Frankrike

Upplev Frankrike i vinter Vintersemester i de franska Alperna

De flesta av våra gäster väljer en skidresor i Frankrike. Här erbjuder vi flera hotell som vi driver i egen regi och det var just i Frankrike som vi började arrangera skidresor till för många år sedan.

Franskt vin, fantasisk skidåkning och skidresor i alla prisklasser

Är rubriken något av det du vill uppleva på din skidresor till Frankrike? De förr dystra betongbyarna är nu renoverade till moderna skidbyar med läckra hotell och lägenheter där 80-talets betongkomplex är passé.

Du finner dock fortfarande skidresor i alla prisklasser till Frankrike, t.ex. det fashionabla Val d’Isere med tillgång till ett av världens bäst sammanhängande skidområden eller den lilla pärlan La Rosiere som är förhållandevis okänt men som bjuder på gemyt och intimitet till bra priser.

Tarentaise dalen - det mest kända området i Frankrike

Skidområderna nära den italienska gränsen och omkring Tarentaisedalen hör till klassikerna inom skiddestinationer i Frankrike.

Det är här du finner La Rosiére – med möjlighet till helikopterskidåkning, Tignes, Val d’Isere samt Val Thorens – skidområden som alla bjuder på fantastiska förhållande för både skidåkare och snowboardare.

 

Våra destinationer i de franska Alperna

Alpe d'Huez

"Om solen inte skiner i Alpe d'Huez, är det för att det är natt"

Alpe d´Huez

Byns gamla motto är faktiskt inte långt bort från sanningen. Alpe d´Huez har länge toppat den officiella solstatistiken över skiddestinationer i Alperna.

Avoriaz

Även om Avoriaz är ett gigantiskt område, sammanlänkat av både större och mindre skidområden, är det alltid en lokal och avslappnad stämning i idylliska Avoriaz.

Avoriaz

Avoriaz för alla

Avoriaz är både för de benhårda och de gråhåriga skidåkare. Området bjuder på härlig skidåkning med optimal utgångspunkt i en urmysig träklädd alpby.

La Rosiere

La Rosière är erkänt barnvänligt med mängder av aktiviteter och rabatterade priser. Liftsystemet är effektivt och har nyligen genomgått en större renovering.

La Rosiere

La Rosière är en synnerligen inbjudande fransk doldis som tillhör skidområdet Espace San Bernardo. Hit åker man för att koppla av och för att uppleva ett gemyt som även präglar ortens traditionella arkitektur och dess välkomnande nedfarter. Ändå är området omfattande med 150 kilometer pist att välja mellan. Men även om La Rosière erbjuder skidåkning för såväl nybörjare som mer erfarna åkare dominerar de enklare backarna.

Tignes

Barnvänligt i Tignes - ta med barnen på skidresan. Med det breda utbudet av varierad skidåkning, skidskola och barnområde passar Tignes bra även för er som tar med de små på skidresan i Frankrike.

Tignes

En favorit-skidsemester är utan tvekan skidresor till Tignes. Det är ingen slump att vi i 20 år utbildat våra guider här. Detta härliga område bjuder liksom grannbyn Val d´Isère på den absolut bästa skidåkningen i Alperna.

Val d'Isère

Val d´Isere tillhör ett gigantiskt skidområde i franska Alperna med världens modernaste liftsystem. Val d´Isere är en del av skidområdet Espace Killy, med 155 backar och 350 km pist kan vi alla hitta vår egen favorit!

Val d'Isere

I Val d´Isère upplever du en skidsemester där alla behov är tillgodosedda, oavsett om du reser på skidsemester med barn eller vill iväg med vännegruppen. 

 

Val Thorens

Skidresor till Val Thorens innebär en resa till byn som har allt du kan önska av en skidsemester, och är en sann klassiker i de franska Alperna.

Val Thorens

Skidresor i Val Thorens bjuder på skidåkning i världsklass med tre naturligt sammankopplade områden och ett liftsystem som enbart består av effektiva uppfarter. Hela området, som även inkluderar Corchevel och Meribel, bjuder på totalt 600 kilometer pist. Området är med andra ord perfekt för en fantastisk skidsemester.

Les Arcs

Vacker skidåkning på flera nivåer

Les Arcs

Skidområdet ”Paradiski”, som Les Arcs är en del av ger dig 425 km av pist med toppar på 3000 meter!

Låt oss hjälpa dig att hitta din skidsemester i Frankrike, ring på 040 - 664 70 80 

Frankrike

Reseförslag till Frankrike

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!