Saalbach / Hinterglemm

Saalbach / Hinterglemm

Skidområdet Saalbach-Hinterglemm är ett mycket modernt system med ett stort antal liftar som snabbt tar dig runt i det 270 kilometer stora området som träffande kallas Ski Circus.

Nybörjare och familjer har 140km blå pister, medelgoda skidåkare 110 km röda pister och erfarna åkare 20 km svarta pister.  Liftköer är sällsynta och skidåkningen är varierande och speciellt anpassad för barn och mindre vana skidåkare. 

Tillhör du de mer erfarna finns det massor av utmaningar att hämta i skidterrängen som många menar hör till den absoluta toppen bland de österrikiska skidområdena. Bland annat tog Pernilla Wiberg VM-guld här 1991.

Skidåkning till Zell am See

Skidområdet har nyligen blivit utvidgat och gjort att grannområdet Zell am See är förbundet med Saalbach - Hinterglemm.

Från att förr haft 270 km. pist att vältra sig i, läggs ytterligare 138 km. till liftkortet. Från Saalbach kan du komma till Zell am See med lift och på vägen hem tar du dig tillbaka med buss. 

 

Fem snabba om Saalbach/Hinterglemm 

  • World Cup skidområde
  • Trevlig by 
  • Bra familjedestination
  • Bra offpist i Fieberbrunn 
  • Modernt liftsystem

Läs mer om Saalbach Hinterglemm här 

Faktabox

408 km pister

121 liftar

205 kmBlå pister
166 kmRöda pister
37 kmSvarta pister

Saalbach / Hinterglemm

Byns höjd 1003 m

Högsta skidåkning 3029 m

Liftkapacitet 237266 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 7 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Schattberg Ost

Wildenkarkogel

Zwölferkogel

Lärchfilzkogel

Zell am See - Kitzsteinhorn alpincenter

Resetips till Saalbach

Skidområdet Saalbach - Hinterglemm

Skidområdet Saalbach-Hinterglemm är ett mycket modernt system med ett stort antal liftar som snabbt tar dig runt i det stora området som kallas Ski Circus.

Nybörjare och familjer har 140km blå pister, medelgoda skidåkare 110 km röda pister och erfarna åkare 20 km svarta pister.

Liftköer är sällsynta och skidåkningen är varierande och speciellt anpassad för barn och mindre vana skidåkare. Skidområdet har nyligen blivit utvidgat och grannområdet Zell am See är förbundet med Saalbach - Hinterglemm.

Detta innebär att skidåkare har haft 270 km pist att vältra sig i, men nu läggs ytterligare 138 km till i liftkortet - så du totalt har 408 pistkilometer att njuta av!
Från Saalbach kan du komma till Zell am See med lift och på vägen hem tar du dig tillbaka med buss.

Beläget i en dal

Saalbach och Hinterglemm ligger i i en dal omringat med höga berg och skidmöjligheter. Leogang och Fiberbrunn ligger på baksidan av de 10 bergstopparna som omringar Saalbach och Hinterglemm.

Om du har lust att avsluta dagen i en annan by kör skidbussar mellan Vorderglemm och hela vägen till Lengau som ligger längst in i bergspasset.

Skidbussarna är helt gratis i och med ditt liftkort och det kör med ca 20 minuters mellanrum under liftarnas öppettider.

Från Saalbach finns det tre huvudliftar som tar er upp på berget. Bernkogelbahn, Kohlmaisgipfelbahn och Schattberg X-press. De är markerade på bykartan och öppnar mellan 08:30 – 09:00.

På 270 km sammanhängande pister är det inte lätt att utse en favorit då utbudet är så stort.

I Ski Circus finner du allt från blå, röda och svarta pister och här finns verkligen något för alla.

