Frankrike

Upplev Frankrike i vinter Vintersemester i de franska Alperna

De flesta av våra gäster väljer en skidresor i Frankrike. Här erbjuder vi flera hotell som vi driver i egen regi och det var just i Frankrike som vi började arrangera skidresor till för många år sedan.

Franskt vin, fantasisk skidåkning och skidresor i alla prisklasser

Är rubriken något av det du vill uppleva på din skidresor till Frankrike? De förr dystra betongbyarna är nu renoverade till moderna skidbyar med läckra hotell och lägenheter där 80-talets betongkomplex är passé.

Du finner dock fortfarande skidresor i alla prisklasser till Frankrike, t.ex. det fashionabla Val d’Isere med tillgång till ett av världens bäst sammanhängande skidområden eller den lilla pärlan Serre Chevalier, som är förhållandevis okänt men som bjuder på gemyt och intimitet till bra priser.
Tarentaise dalen - det mest kända området i Frankrike

Skidområderna nära den italienska gränsen och omkring Tarentaisedalen hör till klassikerna inom skiddestinationer i Frankrike.

Det är här du finner La Rosiére – med möjlighet till helikopterskidåkning, Tignes, Val d’Isere samt Val Thorens – skidområden som alla bjuder på fantastiska förhållande för både skidåkare och snowboardare.

I år kan vi även erbjuda resor till Courchevel, där du bor på vårt egendrivna hotell Les Ancoulies. 

Våra destinationer i de franska Alperna

Alpe d'Huez

"Om solen inte skiner i Alpe d'Huez, är det för att det är natt"

Alpe d´Huez

Byns gamla motto är faktiskt inte långt bort från sanningen. Alpe d´Huez har länge toppat den officiella solstatistiken över skiddestinationer i Alperna.

Avoriaz

Även om Avoriaz är ett gigantiskt område, sammanlänkat av både större och mindre skidområden, är det alltid en lokal och avslappnad stämning i idylliska Avoriaz.

Avoriaz

Avoriaz för alla

Avoriaz är både för de benhårda och de gråhåriga skidåkare. Området bjuder på härlig skidåkning med optimal utgångspunkt i en urmysig träklädd alpby.

Courchevel

I Courchevel finns det fantastisk skidåkning oavsett hur god skidåkare du är. Barn och nybörjare har 19 gröna och 19 blå pister att välja på, och för de mer erfarna erbjuds 34 röda och 8 svarta pister.

Courchevel är ett av Alpernas mest exklusiva skidområden, så om du är till lyx och flärd är denna destination något för dig. Man kallar till och med byn vissa gånger för “vintersportens St. Tropez”

La Rosiere

La Rosière är erkänt barnvänligt med mängder av aktiviteter och rabatterade priser. Liftsystemet är effektivt och har nyligen genomgått en större renovering.

La Rosiere

La Rosière är en synnerligen inbjudande fransk doldis som tillhör skidområdet Espace San Bernardo. Hit åker man för att koppla av och för att uppleva ett gemyt som även präglar ortens traditionella arkitektur och dess välkomnande nedfarter. Ändå är området omfattande med 150 kilometer pist att välja mellan. Men även om La Rosière erbjuder skidåkning för såväl nybörjare som mer erfarna åkare dominerar de enklare backarna.

Montgenevre

Montgenevre är beläget på 1860 meters höjd och härifrån har man en vacker panoramautsikt utöver skidområdet. I området kring Montgenevre har man ca 110km pist att vältra sig i.

Montgenevre

På en sydvänd bergsplatå vid gränsen till Italien ligger den lilla franska bergsbyn Montgenevre, som under de senaste åren genomgått en större utbyggnad och fått flera moderna chaletter och hotell. Stämningen är lugn och avslappnad och prisnivån är överkomlig sett genom franska skidglasögon.

Serre Chevalier

Serre Chevalier tillhör de större franska skidområdena. Orten ligger söderöver och kan därför skryta med lite mer sol än de nordligare franska skidområdena, solstatistiken visar över 300 soldagar om året.

Huvuddelen av det 250 kilometer stora Grande Serre Chevalier vetter mot norr vilket innebär att snön ligger kvar trots områdets sydliga placering. Det innebär att solens strålar ger dig en fin solbränna utan att stjäla den dyrbara snön. Skidområdet omfattar de fyra byarna Briancon, Chantemerle, Villeneuv och, Le Monêtier Les Bains.

Tignes

Barnvänligt i Tignes - ta med barnen på skidresan. Med det breda utbudet av varierad skidåkning, skidskola och barnområde passar Tignes bra även för er som tar med de små på skidresan i Frankrike.

Tignes

En favorit-skidsemester är utan tvekan skidresor till Tignes. Det är ingen slump att vi i 20 år utbildat våra guider här. Detta härliga område bjuder liksom grannbyn Val d´Isère på den absolut bästa skidåkningen i Alperna.

Val d'Isère

Val d´Isere tillhör ett gigantiskt skidområde i franska Alperna med världens modernaste liftsystem. Val d´Isere är en del av skidområdet Espace Killy, med 155 backar och 350 km pist kan vi alla hitta vår egen favorit!

Val d'Isere

I Val d´Isère upplever du en skidsemester där alla behov är tillgodosedda, oavsett om du reser på skidsemester med barn eller vill iväg med vännegruppen. 

 

Val Thorens

Skidresor till Val Thorens innebär en resa till byn som har allt du kan önska av en skidsemester, och är en sann klassiker i de franska Alperna.

Val Thorens

Skidresor i Val Thorens bjuder på skidåkning i världsklass med tre naturligt sammankopplade områden och ett liftsystem som enbart består av effektiva uppfarter. Hela området, som även inkluderar Corchevel och Meribel, bjuder på totalt 600 kilometer pist. Området är med andra ord perfekt för en fantastisk skidsemester.

Låt oss hjälpa dig att hitta din skidsemester i Frankrike, ring på 040 - 664 70 80 

Frankrike