italien. Vart din restresa tar dig är ett frågetecken tills det att du har bokat.

Restresorna är nästan alltid olika och du får chansen att besöka en skidort som kanske blir din nya favorit med mängder av nya upplevelser.

Skriv upp dig på vår “sista minuten”-lista och få de bästa erbjudanden direkt i din inkorg. Sedan behöver du bara hålla koll där, vara snabb och lägga vantarna på resan du gillar.

Sista minuten med olika transportmedel

Tåg, buss, flyg eller bil? Ja, transportmöjligheterna är många. Oavsett hur du skulle vilja ta dig ner till Alperna finns det säkert en skidresa som matchar dina önskemål.

Hitta en tågresa till de österrikiska Alperna, flyg till vackra Italien eller åk buss till Frankrikes fina skidorter.

Givetvis kan du även ta bilen ner till Alperna. Oavsett om det blir en tågresa, flygresa, bussresa eller bilresa väntar nya upplevelser i den skidort som din “sista minuten”-resa går till.

Sista minuten till Österrike

Är du på förhand säker på att din nästa skidresa ska gå till de österrikiska Alperna så kan det finnas chans för en restresa dit. Ska den gå till Salzburgregionen med populära Bad Gastein, Saalbach-Hinterglemm, Schladming eller familjevänliga Obertauern, Wagrain eller Zell am See?

Eller ska skidresan gå till Tyrolen, eller Tirol som det heter på tyska, med välkända MayrhofenIschgl, ObergurglSt. Anton, Sölden och Zell am Ziller? Till de flesta av våra skidorter i Österrike erbjuder vi tåg som transportsätt så här finns chansen att fynda en “sista minuten”-resa med tåg.

Sista minuten till Italien

I Italien smakar det mesta gott och här väntar mängder av sol, snö och enastående skidåkning. De perfekt pistade och härligt breda pisterna tilltalar många glada skidåkare. Är det hit din “sista minuten” tar dig?

Det finns flera vackra skidområden i Italien som din alpresa kan gå till, bland annat Canazei, Cervinia, Champoluc, Livigno, Passo Tonale, Sauze d’Oulx eller Sestriere.

Sista minuten till Frankrike

Är det vackra Frankrike som lockar fram skidåkningsbegäret förstår vi dig till fullo. Frankrikes skidorter är helt fantastiska och bjuder på enastående skidåkning.

Går din “sista minuten” till välkända Val d’Isere, Val Thorens eller Tignes möjligtvis? Eller till någon annan franska pärla som Alpe d'HuezLes Arcs, Les Deux Alpes eller Les Menuires?

Sista minuten över jul

Har tiden sprungit förbi och plötsligt är det december och julafton är precis runt hörnet. Gråa Sverige regnar och drömmen om små mysiga alpbyar med snötäckta berg runt omkring lockar. Förverkliga denna dröm med din familj eller vänner genom en restresa till Alperna över jul.

Lyckas du dessutom hitta ett riktigt bra fynd kanske pengarna som sparas kan läggas på julklappar till dina nära och kära istället. Eller varför inte överraska med en skidresa till Alperna som julklapp?

Sista minuten över nyår

Vad sägs om att fira in det nya året i Alperna? Eller ännu bättre - hitta din nyårsresa i sista minuten. Nyår i Alperna är mäktigt med sina vackra berg och fyrverkerier runt bergstopparna vid tolvslaget.

Oavsett vilken skidort din restresa tar dig till kommer det att bli spektakulärt. Ta chansen att susa ner för pisterna på årets första dag och alla skidälskare vet att året inte kan börja på ett bättre sätt.

Få de bästa “sista minuten”-erbjudandena först

Ibland kan det vara tidskrävande att varje dag sitta och kolla efter sista minuten. Vi vill gärna hjälpa dig med detta.

Skriv enkelt upp dig på vår “sista minuten”-lista och vänta i lugn och ro tills fynden själv trillar in i din inkorg. Här gäller det bara att vara först med att lägga vantarna på den restresa som passar dig.

Hitta alpresan i sista minuten

Som du kan se så finns det många anledningar att resa på en “sista minuten”-skidresa. Du får rejält med rabatt om du är snabb och lägger skidvantarna på en av våra platser. Men skynda dig för det är högt tryck och många vill åt de bästa “sista minuten”-erbjudandena.

Även om det är en resa till bra pris är det inget som påverkar servicen och kvaliteten. Den är alltid densamma och det görs ingen skillnad på när eller hur du bokar din resa. Alla våra gäster kan förvänta sig samma höga servicenivå från våra guider, hotellpersonal och resterande medarbetare.

Hoppas att vi ses i Alperna!