 

Tips! Favoritpister i Saalbach

Pist 2B (Blå pist): Från toppen av Schattberg Öst finner du pist 2B. Det är en lång och bred blå pist som tar dig runt berget och ner till Vorderglemm där du finner liften Schönleitenbahn. Schönleitenbahn tar dig tillbaka till toppen av Saalbach på den andra sidan dalen. Där du kan ta dig tillbaka till Saalbach by eller vidare till Leogang.

Pist 6+6A (Röd pist) Från toppen av Schattberg West ligger 6+6A som är en lång röd pist som går under gondolen Westgipfelbahn. Pisten tar dig ner till Hinterglemm, men tar du sedan Westgipfelbahn upp är du återigen tillbaka på toppen av Saalbach, på Schattberg sidan.

Hinterglemm Pist 22 (Blå pist) Längst bort i Hinterglemm finner du pist 22. En suverän blå pist där det ofta inte är så många människor. I mitten av pisten hittar du restaurang Walleggalm som är en favorit.

Pist 46 (Blå pist) Denna pist tar dig det sista stycket från Hinterglemm och ner i Saalbach by. Pisten löper under Bernkogelbahn, som är en av de tre huvudiftarna från Saalbach by. Den är helt fantastisk på morgonen då den är nypreparerad. På pisten ligger restauranten Western Stadl, som har en otrolig trevlig terrass, varifrån man kan njuta av solen med en god drink eller en fantastisk lunch.

Leogang Pist 92+93 (Blå pist) I Leogang finner du generelt riktigt många fina blå pister. Testa gärna 92+93 som är en skön pist som tar dig hela vägen ner till Leogang by.

Pist 88+89 (Blå till Röd pist) Denna pist går också ner til Leogang by, men på den andra sidan av byn jämfört med 92+93.

 

Skidsemester till Saalbach - Hinterglemm

Saalbach är känt för sin gemytliga by med små gågator, fina österrikiska restauranger och exklusiva butiker.

I byn Saalbach bor det ca 3,000 invånare, men det finns sängar till hela 18,000 turister som kommer året runt.

Få skidorter slår Saalbach när det gäller after-ski. Denna inbjudande skidort har gång på gång blivit utsedd till den bästa och vildaste platsen att fira en väl genomförd skiddag på. Det säger inte så lite! 

I byn finns det också över 40 barer och restauranger som erbjuder allt från traditionella österrikiska måltider till terrasser med pjäxdansande turister.

Saalbach är kanske mest känt för after-skibaren Hinterhag Alm, som från början är en gammal lada på bergssidan. Varje vecka fylls Hinterhag Alm med skidåkare som vill värma strupen med en jägartee, dansa tills svetten rinner eller svalka sig med en öl. Hinterhag Alm är ett måste när du besöker Saalbach! Här erbjuds livemusik och härlig stämning men kom bara ihåg att beställa bord.

Kan du inte få nog så vallfärdar festglada människor vidare i Saalbachs stjärnklara afton. Till slut hamnar de flesta på baren Underbar som också den bjuder på livemusik.

Men Saalbach är så mycket mer än pjäxdans, Glühwein och fest...

Med barnen på semester

Saalbach är en av Europas mest genuina skidorter med mängder av aktiviteter för barn. Trots festliga och intensiva dagar tar man det lugnt i Saalbach. De många restaurangerna i byn välkomnar gärna barnfamiljer.

Vill ni prova något nytt kan vi rekommendera ett besök på restaurang Spielberghaus som är beläget i terrängen. Hit tar man sig med pistmaskin och åker pulka tillbaka.

Byns inkvarteringsmöjligheter är goda och präglas av den atmosfär som gör Österrike så omtyckt. Saalbach doftar av historia och tradition och värdarna på din semesterbostad bidrar till en härlig tyrolerstämning.

Saalbach välkomnar dig, din familj och alla dina vänner!

Vi vill göra dig uppmärksam på att barer, butiker, restauranger och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara stängda på grund av COVID-19.

Hotellkarta

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till Saalbach / Hinterglemm

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Saalbach något för dig?