Saalbach / Hinterglemm

Faktabox

408 km pister

121 liftar

199 kmBlå pister
173 kmRöda pister
36 kmSvarta pister

Saalbach / Hinterglemm

Byns höjd 1003 m

Högsta skidåkning 2096 m

Liftkapacitet 89000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 7 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Schattberg Ost

Wildenkarkogel

Zwölferkogel

Lärchfilzkogel

Skidresor till Saalbach / Hinterglemm

Skidområdet Saalbach-Hinterglemm är ett mycket modernt system med ett stort antal liftar som snabbt tar dig runt i det 270 kilometer stora området som träffande kallas Ski Circus.

Nybörjare och familjer har 140km blå pister, medelgoda skidåkare 110 km röda pister och erfarna åkare 20 km svarta pister.  Liftköer är sällsynta och skidåkningen är varierande och speciellt anpassad för barn och mindre vana skidåkare. 

Tillhör du de mer erfarna finns det massor av utmaningar att hämta i skidterrängen som många menar hör till den absoluta toppen bland de österrikiska skidområdena. Bland annat tog Pernilla Wiberg VM-guld här 1991.

 

NYHET! Skidåkning till Zell am See

Nytt för vintersäsongen 2019 - 20 är att skidområdet blivit utvidgat och grannområdet Zell am See är förbundet med Saalbach - Hinterglemm.

Från att förr haft 270km pist att vältra sig i, läggs ytterligare 135km till liftkortet. Från Saalbach kan du komma till Zell am See med lift och på vägen hem tar du dig tillbaka med buss. 

Fem snabba om Saalbach/Hinterglemm 

  • Storslagen afterski
  • Trevlig by 
  • World Cup skidområde
  • Bra familjedestination
  • Bra offpist i Fieberbrunn  

Läs mer om Saalbach Hinterglemm här 

Hotellkarta

AccommodationTypes

Skidsemester till Saalbach - Hinterglemm

Afterski

Få skidorter slår Saalbach när det gäller after-ski. Denna inbjudande skidort har gång på gång blivit utsedd till den bästa och vildaste platsen att fira en väl genomförd skiddag på. Det säger inte så lite!

Vi rekommenderar ett besök på Hinterhag Alm på toppen av barnbacken av alla ställen. Här erbjuds livemusik och härlig stämning men kom bara ihåg att beställa bord.

Kan du inte få nog så vallfärdar festglada människor vidare i Saalbachs stjärnklara afton. Till slut hamnar de flesta på baren Underbar som också den bjuder på livemusik.

Men Saalbach är så mycket mer än pjäxdans, Glühwein och fest...

Med barnen på semester

Saalbach är en av Europas mest genuina skidorter med mängder av aktiviteter för barn. Trots festliga och intensiva dagar tar man det lugnt i Saalbach. De många restaurangerna i byn välkomnar gärna barnfamiljer.

Vill ni prova något nytt kan vi rekommendera ett besök på restaurang Spielberghaus som är beläget i terrängen. Hit tar man sig med pistmaskin och åker pulka tillbaka.

Byns inkvarteringsmöjligheter är goda och präglas av den atmosfär som gör Österrike så omtyckt. Saalbach doftar av historia och tradition och värdarna på din semesterbostad bidrar till en härlig tyrolerstämning.

Saalbach välkomnar dig, din familj och alla dina vänner!

 

Skidresor

Få ett reseförslag till Saalbach / Hinterglemm

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!